ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

Goodbye my friends

Torsdagen närmar sig sitt slut o jag sitter här o försöker få in i mitt huvud "slut på grundskola!!" hehe, vilket inte egentligen är någon dålgi sak men kommer nog att sakan vissa personer från b.la. min årskurs men även från andra..
igår blev vi utkastade från väneleverna.. vilket program! jag sade åt åttorna när de skulle börja planera "bäst för er att det blir nåt braprogram" o jaaa, de lyckades. vi var nio stycken från nian som deltog, resten hade nåt ämne de inte kunde smita ifrån, o det fanns tre stationer, så vi blev grupper på tre.. stationerna bestod av: 1. Äta två äppelskivor från ett kar med vatten, 2. sök upp tre chokobitar från ett fat med mjöl, och ät upp dem! (där skulle jag ha velat vara) , 3. ät ett knäckebröd som hänger ner från ett band (svårare än det ser ut som, eftersom knäckebrödet var runt o flög omkring hela tiden..
Nåja, det hörs som löjliga stationer alla tre, men vi fick bara använda munnen, inga händer! så det var ganska mjöligt på golvet efter att vissa hade blåst på mjölet för att hitta choko! Efter denna utmaning var det dags att få våra "dimensionsmössor" (=fiskars lippisar) o en ros var, var ganska sorgligt att lämna rummet, men nu frå jag ju mobba alla sjuor utan att ha dåligt samvete.. (hehe!! )
Nåjo som min rubrik säger idag, hejdå vänner, detta gäller inte bloggandet utan handlar om faktumet att jag måste på lördag säga bye bye till vissa, några kommer jag att hålla kontakt med fast jag åker till ekenäs (oj oj vad långt) för att studera medan de stannar i Karis eller åker till hesa, men sen finns ju de som bor i Halikko/salo.. får bara hoppas på att de är ofta inne på MSN så ja kan snacka med dem där, annors kommer jag o ha en "glad" pappa när han ser min telefon räkning.. så för min egen hälsas skull hoppas vi på att de är ofta online..
Igår var det dags att lämna in skåpnyckeln till skolan.. jätte konstigt att intek unna springa till ett litet skåp för att söka nåt viktigt.. gjorde det misstaget idag på morgonen.. kom till skolan halft sovande o gick automatiskt till mitt skåp.. men hade ingen nyckel.. lite piggare gick jag till aulan o satte mig för att spela kort o berättade såklart hur fjantig jag hade varit..
Men nu o fixa lite stuff med till vår klassutfärd, Ala pumpis imorn.. :)

Ciao!

Ett veckoslut med sång o dans (och en aning trötthet)

Måndag kväll igen, gud vad tide ngår fort- ett veckoslut är igen över och nu har jag bara att se framemot somarlovet som börjar på lördag (vilket inte såklart gör nåt)
Alla har säkert redan räknat ut att det var eurovisionen på lördag och tillslut stod Rysslands egna Dima Bilan som vinnare, inte så tokigt, sången var riktigt bra men hejjdae nog lite mera på Armenien, men de tog en fin 4 plats.. Sverige deltog igen med en flopp, vad är det kanske 3 året i rad nu.. vet inte vad som gick i Perellis (eller som min pappa kallatr henne ; Tuttelli) huvud, men kvinnor i hennes ålder borde inte ha sådan make-up eller klädstil, sången var ju okey, men hennes uppträdande förstörde det ltie för sverige, plus poäng för att ni hade Björn o berätta rösterna, då fick jag mig ett ordentligt skratt.
Men före eurovisionen hade jag ju skoldag (hurraaa.. *host host* ), från och med klockan nio sydde jag knappar, vek lakan o lärde mig att pumpa in luft i en Anne-docka, i längden blev det ganska tråkgit och som körsbäret på tårtan måste jag vara gruppansvarige, behöver jag säga mera än lördag morgon och min grupp sprang omkring, nåja.. man fick inget betyg av det så..
Efter den "härliga" skoldagen åkte jag o mina vänner två gator uppåt för att shoppa snacks till kvällen, tortillas och chips blev det, o jag som skulle hålla koll på vad jag åt före avslutningen, hehe.. vi började med att laga tortillas åt oss, vilket påminner mig om en trevlig berättelse från den kvällen, jag tänker du försöka eskriva den, låt oss kalla mina vänner för Anna och Sofie.. Sofie ville ha ansvaret för maletköttet och började steka den (med pappret med i böjran ) Anna stod o såg på o ghjälpte oss ltie med grönsaker o stuff medan vi lyssnade på varrandras skvaller, plötsligt blev Sofie lite nervös eftersom maletköttet, som liknade vid det laget en mosad hjärna, började pysa ltie för mycket, hon skyllde på att pannan var för varm, vet inte själv orskaen men vi säger väl att det var så.. honbad Anna att hämta lite vatten åt henne att blanda i eftersom det redan fanns så mycket fett i köttet.. Anna var en lydig syster och sökte ett glas med vatten i.. hon hällde i lite av det så att läget kunde fås under kontroll, Sofie påstod dock att Anna skulle hälla i meram vilket ledde till att hela vattenglasets innehåll var nu i pannan, Sofie blev lite irriterad o höll en av sina berömda föreläsningar men återgick till matlagande.. allt verkade bra, vi öppnade våra flaskor med dricka o satte oss vid bordet för att äta.. När det var min tur fiskade jag upp åt mig ltie maletkött, ingen hade döck silat kötte före så att vi ksulle h ahaft den övriga vätskan borta utan jag fick som vanligt allt vatten med i mni tortillas.. resultatet blev katastrof.. hälften av fyllningen låg på tallriken tillslut.. efter det började jag forska ltie på köttet.. det badade i en blanding av små kött korn, fett och vatten.. skulle jag ha en bild skulle jag ladda upp den, men kanske lika bra at det inte finns några såna bevis, för det skulle kuna resultera i spyor.. såg verkligen ofräsht ut, o jag skulle diska frö hand.. härlig början!

Men tills sist satte vi oss ner o såg på eurovisionen.. scenen var jätte fin i år men det fanns inte så många bra låtar i år med, och det var verkligen första o sista gången jag lyssnade på finlands bidrag..
Efteråt var jag och Sofie så fulla av energi eftersom vi hade hällt i oss över en ltier pepsi var så vi bestämmde oss för att ta skämtbilder till takten av Armeniens Qele qele.. resultaten finns tyvärr på internet, men roligt hade vi, Anna kom oxå med i svängarna tills sist men det tog lite längre tid eftersom hon inte hade Koffein i sig..
Anyway, det var dags för att sova, nångång 3 tiden.. nästa morgon (eller tjaa.. förmiddag/eftermiddag) var det dags att stiga upp o städa det sista.. jag skickade iväg Anna o  Sofie hem till sig och började göra mig klar till Elits bastukväll.. blev en Succe.. lite pizza först, bastu och simmning.. skönt.. till sist såg vi på Matcher från säsongen och sedan var det dags att säga adjö till vår (ex) tränare Henkka som måste sluta coatcha pågrund av hans blivande studier i Vasa.. vår present till honom.. tre ämbar kallt vatten i backen och sedan en ny t-shorta med vårt lag på.. samt ett par svarta shorts med en av de mest komiska bilderna på honom på ena benet och på det andra benet tryckt hans favorit utryck "hur tycker du att du har det?!" konstigt nog blev han lite rörd fast han försökte gömma det.. vår andra tränares avskeds present till Henkka tänker jag inte gå in på kan bara berätta temat "sexy och singel" resten kan ni tänka ut själv, nu o sova.. ahr skola imorn så.. jei, 6 timmar film att se fram emot.. börjar bli lite enformigt efter en halv vecka..!

Ciao!

Qele Qele!

Fredag, Lördag, herregud vad tiden går snabbt när man ser på kalendern.. oftast brukar man stöna o bakna sig i huvudet när man ser en dyster oktober morgon men konstigt nog har mitt huvud varit ganska bra med i svängarna de senaste veckorna.. en orsak till det här kan ju kanske vara att det är bara en vecka kvar i skolan.. jag menar jaiks! många som jag känner tar ingen stress över det här och räknar baraivrigt dagarna men för mni del betyder den här avslutningen ganska mycket, för det första är min tid som vänelev slut, vilket inte är ju så farligt om man inte räknar med de vimsiga sjuorna som ska börja jobba på "heltid" nu, lite orolig att de kommer o riva ner väggarna till slut med nästa årets nior.. vilket leder till min nästa point.. SLUT på grundskolan, nu är det dags liksom att bli lite mognare o börja studera på allvar, de är ganska skrämmande med tanke på att jag är osäker över min framtid, vad är det egentligen jag vill göra.. ? är det fysioterapeut eller är det svetsare?
Många brukar ju sucka när jag frågar mig den här frågan, deras kommentar bruakr vara.. "gå till gymnasiet, där har du tid o tänka!".. men grejjen är den att jag har gymnasiet på fjärde val av en bra orsak.. jag har aldrig varit precis den typen som orkar läsa till prov o så, förutom jogga för det färstår jag mig inte alls på (t.ex. jag bruakr hålla kartan upp-o-ner o fundera värför den ser så konstig ut..), så mitt svar bruakr vara ganska simpelt till dessa "smarta personer".. det är onödigt att söka nånstans jag inte vill, istället söker jag in till nån yrkesskola som är en aning intressant och kan ge ltie + poäng nån dag till arbets-ansökan, mitt val blev merkonom, matta är nåt jag alltid gilalt och gått ganska enkelt in i mitt huvud, så jag tyckte att få räkna lite och att få marknadsföra skulle bli hur kul som helst, dessutom så klan jag ännu bo i karsi i det här fallet och då behöver jag inte oroa mig för var jag skall spela innebandy.. så kort sagt, INGEN press alls på mig den här sommaren o de följande tre åren..

Men nu till lite roligare nyheter.. ikväl lsänd ju Eurovision song contest, och jag, H.F & S.F skall tillbringa kvällen med att lyssna på bra (??) låtar och smaska i oss tortillas, troligen blir det ltie twister också ;) men nu o städa upp mittt rum lite, den ser ju ut som en svinstia..!

Ciao!


"How do u sleep while the rest of us cry.. "

Så var det Torsdag och för de som undrar över rubriken av detta inlägg, jag råkade lyssna på Pink- Dear mr. President när jag började skriva o hade ingen rubrik, så det fick bli en rad från refrängen..
Nåjo.. igår var klassresan- Och vilken LYCKAD dag det var.. vi hade alal jätte roligt med painball och sumobrottning.. Jag vann till och med kim, fast han nite erkänner det ;) . Lite "kärlek" uppstod oxå på dagen men vad jag har hört av vissa personer från klassen gick det inte allt för bra för dem idag sen ändå.. [är själv sjuk så missade allt drama!]. Hur som helst var det paintball som var först på listan, mitt lag förlorade men var mycket nära på att plocka ett poäng åt laget, tills jag blev sjuten i benet, nåjo vad gör man.. det bbättre laget vann. Efter att vi hade hoppat omklring i skogen med jätte dräkter o vapen åkte vi med bussen till ett hotell för att simma o bada bastu, vissa hade oturligt nog glömt sina bikini/badshorts och fick sitta o se på medan vi busade i 2 timmar, det blev bubbelpool för det mesta och för en gångs skull var det inga stora fighter mellan oss, om bara alla i klassen kunde ha samam fiilis varje dag.. 
Men det problemet får vi fundera på någon annan gång. Har bara en bild från daggen men lovar o ladda upp flera när jag bara får taag på Kim.. ;D
Denna bild föreställer oss efter 2 matcher av painball..

                image1
Nåjo, som jag skrev är jag sjuk idag o har tillbringat en dag hemma, läste lite på en bok , kollade på Goal 2 (äntligen) och försökte koppla av lite, eftersom jag är tvungen att var aännu två dar i skolan den här veckan, nån slags tema dag på lördag.. men kasnke jag kan klara det. .trots allt är det dags snart att säga hejdå åt den skolan o fira sommaren med alla vänner och med Andri/alexis och Nikki i Cypern, tack gode gud att min släkt bor ltie här o där i världen.. 
Jag o P.A funderade på att  resa om några år först til lhennes släktingar i USA (vilka hon typ aldrig träffat) och sedan åka till cypern på "ranta-loma" men det finns ju det där lilla problemet som kallas för pengar.. men vem vet, kanske vi ärver någon okänd miljonär nån dag..
Nu o läsa lite på boken igen o dricka te, vil lha den här Jävla snuvan bort förrän söndagen då det är Elits bastukväll :D

Take care.. ;D

Jag måste kunna se in i framtiden ;D

Veckoslutet är över och det är dags att igen vara i skolan (tröstar mig med att det bara är 1½ vecka kvar för min del :D ).. men den här veckan har börjat ganska bra.. fick idag reda på att jag får åka TVÅ veckor till cypern i juli/augusti så man kan lugnt säga att det piggade upp min dag rejält. Efter att jag gått o skrytit om detta i skolan hela dagen så räknade vi fram med några vänner att det var ca 10 stycken personer som ville hoppa med i min resväska när det är dags att åka till värmen.. måste nog köpa en större modell av min underbara kapsäck för annors kommer jag att ha noll vänner när jag kommit fram till Cypern.. Men nog om mni tråkiga måndag, förutom då att jag måste IGEN skippa mina träningar tack vare mnia underbara knäskydd som fixat åt mig ett infekterat sår.. frå inte spela förrän det har blivit bra igen (så sa åtminstone skolhälsovårdaren.. om jag tänker följa hennes råd är ju en annan sak)
Som sagt så var det ju ishockey VM pågång ännu förra veckan och jag börjar misstänka snart att jag kan se in i framtiden.. diskuterade med min käre far om vem som skulle vinna brons,silver o guld o gissade rätt på alla.. han trodde själv starkt på Sverige o Kanada och skrattade åt mig när jag sa att Guld matchen kommer att gå på förlängning.. nu harmar det att jag inte slog vad med honom.. skulle kunna ha tjänat rikligt med pengar det veckoslutet.. men gjort är gjort och måste erkänna att det var en lättnad att se Ryssland vinna.. Kanada har vunnit så mycket att jag ville se ryssarna få en vinst..
Dessutom måste jag tillägga.. : Skäms Sverige.. ni spelade 0-4 mot oss Finnar ltie mera hade jag förväntat av förra årets Vm-vinnare..


Men nu o smöra in Bepanthen eller nån slags smörja på mitt sår, och sedan kolla på one tree hill ;D

Vecko-slut!

Äntligen några dar ledigt!.. två fridfulla dagar som komemr att innehålla ishockey och god mat + msn..
Finland spelade idag mot Ryssland o lite såsom jag gissa förlorade de.. doch hade jag inte väntat mig en så stor förlust [0-4], men vad gör man.. vi får hoppas att vi vinenr sverige imorn ;D [om inte Sverige vinner Canada ikväll såklart, men det behövs nästan ett under för det.. ]
Övrigt så ska jag åka till pappa imorn [hurra?] men ska få tillbringa en hel dag med honom ENSAM.. utan Barbro med andra ord.. skönt, för att ha en styvmor som hänger efter en varannan sekund kan vara lite jobbigt, o inte så lite heller, men nåjo övriga hat tankar ska ja lämna till mitt eget huvud..
Hursom helst så blir det ishockey imorn med pappa o lite ut o äta före det.. jag tycker att pizza hörs greate men man vet aldrig med min pappa så.. kanske jag får nöjja mig med varma smörgåsar.. ?!? Men Sverige-Finland imorn [om mina gissningar stämmer] vem tror ni vinner? tippade med några människor att det blir en jämn match och förlänging.. vem som vinner vågar jag inte säga ännu med tanke på att Finland har spelat lite varierande i år.. men vi hoppas på Brons till oss såklart..
Men nu o sova så småningom o kanske lite läsa på en bok som jag borde lämna  tillbaka till skolan så småningom..
så ciao alla tills jag skriver igen..

Bara några veckor kvar! :)

Veckan närmar sig sitt slut o vi kom fram till ida med "gänget" att det är bara 15 dar kvar av skolan :O sen är det dags för nya vägar åt oss alla, sydväst åt mig o pernilla o för nästan resten gymnasie..  Trots denna deprimerade tanke kom vi på lite positiva saker oxå vad våran avslutning innebär, somamrlovet! komemr helt säkert att vara en av de bästa somrarna hittills.. har redan planerat att åka till björnviken o simma nästan varje dag, för att ltie vänjas mig vid tanken på att jag skall till Cypern i slutet av sommaren.. 2 veckor! ;)
Igår kom det ishockey, eller vet inte om vi kan kalal det igår eftersom matchen sändes klockan 2 på natten.. USA-Finland var det och vi drog hem en vinst igen.. men har ltie svårt att se oss vinna Ryssland.. men vi kan alltid hoppas..

En til lnegativ sak med att skolan håller på att sluta är alla prov o projekt! Måste idag igen lämna träningarna vilket var synd efterssom vi idag hade hallen, så imorron blir det träningar hoppas jag.. men då i finksa skolan!

Nu o skriva klart samhällsläran så att jag kan kolla på mina tv program i kväll =)

En stärvig dator..

Länge man senast har skrivit, mrest pågrund av en dator som gilalr att stärva.
På veckoslutet åkte elits a-pojkar på oilers junior games.. tyvärr gick det inte så bra åt dem, men det lilla man hörde av henkak idag så h ade de haft riktigt roligt.. och det är ju egentligen det viktigaste.. ;) 
Nåjo.. idag var det skola igen på morgonen o man kände sig mog lite trött efter att ha suttit uppe igår kväll för att kolla på USA-Finland matchen.. såg lite illa ut för oss i början men som tur fick vi en vinst till slut.
Den här veckan ser ut att bli gansak lugn nästan alla prov över nu förutom Matta o hälskunskap som vi har den här veckan..
Men nu Desperate Housewifes o sen Canada-Finland!

o så började skolveckan igen..

Ärligt talat, vem hatar inte måndagar... att man måste stiga upp när klockan ringer och slänga i sig nåt förrän man börjar sin härlgia dag i skolan..
Som tur är den här vekcan ganska annorlunda.. blivande sjuorna komemr på torsda och imorn har vi nån slags idrottsdag, men så har vi ju alla våra prov nu i när vi slutar nian o alla träningar faller bort, vilket suger eftersom Henkka snart åker iväg och han har varit gansak bra på att träna oss.. nåjo, hoppas den nya tränaren är lika bra, åtminstone förväntar vi oss en hel del av honom.. :)
Som sagt så får vi en ny tränare snart med damerna/b-girls, pojosport ska slå sig ihop med oss o deras tränare [vad han nu sen hette] skal lta över tränar rollen, med laska såklart.. får se hur det blir, vissa är lite misstänksamma över hans "skills" men man får väl aldrig döma förrän man själv har provat..
Nu o se på några nya avsnitt av one tree hill, o sen o förbereda till nästa prov.. 

Sol och party!

Vilken härlig vecka det har varit, solen har varit framme [för det mesta] och termometrn har visat hela tiden kring tjugo grader, så gansak mycket av den här eckan har gått åt att sitta ute o njuta av solen med en bok i handen. Lite fotboll blev det oxå på lördagen men inte så länge eftersom vi firade min syster som fyllde 23, så grattis till Linda. Efter det var det att åka till pappa i grundsjö o för första gången åkte jag dit med skotern, vilket var ganska skönt med tanke på att pappa alltid tvingar mig via butiken om jag åker med honom :)
Nåja, igår kom det Finland- Tyskland matchen i ishockey o finland tog en trevlig seger med 5-1 så kvällen slutade ganska bra.
Idag blev det igen lite mera kaka eftersom det var pappas tur att fira födelsedag, så jag tror inte at jg kommer o vilja ha nån macarinkaka på den närmaste tiden..
Men imorgon är det dags att åtevända till vardagen igen o försöka klara alla provena som komemr nu de sista veckorna, lite synd bara för ja måst skippa träningarna för att hinna med allt..


Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011