ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

Söndag..

Det är nästan så att jag förtjänar en medalj för att uppdatera så här snabbt, men ville ju dela med mig informationen att vi vann idag båda matcherna, nu fingrarna i kors och hoppas att våra fyra poäng som vi knep ihop idag räcker för en första plats i serien, just nu är vi "bara" andra.. hehe, självisk? nej nej..
Spelad som sagt första matchen mot ett lag som kan kallas för "naken".. de är ett bra lag, föll ner från 3 division, men vi kickade till dem o gav stryk med 3-1.. okey, inte så häftig vinst, men tänk på att vi första säsongen, med andra ord senast vi spelade mot dem.. frölorade typ med 11-0.. så jo vi är nöjda..

En annan intressant sak hände idag på matchen också, där satt jag trött i målet, klockan var ju bara tio, o som vanligt höjjde domaren handen för att kolla om jag var redo, ja svarade med samma gest, men det slutade inte där, en domare kom ner till mig o den andra domaren gick till motståndar lagets målvakt, o så skaka dom hand med oss?!? aldri vari med om det tidigare, målvakterna brukar väl inte betraktas som någon som man skall skaka hand med.. vi är ju små stinkbomber (okej, de flesta är stora feta stinkbobmer).. o här kommer domarna o skakar hand o önskar oss lycka till, jasså! trevligt, inte klagar man ju.. jag fick pojkdomaren, o han var riktigt snygg, om vi gillar 25 åringar,men heldre han än tjej domaren som trodde hon ägde världen..
hur som helst, vi vann allt bra hurra! :D

o så kom jag på en sak idag, finska spelare kan tydligen svenska, uuups.. tänkte ju inte på det idag när jag kalalde alla feta spelare när de kom ivägen, fick några slag med klubban och elaka blickar som tack, hmm.. borde kanske börja tänka mig för förrän jag öppnar min mun..
nåja.. de kännerm ig ändå inte hihi ^^

Men nu o läsa o sedan sova :)

Ciao! <3


one more thing..

Vart har den fina snön försvunnit, hann redan hoppas på en vit lillajul..

Snabb uppdatering

Alla ni som läser min blogg et vad jag nästan alltid skriver nä jag börjar ett inlägg "oi vad tiden går".. och än en gång har den gjort det.. nej nej, borde kanske ha viossa dagar som jag skriver så att F och M inte behöver alltid påminna mig när vi träffas.. nåja, snart blir det tv, glögg o säkert någon film senare för att laddda för morgondagens matcher, okej, har laddat hela dagen, sitter ännu också i pyjamas, med tanke på att jag skall aktivera mig, men konstigt not så förflyttar den ta nken sig framåt hela tiden, tja nu är klockan efter sju redan, ingen nytta att byta om mer, det här är en typisk slö-dag, när man nite gör något annat än halft sover framför tv:n..
Nåja imorn är det dags för match, klockan 10 och 12 i en stad kanske en halv timem hemmifrån, jess, start tidigt, vilket betyder att jag faktiskt komemr hinna göra något på fagen eftersom vi är hemma två tiden redan, med andra ord den tiden som jag aktiverat mig oftast på en söndag. För min del blir det att spela första matchen mot NAKU som har alltid samma taktik, spela för fullt i början, ha nummer fem framför målet (med en rumpa storlek xxxxxL) och nummer 6 som försöker hela tiden sjuta skott mot mål, så taktiken är klar, men hur mina nerver är imorn kan vara annat, efersom det är första matchen, så betyder det ju att JAG måste vara vaken direkt, hmm.. vem vet, kanske mina två vånner får med sig familjen och se på en match med mig som fokus, fast knapapst stiger de up pså tidigt, och får med sin mamma och pappa, yes im talknig about u F och M..
anyways, igår var det fredag, gud vilken dag.. började halv elva, men slutade först fyra , på en FREDAG! hjälp mig var tanken som gick i mitt huvud under sista lektionen.. nå jag lever som ni märker, och efteråt var det dags att gå o äta på "käppen" med M och F.. helt kul, vi snackade om vissa skunkar o and "elaka" personer, och åt oss mätta med biffar, kyckling och efterrätt.. dessutom hann vi perfekt till julgatans öppning, så helt okej.. hörde även några dagis barn sjunga, eller hörde o hörde, alla pratade i publiken och ända sättet man visste när man skulle aplodera var när dagis-tanterna klappade ivrigt på sina händer.. nåja, småbarnen kände sig speciella åtminstone..

men nu o koka glögg åt mig, o försöka glömma faktumet att jag är imorn ansvarig för alla mål som kommer in i vårt mål, men sne igen.. innebandy borde vara ett lagspel, så om bollen kommer ner till vårt mål så är det även mina lagkamraters fel som nite stoppat bollen

hahaha.. kom på nya människor att lägga pressen på! :D

Ciao!<3

Superstar

Onsdag, och vilken konstig dag det har varit. Ni kan säkert tänka er, jag har haft långt hår nästan hela mitt liv, lite längre än axellängd, och snipp snapp, nu var allt borta, Yepp.. jag har klippt mig, säger inte att det är en dålig sak, men mycket ovant, plus att ja känner mig nästan skallig, det finsn ju niget hår och leka med, okey, vist håret slutar mellan öronen och axlarna, men jag är van att kunna dra på mitt hår lite slött när jag är trött, och poof var den glädjen också borta.
När hade jag tid och göra detta galenskap, joo kvart över ett idag, hade ledigt från skolan (i know, love my school) och bestämde mig att onsdagen den 19.11, exakt en vecka efter mni födelsedag, skulle vara den perfekta dagen att ändra frisyren, jösses, ibland borde man bara stänga min mun med lite lim,o sätta min in i en låda var det inte finns någonting i. Nåja, gjort är gjort.. kan nite ta det tillbaka, om jag inte går o drar en "superstar-trick" nämligen hårförlänging.. men tror jag föredrar att låta håret växa ut på några år eller så.
Tanken var att skriva på fredag ett ordentligt inlägg, och idag ägna mig åt mnia vänner, men eftersom F och H verkar vara offline på alla sätt, det vill säga msn och telefon, så blev det tid över och tycka synd om mig själv, jösses.. börjar ju låta som en 13 åring.

Nu tillbaka till gamla jag, efter tio minuters paus med skrivande.
Efter frisyr förvandlingen träffade jag en av mnia vänner på stan, hmm.. vad skall jag kalla henne i det här rollet? P.A låter ganska bra. Så P.A och jag gick lite omkring för att kolla på potentiella julklappar, galet, eftersom det är november, men hon ville köpa vissa saker färdigt nu. min present köpte hon såklart inte, för att jag inte skulle se den eller något liknande.. Nåja. vi köpte vissa personers presenter, och efteråt fick den lycko människan sjuts med bil, och fast min sjuts var riktigt behagli idag, förutom vissa gropar och trotarer, så skulle det ha smakat att åka i en svart BMV bil.
hur som helst, jag började traska hemåt och fick syn på  F och M cyklande till en speciellbutik som vi håller anonymt här. Nåjo, tog en liten genväg och sprang ifatt dem. hoppade på F:s pakethållare och åkte iväg, till slut hittade vi hem med, och har nu suttit hemma i 3 timamr eller något, och nu skulle en parti singstar smaka bra.. hehe.. få se om jag kan ordna någon iväg från sims spelandet och ta tag i en mikrofon, men nu o slöa med en skön filt framför tv:n och kanske med en friss flaska.

Ciao <3

Mera kaka..

Snabb uppdatering, födelsedagen kom och gick med en ryslig fart men uyrkul hade jag den 12.11 tack vare mina två vänner F och M.. vill n iveta mera besök fiizi.bloggagratis.se

Men nu är det veckoslut, och vad betyder det? jo mera kaka!! släkten kommer så de ska bli en hel del firande har ja på känn, bara föra tt lilla jag blev 16, hihi.. ^^
Imorn på bio med F och M, det är andra delen av mni födelsedagspresent som bestod av en stor rosa första hjälp låda,innuti massor med godis i en påse (som jag redan mumsat i mig, skam på mig.. men det är så brao ha när man ser på film) fyra nyanser av ögonskugga och såkalrt en über läcker klännig, som komme att bäras upp av moi kropp på söndag..

Men nu avslutar vi det här korta inlägget med att säga

Ciao <3

It raining men, or not..

En dum fråga, tänker det regna resten av vårt liv?? var är höstsolen som inte värmer nåt alls, men finns ändå där.. var finns de färggranna löven på dagen, för det ända jag kan se den tiden är mörker utanför skolföntret..
hmmmmmmmmmmmm.. suck, man måste bara älska vårt lands väder, anyways.. förutom att ja har surat idag så hardet varit skola, hm.. måste jag säga mera.
Ingen bra dag, o F är inte ännu heller frisk så det kanske inte blir nåt födelsedags firande imorn när moi fyller 16 :/

Men nu o deppa med några muggar med Kakao..

Ciao!<3

Motion, motion o kaka

Igår, med andra ord lörda var de dags för matcher igen, hmm.. de va ju passligt skönt att stiga upp nio på en lördags morgon.. nåja va gör man inte för sitt lag *host host*. Vi åkte iväg alla trötta o lite nervösa till "the capital" av vårt land och alla försökte luska ut vem det var som skulle spela mot oss i dagens matcher. Nå resultat mässigt gick de super bra, två vinster: 12-0 och 7-1. 
 Så ni kan säkert räkna ut att mitt jobb den dagen var "akta ryggen, ett mål till så vinner vi, bla bla bla.." men andra ord så berättade jag bara åt mina spelare vad de skulle göra medan jag satt på min vackra rumpa o försökte tänja på mitt lår som har stärvat lite på senaste tiden.
Nå ändå så blev det lite motion den dagen, min tränare informerade mig på periods pausen att jag måste hålla min varm fast jag inte behöver spela så mycket, så ja hoppa lite framåt o tillbaka i målet för att träna på mina benmuslker plus att ja upptäckte hur många personer som är intresserade av en match där ett lag redan leder 11-0, många! alla sattt typ o vänta på att vi skulle göra det sista målet så att matchen skulle avbrytas.
Nå andra matchen var liknande som den första, så skall inte änns gå in på detaljerna.
Men efter två "tråkiga" matcher så blev det dags att åka hem igen, alla kom på att vi sitter svettiga i bilen istället för att köa till en dusch i omklädningsrummet. Vilket var ett smart drag för på hemresan så började min käre kompis F skicka lite meddelanden om en eventuell promenad för att smida planer, såklart tackade jag ja, vet inte hur långt det var, men säkert en 8-10 kilometer? ( F, du kan väl mera ruttens längd än jag, så please let me know :)  )

Men för att komma till min andra del av dagens rubrik, tiden tar lite slut här, måste hinna med lite läxor ännu, tyvärr.. ett föredrag om en valfri artikel från amerikas nyheter.. jaha.. nåja, "kaka" var ju rubriken.
Så för er föräldralösa eller ovetande firades farsdagen idag, Hurra........... NOT!
det här betyder ju att det var dags o träffa min käre pappa efter en mycket lång period, nå det gick ganska bra eftersom aj fick min födelsedags present färdigt, 50€... orsak: " du är så sällan här att vi inte visste vad vi skulle köpa".. Fine by me, det här betyder ju shopping ;D
Så kaka, bulle, kex... u name it.. allt fanns hos min käre far, även min bror o min syster som va lite trötta.. särskillt min syster som på lörda kväll skulle på "kaffe" med sin kompis och kom hem 5 på morgonen eller nåt,för då vaknade jag av att hon höll på o byta om från dagens kläder, nej nej.. hon som inte änns dricker kaffe.. 

Men nu o göra på mni skoluppgift, eller kanske läsa på mni bok. få se va de blir

3 dagar kvar så fyller moi (eller hur nu "jag" skrivs på franska.. 
 Men tills dess
-Ciao <3

Jag och politik?!

Erkänner, skulle aldrig ha trott det här om mig, här vid datorn sitter en "dudett" som aldri har brytt sig över något som händer i vårt land, när tarja Halonen vann o blev första kvinno presidenten, brydd ja mig ? nej!
när kommunalvalet kom igång, satt ja o fundera om familjens bekanta kommer in? nej! men trots detta, hur kommer det sig att nu när USA ska ha presidentval mellan en pensionär och en "neger" (ursäkta ordval) så sitter ja med min Frappe i handen o sir på nyheter med min mamma?  Kanske det beror på att jag är så överlycklig över att "busken" ska avgå sin position som president of the united states, inte vet jag.. men oi va ja längtar till imorn, om man får några resultat då.
Men vem är eran favorit; Obama eller McCain..
Personligen kan jag säga, och det har ingen skillnad, för min röst räknas ändå inte, med tanke på att ja inte bor i USa eller är 18, ja hoppas på Obama.. sku de inte vara häftigt om Bush "förlorar" mot en mörkhyad, och skulle det inte bara vara perfekt om USA skulle bryta sin vana och modernisera sig lite..

men nu o sova, eller kanske "lite" tv öre..

Ciao ;D

Zebra huvuden och rock and roll!

För en gångs skull har ja en orsak för min "lång" paus, det är faktiskt inte på grund av icke intresse eller liknande, utan på grund av blogg.se, ja menar COME ON! här har ja skrivi säkert fem gånger blogginlägg i rad o allti har den glömt o spara inlägge o gett error åt mejj när ja s ka publicera, så thanx a lot. men nu e ja tillbax, eller vi hoppas åtminstone..

Nå vissa av er, om de finns såklart flera som läser de här än F och M, men nåja.. så e ju rubriken lite speciell, även för att vara jag som skriver, låt meig förklara..

På onsda var en bra dag, ja steg upp halv sju (okej de va en negativ sak) fo till skolan o hade jätte tråkgisa saker , okej de va kanske också en negativ sak, men sen så fick vi en håltimme plötsligt, så de va bra, nå ja åkte tilblax till den ljuvliga hemstaden o träffade F för att äta lite pizza, snacka massor me skit o ja fixa till lite på det konstiga ansiktet ja har på toaletten, medan F stod breve o disskuterade samtalsämnen som ja inte mer kommer ihåg. Så varför fixa ja på aniskte, jo för ja skulel åka till The big city, capital of Finland- Helsinki, för att gå på Simple plan konserten, oi oi oi... gud va ja hade kul, planen var att ja o F skulle åka, men ltie förhinder av en viss förälder gjorde så att ja tog med mig min syster, o vi hade faktsikt kul, Simple plan var awesome! o alla hade fiilis i rummet, men förbändet, där har vi nåt o tala om, Zebrahead.. gud dom va SUPER! ja menar, visst ja sa ju just att simple plan va meg abra, men zebrahead var typ på samma nivå, ja brukar int vara den som hör på heavy rock o sånt, men deras musik, o deras sätt o uppträda kommer nog o stanna kvar länge i hjärta, o tack vare dem o simple plan gick 3½ timme på några sekunder.. : )
Fick höra en rock version av "Apple bottom Jeans.." samt " i kissed a girl" och "summerlove", dessa tre sånger var simple plans nya party melodier enligt dem, hann till och med röra "the lead singer2, i misstag! hur ofta händer det? grejen var den att jag o min syter stod brevid ljudbordet o kollade på konserten o ja ltuade mot räcket, plötsligt kände jag nåt som rörde min armbåge o ja såg fövånat på gubbarna som stod o justera ljud, o ögonen o käften stora som klot, där va ju han! han hade smygit sig runt hela salen o sjöng en ballad mitt på ljudbordet, då kom systers kamera telefon snabbt fram!
Så vet inte om ni förstår nåt av mnia förklaraingar , men kvällen var Perfecto o dagen efter va mycket jobbi, ja menar försök sova efter en sådan kväll, hehe, nå rasterna tillbringade vi i klassrummet o lysnnade på min nya Cd "zebrahead-Phoenix" o alla hade skitkul, förutom ja som bara ville sjunka under ett täcke o aldri stiga upp..

Nåja, men nu iväg o se på t v o försöka göra ltie skoluppgifter, gud i himlen, ja har ju skola imorn igen..

Jajjo Out!
-Ciao

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011