ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

Cypern

Hinner inte uppdatera mer, kan väl säga att mamma flippar ur snart.
Men sköt om er så hörs vi om två veckor!

Ciao!<3 (förvänta er massa uppdateringar när jag återvänder!)


Kokosbollar

Dags att skutta/gå/springa/rulla ner till mina kokosbollar, så vi skrivs senare, ikväll igen.

ciao!<3

Kokosbollar

Dags att skutta/gå/springa/rulla ner till mina kokosbollar, så vi skrivs senare, ikväll igen.

ciao!<3

Söndag

Snörvel..
där har ni i korta drag vad mitt liv består av för tillfället, snuva, snuva och snuva.
Suck.. ser verkligen inte framemot att flyga om ca. 18 timmar. nåjo, im strong, skall fixa det här på något sätt.
Men det börjar väl bli lite resefeber.
Måste hinna träffa mina kokosbollar, njuta av vädret med dem kanske, im thinking... deras trampolin?
såklart, jag måste ta det lite lugnt med att hoppa för mycket, men några studsningar kan jag tåla, det är ju ändå som vanligt ljuvligt väder ute.
Så det är planen för idag.
och att kolla på american idol, samt packa.
Tjohoo.. jag har åtminstone kläderna klara, måste bara få in dem i en väska utan att överstiga max vikten per passagerare, hmm.. kommer att bli intressant.
Klockan tre är det start inatt.
så med andra ord, jag skippar nattsömnen, sover på flyget om det behövs, för jag vet precis hur min kropp fungerar, jag kommer att somna klockan ett ungefär, och att stiga upp en timme senare?
nej tack, bloggar istället eller ser på film.
Så nu när den saken är avklarad kan jag väl även berätta åt er nånting intressant om min skooter.
Som jag skrivit tidigare så har den varit en aning stärvig och mina nerver som inte alltid är så bra har fått lida.
Igår var jag till pappa, körde iväg dit så att han kunde kolla på skootern, han  är ju trots allt elektriker, och problemet enligt hans prognos?
min Akku är sönder, felaktig, whatever..
den akkun som jag för en månad sedan köpte (med mammas pengar)
typiskt..
och inget kvitto kvar, så det blir ingen garanti, utan vi måste köpa en ny igen..
så trevligt trevligt, skulle kunna förklara allt exakt som vi kom underfund med igår när vi var på deras gård, men då sitter jag här ännu tjugo före tre när vi skall åka iväg nästan, så..
no way..
Men för övrigt gick det helt okej hos honom.
jag trodde det skulle vara värre, men han var på gott humör så.
Men nu får jag väl skutta iväg till köket, söka upp en kiwi frukt, tänker pumpa mejj full med C-vitamin, dricka vatten i mängder, och även kolla upp när det är dags att träffa kokosbollarna.
Sköt om er, och njut av den underbara dagen.

Ciao!<3

Brum Brum

Oidå, vart har dagen försvunnit?
eller okej, en självklar sak, hos pappa, men ändå, tyckte klockan precis var bara lite efter två, jaja, och här är vi nu, nio timmar senare, what can u do.
Tänker lämna bloggen lite ouppdaterad idag, börjar känna mejj hängig, troligen av snuvan, med andra ord, massor med vätska och ett varmt täcke är vad jag behöver just nu, för tro mejj, är jag sjuk imorgon kväll är det nog en mindre jajjo i världen!.
okej, kanske inte, men nästan.. så nu skall jag säga bara gonatt åt er, får berätta imorgon hur det gick hos pappa, att köra dit utan blinkar och även vad jag och mina kokosbollar skall hitta på för skojj sista dagen i finland.
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3


Lördag

Good afternoon.
Det är lördag käre läsare, vilket ni troligen vet vid det här laget.
Och jag sitter hemma i badrock och försöker vinna över min förkylning, så synd att det är nu som jag skall vara sjuk, inte bara för att det är snart dags för cypern, men även  för att det är så jätte fint väder ute, men jag känner mejj själv, går jag ut tänker jag lura min hjärna att det är varmare än det egentligen är, vilket skulle leda till att jag troligen tar för lite kläder på mejj = inte bra.
Så jag skall försöka hållas inomhus idag, kanske gå på en liten snabb runda ut föratt fylla kroppen med ny syre, men that's it.
Och så skall jag ju köra till pappa idag också.
hmm..
bäs att söka upp rocken.
Nåjo, tänkte att jag måste uppdatera här på bloggen också om min morgon.
Tror klockan var närmare tre när jag lade mejj igår, och joo, tonfiskpastan var mycket god. Men det roliga med morgonen idag var väl att tjugofem över elva idag flög jag upp när dörrklockan plingade till.
Jag var ganska så långt chockad över att någon vågar komma till vårt hus så 'tidigt 'de som känner oss väl, vet att jag sover länge på veckoslut.
Gissa tre gånger vem det var.
..min bror, med Lindas nya dator som skall med till Cypern, eftersom hon är i England, kommer till bröllopet såklart, men i England har de inga laptops som har bokstäverna å,ä och ö.. så vi får ta med en åt henne.
Marcus hade programmerat den, med en hand och plungade på för att hämta den, lite svårt att öppna dörren med en nyckel när ena armen/handen inte är användbar, såklart kommenterade han som en snäll bror att jag inte borde sova så länge på en så fin dag som idag.
Så that's it, min morgon, efter det har det varit slöande framför datorn och tv:n.
Måste väl aktivera mejj och göra lite skoluppgifter snart, och sedan till pappa som sagt.
Njut av dagen så skrivs vi senare igen.

Ciao!<3


Night

Okej, skall börja kolla på film, men loggar nog inte in mera ikväll för att blogga så vill bara sägga gonatt.
Skall mysa framför tv:n med först lite pasta-tonfisk-sweet&chili mix som jag alltid gör ibland, och eventuellt med popcorn till, perfekt diet innan cypern eller hur?
heh..
men som min vän,joo.. F, alltid säger, heldre leva nu än om 70 år och riskera en stroke av allt onödigt ätande.
eller nåt liknande sa hon åtminstone här för nån dag sedan.
Men nu kallar köket, och sedan harry potter.
Yupp.. det är vad som får spelas upp i min dvd-spelare idag.
Sköt om er bloggare..

Ciao!<3


New Hairstyle

Nu är jag tillbaka, okej varit det en tid redan, men två timmar och femton minuter satt jag hos frissan, men vad gör man inte för att spendera massa pengar, färga och styla håret, samt få en skön huvudmassage medan håret tvättas, hehe.. plus att det var mamma som betalade, så det var väl okej,
Hur som helst, det blev både bruna och blonda slingor, avklippt hår igen med några centimeter, tillräckligt så att jag fortfarande får fast det.
Men färg kan verkligen pigga upp håret och göra det annorlunda. riktigt nöjd med slutresultatet.
Så det är förresten fredagkväll (ifall någon missat det faktumet).. internet stärvar faktiskt lite här hemma idag, blev utslängd från msn här för ett tag sedan, men nu verkar vara allt ok igen, hoppas mitt modem bara inte fått samma fel som F:s och M:S.. kanske nåt slags virus som bara rör sejj i våra modem, ingen annans, eller så kanske det bara är lite problem på mottagningen, välj ni vad ni tror på.
Idag tänker jag slöa resten av kvällen dock.
Imorgon måste jag orka med skolarbete, åka till pappa samt tanka skootern, men det ordnar sejj. Fudnerade att kolla på Harry Potter (5), bara för att påminna mejj själv om vad som hände i den, bar anågra månader kvar itll premiären av Halvblodsprinsen, såklart.. har ju läst böckerna redan, men anyways.
Så ha en skön kväll, uppdaterar troligen ännu några gånger, får se lite vad mina fingrar tycket.

Ciao!<3

Fredag

It's over.
Ja kan int fatta det ännu, ingen skola på två och en halv vecka, för att jag åker iväg till cypern, det är lite ofattbart ännu, men skoldagen är över, snart till frissan, och tja, jag är fortfarande och försöker förstå vart lektionerna rann iväg idag.
Första två lektionerna med lotta, blev godkänd i förhöret om budgetering, som jag inte precis läste på (uups), men fick en fyra, så hell to the yes, nästan fulla poäng. Men för det ,elktionerna med henne gick snabbt, en irriterande assistent som fortfarande såklart stirrar på alla men allt kan ju inte vara perfekt i världen.
Matpaus, sökte upp lite lärare när gäller skoluppgifter, gick till biblioteket snabbt och sedan till klassrummet för att chilla med vänner.
Och utan att man tänkte efter hann engelska lektionen börja och sluta.
Och nu är jag hemma.
Det finns dock ett litet problem när gäller resan på måndag natt, eller natten mellan söndag och måndag egentligen.
Jag har fått snuva!
och då pratar jag om täppt näsa, halsen sjuk, och känner mejj hängig.. nej nej nej!
det här får bara inte hända.
Suck.
så nu gäller det att hålla sejj varm och ta hand om kroppen.
Dags att avsluta den här korta uppdateringen och börja fixa klart saker här hemma innan jag traskar iväg till stan och klippa håret.
Sköt om er,

Ciao!<3

22.54

Jahaa, det börjar samla sejj en del inlägg för dagen, nästan skrämmande hur man kan sätta tid på sin blogg när det inte är någon skola, men detta är dagens sista inlägg.. tänkte lite uppdatera när gäller min bror, cypern och mitt projekt.
Vi börjar med det tråkigaste.
projektet..
suck, ännu lite kvar av det som måste vara klart tills imorgon, men efter det så kan jag andas ut när gäller Fiskars, har gjort min andel när gäller cypern-resan och de får jobba i skolan resten av min grupp.. men som sagt lite kvar, men av stöd från F (som nu sover såklart) och musik så har det gått ganska så bra.

Och min bror, han överlever, vilket vi alla visste redan, mina nerver lugnade också ner sejj, efter en tid och terapi snack med F, en bra vän att ha, det är ju inte världens undergång, men här är grejjen, han har opererat förr, men det gick nånting snett, det var inte så perfekt som läkarna påstått, därför har han varit i risk att måsta operera pånytt, som kommer troligen att hända nu, men försäkringen måste betala, eftersom förra gången var inte ett perfekt försök, eller vad vi skall kalla det.
Men han åker in til lhuvudstaden här imorgon eller så snarast som möjligt, bokar tid, och så håller vi tummarna att han kommer att bli frisk snart, men han var vår chaufför till flygplatsen på måndag morgon, så nu blir det att lämna bilen där istället, men vem bryr sejj, heldre betalar jag en avgift än att min bror inte skulle bli frisk!
och så har han en vecka ledigt från jobbet nu också, såhan får ta det lugnt och chilla framför deras big-big-big tv.

Cypern då?
aah.. cypern.
Som jag sa tidigare, jag gillar att drömma. Pratade med min småkusin Alexis som för tillfället bor i spanien pågrund av hans studier, men det är ju hans syster som gifter sejj, så han kommer till Cypern, skojj skojj skojj! han är rolig att prata med, skämtar alltid och gillar musik, perfekt. Stackaren led av nånslags maginfluensa, precis som senast när han skulel flyga hem från Cypern till spanien, han har nån slags konsti kropp tydligen som gillar att pina honom. Men vi pratade en hel del om vad som kommer att hända. Han mamma, det vill säjja paula har informerat släkten att vi får vila några timmar efter flyget, sedan traskar vi upp till deras hus allihop för att umgås, det pratades om med Alxeis en hel del, han hade också idag först fått höra om det, så vi båda var glada över att få träffas såklart, men lite besvikna, vi hade båda planerat (inte tillsammans) att springa till stranden när vi landar, ou well.. vi får ta igen det efteråt istället.
har ju två veckor på mejj, han har dock bara en, han flyger gem på tisdagkväll, med andra ord den 5 maj, om jag inte tar fel.
Men cypern cypern cypern, längtar så.
Och nu gäller det bara att kämpa den sista biten så kan jag slappna av, så med det här avslutar vi inlägget, sov gott bloggare, så skriver jag imorn när jag kommer hem från skolan.
Imorgon är det ju också frissan som gäller, men hinner blogga före det, så ta det lugnt ;)

Ciao!<3


FREAKING OUT!

Försöker här lugna ner nerverna, men jag säjjer bara oj nej oj nej oj nej!!!!
Var precis på träningar, allt gick helt okej, lite slö av mejj efter att ha suttit vid en dator hela dan men (fan trycker fel tagenter hela tiden, så skakiga fingrar)..
Herrarna har träningar efter oss på torsdagar ju, pratade med min bror, han kommer inte med på lördag så det är jag ensam hon pappa, o de behövde ingen målvakt idag eftersom Laska stannade kvar, så jag tänkte att jag skulle sitta kvar en stund, slappna av och kolla på innebandy med mycket mera klass än mitt lag, och allt var trevligt, Macke spelade, länge sedan jag sett det ordentligt, och jag följde med spelet ivrigt, då hände det.
Han var på golvet, med handen över högra axeln och skrek "vittu" (finskt ord som vi inte behöver översätta).. då var nog tusen tankar i mitt huvud, vet ju inte hur många som vet om att vi är syskon, men alla ögon på honom, kanske några på mejj också snabbt när min mun ganska så långt blev uppe hängande efter att ajg dragit ner dricka flaskan, hans axel!
helvetes helvetes helvetes helvete!
jag höll helt och hållet på att freak out, inte kanske så allvarligt men hans axel var ur led, och för att göra saker och ting bättre, det har hänt förr och han är på gränsen att hamna på operation för andra gången med den axeln, tror att det är nu som det gäller, var väl förra gången som läkaren sa att om det händer en gång till så måste han operara igen, och här är grejjen, jag vet inte om hur försäkringen tar det med andra gången, trevligt om de inte ersätter igen, men de borde väl göra det?
Men min hjärna höll på att tappa kontrollen, hans ansikte var ganska så långt en tortyr att se på, och ingen hade någon slags Freaking ispåse med sejj!
ingenting? men hallå, det är ju träning, de borde ha nånting.
Och en stund stod alla bara där, nära på att jag steg upp och gick ut på plan, kalla mejj en onödigt orolig lillesyster om ni vill, men vi pratar om min bror som jag delar ett stort intresse med, innebandy.
Till slut steg han upp och började gå bort från plan, med några med sejj till omklädningsrummena, jag satt fortfarande kvar helt chockad, vissa gick med honom medan alla andra stod kvar och undrade vad i helvete hade hänt, vem var det som skuffade till honom?
oi herregud, vilken dag tänkte jag, ingen hade is, jag började fundera på vad att göra till nästa, han hade sagt "till Ekenäs" närmaste sjukhuset, okej.. han skulle dit.. men hur? när? vem skulle köra? vem åkte med? skulle jag ringa hans sambo lotta?
alltså, kan inte äns tänka på allting jag tänkte på då.. 
som sagt, kalla mejj onödigt orolig om ni vill, men en sak vet jag, vill aldrig mer se det där, den där minen på hans ansikte, efter att några mniuter innan pratat glatt med honom och skojjat.
gudars..
Såg att han gick ut dock ensam efter en tid, rocken på, väskan över axeln och hjälmen med, halft sprang ut efter honom och frågade ifall han klarade sejj.. han påstod att han skulle göra det, men följde lite efter med blicken, tänkte han åka ensam? då skulle jag direkt ha hoppat med, men hans tränare kom strax efter och hjälpte honom in i en bil, men är fortfarande orolig, jag menar, för det första.. hur går det med honom och operationen, hans innebandy.. och allt annat, som sagt, håller på att freak out.
Och värst av allt, vet inte fortfarande om någon ringt hans sambo/blivande fru.
Oh my God, what a day!
och nu måste jag göra skolarbete, perfekt, bara perfekt..  

Dream on

Man kan ju alltid drömma eller hur?
inte bara på natten, men även när man sitter tyst för sejj själv, i sina egna tankar, drömma om hurdant liv man skulle vilja ha, själv lever jag ibland i löjliga tankar som t.ex. att det skulle vara häftigt att bara kunna leva som en skådespelare för en vecka, få göra deras jobb, gå på alla premiärer, och ta några proffisga foton på sejj själv, magiskt tappa tio kilo när de sedan dyker upp i tidningen, medan ibland drömmer jag att jag blir en läkare, kunna hjälpa alla människor, kunna lösa att medicinska mysterier och helt enkelt få gå med den vita rocken.
Jepp, drömmar är trevliga att ha, såklart, alltid slår de inte in, ganska sällan egentligen.
Men därför heter de ju drömmar också.
Orsaken värför jag tog upp det här är för att jag försöker för tillgället drömma mejj in i att vara arbetslös och förstå mejj på skillnaden vad det är mellan långvarig och kortvarig arbetslöshet, jag menar, okej, ena är längre än den andra, men vad betyder det exakt?
när är det långvarig istället för kortvarig, hur lång period snackar vi om?
älska national ekonomi som inte alltid verkar så vettigt.
Men om en timme är det dags för träningar, så lite skolarbete ännu, sedan byta om och köra iväg, får se om herrarna behöver mejj idag.
En snäll syster som jag har, som även underhållit mejj hela dagen, lovade skicka ett engelskt skolarbete åt mejj som hon nångång gjort, så får kanske några ider till mitt Fiskars arbete som måste också skrivas ikväll.
Sen är det såklart Heirol kvar ännu, det enskilda projektet jag skall göra, hurra!
men det kan jag satsa mera på söndag om det är så att tiden inte räcker till.
Jaja, nu skall jag fortsätta drömma och försöka förstå mejj på dessa frågor, om inte någon av er läaser kan ge mejj svaret.

Ciao!<3

New Moon

Hola, lite uppdatering, har paus med studerandet, känns som högen miskat lite, men fortfarande massor kvar, och klockan är tre, jaja.. dit gick den dagen, hur som helst, jag skrev att det har dykt upp posters för New moon, andra delen i Twilight sagan, så här kommer några, såklart, jag kan inte säga att alla med säkerhet är äkta, men de flesta borde vara det. :)

bloggare senare igen, men nu blir det te och lite mer pluggande.Ciao!<3

Torsdag

God morgon bloggare, eller okej, god eftermiddag, det är Torsdag, hurra, en dag kvar innan  vi kan säjja "hello weekend".
Som ni säkert vet redan  så är jag ledig idag från skolan, vem skulle kunna missa det egentligen, skrev ju om det igår så.
Steg upp tio idag faktiskt, lite sovmorgon, men man måste dra gränsen nånstans, imorgon upp före sju igen, så vill kunna somna någolunda tidigt idag,
Men en skön morgon, med morgonmål, tv och nu musik och bloggande.
Skall byta om och börja jobba om nån minut, på listan är en hel del skolarbeten, som jag verkligen hoppas få klara idag, nationalekonomi och Fiskars, tjohoo.. mycket trevligt, men vet ni vad, who cares, det är snart dags för Cypern, jag kan jobba för det.. bara att tänka på alla stränder och greker så hålls mni motivation uppe, heh..
Så vad händer idag?
joo, som sagt, skolarbete, men skall även hinna ut en liten stund, så att man orkar bättre, och så är det träningar idag, så där har ni dagens program, och så skulle väl jag göra mat också idag, nåjoo.. får se, måste väl ringa mamma och fråga om det var verkligen så,
Dessutom måste vi väl säga grattis till pappa som fyller år idag, så grattis grattis till honom, vare sejj han läser min blogg eller inte, men nu är det sagt, på lördag blir det att köra iväg till honom för att fira födelsedagen eftersom jag missar den riktiga festen han har tillsammans med sin nya fru lite senare, men då är jag i Cypern, så jag åker till en privat fest istället, får se, kanske jag får min bror med, måste prata med honom idag på träningarna om det.
Men nu blir det att skriva lite på skolarbete, jag återkommer när jag har paus i det, troligen med lite bilder av nåt slag, New Moon är ju en sak som alla pratar om eftersom den officiella "varg-gruppen" nu finns på poster, så kanske jag får sätta in den bilden, ifall någon missat.
Jaja, ha en skön eftermiddag så hörs vi om en stund.

Ciao!<3


I told you so

Dags att krypa under täcket kanske?
joo, snart, men skall ännu njuta av faktumet att jag är ledig fortfarande imorgon, så en stund blir det att sitta här vid datorn ännu, men borde försöka lägga mejj i tid ändå, skola på fredag igen.
Så vad hände idag?
pratade med mamma en stund, mamma/dotter-talk om Cypern, jobb, skola och lärare, jätte intressant, men ibland måste man göra sådant också, men Grey's anatomy var troligen det som tog upp min kväll, gudars vad skönt, bara kunna sitta i min soffa, koppla av och mest av allt, njuta av en mysig mugg te, yupp jag sa det, 'mysig mugg te'
men te är gott, värmande, och perfekt när du vill koppla av.
Så imorn skolarbete, troligen en liten promenad, lite tv och hmm.. en sovmorgon?
ja, en typisk, studierandes liv på en dag som man inte måste till skolan,
Med de orden avslutar vi dagen, eller bloggandet för dagen, sköt om er, och imorgon dyker det troligen upp lite mer inlägg.

Ciao!<3

Onsdag

Jahas bloggare, det är onsdag kväll, klockan närmar sejj åtta, än en gång, tick tack.. minuterna springer iväg, flyger iväg, rinner iväg, what ever u like to call it.
Men nu är jag här igen.
Varit en ganska lång, men för det chill dag.
Började dagen med engelska, tjohoo.. not, men det gick framåt och vi satt i grupper, så jag överlevde lektionen tack vare Pernillas skämt som inte kanske är på topp när hon precis vaknat, men det räddade min morgon så.
Var ju gym idag också, skönt med paus från skolan, och än en gång hade jag Pernilla där som underhållning, konstigt eller hur? om det inte är mina kokosbollar så är det hon, men okej.. hon går på min klass, jag är vän med henne, so why not?
exakt.. det är mest logiskt att jag är med henne under dagen i skolan.
hihi..
Men tillbaka till dagen.
Matpausen var slö som vanligt, vi satt med pojkarna från klassen och chillade, pratade strunt och planerade hur vi skulle få ledigt imorgon från morgon lektionerna med Hasse.
Grejjen är ju den att Jennifer gett oss ledigt hela eftermiddagen imorgon, jobba hemma såklart, men ledigt.
Så det var två lektioner med Hasse som gällde, halv nio toll tolv, gissa om vi alla kom direkt överens om att det är bäst att övertala hasse när det gäller att ge oss uppgifter till morgondagen.
Och vi delade upp oss i grupper på lektionen, så planen förstördes där, vi skulle med grupptryck få honom att gå med på saken, men när min gruplp (jag, Mikaela, Sebastian, Jonas och Nicke) återvände från vårt grupparbete började Jonas försiktigt sätta ut en liten *wink wink* till Hasse att vi gärna jobbar hemma, men såklart, jag tryckte på min smöra-lärar-teknik, och hallelujah, jag är ledig imorgon!
låt mejj bara säjja tack gode gud, för det är en dag jag behöver, mindre arbete på veckoslutet nu med alla skolarbeten, så morgondagen är perfekt!
så tack Hasse, och mina skills.
Då var nästa uppdrag med Hasse kvar, ja som sagt, vår klass gillar att manipulera.
Men skulle träffa F och M efter skolan, och alla andra som skall med min buss ville även gärna åka med halv fyrans buss, vi försökte, men Hasse sa nej, eftersom vi är lediga imorgon, okej, acceptabelt, men inte kul.
Som tur ändrade han sejj, två minuter innan bussen gick!
Så det var att slänga alla papper in i väskan, och springa till bussen, låt mejj påpeka att jag är mästare på att falla när det gäller och springa med väskor, och hade ju gym-kassen också med, men jag klarade det, och vi hann till bussen!
dagen blev bara bättre och bättre, och F var mer än glad när jag skickade åt henne och sa att jag satt på bussen, rättare sagt min söta vän ringde åt mejj och skrek för fullt ut, så hmm.. gissa om hon var glad.
Nåjo, väl framme med bussen såg jag dock bara F, M var hemma med huvudvärk, så hoppas hon mår bättre nu, men jag och F drog till våran ända bra klädbutik i den lilla by vi bor i, hittade massor med kläder (tror jag börjar bli shopaholic) men köpte bara ett vitt sommarlinne med söta detaljer och en lite mer hmm, vad är rätt ord, 'sexig' svart skjorta, jaja.. en bra shoppingtur.
pengar gick det åt. mera åt F. men känner mejj också fattig.
Men vi gick hem trötta och nöjda, satt hos mejj, valde ut kläder till Cypern och nu är jag här.
Så ja, en ganska så normal dag, för det mesta.
Men jag är bara sexton och det är en onsdag, förväntar ni er att mitt liv skall vara så spännande alltid?
såklart, Cypern blir det andra grejjer, men det får vi ta senare.
Nu skall jag gå och fixa åt mejj lite te, kolla igenom mejl, kanske skriva lite på skolarbete, och om en timme så kommer det Grey's anatomy!
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Tisdag

ola bloggare, som tidigare sagt, den här veckan tar livet av mejj snart, men nåjo.. några dagar till.
Som vanligt får bloggen lida, och de följande två veckorna kommer också att vara ännu mera oaktiv, eftersom jag inte kommer att söka upp en dator i cypern för att  blogga utan å,ä,ö..
ja, men till dagen.
Det är ju tisdag, tjohoo.. vilken onödig skoldag.
Hände inget vettigt, joo, jag och pernilla skrattade lektionerna igenom åt helt andra saker än vi borde ha haft våra hjärnor fyllda med, men när du inte känner för skolan så, åtminstone var vi där.
Slutade ju tidigare idag, åkte in till min käre hemstad och skulle träffa M i bibban medan F var på stan med the boyfriend.
Nåjo... väl i bibban, fixade lite böcker till Cypern (för första veckan) när jag skall ligga och sola, med en bok i handen, aah!
Men när M kom trippande sa hon nåt oväntat, "vi skall vänta på F, hon vill se dejj!"
wihii..
kommer någon ihåg hur många dagar sedan jag senast såg henne? (svar: 9 dagar)
så joo, där kom den, nuförtiden blondinen gående och det pratades en hel del, jag var lite slut då redan, kanske märktes, vad vet jag, men det var kul och se båda kokosbollarna igen, och imorgon pånytt!
då blir det shopping av linnen/toppar samt troligen en hel del skvaller, och så är F också påväg hit för att kolla igenom mina kläder för Cypern, okej.. VI skall kolla igenom dem tillsammans, jag har alltid problem med att välja kläder eftersom mina kläder inte är så speciella, mera vanliga 'perus' saker, efterrsom det är min stil.. inget speciellt med mina kläder (hih).. så min personliga stylist kommer imorgon.
wohoo..
plus så kommer skorna att troligen fånga hennes kritik en stund, hon var redan och lovade mejj ett par döda fötter efter en kväll med de skorna i Cypern, och tror jag kan hålla med henne om den saken ganska så långt.
Fick träffa hennes pojkvän idag också, igen.. problemet med oss är väl att vi inte får så många ord utbytta, man försöker väl, men han är inte den mest pratsammaste personen om han inte känner den andra, och nej.. han känner mejj inte så bra, men tja, jag och F skall fixa till det, som hon sa bro's before ho's (och i det här fallet är jag Bro).. så vi ordnar det på ett eller annat sätt.
Så vad skall göras ännu idag?
joo..
skolarbete, men nej.. för trött så vi tar det imorgon istället.
Skall väl försöka ordna upp i rummet, ligga på spikmattan kanske och läsa.
Klockan nio kommer gamla repriser på O.C, så kanske man skulle kolla på det.
Så jag tänker faktiskt med ett inlägg säjja hej och hejdå åt er för dagen, men vad kan jag använda som orsak?
hmm.. andra saker?
och troligen även faktumet att jag gäspar varannan minut.
Så sköt om er bloggare,

(jag skulle då inte ha nåt emot att ha den här personen här för tillfället!)

Ciao!<3

Tick Tack..

..Så säjjer klockan, och jag tycker dessa tick tackar går ltie väl snabbt framåt igen, klockan är ca. halv tio och vad har man fått gjort idag?
okej anatar en del, skola, träningar och nu skolarbete, men ändå.. tycker det var precis jag steg upp, och som vanligt får bloggen lida för att jag inte har så mycket tid som jag tänkt mejj.
Inte för att glömma, jag är trött, lovar, nånting med mejj och måndagar går inte ihop, ingen skillnad hur pigg jag varit på morgonen.
Nåjo,nu skall vi berätta lite om min ointressanta dag, ja blogg-läsare, inget extra hänt idag.
Skolan var väl tråkig som vanlig, fick påminna hälften av lärarna att jag åker iväg nästa vecka och vissa av dem var lite i panik för att de inte hade några uppgifter, men det är fixat. Det var ju bara ett ämne som gällde egentligen idag i skolan, national ekonomi med Hasse, och snälla söta hasse, vi gillar dejj som person, men som lärare, tja.. inte sås lärorika timmar.
Lektionerna går åt att han mumlar nånting mot ett papper och vi tappar intresse om några minuter, och för att göra saker värre har vi vår käre 'assistent' Hannah där som är en liten plåga, hon gillar inte oss så mycket, konstigt med tanke på att vi alltid sitter och pratar *host host* .. och idag fick till och med jag skyllor.. trots att jag pratade tystare än många andra i klassen, men ändå var det jag som skulle sänka på volymen enligt henne..
jaja.. några veckor kvar med henne.
Imorgon är det dock tisdag, och hör och häpna, jag slutar två!
konstiga saker, helt ovan med sådanna lyxiga saker, okej, hela veckan kommer vara konstig, med resefeber påväg så småningom, massor med uppgifter, och hasse varje dag så kommer jag troligen att ge upp ett antal gånger.. men därför har jag ju er blogg läsare, ni får fungerna som mina icke-talande terapeuter den närmaste framtiden.
heh..
men nånting Bra hände idag,
Pernilla var på våran egenlärar träff idag, jag hade befrielse eftersom jag pratat med Karin om saken, men det var inte det viktiga..
karin som är våran egenlärare berättade åt klassen att när vi återvänder till skolan efter sommarlovet nångång i augusti så kommer vi börja med vanliga ämnen som matte, kemi, finska, modersmål och sådant, en period.. men de personer som kan bevisa att de kan finska, har det som andra modersmål och så vidare, tja vi behöver torligen inte dyka upp på lektionerna, utan bara skriva en tent och klara kursen så!
JAAA!
allt jag kan säga, jag kan ju finska bättre än läraren (tråkigt men sant) så jag ser framemot att kunna sluta tidigare några dagar och ha sovmornar en del av de åtta veckor som perioden varar, och eftersom det är en grundkurs kommer det vara ganska så många lektioner som jag kommer undan. hihi.
såklart har Pernilla planer på att sabotera för mejj genom att på något sätt se till att jag inte kan bevisa mina finska kunskaper, hon själv kan inte skilja på så  måga ord, och jag är hennes ordbok på lektioner var vi behöver finska, så ja, utan mejj på finska grundkursen så är hon ganska så körd, eller nåt liknande.
Men hörni, nu tänker jag krypa ner under täcket och läsa lite,
tidig väckning imorgon, och tja, jag vill inte somna första lektionerna, och risken är stor, vi har Hasse.
Sköt om er bloggare,

(ännu en vecka, sedan är jag här!<3)Ciao!<3

Måndag

Aloha bloggare,
lovade ju ett morgoninlägg, och det är lite brått här uppe i vårt hus men skall göra mitt bästa, eller åtminstone näst bästa.
Ny vecka, nya möjligheter, det skriver troligen alla nuförtiden, för om man ser på saker och ting ur en viss synvinkel så kan man väl säjja att man kan ta en dag i taget, ett år i taget eller kanske en vecka i taget. Själv följer jag oftast en dag i taget-systemet men på senaste tiden har det blivit  en vecka i taget, eftersom dagarna flyger iväg så snabbt.
Det är ju bara en vecka kvar, jag menar den här tiden om exakt en vecka är jag troligen nere på stranden, precis varit i havet och bara njuter av semestern.
Jaja..
har en vecka kvar i skolan dock. men det kommer att vara en enklare vecka när gäller lektioner, men hemma får jag jobba, bussen går snart, men skall till Biblioteket för att studera en halv timme när jag komemr fram eftersom lektionerna börjar klockan ett.
Annat idag?
träningar och troligen lite tv.
Men nu måste jag verkligen gå, annors missar jag bussen.
Just det ja, glömde nästan säjja, håll tummarna, inom de närmaste dagarna borde Nesenta ringa och berätta när jag kommer och jobba på sommaren.
Sköt om er, och ha en underbar måndag, eller så bra som möjligt åtminston.

Ciao!<3

Movie time

Dåligt med uppdateringar det här veckoslutet, och jag som hade tänkt mej ha lite mera tid för att blogga när jag är ledig, men inte, nåjo. jag är klar med skolarbete, som tur är inte allt på tvång och göras idag, eftersom deadlinen på en del är på tisdag, tur för mejj, jag är nämligen inte klar med allt, men morgondagens material är klart, så det är det viktigaste,
men nu tänker jag gå till mitt rum, se på en film, slappna av på spikmattan (en av de bästa uppfinningarna nånsin) och sedan bara somna och njuta av en sovmorgon imorgon.
Återkommer med ett inlägg innan skolan imorgon.
That's a promise.Förresten, bara en vecka och fem timmar kvar tills start, men vem säger att jag räknar?
heh..
sov gott bloggare,

Ciao!

Söndag

God eftermiddag bloggare, en snabb uppatering över mitt liv innan jag fortsätter med allt skolarbete som väntar.
Blev först klockan tre innan jag somnade inatt, tack vare mamma och hennes väninna, som var högljudda av sejj, trevligt, med tanke på att jag hade planerat mycket sömn så att jag skulle upp tidigt idag och göra allt klart i tid.
Istället vaknade jag lite före åtta av fågeln, men inte att jag steg upp, nej svängde på mejj och somnade om, så vaknade lite över elva, tjohoo.. så mycket för en effektiv morgon.
Dessutom blev det en film innan jag aktiverade mejj, men kände helt enkelt inte för att direkt sätta mejj vid datorn, så nu är jag här i stället, så mycket kan jag säga att det inte är kul att ha all stress på en o samma gång.
Nåjo, en vecka kvar sen är det att slappna av rejält, eller okej, jag tar troligen med lite papper till flyget, men väl framme i cypern så blir det chill!
Så dagens planer, jobba jobba jobba på skolarbete, kolla en timme på tv (american idol) och sedan jobba jobba jobba igen.
jepp, en totalt normal söndag, synd att det dessutom är så fint väder ute, well, what can u do.
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Sleepyhead

Yes sir i can be sleepy..
och det är jag, så nu är det dags att krypa under filten, kolla lite på tv och sedan snarka hela natten, eller okej, hoppeligen inte snarka, det är mammas jobb, men åtminstone sova.
har på känn att min nya kompis, fågeln kommer att väcka mejj imorgon ändå så lika bra att samla lite extra sömn så länge jag kan.
Sköt om er bloggare, och ha en bra natt!

(här får ni en bild på Mr. Lambert oxå )


Ciao!<3

I hate this part right here

Här igen. lovade ju en uppdatering :)
Så american idol var fabulous!
gillar verkligen faktumet att Finland visar programmet här, för vad gör man inte för nån timme med bra musik per vecka, och inga tillfixade röster via datorn, utan äkta toner, helt själv tillverkade.
Och Adam..
never leave idol..
han som är värsta rock and roll personen när man ser honom först, satt sejj ner, sjöng fint, känsligt och fick simon stå upp med händerna klappande. .
som jag sa tidigare också att skulle hända.
Så i överlag en lyckad kväll.. försökte locka upp F hit, men hon verkar inte så ivrig på att springa up pen gata med en badrock på sejj, nåjo, om inte tidigare så på onsdag ser jag henne. då är der dags att packa.. och så här mycket kan jag säga, det är dags och packa och se henne!
om det inte blir en 'dejt' med henne innan dess så kommer det att vara 1½ vecka sedan vi senast sågs.
konstigt eller hur?
med tanke på att bara ett litet hus skiljer oss åt.
Så ikväll får det väl bli en film, lite musik och troligen en del sovande.. för imorgon är det söndag, och då gäller det att jobba igen med skolarbete, börjadei nte alls idag som jag tänkt, men jag fötjänar en ledig dag tycker jag! fem dagar i streck.. nej vänta.. 6 dagar i streck får räcka, i need a break..!
sen är det den sista veckan som drar igång, så bäst att försöka orka ännu. så mycket kan jag bara säga att jag kommer att njuta av att kunna dra på mejj min underbara bikini, slänga mejj på stranden och spana in alla snygga spanjorer (eller hur M?) och även alla andra som värda att kolla på ;)
Ja, hur som helst, nu blir det lite mat, eller nån slags ätbar, mättande sak, Jajjo är hungrig!

Ciao!<3 

Lördag

Hola Chicas and Dudes,
en ny dag igen, som nästan är slut, men nåja.. man måste ju njuta när man har chansen.
För det första kan jag ju säga att jag aldrig någonsin förr uppskattat veckoslut lika mycket som idag.
Jag menar, att kunna vakna, och veta att man kan koppla av, inte tvinga sejj själv att få skolarbetet klart idag, utan kunna dela upp det och göra en del idag, samt en del imorgon, och det bästa av allt, inte behöva stiga upp klockan halv sju.
Okej, visst.. ett litet problem att sova idag på morgonen, eftersom fågeln igen vänckte mejj, jag som aldrig vaknar av brandlarm eller nånting, så den här fågeln kan skatta sejj speciell med tanke på att den kan väcka mejj faktiskt, funderade på att stiga upp idag nio tiden och dra ut på en kort jogging tur, men beslöt mejj för att det är lördag, det är vilodag, och nej F, inte nån slags dietkur pågångs, men tänkte att det skulle ha kunnat få mejj att vakna upp, få lite liv i benen, och kanske få mejj att göra nåt nyttigt idag, men som sagt, sov vidare ännu en timme, så kvart över tio steg jag upp och gjorde i ordning morgonmål.
Med morgonmål, frappe och te framför mejj satte jag mejj ner i soffan och kollade på She's the man, yupp.. blev först idag, kollade på annat igår, men ooh, Mr. Tatums magmuskler, ett måste på min blivande drömpojkvän.
yummi yummi e allt jag säjjer (märks det att jag gillar sprotiga killar? )
Nåjo, efter filmen böt jag om, sprejjade håret och gick ut med solglasögonen, det blev en runda in till stan var jag inhandlade ett par svart 'heels', hihi.. till Cypern såklart, kostade hela månadspengen + resepengarna jag fick av pappa, men nu har jag svarta sandaler/heels som går till cypern-outfits, och de var dessutom ganska så bekväma..
dock lockade några sandaler, lite i stilen med de populära gladiatorsandalerna men lite annorlunda, såkalrt var de över hundra euro, så det var lite väl mycket för mitt bankkonto.
Med skorna inhadlade och i påsen körde jag iväg till en annan butik för att undersöka osthyvlar, i know.. vilket liv jag har, men som sagt, ajgm issar ett studiebesök när jag är i skolan, och då måste jag skriva ett långt arbete och analysera skillnaderna på kvalitet och användning av osthyvlar.
skojjit!
Men nu har jag listat kandidater till min analys, måste bara ta reda på vilket företag som är finskt, eftersom det itne får vara utländskt till mitt projekt (skulle kanske göra det lite enklare)
nåjo.
Dagens progaram nu då?
American Idol, ser framemot kvällens avsnitt med Adam Lambert, killen kan sjunga, och eftersom vi är bara efter USA med nån vecka när det gäller avsnitten, så råkar jag veta att ikväll kommer vi få se Simon Cowell stiga upp och applådera efter Lamberts framträdande...
tänk, tror det kommer vara en mycket sällsynt scen.. och jag är ganska så säker på att Adam Lambert älskade det ögonblicken.
Förutom det här så blir det väl att jobba lite med skolarbete.. har som sagt haft lite ledigt idag, förutom besöker till butiken, men iklväll skall ajg börja lite igen med projektet, så att inte jag behöver sitta framför datorn hela dagen imorgon.
Det är ju ljuvligt väder ute också, men blåsigt, stort minus, för klarblå himmel och sol skulle vara en härlig sak, men jag vill inte sitta ute med en blåst som skulle kunna slänga iväg mejj till Kina (eller fälla min skooter som den tänkte göra idag)
jaja.. nu är det nog dags att avsluta det här inlägget, men det kommer ännu uppdateringar idag, just U wait!
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Sleep

Hola,
snabb uppdatering över vad jag gjort idag:
-bada bastu
-kollat på tv (och njutit av faktumet att jag inte suttit vid datorn och jobbat)
-saknat mina kokosbollar, en vecka sen sist.
-nästan somnat några varv

så med dessa ord avslutar vi dagen och kryper under täcket, tror att skolarbetet och alla research tagit mera på krafterna än jag trorr.. nåjo, nu är tydligen reservlagret för sömn tomt eftersom jag börjar känna av en liten huvudärk (som brukar komma av stor stress.)
Sköt om er bloggare, så skrivs vi imorn.

Ciao!<3

Fredag

Oidå.. det är ju fredag, veckoslut!
ja om ni inte förstod värför jag är chockad så kommer förklaringen här, veckoslut = ledig kväll, inget skolarbete.
tjohoo!
okej, visst.. imorgon får jag väl kämpa på igen, men egentligen är jag ledig, inga lektioner, inga problem, och skolan idag hmätade nästan bara goda nyheter med sejj.
För det första, vi kommer att ha ledigt på torsdag eftermiddag, så jag är i skolan från halv nio till tolv, om jag åker till skolan, vi planerar med klassen att kräva lite hemuppgifter den dagen och ta helt och hållet ledigt från skolan, skulle vara så otroligt skönt, skulle ha tid att bara sitta hemma och packa, kanske dra på en snabb shopping, oi oi oi.. jag längtar!
Men viktigaste av allting, fredagen är det dags för frissan, alltså nästa vecka då.. fick flytta den framåt eftersom jag egetnligen skulle gå och hälsa på saxarna hos Katre på onsdag, men det blev lite problem med tiden, så flyttade den till fredagen, helt okej för min del.
så då blir det att leka konstänrlig när gäller mitt hår, kommer väl lite slingor i, och så skall det klippas på nåt trevligt sätt.
Förresten, fick mitt betyg för ekonomisk matematik idag, den matta kursen som var lite väl svår för oss..
nåjo.. fick en fyra, så jag är mer än nöjd, super nöjd för att vara exakt.. det är ju näst bästa vitsordet vi kan få, så Jajjo is happy, och ännu mer happyblev jag idag när jag pratade med Bina och nu är det 99% kalrt att jag kommer få sommarjobb, jess!
tidpunkten är oklar, men en månad borde det gälla, så tjohoo, money money money!<3

Så vad händer idag?
tja, tomt hus (som vanligt) men med tanke på hur trött jag varit alla mornar nu tack vare skolarbetet, och också faktumet att jag behöver slappna av en kväll så tror jag att det blir Bastu och sedan någon film, skulle kunna tänka mejj She's the man, länge sedan jag sett den och lite Mr. Tatum i toppform är aldrig fel.

Just det ja, funderade här en stund, det är bara en vecka och tre dagar kvar till Cypern, vilket betyder att det inte är många dagar kvar tills det bli bloggpaus (snyft).. för hur skallv i säjja det här enkelt?
de saknar å,ä och ö i Cypern, så det kan vara lite problematiskt att skriva, men jag har planer på att skriva en resedagbok, med lite franska streck på papper, och när jag återvänder till finland får jag jobba ihop tt inlägg om bara de här dagarna till bloggen, troligen uppdelat, 14 dagar är en lång tid, och hälften av dagarna kommer F och M att hänga vid min sida, så det kommer bli mycket äventyr (och pinsamheter) på vägen.
Nej nej.. men tankar och funderingar?
nånting värt att satsa på, att reseblogga på papper och sedan skriva här.
ja ni bestämmer, nästan till hundra procent.
Men nu blir det att skutta iväg till köket, måste ta fram köttet innan mamma kommer hem och efter det så blri det nog en stund soffan och tv!
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Torsdag

Hola bloggare, lessen för dåliga uppdateringar de senaste veckorna, men tyvärr fortsätter stressen komma varje dag, så komemr inte bli någon lång uppdatering idag heller, ikväll blir det att skriva en hel sida om Den amerikanske marknaden..
kul?
Nåjo, vad har hänt idag då?
antar att få er och förstå måste vi hopap tillbaka till i går..
som ni vet skulle jag jobba med två projekt igår, suck.
blev klar klockan tolv, så på gränsen till den här dagen kan man väl säga, men såklart, har du stirrat på en dator skärm i många, många, många timmar så kan man inte vara allt för trött, jag blir åtminstone lite för trött, med andra ord, så trött att jag är pigg.
så kunde inte få sömn, fast jag ville, och behövde.. men alla frågor till projektet snurrade på i huvudet.
Så blev inte allt för mycket drömmar och madrömmar inatt..
speciellt inte när en trevligt morgonpigg fågel hittat fram till vår bakgård och börjar sjunga halv sex, då kan ni gissa vem som ville bara sjunka in i nån slags dvala..
Så när väckarklockan ringde steg jag upp stönade, och sur.. som alltid om jag är trött..
mamma är förstående ändå, hon ser alla mina skolpapper dagligen så hon måste bara förstå..
nåjo, tänkte somna i bussen, men bra att jag inte gjorde det, skulel troligen ha glömt och stiga av då.
istället somnade jag till tre gånger på lektion, ni vet, för en minut eller två innan man i drömmarna kom på *shit jag är på lektion*.. vad kan jag säga, väggen är som en bekväm dyna när läraren börjar prata.
Så det gick inge vidare.
Idag är det som sagt lika mycket arbete, och har dessutom varit på träningar, funderade på att inte åka iväg dit, men tänkte att det kanske är bättre att occupera hjärnan med nåt annat en timme.
så nu är det att jobba igen, bloggar troligen först imorgon..
tack gode gud för fredagar, jag tänker in te göra nånting det här veckoslutet, bara sova..
och såklart jobba med skolarbete (..men tänker positivt, desto mer jag jobbar nu, desto mnidre behöver jag stressa efter cypern)
Så sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Jag tror jag slutar snart med skolan

Inte ännu heller klar, och för att göra saken bättre, arbetet dubblades precis, tycker inte att ni behöver veta alla ointressanta detaljer, så vi säjjer gonatt för idag och hoppas på en lugnare dag imorgon.
Men när vi tänker efter,
det är träningar också imorgon.
glöm det där med lugn dag.

(förresten, förhör om budgetering imorgon?! vad säjja om att bara hoppa av skolan)
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Onsdag

Hola bloggare,
Dags att blogga kanske igen, så att ni inte tröttnar på mitt redan så ointressanta liv, jag lovar, efter den här veckan kommer ni för det att komma ihåg vad jajjo gjorde på måndag kväll..
yupp. ni som inte tänkte ända vägen fram (om det finns några av er), det är skolarbete igen som väntar.
Den här gången national ekonomi.. hur trögt är det inte att bara komma hem från skolan den kommande veckan och bara göra skolarbete, man blir ju smått galen snart.
nåjoo, kan ju trösta mejj med att precis som jag är F och lämnat en uppgift till sista minuten, så kanske vi kan hjälpa varann när vi närmar oss desperata och bbehöver underhållning.. (eller vad tycker du 'hippiefriend' F? )
Men några intressanta saker har det väl hänt idag.. allt i skolan, men man får ta vara på det som kommer, trots att det inte är så roligt som man hoppats på.
Finska läraren uttalade fel igen sina ord, jag lovar, jag.. som inte är utbildad lärare skulle göra ett bättre jobb än den här killen, man kan ju inte försöka lära elever finska om man inte själv kan, för mni del är det ingen skillnad, är ju tvåspråkig, men för t.ex. Pernilla som inte kan allt för mycket av vårt andra inhemska språk så är det värre.
Nåjo, jag hade min sista lektion med honom idag, för det här året, men de andra har ännu två lektioner kvar (= tre timmar) medan jag är i Cypern, så lycka till med det säger jag!
Vad annat?
just det ja..
lektionerna gick långsamt, och som tur fick vi sluta halv fyra idag, skulle nog ha gråtit stora mängder mascara och saltvatten om vi skulle sitta hela lektionen där och prata om nånting jag vet allting om redan.
vad kan jag säga, att ha en mamma som är löneräknare kan vara nyttigt ibland.

Men det roligaste med hela dagen hände väl när jag kom hem.
Kolla igenom min skolmejl eftersom Jenna skulle skicka sin del av ett projekt, såg några meddelanden från Nesenta, ni vet, möjliga sommarjobbet.. och vad märker jag.. joo.. jag har gett ut fel telefon nummer.. bytt ut en 6 till en 9.. så vad gör man? de kanske har försökt ringa redan gällande sommarjobb, och jag har inte äns kunnat svara, för det är inte min telefon.. hmm, smarta jag igen som vanligt..
nåjo, fick tag på Sofie via facebook (vad skulle man göra utan internet) och hon skulle meddela åt Nana mitt riktiga nummer.
så nu håller vi tummarna igen för sommarjobbet.
förresten.. det är dags att fortsätta jobba.
so hate to say this.
men sköt om er, nu avslutar jag detta inlägg..

Ciao!<3

Iltapäivä Kaupungilla (=En eftermiddag i stan)

Okej jag erkänner ,skulle ha varit klar för länge sedan om jag skrivit aktivt.. men gjort lite andra saker emellan,som vanligt.. hur som helst börjar jag närma mejj ett slutresultat, så nu är det snart dags att gå och lägga sejj, tidig morgon imorgon, så lika bra att försöka få sömn, men en timme rolig rörelse, så det blir att springa och bada bastu innan lunch imorgon, härliga saker.
kanske en bra ide att komma ihåg borsten den här gången?
nej nej, måste försöka avsluta projektet nu.
sköt om er bloggare och sov gott.

Ciao!<3

Jävlar

Nu spricker nerverna snart..
hastighetsmetaren och blinkarna har gått sönder på skootern.
helvete!

Tisdag

Hola bloggare, ny dag, eller okej.. det närmar sejj kväll redan, men pointen var, senast jag kollade levde vi i måndag, sista påsklovsdagen, nu är det tisdag.
Hur snabbt går inte tiden? det är ju helt sjukt.
Hur som helst.
Det var dags för skola idag igen, och tro mejj, det var inte trevligt att återvända, det verkar som om alla lärare har massor med hemuppgifter åt oss nu för de näsrmaste veckorna, så som dom har suttit hemma hela påsken och planerat ut allting.
För imorgon skall jag ha två saker klara, hmm..
tror ni jag har börjar?
nej exakt.. kanske jag borde lära mejj att påbörja saker i tid?
men det verkar som om alltid nåt viktigare dyker upp, det positiva med idag var ju att jag åtminstone fick sova ut, steg upp halv tio för att på nåt sätt kunna få sömn inatt, men som sagt, det var skönt att stiga upp då och veta att nästan alla andra i min klass satt och räknade vid det tillfället.
Så vad händer idag? joo.. ni har ju redan läst om det, skolarbete, kanske en liten stund med ett Heroes avsnitt ikväll, men annors sitter jag väl fast med lite "tuotteen muotoilu" och budgetering över mitt veckoslut.
Jepp.. så sådant händer i mitt liv för tillfället, nåjoo.. bara att tänka positivt.. snart är det dags för Cypern, bara 1 vecka och 6 dagar kvar!
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Natten börjat

Gonatt bloggare, dags att börja sova, några timmar, så vi bloggar imorn igen,
sköt om er,

Ciao!<3

Skolarbete

Okej, så blir inte så mycket att berätta om shopping idag, måste ju få den där jävla rubriken til lprojektet klart, glömde jag att nämna att ja inte börjat ännu? jepp..e xakt.. lite att göra ännu, eller har någon en färdig text för en långsiktig övergripande strategi för en osthyvel?
didn't think so..
Men tänkte bjuda här på två bilder åt er, den första, ja, andra t-skjorta jag köpte tillsammans med den gula, och ni kanske kommer ihåg de två bikinin jag köpte? den vita hade ju en detalj över ena delen till toppen, den ser ni här nedanför, lite beige blommor.. samma mönster finns även på baksidan av undredelen, men tänkte att det var onödigt att två gånger visa samma sak. :)
Så kolla in bilderna, jag har en ganska så simpel stil, mixar gärna, men t-skjorta och ett par snygga shorts eller en jeanskjol hör ganska så långt till min sommar, såklart, klänningar också, men de kanske man inte drar på sejj direkt på morgonen, om jag inte är påväg nånstans.
Hur som helst, tillbaka till skolatbetet..Ciao!<3

Måndag

Hola bloggare, nu är jag tillbaka från de döda, eller ja, man kan nästan åtminstone kalla det för det.
Har varit på släktrunda idag.
Och ibland tänkerm an ju sejj att det skall vara trevligt och mysigt, men tjaa, jag och min släkt.. vi kommer inte så bra överens, så inte lika roligt som man skulle kunna tänka sejj.
Heh.. men det gick, och nu har man träffat dem för ett tag framöver.
Så inga problem, träffat dem, och nu hemma, efter 5½ timme.
Kommer att dyka upp ett inlägg förresten ännu idag lite mer detaljerat om shopping rundan. och i det här inlägget infogar jag också en bild på det jag haft på mejj idag, visst, dålig kvalite och vinkel på bilden, men lite jobbigt att använda en webcam eftersom kameran är utan laddning/batteri.
Hur som helst.
Det är måndag, hjälp, vart har påsklovet försvunnit? jag menar, har hunnit, shoppa, träffa släkten, se på massa tv, gjort lite skolarbete, photoshoot med F och M, och sova massor.. men ja, vart har lovet försvunnit? det är ju skola imorgon.. hur fel är inte det?
Som tur börjar jag klockan ett imorgon, så hinner hoppa iväg till frissan (eller okej, köra iväg) och beställa tid, det är ju exakt tv åveckor kvar för min del idag tills det är dags för cypern, hjälp!
så måste få en tid att fixa håret, några ider?
I övrigt, idag måste jag få klart en rubrik till det superlånga (då menar jag faktiskt långa) föredraget om en osthyvel, så där vet ni mnia kvälls planer, samt tvätta håret och kanske kolla in en film, klockan är ju sju redan, så blir inte så mycket mer idag än det.
Men nu dagens outfit, som ni just och just ser på bilden, kan väl ännu tillägga att svarta Bootsen var på såkalrt när jag skulle röra mejj ute (+rock) och att under shortsen kom de svarta sköna strumbyxor/leggins jag äger.
Men en uppdatering senare igen.
Sköt om er bloggare,


(T-skjorta från JC samt shorts från H&M) 

Ciao!<3

Söndag

Här kommer två bilder från shoppingen, lite svårt att få kontakt med min fotograf eftersom hon är på famljemiddag hos mormor, så vi får klara oss med dessa bilder.


De två som är längt till vänster är mina, medan de två andra tillhör F.


Klänning Gina Tricot

Update

Joo ni skulle ju få bilder, och imorgon, jag lovar, men det blev lite problem med att skicka bilderna till mejj från F:s dator, och tänker inte skutta iväg till deras hus halv tolv på natten, så imorgon mina bloggare, nu får det väl bli lite Heroes och sedan sängen, så sov gott, bloggar imorgon.

Ciao!<3

Update

Joo ni skulle ju få bilder, och imorgon, jag lovar, men det blev lite problem med att skicka bilderna till mejj från F:s dator, och tänker inte skutta iväg till deras hus halv tolv på natten, så imorgon mina bloggare, nu får det väl bli lite Heroes och sedan sängen, så sov gott, bloggar imorgon.

Ciao!<3

Lördag

Hola bloggare, nu är jag hemma efter sex timmar shopping, okej, hade faktiskt planerat att bli några timmar till, men tja, några hinder på vägen och F utan pengar så avsltuade vi shoppingen lite tidigare, plus att det var det här tåget eller vänta tre timmar.
svårt val eller hur?
Hur som helst, super tidig väckning idag, men vaknade före min väckarklocka, två minuter före för att vara exakt, men hey, det är alltid nånting.. hihi 
så steg upp, drog på lite kläder,fixade ögonen (och då menar jag basic makeup, mascara och ett tunt lager brun kajal).
Blev en del shoppat, inte lika mycket som jag drömt om, men kommer faktiskt att uppdatera ännu ikväll med bilder mina inköp, det blir nämligen photoshoot med F, efter American idol, så nu några timmar chill och sedan blir det som sagt lite att lyssna på musik-talanger i america.
Så det blev ett kort inlägg, men beskriver shoppingen istället när bilderna laddas upp, så nu och njuta av det underbara vårvädret, gissa om jag är sugen på glass för tillfället (och såklart finns det inte hemma)
Ha en skön eftermiddag,

Ciao!<3 


Fredag

Glad Påsk bloggare!
Känner mejj otroligt slö idag, steg upp halv tolv tiden, kollat lite på tv och ätit morgonmål, yupp yupp, jag är en aktiv sportare.
Men idag är det ju fredag, långfredag, inte kan man väl förvänta sejj att jag av alla personer i världen skulle hoppa och skutta omkring, när jag knappast kan gå och sätta ner mejj.
Det var Keppijumppa igår på träningarna som uppvärming, gissa om alla benmuskler är sjuka nu, jättem ysigt, hoppas det går över tills imorgon, annors får vi nog skaffa en rullstol åt mejj när vi åker och shoppa med F och M.
Men måste skaffa pengar innan dess, eftersom min skola inte betalat in de 57€ som jagväntar på (grr).. så vi får väl se på mamma med stora ögon.
Vad annat?
just det ja..
skall snart byta om och köra iväg till en 'sutki' del av våran stad för att mäta trycket på min tvåhjulings däck..
ingen aning hur det kommer att gå till, men har jag gjort det så kan jag ju kalla mejj själv aktiv.
Så nu och byta om.
Bloggar senare, ifall det händer nåt intressant såhär på helgen.
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Deal with it

Smart tänker jag faktiskt slänga mejj i den gosiga sängen och kolla någon film men tänkte kort uppdatera, såsom jag lovade tidigare idag.
Det är ju torsdag, konstigt att inse, imorgon är det ledigt, sedan är det veckoslut och måndagen är även ledig.
hmm..
jaja, på lördag blir det shopping så det kommer att bli kul, ni kan säkert gissa vem jag åker med. (en ledtråd, två kokosbollar!).
Men den saken kan vi fundera mera på imorgon, för idag så har det hunnit hända en del också.
För det första, fick ju sova ut på morgonen, så skönt.. men tänkte missa bussen igen, måste lära mejj att gå ut tidigare och inte fem minuter innan busses skall starta.
Men som tur hann jag, i skolan väntade dessutom en överansking, våran lärare (en av de få som verkligen är bra) drog mejj och några andra som även fått sova på morgonen till ett annat klassrum och där satt vi och gick igenom uppgifterna, otroligt chill, och skönt att vakna till på det sättet. Och det bästa av allt, hon gav oss hela tisdag förmiddag ledig eftersom resten av klassen är lite efter med uppgifterna, så på tisdag skola först klockan ett, och då skall vi gå på stan med klassen för att studera förpackningar och hur de lockar kunder, lyxig dag!
Lunch efter den första lektionen, serverades purjosejj, och jag är en 'sucker' för fisk så det sjönk, dock måste jag medge att det var ganska smaklöst.
Men det dög.
Eftermiddagen var också helt okej, först lite 'riktig' lektion som gick åt att läraren pratade på och jag samt Pernilla satt och slöade med en massa små kommetnarer om handboll och innebandy med jämna mellanrum.
Men jag har kanske aldrig nämnt den här lilla detaljen förr..
vår klass är inte så smart alltid.
sista lektionen var national ekonomi, men de bestämmde sejj för att börja påsklovet lite tidigare, så av oss 28 elever så var sju stycken på lektionen när den började, uups.. pernilla och jag som stannat kvar eftersom nästa buss i vilket fall som helst gick först klockan halv fyra försökte ge ursäkter för så många som möjligt, men 21 elever. hmm.. en aning svårt.
Men såklart kom mina "smör-tekniker" till hjälp och vi fick bara en inlämningsuppgift som han skulle dela ut den lektionen, sedan påsklov, skillnaden är bara den att vi inte fick olovlig frånvaro som fixas in på internet.
Så det blev stan med pernilla, en del butiker och sedan bussen hem.
Blev lite mat innan träningarna, och tja, tror inte det berodde på maten, men träningarna gick inget vidare, målena jag släppte in var sådanna mål man inte borde släppa in, som tur bara träning, hade dessutom chansen att stanna kvar med herrarna att träna, men de hade redan två målvakter så körde hem istället.
Så här sitter jag nu, men pyjamasen på, vått hår från duschen, och regnet smattrande mot taket. ett ganska bra sätt att avsluta dagen eller hur.
Jepp jepp, nu är det nog dags att söka sejj till sitt rum för att kolla på film.
Sköt om er bloggare, så skrivs vi imorgon.

Ciao!<3

Torsdag

Hola bloggare, vet ni vad..
nu är det äntligen påsklov även för min del?
så hur firar jag det hä?
joo genom att åka iväg på träningar, hurra.. nej men tyckte att det var dags att bemöta den trevliga hallen igen för någon timme, får se om jag stannar kvar för herrarnas träningar, beror lite på vem alla där och hur jag har lust vid det tillfället, och om min bror är där såklart, stor avgörande sak, skulle sitta bra att ta lite emot hans skott med ett flin på läpparna.
Så jag får ta och uppdatera efter träningarna, men tänkte låta er veta att jag lever.
..Och att jag nu helt med säkerhet kan medge att min skooter måste ha något fel.
Sköt om er bloggare, måste börja byta om och gå utför att möta den trevliga tvåhjulingen, 

Ciao!<3 

Grey's

Glad att se er besökare fortfarande hänga kvar vid min blogg fast det blev lite paus igår, nåjo.. som tur så tappade ni inte hoppet.
Men tänkte bara slänga in ett ltiet inlägg innan jag tassar iväg till mitt rum och kollar på Grey's anatomy, med en godispåse, var på en runda till butiken.
Och som vanligt lyckades jagm ed nånting (och nej F, jag parkerade inte mopeden rakt framför gamla tantens älskvärda bil).. kom körande lite hårt igen, kan väl inte hjälpa att jag gillar och gasa på lite, speciellt när inte poliserna vistas allt för ofta i vår stad. Nåjo, typiskt nog skulle det stå tre killar med sina bilar på parkeringen, man kände sejj smått uttittad när man kom in körande med ralyl fart och stannade mopeden bara snabbt på en tom parkeringsruta, och såklart, som alltid så var det chock när det var en tjej som körde (hade min Elit rock på, så ser ju inte så tjejig ut då kanske precis).. börjar undra här, vad är det för diskriminering mot oss tjejer, kan vi inte också gilla fart och fjong med tvåhjulingar?
nåjo, hur som helst, gjorde inte bort mejj, men man kände sejj som sagt uttittad, men nu skall jag söka fram lite skolpappet och smaska i mejj godis, tur att det blev fatburning idag på gymmet, nu kan man äta med gott samvete (hihi).
sköt om er och ha en skön kväll,

Ciao!<3

Onsdag (och tisdag, men skyll inte på mejj)

Hola bloggare, joo vad kan jag säjja, jag svek er inte igår medvetet med bloggandet, problemet är bara den att inlägget är tydligen inte publicerat, märkte det idag, så tja, vad kan man göra, får väl be om ursäkt att inte inlägget kom 'online', men nu är jag här igen med några uppdateringar över mitt intressanta och halft komiska liv.
Så antar att vi får börja med tisdagen eller, eftersom den uppdateringen inte kom igår.
men vi kan ju trösta oss med att det inte hände nånting egentligen, satt bara med skolarbete framför mejj och en hel del chattande med vännerna via älskade msn och facebook, normala saker med andra ord, heh.. hade finska idag på morgonen så satt igår faktiskt och övervägde att inte stiga upp den tiden jag borde ha gjort idag på morgonen och haft en lite personlig, och själv påhittad sovmorgon. men blev inget av med det,
så som sagt, tisdagen mycket tråkig.
Men idag, onsdagen, det har hunnit hända en hel del.
Var skall vi börja, just det ja.
Kommit på att min finska lärare inte kan nån finska alls, två ård kom det väl under lektionen som inte finns i någon finsk ordlista, eller min mammas hjärna.. inte för att glömma alla andra uttal som han lite vred på så det blev galet, bra kvalite på undervisningen tydlgien i vår skola.
Har säkert berättat om RR (rolig rörelse) åt er, tja som typ gymnastik för er som inte visste, men vi väljer vad vi gör, jag valde gym med Pernilla,
hmm..
tjugo minuter Fatburnin gprogram och även 7 minuter intervaller efteråt, tjohoo, man kände sejj smått svettig efter den workouten, men roligt var det, den trogna mp3 spelaren vari öronen hela tiden och pernilla brevid med andra maskinen och rörde på sin mun hela tiden (som alltid då).
Gymet har även ivesterat i två små bastun mitt i omklädningsrummet, nite att man kan kasta bad, men med infraröd ljus så är det precis som en vanlgi bastu, tog mejj en kort stund där också, riktigt skönt efter att man sprungit och trampat som en galning.
Men bäst av allt var väl ända att få duscha efteråt.
heh.. såklart, jag älskar att bara få slöa under ångande hett vatten, och bäst av allt, jag betalar inte för vattenräkningen.
Det blev lunch, åt en hel del bröd i matsalen, pernilla investerade i en mocca ruta som vi smaskade i oss och såklart blev det lite broiler soppa också.
Nåjo, resten av skoldagen gick åt matematik, men bara bra, för var så duktig med mina uträkningar att jag imorgon har ledigt första timmen, så det blir en sovmorgon! jaa!! skönt, och välförtjänat.
Dessutom slutade vi en halvtimme tidigare idag, hur lyxigt är inte det? så jag och pernilla rusade till bussen som gick halv fyra, hann precis, som tur.
Så nu är jag hemma, mamma borde väl återvända från matbutik rundan snart så det kommer mat på bordet så småningom, Spagetti Bolognese.. mums.
Men nu skall jag klaga mejj lite, (sällan)
ni kommer troligen ihåg dramat med mitt busskort, hur det inte var laddat tillräckligt länge och så vidare.
Idag fick jag hem brevet från skolstödsnämnden, eller vad man vill kalla dem, "graitts. du har fått stöd för följande datum"
dum dum duuuum..
vad stod det vid datumena om inte.

1.4.2009-30.4.2009

Hur i (ursäkta ordval) helevete tänkte de att jag skulle klara mejj med bara en månad extra stöd när jag har skola till slutet av maj?
ibland undrar jag varifrån de här människorna får sina hjärceller, så nu måste jag be om en ändring, skriftligt, tjohoo, börjar vara trött på busskortet, verkar bara problem.
Men nu hör jag bilen utanför huset, dags att koka pasta.
Sköt om er, bloggar senare,

Ciao!<3

Goodbye måndag, Hello Tisdag

Ja, lite på en timme kvar, sedan är det byte av dagen, men ännu skall jag sitta uppe en stund, finslipa på projektet, eller så tror mamma, med andra ord, kollar facebook och mejl, skojj skojj.
På tal om facebook, Bina saknar mejj på jobbet, fick ett meddelande via facebook-wall idag.. hmm.
saknar nog jobbet, så otroligt chill, och sällskapet var det inget fel på heller.
Så hoppas, hoppas, hoppas på sommarjobb.
Men skall så småningom krypa under täcket med en bok innan jag säjjer gonatt för dagen,skola från halv nio- fyra imorgon, så vi skrivs på kvällen,
Sov gott bloggare,

Ciao!<3

Funhouse

Shit pomfritt, glömt att blogga under dagen, fy på mejj, men vad kan man säga.
Varit i skolan, och kom hem med en rejäl huvudvärk, usch, inte trevligt kan jag berätta, att sitta i en buss med dålig luft och känna en trevlig hammar mot huvuet hela tiden, eller tja, åtminstone tycka att någon hackar till dejj.
Som tur så hjälpte det med en liten powernap hemma i soffan, för tro mejj, hoppade över träningarna med det huvudet, och med tanke på vad jag skall göra ikväll, eller håller på med närmare exakt.
jepp, det trevliga långa projektet till skolan som skall vara klart innan Cypern resan, tjohoo.
Första rubriken skall vara klar imorgon, som tur så har jag Pekko som hjälp och han skrev faktiskt den största delen, men han hade nåt att skriva av, gå in på internet och söka, men jag måste typ hitta på eget, försöka sälja företaget så positivt som möjligt, och skriva långt.. hmm.
trevligt, jätte trevligt.
eller så inte.
Men vad annat har hänt idag?
Förutom att jag är påväg på P!nk, som ni redan vet om, men hur som helst, jaaaa! kommer att bli bästa födelsedagen ever, fylla sjutton till härliga rockiga låter, okej, när konserten börjar är jag redan 17, men datumet stämmer åtminstone, och har det bästa sällskapet.

Kan ju dessutom berätta att duktiga jag lyckades smälla till Pernilla idag på lektionen så att hon har ett blått finger nu, det är farligt att göra en 'low five' med mejj, hups!
heh.. men nåjo, tro mejj hon överlever, det var ju bar passligt skojjit när läraren såg på oss med en liten hat-blick eftersom vi hade så mycket ljud för oss när pernilla tjöt till, kanske därför finska läraren inte gillar mejj.
För vet ni vad?
det känns så fel, markerade idag två gånger så att han såg min hand klart och tydligt, var den ända som markerade vid de tillfällena, och vad gjorde han? joo, ignorerade min hand och sa svaret till klassen istället, tack för det säjjer jag bara, man kände sejj passligt glad på honom då, vad är det för ide att han har mejj på lektionen om han inte kan använda sejj av mina kunskaper när ingen annan kan svaret. suck!
Nåjo, men vet ni vad, nu måste jag fortsätta med projektet, älska saxar!
Fast det är komiskt, tydligen har en av de gamla cheferna i firman samma efternamn som jag, wihii, kanske det är en avlägsen släkting, måste nog gräva fram släktträdet.
Eller så inte.
Sköt om er,

Ciao!<3

Måndag

Värför? det är allt jag tänker säjja, jag menar, här stiger man upp tidigt för att åka till stan med F och vad händer?
joo, biljettförsäljningen är stängd till klockan 11 idag, typiskt!!
det verkar som nån inte vill att vi skall till koncerten, eftersom F:s lektion börjar tio före elva, men no problem ännu åtminstone, jag åker själv in där via idag innan jag skal lträffa pappa och ladda busskortet, har en hel del pengar i fickan för tillfället, skojj skojj, men det är ju inte mina pengar, så inget att hurra för.
Men inga biljetter ännu, ingen som råkat köpa ett par extra och vill bli av med dem?
behöver tre stycken.
Men en skojjig sak har jag hunnit med idag.
Hade F med på min skooter eftersom hon inte ville ha med sin till skolan, och jag var skyldig henne en sjuts eftersom hon körde oss till ABC på lördag kväll.
Nåjo, vägarna är lite hala här i stan för tillfället eftersom det har regnat, så jag vågar inte ta några snabba vändningar, och smarta jag hade ju gasat lite extra innan en korsning så när jag skulle svänga, halft rädd över F eftersom jag alltid har i mina tankar att jag kommer och slänga min passagerare av skootern, nåjo.. jag svängde i en lågn båge så jag hamnade på fel sida av vägen, och hmm.. såklart det skulle komma en gammal gubbe med en cykel förbi..
typiskt!
så han fick väjja för oss, trots att det var jag som var på fel sida.
uups..
jag lyckas alltid, tur att inte polisen var där, tyvärr är de i stan idag så man får väl vara lite försiktig, men hehe.. stackars gubbe, han trodde säkert han hade blivit lite dement och körde på fel sida eller nåt.. om han såklart inte var så smart att han förstod att det bara var jag som var en galen förare igen.
sånt händer..
men nu måste jag göra mejj klar för skolan.
(wohoo)
skrivs efter träningarna idag,

Ciao!<3

P!nk

Okej, inga biljetter köpta ännu, så imorn drar jag och F iväg på morgonen för att jaga efter lediga biljetter i stan, start liteöver tio på morgonen, eftersom hon måste dra iväg på lektion till elva.
Så där är planen för morgondagen..
och såklart skola samt ladda busskort.. och träningar!
Ja, kort och enkelt, en hel del att göra imorgon.
Får återkomma med ett inlägg lite senare om dagens händelser, men för tillfället tänker jag slänge mejj ner i min soffa och kolla på amazin race.

Ciao!<3

Söndag

Hej alla bloggare och otåliga läsare,
nej skojjade bara, ni har varit fulla med tålamod om ni orkat vänta på det här inlägget så länge.
Så nu kommer det en hel del uppdateringar gällande mitt liv, vi får väl ta och börja med fredagen:

Fredag:
Altl började en härlig tid på morgonen, 6.50 (am).. skönt att stiga upp så tidigt igen, host host.. men steg upp, gjorde mejj klar för skolan, pratade lite med mamma och kom överens att jag skulle tillbringa kvällen ensam hemma, eftersom hon körde iväg till lojo igen.
som alltid, inte för att jag klagar, ett tomt hus, Wohoo!
nåjo, åkte buss, betalade 5 euro för en biljett, jävlar, det är dyrt nuförtiden, så ser verkligen framemot att ladda mitt busskort imorgon.
Nåjo, en bussresa senare med en hel del skratt med Pernillas humor och olika sportsakor gick vi den lilla biten man måste gå för att komma till den trevliga skolan, fick platser längs bak i klassrummet så nu kan vi vinka hejdå till sömniga mornar, för nu finns det väggar att luta huvudet mto och sova halv nio när lektionerna drar igång.
Men det var en ganska slö dag, saknade arbetet lite, för där kunde du prata med vem du ville hela tiden, nu har vi tydligen en ny tortyr i klassen, lärarens personliga assistent som verkar hata oss efter bara en dag, för direkt när man pratar för mycket kommer hon och stå brevid dejj i en halv timme, suck.. så jag och pernilla fick använda oss av telefonerna, skriva in ett meddelande och slänga telefonen till den personen som skulle läsa.
Nåjo, men sista lektionen tänkte jag flyga av stolen, tydligen skall vi ha ett litet projekt, om saxar, kill me.. och det värsta av allt, det här projektet skall med hjälp av din 'partner' presenteras för sextio personer, Shit säjjer jag, jag hatar att stå framför personer och prata om saker som inte intresserar mejj, känns så fejkat, att försöka sälja nåt du aldrig skulle själv vilja höra. 
Och det är inte värsta delen, nej eftersom jag åker till cypern precis vid den tiden som dom åker på studiebesök till Fiskars fabrik måstej ag göra dessutom en till sax-presentation, om ett billigare företag,  typ analysera vilken av saxarna är bättre, och det här måste jag göra ensam, och sedan även berätta det för alla människor, så med andra ord, jag har ett projekt med en annan i min klass, plus ett projekt som jag måste göra själv.
Glömde jag nämna att bara ett arbete tar åtmnistone åtta timmar att göra/skriva klart.
Tjohoo!

Så det va skolan, gissa om jag och pernilla stressa när vi fick höra det där, typiskt eller hur, vi spelar framför massa människor alltid matcher, men när det gäller skolan och ett projekt, med människor som publik vill vi sjunka under jorden direkt!
Men lite bra saker kom det ur fredagen också.
Jag körde iväg med F för första gången för året, med andra ord, skootern är framme, och gud var roligt, bra att poliserna inte kör omkring i vår stad så ofta, skulle ha kunnat komma lite anmärkningar, fel körfiler, lite överhastighet, köra som man vill, lite irritation av gamla damer som stod på parkeringen, och även lite dancemoves.
ja, svårt att förklara.
Ni som läser bloggen vet ju att F drog upp singstar till mejj senare samma kväll och vi skulle ha den typiska sleep-over, tjejkväll med andra ord, men vi struntade att hålal tonen i singstar och drog det som vi ville, tro mejj, när man sjöng, gud vad roligt, lite dancemoves och onödit långa toner då och då, skojj skojj skojj, F vi kan göra om det när som helst.
Halv ett gav vi ändå upo och slänge oss ner i våra sängar/bäddsoffor i mitt rum och slängde i dvd-spelaren filmen "duplex" och kollade på den halft sovande, och tro mejj, när filmen slutade så slocknade vi.

Lördag:
Vaknade lite över elva, skönt att få sova ut, F hade hittat till köket lite före mejj och satt med tidningen framför sejj, det blev lite snackande om förra kvällens händelser och sakta med säkert började jag göra mejj klar för matchen, gudars.
Det var ett minna att vara, första matchen vann vi, då var jag 'coatch', lika roligt som alltid, och att se hur spelet kan vända, vi var ju 1-3 på förlust, men vi svängde spelet, började spela vårt spel och vann med 7-3, tro mejj det är en känsla man kommer att komma ihåg.
Andra matchen gick ju nite liak bra, 4-2 förlust och jag fick svbryta matchen mitt i ungefär, eftersom mitt knä gav upp igen, jag lovar, snart drar jag fram yxan, kapar av mitt ben och fixar åt mejj ett träben, tror det skulle fungera bättre.
Men som jag skrev igår, man måstet fortsätta leva sitt liv, och jag tänker inte vara lessen över faktumet att vi inte steg i år, bara se hur långt vi kom, vi höll oss i toppen hela säsongen, så hela laget skall vara stolta över sejj själva. det är inte på liv och död, det är bara ett spel.
Kom hem halv nio tiden, och mamma, käre gulliga mamma hade lagat sin hemlagade pizza, så satt och smaskade i mejj det medan jag skrev lite med F, kom underfund med att en tur till ABC skulle smaka så fick göra en akut fixeringt åt utseendet och sedan körde vi iväg, f körde, jag njöt av sjutsen, eftersom min bensin nivå var ltie väl nere för att vara på säkra sidan att det skulle räcka till.
En timme eller så satt vi där, fixade i mejj franskisar, gud vad gott.. mums, skvallrade en hel del, och det var en mysig lyckad kväll, på hemvägen träffade vi ett pojkgäng mitt på vägen och en av dem hoppade mitt i allt mot oss med ett litet "buu" och ett rejält skratt, okej tänkte jag.. är man konstig så är man, men jag och F fick oss ett rejält skratt efteråt.
Så mycket annat hände inte den kvällen, somnade ganska snabbt halv ett tiden, var slut som fan efter matcherna och all fart, samt stress.

Söndag:
Så nu är det söndag, konstigt eller hur, veckoslutet har kommit och gått, skönt att få sova halva dagen, men imorgon skola.
Men lite saker har jag hunnit göra, som kollat gårdagens avsnitt av American idol, som jag bandade, och gud de där rösterna, nästan alla av de killar som återstår skulle gärna få knacka på min dörr, men märk väl, jag sa nästan alla.

Men nu till den saken som jag har tänkt berätta hela veckoslutet.
Ni kommer att få hoppa av lycka för min skull tycker jag.
Vet inte om jag nånsin nämnt det här men är ett ganska stort P!nk fan, hon har så härlig musik som alltid får mejj och hoppa och skutta i mitt rum.
Och den 12 november kommer hon till Finland för att köra lite meed sinn "funhouse-tour" och jag är påväg, om biljetterna bara fixas, och vet ni vad är det bästa med den dagen, det är mi födelsedag!
så med andra ord har jag de bästaste vännerna i världen som tänker bjuda på min konsertbiljett, så F och M, i love u guys, u are my favourite kokosbollar!
Så nu gäller det bara att få tag på biljetter, lite problem för tillfället, men jag kapar av mejj benen om det behövs (det är åtminstone f:s plan för sin egen del).. eftersom för tillfället så finns det platser för ingvalider kvar, men det går som sagt att fixa, men oroa er inte, det här har hänt åt mejj förr, men det  beror som alltid på att det är så många smarta företag som reserverar biljetter åt sejj och kommer på senare, "ai nej, inte ska vi ha dom ändå" så nu gäller det.
Dessutom skall vi prova med Reservplanen, R-kioski, de borde sälja även biljetter, så tror vi skall köra dit idag.
Bäst att göra sejj klalr då med andra ord, så kom igen, hurra för min skulle, slår planen in kommer jag att ha den bästa 17-års dagen nånsin!!
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Lördag

Hola chicas och dudes.
Nu är jag hemma efter en lång dag.
Och vad kan man säga?
vi vann en match, och förlora den andra, så med andra ord stiger vi inte i serien, men om vi ser på hela säsongen kan man väl inte göra annat än vara jävligt stolt över vårt lag, så mycket som vi gått framåt, och första matchen idag kämpade vi jätte bra, tog en vinst efter att vi varit på förlust.
Men andra matchen gick inte lika bra, men det är bara att tänka positivt, vem vet, nya dörrar öppnar sejj nog med tiden.
Men nog om det, som sagt, man kan inte bli och deppa över det, och jag har ett svagt minne att jag lovade er läsare ett inlägg om gårdagen, och joo det kommer det, men som det verkar nu så blir det en "date" men F och M, vilket betyder att jag måste göra mejj klar, så hmm.. är jag jätte elak om jag säger att vi får ta det imorgon?

hoppas ni överlever, men kan ju inte glömma mitt liv,
man är ju ung bara en gång i tiden.

Ciao!<3

Fredag

Ursäkta alla läsare, har ju inte uppdaterat alls något idag, och tyvärr, det bli inte långt nu heller, F och jag har vårt eget lilla 'mini-party' med singstar och film, påföljd av en massa skratt och häftiga dancemoves.
skojj skojj skojj, allt jag kan sgäa nu, men tänkte bara informera er om att jag är i liv, och att jag får beräta imorgon efter matcherna om den här dagen (samt hur matcherna gick).
Men i korthet.
Skola (massor att berätta)
Ut och köra med skootern för första gången i år idag, mycket kul, F och Jajjo out on the road (eftersom M var i ekenäs på en simtur).
Tur till butiken var vi glömde vantar, nycklar och kunde inte bestämma oss för vilka frukter att välja.
Singstar till max
En film.
Och en plan över min födelsedag, men mer om det senare, kan bara säga att om planen slår in så kommer jag att leva Rockstar-feelis ända tills november den tolfte.
jaja, som sagt, kort och mycket förvirrande, men det låter säkert vettigare imorn när jag förklarar, hur som helst, tack för ert tålamod, vi får skrivas imorn.

Sköt om er bloggare, och ha en lika underbar fredagskvälls om jag ;)
(och för guds skull, håll tummarna imorn, it's game time!)

Ciao!<3

Minikjol och boots

Snart dags för att lägga sejj så man orkar upp imorn, men tänkte att jag skall avsluta dagen med ett inlägg åt er alla, ja, och sedan kolla klart en film, men i stort sätt så va baktanken att skriva ett gonatt inlägg.
Dagen harvarit ganska rolig, en av de bästa torsdagarna på länge, eller så int.
Jag menar, visst, det var rolgia studner, men om vi tänker efter, allt skit med busskortet, sista arbetsdagen och en hel del papper att fylla i, jaa.. jätte kul.
Nej men nu skall jag inte tänka negativt, får ju åtminstone se min klass imorn. :)
Så nu skall jag berätta nåt skojjit som hände idag, joo, det är inte kanske lika pinsamt som F brukar hamna ut för men det var skojjit.
Skulle ju på träningar, allting var ordnat, mamma kom emot med kassen och jag hoppade in med kjol och allting fortfarande på, tänkte byta om i hallen,
när jag väl stigit ur bilen igen och tagit väskan råkade våran lagkapten komma traskande med sitt barn, de var litesena precis som jag,så där kom jag gående, som värsta teini-mode personen och man kunde väl sejja att hennes min var ganska underhållande, och frågan om när vi har börjat klä oss så på träningar, men förklarade bara att ajg kommit från jobbet, det var ju sanningen.
Nåjo, vi gick in, jag sprang iväg till omklädningsrummet snabbt som fan så ingen skulle se mejj och få en orsak att undra över sedan när jag kommit till träningarna med kjol och liten klack på foten.
Väl ombytt gick jag till själva 'hallen', men fick vända om för att söka rocken som blivit i omklädningsrummet.
sökte upp den och började gå tillbaka när tre 'små' killar kom gående, vet inte åldern, men pojkarna är alltid så små av sejj innan de åker in i armen och börjar växa, så vem vet, kanske de här människorna gick på sjuan, hur som helst, kände inte dem, och där kom jag gående, ombytt som tur,annors skulle det ha kunnat bli intressant, när en av dem öppnade käften "hey, spelar du i FBC Elit?" jag som såg på dom lite roat och halft förvånat, oftast brukar jaginte behöva prata med personer jag inte känner "men svarade bara trött med ett "mmmhm.." och en kort nickning innan jag började gå vidare, hade inte precis tid att småprata med främlingar, väl vid hörnet när jag skulle vända mot dörren hörde man ännu "de e bra de!" o ett flin på läpparna när jag kasta en blick.
suck.
som sagt, maine BFF hamnar ut för värre saker, men intressanta saker kan även hända runt mejj ibland.
Men nu är det dags att krypa under filten med en mugg te, för imorn e de dags.
stön!
sov gott bloggare, så skrivs vi efter skolan.

Ciao!<3

Bokval

Nu känner man sejj lite illa till mods..
jag tänkte ju inte på saken att köpa nånting åt mina kollegor här på jobbet, för vet ni vad de har gjort?
joo de har skaffat åt mejj två böcker och ett kort som säger kom tillbaka snart..
man känner ju sejj riktigt usel.
trevligt att de vill ha mejj här, men kändes lite pinsamt att bara kunna le stort och ge kramar till dem, för när jag tänker efter, alla andra som slutar på ett jobb eller fyller år hämtar alltid nånting..
hmm..
hoppas de vill ha mejj fortfarande när jag inte skaffade nåt.
Men man blev ju nästan med tårarna i ögonen när jag fick paketet, papper om det och allting.
Dessutom skrattade de och sa "tyvärr så hade vi inga vampyr böcker".. eftersom jag haft med Twilight boken ifall jag skulle ha fått tråkigt någon dag.
Så här sitter jag nu med kort och nya böcker, så nu vet ni vad jag kommer att göra de följande dagarna, joo.. sitta och läsa.

Förresten, nu har jag kollat upp det här med busskortet, pappa får åka efter blanketter åt mejj som jag fyller i ikväll, stämplar imorgon i skolan och går för att köpa ett nytt kort efter skolan imorgon, vilket betyder att jag måste betala en dag, suck! (kanske pappa betalar, vem vet)
hur som helst.
busskort imorgon, träningar ikväll.. hur många kommer att chock när jag kommer gående klädd med jeanskjol och boots, plus en träningsväska, som tur har inga juniorer eller herrar före oss träningar (bara efter)
men nu lite sista farväl till dem som slutar fyra idag,
sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Torsdag

Det här är ju bara för sorgligt, det är sista dagen.
suck.. någon annan som har lust att ta min plats i skolan imorn, jag tror jag tänker nämligen stanna här på jobb.
Så tycker åtminstonde de flesta här, att jag borde stanna, blviit vårt eget lilla skämt om mejj "vad behöver man en utbildning till när man har ett jobb redan", sådanna saker, men nej.. får väl se framemot sommaren istället om jag får bara ett jobb här, eftersom vissa chefer har lite svårt att ge ett svar.
Men för övrigt då?
Jag sitter här med jeanskjol, rosa topp och min gråa hoodie på, svårt o förklara, men helt nöjd med slut resultatet.
Blev inga leggings, eftersom smart jag inte ännu skaffat åt mejj dem, men nåjo, därför finns nödlösningen, strumpbyxor, väldigt sexigt (host host), men har man dem och svarta boots till så är det ingen skillnad.
Så om jag får tag på en kamera här på jobbet skall jag försöka fotografera, inte så bra på att fixa lyckade bilder, och tyvärr.. kan inte ta en photoshoot när jag kommer hem idag, för är hemma först efter träningarna.
Så vi får se, men förvänta er inte för mycket.
Förresten så har jag nu i tåv dagar tänkt berätta åt er, när Sofie kom hit på jobb så tog hon ju mina hörlurar, ni vet, med mikrofon, så att vi inte behöver hålla i en telefon hela dagen, men hon tog mina hörlurar och jag fick några gamla, tråkiga, som dessutom ekade.
Men vet ni vad, jag lyckades smöra mejj in så bra att hon böt med mejj, så har jag suttit i två dagar med minna gamla kära hörlurar, jag älskar dom, kanske jag skulle kunna ta hem dem med mejj, eller så inte..
men treligt att ha ett par sköna, snygga hörlurar istället för gamla och fula (vadå att jag skulle bry mejj över utseendet på saker och ting).

Så vad annat, joo.. nu skall ni få en lång förklaring, kanske borde ha tagit det i ett annat inlägg, men äsch, vem bryr sejj.
Skulle ju träffa pappa idag på stan och ladda busskortet, han var på gott humör, ofta brukar han vara lite butter över faktumet att han bara är där för att betala. men den här gången så nej.. han var glad som en solstråle, åtminstone lös nånting (med tanke på att solen är i moln idag, sa ju att det skulle hända när jag drar på mejj vårkläder).
Nåjo.. så vi gick till busstationen, lite småpratande och jag drog fram kortet färdigt.
men vet ni vad..
min smarta skola är inte så smart.
jag lever ju på stöd när dt gäller busskortet, skolan, eller Kela egentligen, betalar en stor del av det, vilket leder till att vi betalar bara lite på 40€ i månaden, medan det egentliga priset är nästan hundra euro dyrare.
Men tydligen har skolan laddat åt mejj stöd för sju gånger, sju månader, och guess what.. jag behöver för nio månader.. för just nu så säjjer kortet på busstationen, inget stöd att få, och jag är utan busskort..
hmm.. kalla mejj dum i huvudet, men hur tänkte sejj skolan att jag skall komma till Ekenäs imorgon och kunna gå på lektion när jag inte kommer dit, för ärligt talat, att betala tio euro för en dag till bussen lockar inte.
Så trevliga saker, så det är lite stress med det nu, skickade iväg ett trevligt mejl till skolan och hoppas dom svarar snart, för annors blir jag hemma imorgon, okej.. kanske inte, men annors måste jag komma på ett sätt att åka till skolan utan att onöda mina egna pengar, för tro mejj, det finns inte så mycket av dem.
Men nu måste jag fortsätta jobba, vill inte göra ett dåligt intryck sista dagen.
Sköt om er,

Ciao!<3

Grey's

Snart e de dags att kura sejj ihop under filten i min soffa, i mitt rum och kolla på veckans tv program (ändå programmet som inte är på paus). ja det handlar såklart om McDreamy/McSteamy igen, vad annat.. inte för att glömma att jag har två underbara vänner osm faktiskt åkte iväg och köpte åt mejj en Ässä Mix Choko idag medan jag var på jobb, kom körande med sina tvåhjulingar upp till mejj, har bara de bästa vännerna i världen, så F och M, godispåsen är verkligen uppskattad om några minuter när jag sätter mejj ner i soffan,
Men vilken bra dag det varit, pappa lovade träffa mejj på stan imorgon, och nu har jag bestämmt mejj, det skall bli en riktig vårig outfit imorgon, jeanskjol!
jepp det är mitt första vårtecken, såklart kommer det att regna imorgon, bara för att jävlas med mejj, men tänkte om vädret hålelr upp drapå mejj kjolen, leggins, mina boots och nån trevlig skjorta som vi funderar ut, lite festligare till sita arbetsdagen, kanske bäst att satsa på cannebo imorn, vem vet kanske jag fäller en tår när alla kramar en hejdå, vi får se, hur som helst blir det träningar också imorn, så bloggar på jobbet, men på kvällen får ni nog vänta lite med ett inlägg. bara så ni vet färdigt.
Så blev någon lurad idag?
jag klarade mejj, som tur.. funderade på att dra ett april skämt här på bloggen åt er men vågade inte, mycket dålig på att ljuga.
Men nu skall jag hoppa iväg, koka lite te och kura mejj under filten.
Ha en skön kväll,

Ciao!<3

Nationalekonomi och Hasse

Tjaba.. (tänkte att jag provar på en ny hälsningsfras)
nu var möte avklarat och vet ni vad..
jag fick en Femma för hela arbetsperidoen, högsta vitsordet, lalaa..
nu var jag glad, borde nästan fira, men inga pengar med i väskan, så kan inte inhandla något på vägen, nåjo. vi får tänka såhär, det är mera hälsosamt att bara åka hem och sätta sejj ner framför tv:n med lite mat och te.
Men toppenbtyg för jobbet, och även höjt vitsord i matta provet, jag kollade igenom det och märkte ett litet fel från Hasses sida, så för tillfället höjjde han vitsordet i provet till 3½ men han skulle kolla ännu, kan vara att jag kommer att få en 4.
hihi.. inte klagar man.
Så det har varit en bra dag.
Och solen har lyst för det mesta, men nu är det molnigt igen, jaja.. fick cykla nöjt med solglasögonen åtminstone på morgonen.
Men nu ännu en och halv timme arbete, sedan dags att trampa hemåt med mp3:an ipluggad i öronen.
Så sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Möte

Shit, hade ju helt glömt bort, Hasse kommer hit idag för min utvärdering, oi oi oi.. det betyder att jag skall om 40 minuter vara beredd att ge honom min utvärdering, försöka le artigt och kunna berätta allt viktigt, hmm..nervöst? nej inte alls.. det handlar ju bara om vitsord.
heh..
som sagt kanske jag borde ha tänkt på saken lite tidigare, dessutom tror jag att det är idag som jag får besked ifall jag får sommarjobb, yupp yupp.. trevliga saker, så vi får skrivas senare, skall uppdatera om hur det gick.
Men tills dess, sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Onsdag

Oi då, jag glömde visst att uppdatera igår när jag kom hem, jaja.. hoppas ingen satt och väntade vid sin datorskräm hela kvällen, men som sagt, det hände inte så mycket, satt och såg på olika serier och filmer.
Så nu kan jag väl berätta kort om "Another Cinderella Story"- filmen var väl okej, dansstegen var snygga, men handlingen var, ja som alla säkert förstod på namnet också, en typisk kärlekshandling, kille träffar tjej, tjej inte det som han förväntar sejj, de bli kära, lite drama påvägen och till slut ett "happily ever after".. men tack vare titteln på filmen visste man vad man skulle förvänta sejj så det var egentligen ett litet plus , man visste vad det fanns att vänta.
Och jag måste  väl erkänna att Selena Gomez kan dansa. fast jag inte precis fastnat för henne som artist/skådespelare men dansa kan hon.

Så för er som behöver tidsfördriv och inte har nåt emot lite musik och dans så kan väl ta och kolla på den filmen,
men jag skulle  nog föreslå att ni kollar in Save the last dance eller nåt liknande, mera stil och bättre handling.

Vad händer idag då? jaa, när ställer jag inte den frågan.
Det är ju första april så jag tänker faktiskt försöka klara mejj utan att någon skämtar med mejj.
Och förutom det är det jobb och ett samtal åt pappa som väntar.
Måste ju ladda om busskortet, och det börjar bli lite brått eftersom jag behöver den på Fredag, suck.. back 2 school, vill inte.
Förresten, fick igår mejl av min lärare i Spara och placera kursen, den kursen som vi åkte till Helsingfors med, om någon kommer ihåg, hur som helst, tenten gick ju upp åt sogen så fick en liten chock när det kom ett svaar att jag är godkänd i tenten, så med andra ord just och just, för det provet gick inte bra. Men fick en trea i kursen, så är nöjd, var absolut inte intresserad av ämnet, det sista jag vill bli i världen (ja förutom närvårdare då) är en bankperson som springer omkring i en bank och delar ut och tar pengar av olika människor. Så antar att det där studiebesöket gav plus poäng när jag fick en trea.
Men hej, om man får ett bra vitsord för att sitta och äta smörgås hela dagen och shoppa med Pernilla i centrum, så värför inte. 
Men det är historia. nu är det dags att koncentrera sejj på April månaden, fatta.. snart åker jag iväg till Cypern, härligt!
tyvärr får mina kokosbollar stanna en vecka efter här i sköna finland medan jag latar mejj på stranden.
hihi..
Men inte skall vi le ännu, fortfarande har vi en match att fixa vinsten i på Lördag, suck.. nerverna börjar spännas en hel del redan, för jag har på känn att det än en gång blir jag i sista matchen. och nej nej nej.. det vill jag inte, vad kan jag säga, mina nerver är inte de bästa under press, dessutom efter förra gångens fiasko när mitt knä stärvade till sejj igen så är man ju alltid lite orolig.
Men hörni nu skall jag jobba igen.
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011