ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

fem timmar tv

Ja ni läste rätt, F och M anlände som sagt för x antal timmar sedan och tänkte att vi kunde börja med att kolla på Ugly Bety och Desperate housewifes som jag bandade på måndag så att F ocj jag inte skulle missa nåt, hade redan kollat igenom dem på onsdag, men ganska roligt att se dem pånytt, speciellt när man sitter med F som kommenterar då och då om vissa saker som händer  :)
Planen var inte att kolla på tv efter det, men det blev ju så att vi fastnade ltie för Punk'd som kom på Mtv weekend och efter det körde american idol igång, och såklart, singstar freaks som vi är, så måste vi ju bara kolla på det.
Det fanns inte så jätte många bra, eller visst, alla kan de ju sjunga, finns en orsak att de kom igenom Hollywood-week men ändå så var det bara några stycken som jag gillade..
men bara första delen ännu..
dessutom höll programmet på i två timmar så klockan blev åtta, och ni som läser min blogg alltid då och då måste veta redan vid det här laget att lördag och klockan åtta betyder Gladiators- Rocket/Evan..
tyvärr har de börjat med någon snabbspolning med programmet så man får inte se alla grenar, vilket ledde till att för andra gången i rad nu så fick man bara se evan i snabb genomgången som tar sammanlagt någon minut, så vadå, kanske Rocket i rutan ca. 5 sekunder, suck.. 
otroligt irriterande att de spolar över de där grenarna, glöm dem istället om ni inte har tid att visa allt.
Så ikväll blir det bara chill, skall läsa lite, har inte gjort det idag ännu, och tja, efter att stirrat på en tv ruta i fem timmar så börjar man känna sig lite fyrkantig om ögonen .. så läsa och säkert dricka lite te, äta ett äppel (äntligen hittat äppel-sort som jag kan äta trots allergier!) och säkert också kolla ett avsnitt av Heroes..
Förrresten så läste jag lite rykten på internet att Rihanna och Chris Brwon är återförenade.. WTF måste jag bara säga, jag vet att allt händer för en orsak, men aldrig att jag skulle ta den killen tillbaka efter vad han gjorde mot "riri", jaja.. alla gör vi våra egna val i livet.
Men nu te och bok.
sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Data-rummet

Usch, jag saknar att ha datorn i mitt rum, det är konstigt att kolla på den här data skärmen, den är ganska stort jämnfört med vissa, men min tv tar ändå priset, känns som om jag kollar på en miniatyr skärm jsut nu, jaja.. några dar så får jag leka tekniker igen och flytta datorn, dessutom, min soffa är bekvämare än stolen i det här lilla rummet..
men nog klagat, hann ut och hoppa en stund också idag, blev bara några minuter dock eftersom jag kom på att klockan närmar sejj fyra och F och M var på väg hit, så tog tidningen in och skulle kolla telefonen, så blev inget mer med den saken eftersom F och M dök upp,så bloggar senare mera, nu skall ajg underhåla dem, eftersom de är på rymmen från gästerna som skulle ta över deras hus..
jaja..
sköt om er,Ciao!<3

Lördag

Godmorgon bloggen, vilken härlig morgon, solen skiner så det är sjukt och himlen är blå, det ända som saknas nu är plusgrader och grön mark.. med andra ord, snön borde smälta bort! gillar inte att se den mera när mars närmar sejj, mycket tråkigt, för desto snabbare den smälter bort, desto snabbare blir det dags att fylla på bensinen till fordonet och börja köra omkring med tvåhjulingen.
Så vad händer idag?
-städa rummet
-sitta vid datorn
-ut en stund för att andas in härlig luft
-cirkel träning (så behöver jag inte göra det imorn)
-kväll med F och M, gladiators och planering
-flytta datorn tillbaka till data rummet.

Ja så ser min dag ut, plus att jag skall hinna slöa och läsa, hihi..
nej men datorn flyttar tillbaka idag som sagt, för några dagar, mamma åker ju iväg på onsdag kväll, så då kommer den tillbax, tänker inte ha den i datarummet när jag kan sitta hela kvällen i mitt rum o skriva.. men får se sedan hur det blir med den saken, måste disskutera med F hur vi skall gröa på kvällarna när hon vill prata med sitt gulle via msn,
(om jag glömt och säga ,de skall bo här medan mamma är borta = party! )
Jaja, men nu o städa rummet, sedan flytta datorn, suck.
Skrivs senare.

Ciao!<3

Natten faller, ingen är vaken, förutom Jajjo

Jepp, hemma, glad och pigg..
vilket är konstigt med tanke på när jag vaknade idag, hehe.. men nåjo..
sitter här och lyssnar igenom sveriges melodifestival bidrag, måste säga att jag är lite besviken, inte så många bra hittills..
Så det blev singstar idag, gud vad det var konstigt att sjunga igen, men ni vet, som alltid tar man det på "läppä" (=skämt).
Så hoppas er dag varit lika trevlig som min, planerat hur F och M skall flytta in hit på onsdag kväll för en vecka framåt när mamma åker iväg till södern, såklart kom det lite andra saker också upp under kvällen, men tja, de kan vara hemligheter än så länge.
Men nu och kolla klart en film jag har på hälft..
Sov gott bloggare,
skrivs imorn,

Ciao!<3

Hemma

Nu har jag återvänt hem, okej, kanske en timme sedan, men fastnade framför tv:n medan mamma använde sejj av internet för att betala lite räkningar.
Så hoppas er dag har varit bra, mini var faktiskt helt okej, hemsidan fungerade inte som ville idag heller ,men det var inte en så stor överraskning, alltid så med mejj och datorer, nåt skall stärva, nåjo, får väl be hjälp på tisdag av läraren, vilket påminner mejj...
en vecka kvar av skolan!!
konstigt hur fyra veckor går framåt. snart skall jag jobba, få ett vitsord för det istället ,skrämmande, men den stressen tar jag lite senare, nu är det veckoslut så.
Kommer inte att göra så mycket nu de kommande dagarna, ladda om batterierna helt enkelt, umgås med nära och kära, det vill säga, F, M, min bror och mamma..
kanske skall åka en sväng till idrotts hallen och kolla när pernilla för första gången skall vara domare i en handbollsmatch, hon spelar själv, men första gången som domare.. jaja..
får se..
men nu skall jag försöka få kontakt med F och M, hade halft planer på att ta singstar ikväll, när min röst äntligen är normal, pust, tog ju tider, och så skall jag kolla in F:s krulltottar, hon fixade permanent och tja, hon verkade lite missnöjd, men det var jag också när jag klippte mitt hår kort, och nu saknar jag det när håret börjar vara långt igen, måste beställa tid till frisören tror jag, varit ett tag sen sist.
Jaja, skriver ikväll igen.
sköt om er bloggare,

Ciao!<3

Fredag

Sitter i biblioteket just nu, det är matrast och jag kom på den smarta iden att jag skule kunna slänga in ett blogginlägg nu för F:s skull, så hon inte behöver vänta till kvällen.
Så vad har hänt än så länge?
matematik såklart, gud vad jag börjar bli irriterad på det ämnet, som tur är det en vecka kvar bara av det ämnet, vad blir det, kanske 6 lektioner?
Dessutom fick vi idag ett meddelande om att vi på måndag skall träffa våran egenlärare klockan elva, min buss går fem före 10, så är i ekenäs 20 över tio, så 40 minuters fritid på morgonen när jag skulle vilja sova, suck.
Men antar att vi måste komma, sista chansen att träffa henne innan vi skall på vår arbetsperiod i fyra veckor, och hon har säkert en hel del saker att berätta åt oss, nåjo, får sova till nio för det. så kanske jag klarar mejj.

Som sagt så blir det shopping idag, eller halft shopping skall vi säga ,nya jeans och kanske nåt annat trevligt med mamma, hon är i ekenäs på nåt arbets uppdrag eller nåt så hon tyckte att vi kan lika bra få det undan nu istället för att tvinga mejj upp imorn tidigt, vilket var en mycket bra ide, ingen hatar mornar lika mycket som jag.
Dessutom skall vi träffa hennes kollega som nyligen blivit mamma för andra gången, så grattis till henne, inte för att jag är jätte glad över att lyssna på kvaller av två damer som närmar sejj senior åldern, men får åtminstone se baby-Liam, och tja, småbarnen brukar vara ganska söta och roliga att kolla på.
Men nu skall jag fortsätta läsa på min bok som jag packade med idag (som tur), och kanske kolla igenom lite skolmejl, så att jag kvart före ett, när lektionen börjar kan koncentrera mejj helt och hållet på att fixa en hemsida.
Sköt om er bloggare,

Ciao!<3

mat

Jösses va gott med mat, satt mejj ner med min tallrik och kollade igenom ett avsnitt av Veronica Mars, som tidsfördrift för det mesta, men inget att klaga på, förresten, ni som undrar, jo jag är halft serie-freak, gillar att fantisera mejj in i serierna, men kollar även på dem för att öka ordförådet inom engelska, så filmer och sånt drar jag me engelsk text (undantag första gången).
Så dagen börjar vara slut och imorn är det fredag.
Tack gode gud!!
Det blir ltie shopping efter skolan, med mamma.. tjohoo, nej men skall hitta åt mejj lite nya jeans och kanske nåt annat trevligt, hem på kvällen dock, men det lönar sejj att kolla min blogg senare än vanligt, som idag, det är ju ingen sovmorgon heller imorn, så räkna med inlägg först senare på kvällen, men det är fredag, så vem bryr sejj, två dagar ledigt och inget att oroa sejj för.
Men nu skall jag nog ta och städa upp lite i rummet ,som vanligt ligger kläderna överallt (suck) och tycker inte om att bo i en svinstia allt för länge.
Så vi ses imorn kväll eller senare på eftermiddagen,
sköt om er bloggare och ha en trevlig kväll/natt.

Ciao!<3

Hemma och trött som ett nyfött barn

Äntligen tid och sitta ner och pusta, varit en lång dag, så hoppas inte för många har blivit sura på mejj om ni vill se ett inlägg direkt efter skolan, men idag verkligen inte tid för sånt.
Som sagt, tent idag, jösses, vet inte rikitigt hur det gick, bra och dåligt antar jag, men vi hoppas på godkänt, har bestämmt mejj att inte ta stress över datakurserna, jag tänker inte bli nån it-tant som är sur och svarar på frågor om datorer via telefon.. nej nej, jag kan the basic stuff, de räcker, vad än lärarna säger.
Men det blev ltie stressigt, kan erkänna helt bra att jag kanske kunde ha svarat lite bättre på de sista frågorna, men tja, dum i huvudet som jag är så kom jag ihåg att det var träningar, och min regel är ju att inte missa fler träningar än en per vecka, jag vet, det skulle ha kunnat vara undantag idag, men som sagt, jag är blondin.
Så tio över fem stod jag på busstationen och väntade på bussen, men ta det lugnt, svarade på alla frågor med flera ord.
Var tillbaka till hemstaden tjugo före sex, träningarna började sex, inga problem, mamma stod och väntade med bilen, vi körde hem, jag böt om snabbt, slängde med mejj ett päron och satte mejj i bilen igen.
Åt päronet påvägen till träningarna, smarta jag, men faktiskt inga fel av det, ibland börjar jag må illa om jag äter för sent, eller så pass nära en träning, men det gíck bra.

Men träningarna, kommer ni ihåg när jag snackade om herrarnas träningar och att de har mycket hårdare tempo än vi?..
tja..
inte nu mera.
Nej min tränare har bestämmt sejj att vi måste pressa oss till max om vi vill ha en chans nästa år, och visst det är en bra ide, men det blev så allvarligt, och gud jag blev slut.
Dessutom, ingen mat på hela dagen, gissa om det där päronet gjorde gott innan träningen, speciellt när det var så mycket motion på en gång.
jaja, det blri nog bra, men slut blev man.
Så nu äntligen hemma, har ju inte precis varit hemma efter morgonen idag, för ombytet av kläder, tja det var liksom snabbt in, snabbt ut, så nu ser jag fram emot en varm tallrik med potatismos och ungskorv, med smältost på, okej, korv är inte lika gott som t.ex. kyckling, men när man lägger till osten så är det ganska fantastico, speciellt när man är hungrig som jag.
Så hoppas ni haft en bra ide, skall försöka kasta in ett kvällsinlägg ännu idag, om jag inte somnar. 
hehe..
sköt om er bloggare.

Ciao!<3 

Torsdag

Nu är dagen här, dagen då jag skriver min tent, wohoo..
nej skojjade bara, är såklart ltie nervös eftersom jag aldrig varit på omtent förut, vet inte riktigt vart jag skall gå och vad jag skall göra, men antar att jag får reda på det idag kvart över fyra.
Så vad händer det innan dess?
en timme matematik, eftersom jag är ledig nu första timmen, sedan två timmar kodning av hemsidor, misstänker att vi skall börja med våra egna idag, inte leka mer med exempel sidorna.
Så spännande spännande,
förresten, jag var i tidningen idag, eller mitt namn var, alltid lika skojjit, det nämndes att jag gjorde ett bra inhopp i målet i slutet av andra matchen, ni vet, berättade ju om det, när de bestämmde sig att byta in mejj istället för att det inte skulle komma flera mål. wihii. nu är jag nämnd i matchen, så nu är jag nöjd och glad.
Men nu lite morgonmål och kolla på tv, skönt med sovmorgon när man inte behöver stressa.
Håll tummarna till tenten.

Ciao!<3

Grey's anatomy och besökar rekord.

Så nu har jag kollat igenom dagens tv-program, grey's anatomy, alltid drama, den här gången olagliga operationer på läkare i sjukhuset, jösses. de hittar alltid på nåt, vilket passar mejj utmärkt eftersom jag är och gillar drama.
Hur som helst, var inne på finderings-bloggen och blev allt chockad, det brukar vara ca. 10 besökare, eftersom jag inte precis ofta skriver där så ofta, men nu plötsligt var statistik sträcket en kilometer upp, besökar antalet ökat till över 20, och visst, jämnför med några, okej ganska många bloggar så är det inte så imponerande, men för mejj är det, jag är ju bara en person från finladn som går under namnet Jajjo och gillar att slöa framför datorn.
hehe.. men tack till läsarna.
SÅ mnu när tv programmet är sett har jag inga fler orsaker till att skippa tent-läsningen, så här är det alltid, glömmer/orkar inte läsa.. och så är jag in deep shit kvällen före, tack gode gud att jag får sova ut imorn, så tack Hasse för din smarta plan att ha stödundervisning på lektinostid!
där samlade han plus poäng rejält.
Så hoppas er kväll varit trevlig, skall som sagt läsa på tenten nu och försöka komma på en plan hur jag skall hinna från omtenten imorn till träningarna, hmm.. wish me luck.
och håll tummarna imorn.
det kan behövas.
Sov gott bloggare, så bloggar vi imorn igen.
Ciao!<3

Onsdag

Hola!
Vilken trevlig dag det varit, tro mejj, nu blir det långt inlägg, massa att berätta.
och vi börjar med morgonen.
suck, inte så mycket att berätta, förutom att jag skulle ha viljat slänga telefonen i väggen när den väckte mejj på morgon, måste lära mejj och sova tidigare, fast jag skrivit gonatt-inlägg här tio tiden eller så, så är jag fortfarande på högvarv klockan tolv, hmm..
och sedan är jag skit trött på morgonen, måste göra nåt åt den saken.
skolan gick väl helt okej, massa skojj på matrasten, men hann ha en lektion i matematik innan dess och Rolig rörelse, som inte var så rolig idag..
orsak?
vi spelade innebandy (<3) men vid ett skede av "matchen" fick en av killarna för sejj att mitt huvud var bollen som skulle iväg till andra sidan plan och det kom en skit hård smäll rakt i mitt huvud, precis ovanför vänstra ögat, och det är sjukt, jätte sjuikt, så trevligt med tanke på att jag snart går omkring med en blåtira runt ögat, eller ovanför ögat.
Men det hann vara lite roligare saker också på den lektionen, som jag och Abbe, gudars, killen njuter av uppmärksamhet som han skapar via sina kommentarer.. jag sökte fotbollen (vi bytte bollspel halv vägs) som var vid väggen, spelet var igång och abbe kom bakifrån för att ta bollen, jag blev lite knuffad av honom och stödde balansen med händerna mot väggen, trevlig position, han rakt bakom mejj och försökte fixa sina fötter till bollen, lyckades hålla honom borta med den magiska kroppsdelen, "the ass".. tyvärr så är abbe kille så han har en vana att göra vissa saker lite galna, som hans kommentar (kommer en version av den, kommer inte ihåg exakta ordföljden).

"ooo du vet inte hur länge det här har varit i mina drömmar"

Gissa om vi alla hade roligt åt det, han har ju flickvän vilket gjorde skämtet ännu roligare, tja, tror alla i gruppen fick ett leende på läpparna förutom en kille som inte rörde en min under hela lektionen,
fick dessutom en till beundrare, han vågade inte tackla mejj, bar snacka hela tiden onödiga kommentarer och så kom passningarna till mejj hela tiden fast han hade tomt mål, jösses..
nej, jag håller mejj till teorin att han bara inte ville själv göra målet, medan Mari håller sejj till sin teori "jajjo har en beundrare".

Som sagt var matrasten också rolig, men har inte tid att gå in på detaljerna..
Efter matpausen var det dock igen dags för matematik, suck! men för första gången i hela min studietid kom läraren jag inte gillar med världens bästa nyhet, alla som blev godkända i tenten (som jag fick 3:a i) är lediga imorgon första lektionen och vi kan komma till andra matematik lektionen istället, kvart över tio!
HURRA! jag är ledig på morgonen, kan sova två timmar längre, gissa om jag är lycklig, dessutom blir inte dagen lika lång nu när första lektionen är borta, måste ju ändå stanna kvar för att skriva tenten jag missade när jag var sjuk, så nu blir det inte en dag från halv nio- sex, utan det blir kortare, mycket mycket mycket bättre.
Stackars människor som blev underkända i tenten måste imorgon var apå stödundervisning om de vill bli godkända, hihi.. tur att jag läste på tenten!

Så vad händer idag?
jo, skall läsa på tenten lite, fast nästan alla påstår att jag kommer klara den helt bra med mina dator skills, vilket ger mejj tid att hålla på med designen till funderings-bloggen, jepp, äntligen dags att börja mixa på den.
Dessutom är det onsdag, Grey's anatomy kommer idag, kan inte missa favorit sjukhuset med alla McSteamys. 
Plus att min bror är påväg idag hit för att sköta lite bankgrejjer, så jag får umgås med honom, om ajg är riktigt aktiv av mejj skulle jag också betala min mopedsförsäkring som kom idag på posten, de svinen vill ha ca. 130 euro för att jag skall få köra, lägg till bensinen så är vi uppe i en ganska hög årsavgift för min två hjuling.
Jaja, dags att avsluta detta inlägg och börja göra allt jag skall. 
Sköt om er, ha en bra dag så uppdaterar jag på kvällen. :)

Ciao!<3
 

Gonatt bloggen

Börjar vara dags för mig att lägga huvudet mot dynan och försöka få sömn, hann inte läsa idag, så imorn stressar vi, men papprena är skickade till Linda och jag hann skriva en funderings-blogg också, lite out of season om vi säger så men det får duga :) så när ni/du har tid, kolla även in www.jajjo.blogg.se/funderingar.
Men nu och sova, lång dag imorn, b.la. innebandy med killarna, och mari min kompis.. så kommer att gå, men fortfarande matematik också, plus att det blir mera kodning till hemsidan.
Men nu och sova som sagt.
Förresten glömde att nämna att jag gick hem med F idag, hon hade följt sin boyfriend till tåget och jag kom från skolan, perfekt timing.. och trevligt med sällskap. hihi..
Sov gott bloggare.

Ciao!<3 

"de underkändas klassrum"

Nu är jag mätt och glad igen, kom hem från skolan ca. en timme sedan, jobbigt när du är hemma 9-10 timmar efter att du lämnat huset.. nästan lite orättvist.

nåjo, vad gör man.

Hur som helst, skolan flög förbi ganska snabbt, lite skratta med Pernilla på matrasten, facebook, kodning av hemsidor, och matematik.. här kommer den glada nyheten,

fink en 3:a i tenten! fatta, en trea!! det betyder i vitsords läge 3/5 (o är underkänt, ett sista gokända vitsordet).. så ligger på medeltalet av alal vitsord, gissa hur glad jag var när det saknades elva poäng av hela tenten när det gällde mejj, 25 av 36 möjliga, men med tanke på att jag trodde på en möjlighet att bli underkänd så är jag mycket, mycket mycket nöjd.

Nästa tent i matematik om en vecka (tjohoo).

Och värsta av allt på matten idag, vi delades in i två grupper, godkända och icke godkända, gissa hur nervös man blev när de delade upp oss och ingen visste något innan vi fick senare ut provena.

Jag och pernilla såg bara på varann med en tortyr av väntan medan alla andra som fått sitt namn sagda förflyttade sejj till klassrummet som senare avslöjades vara "de underkändas klassrum".

Men ikväll blir det säkert en hel del chillas, måste läsa på tenten, annors blir det stress imorgon, tenten är på torsdag.
nåjo, vi klarar det, matematiken gick, vilket bevisar att inget är omöjligt. :)
Så hoppas ni får en trevlig kväll, skall själv också hinna skanna lite räkningar till min syster i England, eftersom posten ännu kommer hit, och så skall jag skriva ett inlägg till funderings-bloggen, jag vet, varit mycket lat, skäms nästan, men har haft brist på ider att snacka om.
kanske om nån skulle ge förslag skulle det dyka upp inlägg oftare.
Nåjo, ni kan besöka www.jajjo.blogg.se/funderingar senare idag, måste som sagt göra lite saker förrän jag börjar med inlägget där.
Skrivs senare.

Ciao!<3


Tisdag

Godmorgon bloggare, tänkte bara kasta in ett mogoninlägg idag när jag ännu har datorn i mitt rum och kan fixa mejj klar samtidigt..
Dagen är ganska enkel.
Matematik x 2
Lunch
Skapa hemsidor x 2

jepp.. kanske jag klarar mejj, jaja, dags att gå iväg.
skrivs efter skolan.


Ciao!<3

Wildchild

Sorry för dåliga uppdateringar idag, men haft lite annat för mejj, läste faktiskt på tenten, tänk er JAG, läste på tenten *stolt*.. dessutom fixade jag tid åt mejj att kolla på wildchild, sjukt rolig film, och killen är ju så snygg, lite krokig näsa, men sååååååå snygg, hehe.. jag har kanske inte nämnt, men rufsigt hår och gulliga ögon får den här tjejen att falla.
Så ni som gillar komedier och söta killar, samt den typiska california girl som förvandlas till brunett, kolla filmen.
Jaja, dags att sova, så sov gott bloggare, så skrivs vi imorn, efter skolan, det betyder dubbel timme matematik på morgonen *usch!*

Ciao!<3

Back from school

Gud jag hatar måndagar.
ni som läste morgoninlägget vet ju att dagen inte började allt för bra, trött och halft irriterad, men jag gick till skolan åtminstone, så tummen upp för det.
Men innan jag sprang iväg till bussen försökte jag hitta lite papper jag behöver snart till skolan, ifyllda! grejjen är att jag inte har någon aning om var de är, suck, nåjo..
får söka på dem nån annan dag.
Men nu till orsaken värför jag inte uppskattar måndagaar.
-Tidig väckning när man skall ha handledning om arbets perioden.
-Massa fritid eftersom handledningen tar bara ca. 15 minuter och det är 1½ lektions pass.
-Hinner inte åka hem med bussen emellan, så du är fast i ekenäs, trött och halft hungrig.
-Läraren dyker inte upp till handledningen utan du själv får gå til llärar rummet efter honom för hela klassens del, som kom gående efter dejj.
-Handledningen var till ingen nytta, skulle ha kunnat vara hemma och sova istället.

Jepp, där kom den korta versionen, usch vad jobbigt det var på morgonen, och så var det massa tid över, och ekenäs är inte så stort att du kan göra mssa kul saker.
Nåjo, åtminstone fick jag sluta tidigare idag eftersom jag övertalade läraren, orsak? jag och Pernilla jobbade så aktivt på matematiken så vi fick gå efter att ha räknat tio uppgifter, det tog ju bara 2½ timme..
hmm.. säger det nåt åt er om hur bra lärare vi har och hur invecklat matematiken är åt oss?

Jaja, vad händer idag? jo, hinner jag skall jag kolla på Wildchild, pernilla påstod att den är bra, så måste väl kolla den för att ge min åsikt.
Skall kolla på desperate housewifes och ugly betty också, de ligger på prioritet ett, eftersom det är måndagens tv-program, och dessutom borde jag läsa på tenten.
Jepp, det var kort om dagen, men nu ska jag kolla lite på skolgrejjer och trösta mejj med att F orkade lyssna på mina problem hela vägen hem idag. :)

Ciao!<3

Måndag

Fy fan, trött som ett litet barn på kvällen, det är inte alls kul.
Borde kanske ha gått och lagt mejj lite tidigare men tja, jag är en sådan person som bli överpigg på kvällen och shit trött på morgonen, grejjen är ju den att jag skall på inlärning i arbete- handlendning nu på morgonen, funderade på att skippa hela saken, men nej, jag skall orka!
Så nu blir det att slänga i sejj tio liter Frappe och hoppas på att kofeinet kickar in tillräckligt snabbt.
Skrivs efter skolan.

Ciao!<3

Gonatt

Såja, nu är klockan allt för mycket redan, suck..
det är farligt att ha sportlov, glömmer ju bort tiden helt och hållet ,skall upp tidigt imorgon och tja..
jag sitter uppe ännu också, så nu blri det att borta tänderna, drömma lite om innebandy och stiga upp trött imorn.
hah, det kommer säkert att gå bra, måste bara först stänga av msn, och det brukar ta en tid, speciellt när "yoshi" återvänt.
Sov gott bloggare, så skriver jag imorn igen.

Ciao!<3

Hemma igen, gud vilken dag.

Hej hej käre bloggare, nu är jag äntligen hemma, nyduschad och håret sprätar åt alla håll (sällan)..
är ni nyfikna på hur matcherna gick?
såklart ni är.
Som sagt så var det SSV och Hertki II som vi skulle möta idag,
jag fick min vilja igenom att spela första matchen, på sätt och vis.
Men matchen var ganska förvirrande, visst.. vi vann 11-0 men spelet var allt från perfekt, passningarna, kommunikationen, sammarbetet.. tja de var de svåraste sakerna antar jag, det är stressigt att sitta i buren och vara beredd på bollarna när du är osäker om försvaret fungerar, så vi måste träna på det, om vi vill ha en chans nästa år, om vi stiger till tredje division.
Men SSV föll för det och vi firade med lunch (wraps, vindruvor och djungelvrål) i omklädningsrummet.
Andra matchen hade jag ju ingen panik över, det var ju så att Moca spela den, eftersom vi spelar en match var, så att båda får speltid.
Hertki hade dock blivit en hel del bättre, och då menar jag en hel del bättre! senast vi spelade mot dem vann vi 7-1.. men nu satt jag på bytesbänken och bad en tyst bön eftersom spelet gick till så här.
Elit gjorde mål.
Hertki gjorde mål.
Elit gjorde mål.
Hertki gjorde mål.
Elit gjorde mål.
Hertki gjorde mål.
Elit gjorde mål.
Hertki gjorde mål.

Så 4-4 stod det på tavlan och det här var en otroligt viktig match eftersom vi jsut fått höra att serieledarna i vår serie hade förlorat en match, och vi hade en chans att ta ledningen i hela serien (otroligt!!) om vi bara vann den här matchen, jag kollade orolgit på Moca som verkade en aning stressad äver situationen och jag blev ännu mera stressad när jag såg att mina tränare började ge blickar till varann och dissktuera byte..
och tro mejj, det är det värsta som skulle kunna hända, att mitt i en match byta ut målvakten,
Visst, man känner sejj glad över att tränarna tycker man spelar bra, men det var stressigt med hela situationen och tyvärr så sa de åt mejj att gå in på plan, inte värma upp, var kall som en istapp och där skulle jag börja slänga mejj som en galning efter en boll.
Dessutom känns det lite elakt att säga till moca bara "sorry, u are out, im in!" kändes ju passligt snällt.
Och gud när spelet började, båda lagena kände av pressen, båda ville ha poäng.. och alla litade på att jag skulle hålla bollen borta från målet, jag lyckades (tack gode gud!), och var ganska stolt över mitt spel faktiskt, kändes skönt att veta att man gjort nåt bra för laget.
Och vill ni veta nåt ännu bättre?
vi vann!!
tjejerna satte in ett snyggt mål i slutet, fem minuter kvar av matchen eller så, såklart stressade det upp mejj en aning, för då var det ännu större press på att vi inte skulle låta dem göra ett mål och fortsätta som början av matchen.
Men vi höll det, och tränaren L sa till och med åt mejj att jag räddade matchen när jag gett honom en sur blick och sagt "aldrig mer, aldrig att ni gör det där på nytt.."
så jag känner mejj lite stolt.
Men nu blir det att koka pasta och göra lite chilisås till, hungrig, och jag tycker jag förtjänar lite extra god mat.
sköt om er.

Ciao!<3  

Matcher

Nu åker jag iväg, fick lite djungelvrål av F som kom på besök precis (tack gode gud de är tillbaka), så nu har jag  nåt att motivera mejj med.
Önska mejj lycka till, och håll tummarna att jag kommer hem hel och glad. :)

Ciao!<3

Söndag

Godmorgon bloggare, hoppas er morgon varit lika skön som min. Fick en ordentlig sovmorgon och en god frukost till.

En timme kvar tills jag startar iväg till matcherna.. troligen kommer jag att spela första matchen, klockan 4 om altt går som jag planerat, hur som helst, har inte så stor skillnad den här gången, men lite nervöst kanske, eftersom jag inte varit med på matcher på en tid, men jag fixar det, har ju hela laget där, det ända som jag inte kan kontrollera är om jag skadar mejj, så håll tummarna för att det inte händer.

Så jag hoppas ni kommer och ha en jätte bra dag, jag skall börja byta om, fixa lite smör¨gås till dagen, packa med vindruvor och byta om.

Vi skrivs ikväll, är ganska sent hemma när det är så sena matcher, men typ nio tiden kommer jag tillbax.

Så sköt om er tills dess,


Ciao!<3


Gonatt

Nu är vi redan inne på de första timmarna till söndagen och det är dags att stänga ögonen, förvänta er ett nervöst morgon inlägg imorn, och en uppdatering när jag kommer hem på kvällen.
Sov gott alla läsare, och börja er söndag med en orddentlig sovmorgon, så tänktet jag åtminstone göra.

Ciao!<3

A walk to remember

Gud ändå..
jag tror jag inte sett en så sorglig och fin film på länge.
Såklart var det kanske lite "dåtid" eftersom filmen inte spelar sejj precis i 2008 men hela berättelsen var så fin.
Jag menar, när jag såg trailern trodde jag att det skulle handla om en cool kille som blev kär i nörden, eller kanske inte en nörd men en "opopulär" tjej.
Och visst gjorde han det, men hur berättelsen fortsatte, trodde att tårarna skulle komma fram vid ett skede- om du inte vill veta vad som händer läsa inte vidare.

Men när de var kära och allt var bra berättade hon om att hon hade leukemi, och killen blev krossad, och det var bara så sött hur han gjorde allt för henne, uppfyllde hennes oliak drömmar som hon berättat om under deras första dejter och sånt, och hur hans pappa betalade för hemvården den sista sommaren, och hur killen helt enkelt blev en bättre person till slut.
Så om ni är lika lätt rörda som jag så se på filmen ,helt och hållet värt 1 timme och 40 minuter av ert liv.
Men nu skall jag kolla på lite heroes, skirva på msn, och ladda inför matchen.

Ciao!<3 


Round round

Såja, kom precis från duschen så nu sitter jag här med trassligt hår, ser ut som ett troll helt enkelt, ganska skojjit.
Dags för gladiators snart.. men döre det skall jag berätta lite om dagen.
Frö det första, jag läste inte på tenten, suck.. men det finsn en orsak (så som alltid), och den här gången är den också ganska bra, min bror kom på besök. och inte bara snabbt för att säga hej och hejdå, utan han och hans sambo (blivande fru) satt hon oss och drack saft och åt bulle (vi barnen i familjen har inte lärt oss det här med kaffe-drickande), riktigt skojj att bara ha dem här utan stress eller nåt, dessutom så kollade jag igenom motståndet tills imorn, verkar inte vara så stor press..
så vi kan ta den lugnt, än så länge, man vet aldrig, alla lag kan överraska en, det var säkert inte så många lag som trodde att vi skulle klara oss så bra i år heller, men nu ligger vi på andra plats, ganska bra med tanke på att vi förra året lyckades var aså duktiga (host host) att vi blev näst sist.
Men jag snackade ju även om att kolla på A walk to remember, har tyvärr bara hunnit se 16 minuter av filmen, så om jag hinner uppdaterar jag kanske om filmen senare.

Men nu skall jag skrapa ihop en liten fruktskål inför gladiators.

Ciao!<3

Snart mat

Hur har er dag börjat?
kanske en härlig promenad?
ett besök till släktingar/vänner?
vem vet vad ni gjort, kanske så som jag, bara slöat..
Har kollat på Heroes nu i några timmar och även lite läst på tenten (*stolt*).. men det är ju lite så att tv:n lockar mera än en bunt med papper om datorer..
nåjo, tenten är på torsdag, så har tid ännu som tur.
Men det är lite tråkigt att inte ha någon F och M att snacka med, det är ju bara en vana att man kan sitta och skriva med dem, och har inte någon bok att läsa, allt lutar ´mot tent-läsande.. så vem vet, kanske skärper jag mejj tills ikväll.
men det är lördag, man tappar bort nästan dagarna nu när det varit ledigt, men eftersom det är match imorn så är det att vila upp sejj idag, så klockan sex blir det american idol och klockan åtta gladiators.. (Evan!<3) så vi får väl se vad jag hittar på efter det, troligen film, men det är helt enkelt bästa sättet för mejj att fokucera till en match, tappa bort mejj i en sagovärld.
Jepp, en helt normal person, hehe..
men snart blir det mat, tror det skulle serveras fisk idag i huset, mums..
så jag får skriva senare igen, har ltie ny musik på datorn också, så borde inte bli nåt problem att skrapa ihop några till inlägg idag..
dessutom behöver funderins-bloggen en uppdatering, men försöker komma på ett ämne att ta upp, så håll i  era datorer, vem vet vad jag hittar på ännu idag.

Ciao!<3

Lördag

Godmorgon bloggen, efter härlig sovmorgon är jag redo för dagen, som kommer att gå åt att kolla på Heroes, och gladiators, ensam.
Eftersom F och M just nu befinner sig i Sverige så är jag 'solo' idag när det gäller vår lilla lördags-tradition.. nåjo, nästa vecka igen.
Hela grejjen med pappa stör mejj ännu ganska mycket, men jag tror jag skall använda mejj av den traditionella tekniken, tröstäta, nej skojjade bara.. men har choklad kvar som kommer att sjunka bra ner när jag kollar på heroes avsnitten.

Skall också hinna kolla ikväll på "A walk to remember", aldrig sett filmen, men blev nyfiken efter några youtube klipp..
så vi får se.. tar säkert ett litet inlägg om filmen ikväll.
Men nu alla ni som har solsken utanför era fönster, ut och njuta av vädret..
medan jag försöker komma över min snuva, äta chocklad och kolla på heroes.
Skrivs senare.

Ciao!<3

Heroes

Man måste bara älska serien..
men tänkte bara slänga in ett gonatt inlägg till er läsare, om jag inte skrämmde iväg er efter förra inlägget, heh..

sov gott så skrivs vi imorn,

Ciao!<3

Hemma, och irriterad

Okej, varit hemma redan två timmar, men kollade på en film för att lugna nerverna.
inte en bra kväll!
alla ni aktiva läsare vet ju att det var middag med pappa, låt mejj göra en lista på saker som förstörde kvällen.

-Ingen mat, utan pizza (jag var vrålhungrig eftersom jag väntat med maten hela dagen)
-De lyssnade inte på mejj nästan något, jag började på en berättelse och avbröts snabbt av min älskade styvmor som hade nåt 'viktigare' att berätta.
-Båda två var rfortfarande deppade över döden på deras katt (visst, sorgligt, och det var en trevlig katt, men hon var gammal)
-Måste besöka graven med dem och frysa baken av mejj
-Halva tiden gick åt att sitta i deras sovrum och kolla på tavlorna som flyttats från vardagsrummet till sovrummet
-De flyttade ut mina saker!

Låt mejj förklara den sista punkten lite bättre.
Ja, nästan alla mina kläder var nerpackade, böcker fixade i en väska och min disco-lampa i lådan.
allt som varit 'mitt' hos dem skulle ut,
tack för den..
så besviken på hela kvällen att det är hemskt, det går tydligen inte att tillbringa en normal kväll med 'daddy'.. 
och sättet att bara släppa ner bomben om att jag skulle ta sakerna med mejj hem, jag sa att de kunde slänga allt men nehe, det gick inte eftersom de mina saker. suck...
svårt kanske att förstå om ni inte har skilda föräldrar men herregud jag saknar min barndom, eller tidiga delen av min barndom när allt var normalt.
jaja..
nu Heroes och choklad som jag hittade i väskan.
Skrivs senare.

Ciao!<3

Redo för ikväll

Eller tja, hur man tar det.. inte precis som om jag hoppar upp och ner av glädje eftersom jag skall tillbringa kvällen med pappa..  men jag överlever.
mamma dödade mejj inte heller för datorn, okej hon var lite sur kanske, eftersom jag dragit ut sladdarna men jag fick inte elstöt eller söndrade några sladdar, ibland tror jag att hon lever ännu med tanken att jag är åtta år.
Men som sagt, snart till pappa, ville bara slänga in ett inlägg före det, vet inte när han kommer efter mejj så det är bara att vänta, skulle gissa fem tiden, kanske halv sex, så ca en timme.. eller nåt liknande..
Hur ser er fredag ut?
kanske några stora fest-planer?
tyvärr festas det inte så mycekt i vår stad, eller visst, om du är en tjej eller kille som super sejj full varje veckoslut och nöjjder dejj med ett litet rum att festa i, inte precis som om vi kommer in på klubbar ännu.
bara och vänta några år med det..

Men nu skall jag fixa det sista här hemma och sedan kolla lite på tv medan jag väntar på pappa.
ha en skön kväll så bloggar jag när jag kommer hem.

Ciao!<3

Bastu och dator

Nu känner jag mejj pigg, bestämmde mejj efter frukosten att det skulle vara skönt med bastu så gick in till det mysiga rummet och knäppte på den, tyvärr är det  elbastu, gillar mera ved-bastu, det är fuktigare luft då, men inte att vi har en sådan, suck.
Nåjo, det tar kanske en halv timme att få upp graderna till 60 så hade lite tid över och jag har ju funderat på att flytta datorn, och vet ni vad, det gjorde jag, och det fungerar.. ja vet, chockerande! så nu sitter jag i mitt rum, i min soffa, använder tv:n som skärm och skriver blogg, samt lyssnar på musik, så otroligt kul!
dessutom är avsnittena av Heroes på laddning, så snart kan jag njuta av den spännande serien dessutom.
hur bra är inte mitt liv..
det ända är att mamma inte vet riktigt om mina fixeringar med datorn, hennes kommentar igår var "snälla söndra inte nåt", med andra ord, rör inte datorn, du kommer att förstöra den, men jag är ju teknisk av mejj, kopplade allt bort, och kopplade allt rätt tillbaka, samt hittade lite extra USB uttag, vilket är bra, eftersom vi alltid har slut på dom när jag har webcamen, mp3:an ikopplad, och så kommer jag på att jag behöver ett till uttag till kameran.
hmm..
men nu är det problemet också löst,..
så nu är det bara att chilla i rummet med datorn, och det bästa, väcker inte mamma inatt när jag skriver på msn, en ny vana, sitta uppe länge och skriva med Jonatan, killen från min gamla klass, han är en aning elak av sejj, men otroligt rolig.. så som igår, klockan tolv på natten, och vi snackade mat tills han blev hungrig och lämnade mejj för att koka nudlar, jag undrar om hans föräldrar är döda i huset med tanke på allt han gör på kvällarna.
Jaja, borde trolgien kolla igenom lite mejl nu och läsa på tenten, har inte börjat ännu heller och lovade mejj själv att göra det under lovet.
Förresten, vad tycker ni..
Hertki eller SSV? det är de två lagena vi har emot på söndag, och ena matchen skall jag spela, om jag förstod rätt på träningarna var det ingen skillnad vilken av matcherna jag spelade, men klockan fyra och klockan sex drar vi igång i Ruskeasuo, så om nån bor i det området, i Finland, så är ni välkommna, jag är tjejen med hjälmen på :D

lägger förresten in en bild på mejj från en match, finalen i Oilers junior games för nåt år sedan, tyvärr förlorade vi på straffar, men silver är okej, och vi hade roligt.
Hur som helst, nu lite skolarbete.
skrivs senare.

Ciao! <3

(som sagt, tjejen med hjälmen är jag.)

Fredag

Godmorgon värld,
har ni sovit gott? det har jag åtminstone gjort.
Satte uppe ganska länge igår trots allt, mamma sovde tillräckligt djupt för att inte höra mejj när jag knapprade på med tagenterna.
Så vad händer idag?
tja.. jag skall leka lite med våran dator och koppla den till min tv, se hur det fungerar, med tanke på att jag skulle kunna sitta i mitt rum och skriva blogg/med vänner ikväll när jag kommer hem från pappa, låter som en plan enligt mejj.
F och M försvann förresten på kryssning idag, så det är några dagar tills jag ser dem igen, hoppas sverige har bättre väder än vad vi har just nu i Finland.

Men nu och äta morgonmål.

Ciao!<3

Sista inlägget

Ja, svårt att skriva när mamma vill sova bakom väggen, så vi gör det här kort och enkelt..
Gonatt bloggare, sov gott och så skrivs vi imorn.

Ciao!<3

Hemma igen

Sådär, nu var dagens träningar avklarade och vad kan jag säga, första halvtimmen gick allt perfekt, tänkte riktigt för mejj själv *okej, nu kan jag skryta hur mycket som helt i bloggen om perfekta träningen*, bollarna fastnade i händerna, benen var aktiva och jag klarade mejj bra med andra ord.. men sen, nehe.. då gick allt åt skogen, en fricka-paus kan ändra allting, suck.. fick inte i bollarna, fast de kom rullande så rörde de  fingrarna och så flög bollen ut  tillbaka till spelaren, det kom mål efter mål och jag kände mejj passligt glad, det är ju herrarna efter oss, och eftersom de är så smarta att de alltid kommer för tidigt så var det otroligt irriterande att göra bort sejj framför dem..
dessutom fanns ingen storebror på plats så kunde inte äns snacka med honom..
hmm..
ända dagen på veckan som jag brukar ha den chansen, men inte..

Men lovade ju också uppdatera om matcherna på söndag, tyvärr så visste inte tränarna ännu vilken match jag skall spela, så kan inte berätta något om det, förutom att det bara är att vara fokucerad och ta bollarna under matchen, så som alltid med andra ord (därför irriterade dagens träningar mejj ännu mera, eftersom det var sista träningen före matchen och jag fick inte i bollarna när vi spelade, suck!)

Förresten, imorgon är det fredag, wihii.. och vet ni vart jag skall?
jo, till pappas gamla trevliga hus på landet, skall äta middag med honom och min älskade styvmor, hmm..
men kan bli helt kul, en tid sedan jag var där, och det kan ju vara kul att bara få sitta och äta mat som innehåller massa fett, han föreslog också den bästa restaurangen i stan, men eftersom jag, F och M åt där förra veckan kändes det lite onödigt, och nu slipper jag alla onödiga människor omkring mejj.
Så imorn är jag på middag, som tur är det bara pappa, behöver inte fundera ut någon invecklad outfit :)

Men nu till den stora nyheten, eller okej, inte nyheten, hemligheten..
So msagt skulle F överraska sin pojkvän idag, han skulle träffa henne på stan, fixa lite saker tillsammans och så skulle de hem till henne, men det han inte visste att medan de höll på att gå hem så var jag och M på uppdrag, att gå med snabba steg till "extreme", en av de härligaste ställena nära våra  hus, ett högt berg som har en underbar utsikt, jaja.. vi gick upp dit, placerade ut lite liggunderlag och  plockade fram maten som F ordnat ihop tidigare på dagen, varm kakao, wraps och fruktsallad, för att nämna några saker, plus några lyktor med ljus i, så jätte romantiskt, precis som en film eller något, jaja.. enligt källorna så hade han blivit mycket rörd, och bäst av allt, han verkar inte tycka att jag är en galen person, utan en trevlig tjej, wohoo.. nej okej, jag är trevlig, kan bara vara en aning galen ibland när jag fått i mig för mycket socker och är trött.. (F och M, u know what im talking about..)

Men det viktigaste var att de hade en lyckad kväll och jag tillbringade tid med bara M emellan, det är ju alltid alla vi tre tillsammans, och då blir det en hel del bråka mellan tvillingarna F och M, men när man är med dem enskillt så är det en helt annan historia.
Men nu måste jag avsluta inlägget, fixa lite saker på msn och i mnia dokument på datorn.
skriver kanske nåt inlägg innan det är dags för sängen.

Ciao!<3

Träningar..

Nu drar jag iväg på träningar, så när jag kommer tillbaka uppdaterar jag vem jag skall spela mot på söndag, vad jag gör imorn och vad överraskningen som F hade för sin pojkvän egentligen gick ut på.
skrivs om några timmar. ;)

Ciao!<3

Torsdag

Jösses, godmorgon, här vid tagenterna sitter en zoombie och skriver, eller något liknande..
Det blev en mycket intressant natt och fast vi inte var uppe så jätte länge, okej, klockan närmade sejj säkert tre innan vi somnade, men för det hann vi göra massa intressanta saker, planen var ju att bara chilla vid datorn hela kvällen och halft bråka med F:s pojkvän, roligt roligt, nej han verkade helt ok, och han kunde till och med säga emot när mina fingrar blev riktigt ivriga och vi skällde ut varann hela tiden, på skojj såklart, men F fick ett ordentligt skratt och hennes skrattgropar blev säkert en aning större efter den kvällen.


Så vad händer idag? joo..
klockan fyra skall jag tillbaka ner till F och M,
pojkvännen kommer nämligen på besök och jag och M är på uppdrag att fixa lite grejjer, vad kan jag inte säga, men kan berätta om det ikväll.. så oroa er inte..
efter det springer jag iväg på träningar och sedan är det kväll..
hmm.. måste nog läsa på tenten också lite, fick som sagt igår ett mejl som informerade om att jag var underkänd i  kursen, läskigt att läsa sånt, fast orsaken är att man måste ha tenten avklarad och jag var sjuk, men ändå läskigt att läsa sådant.
nej men nu måste jag avsluta inlägget, slänga i mejj lite morgonmål, och kanske läsa på tenten.
Skrivs senare.

Ciao!<3

F:s dator

Jaha, nu sitter jag och bloggar med F:s dator, otroligt skojjit, hennes knappar är lite tröga så det far lite snett med bokstäverna, så den här gången är inte stavfelen mina.
hihi..
men kvällen har vari jätte rolig, vi har skrattat, fotograferat och just nu skriver jag med hennes pojkvän..
också en intressant person, och han har kärlek till alla, så ifall ni behöver lite tröst, kontakta mejj så kan jag hook u huys up.
märkte förresten att förra inlägget kom två gånger ut på internet, värför vet jag inte, men det var inte med avsikt

Klockan är förresten efter midnatt, så nu är det officiellt torsdagen den 19.
ifall ni missat vilket datum det är så är det träningsdag.
om ca. två tredjedels dagar drar jag iväg på träningar, wohoo..

nej men nu skall jag avsluta detta onödiga inlägg (som troligen var ett av de konstigaste någonsin i blogg-historian) och återvända till F:s pojkvän.
sov gott bloggare, så skrivs vi imorn.

Ciao!<3 

Iväg på äventyr

Blir mycket kort inlägg nu, skall nämligen iväg till F och M för hela natten, jepp lite kort varning, men skall bli hur kul som helst, bloggar därifrån istället, om jag hinner.

Ciao!<3

Iväg på äventyr

Blir mycket kort inlägg nu, skall nämligen iväg till F och M för hela natten, jepp lite kort varning, men skall bli hur kul som helst, bloggar därifrån istället, om jag hinner.

Ciao!<3

Hemlighetsfulla föräldrar

Okej, mamma hemma, men som tur hann jag slänga alla saker in i mitt rum, så hon märkte inte alla vackra kläder och tallrikar som varit i huset dom senaste 24 hours..
hur som helt, inte så stor skillnad, men trevligare att låta henne tro att jag bara suttit på soffan hela kvällen.
Men hon ringde före hon kom hem dock, gjorde mejj riktigt nyfiken, vi ska få gäster, ingen aning vem, men jag hoppas nästan lite på Tessa och hennes ägare, eller min bror, båda alternativen skulle passa super bra,
men vi får se, hur som helst ska det bli gräddbulle, hihi.. passar utmärkt.

Men nu och städa påriktigt, inte bara slänga allt in i rummet..

Ciao!<3

Uppfriskande väder

Klockan börjar närma sejj kvart över fyra mina käre bloggare.
Hur känns det med faktumet att klockan tickar iväg igen?
okej, jag har ju varit just och just vaken i fyra timmar ,så kan väl inte säga att klockan rusat iväg jätte mycket, men kanske nån annan upplever den känslan idag, vem vet.

Kom hur som helst precis in efter en uppfrisande tjugo minuters promenad, Yepp, idag gick jag ut, kände på mejj att jag måste göra något, kändes så slött att bara sitta inne.
Men otroligt hur några minuter kan uppfriska en, känner mejj mycket piggare direkt, det var ca. minus fem grader, solsken och jag hade mp3:an med mig, skulle lyssna på nyfixad musik, eller okej, ny och ny, men har inte orkat synkronicera musiken till min Zen spelare, men gjorde det idag, eller jag trodde jag gjorde det, men nehe..
inga nya låtar när jag höll på att gå ner för backen som leder till vårt hus, orkade inte precis gå in och fixa saken så fick nöjja mejj med de gamla låtarna som fanns, här kommer hur som helst några låtar som skulle hitta till min mp3 idag, börjar vara mycket gamla redan alla av dem, men det är inte precis som om jag sitter och lyssnar på samma sång hela tiden, så det är en tid sedan jag hört dem (plus att det är bättre att ha många sånger i spelaren än få).

*Supermassive black hole- Muse
*Love Story (pop mix)- Taylor Swift
*Everything I do, I do it for u- Brian Adams
*You can't break a broken heart- Kate Voegele
*Decode- Paramore
*American Suitehearts- Fall Out boy
*Broken Strings- James Morrison
*Right Round- Flo Rida
*Let me sign- Rob Pattinson
*Bellas Lullaby- Carter Bruwell

Så, kanske några människor fick en eller två sånger till sin musik lista, som sagt, några sånger bara, men har inte orkat gå igenom alla sånger i världen och ladda in dom i spelare, borde göra det, utnjyttja utrymmet som finns på spelare (4 GB).. men har lite annat att göra, så som träningar och vänner.
Förresten så börjar rösten komma tillbaka, verkar som min plan fungerade, wihii..
men nu måste jag ta och avsluta det här inlägget, mamma kommer hem snart, såg henne senast på måndag kväll, hmm..
hur som helst, en hel del att städa, hups.

Ciao!<3

Onsdag

Godmorgon bloggare, jepp steg upp ändå lite tidigare än planerat, får väl tacka faktumet att skolan byggt en automatisk väckarklocka inom mig som gör att jag inte sover djupt mera efter klockan tio, hmm..
hur skall jag klara av att fördröja tiden.. hmm, kanske genom ett sommarjobb?

hur som helst, jag är vaken, det är tyst i huset ännu, och det är onsdag.
perfekt..
tänkte idag faktiskt dra mejj själv ut på en promenad, mest för att det är så soligt ute, det är kallt, men soligt, och jag skulle kunna behöva lite frisk luft..

dessutom måste jag börja med en effektiv kur vad gäller min hals, nässprej och massa te, det är planen, om ingen har ett bättre förslag..

Träningar imorn förresten, skall bli spännande att se om herrarnas målvakter orkar dra sejj till träningarna och jag får gå hem efter mina träningar redan.
hehe..
okej, de borde nog komma, annors är jag chockad.

Nu och fixa morgonmål. får blogga senare igen.

Ciao!<3

Sova sova sova

Okej, vi säger såhär, jag borde sova.. men är ju ledig imorgon och huset är tomt.
Yepp, ni läste rätt.. jag är ensam hemma..
mamma blev hon sin käre vän, tyvärr informerade hon mejj lite sen så jag kunde inte bjuda över F och M, eftersom vi har en hel del o prata om efter den här eftermiddagen, jag säger bara en sak..
killar!
suck.

De är liksom som om 'fel sort' klistrar sejj fast i en och den 'rätta sorten' är bara bra vänner, ja något liknande..
hmm.. får se hur vi skall fixa det här, har en aning om att drama kommer att uppstå, ja ja , inte mitt fel, eller?

Men nu kan vi ju även nämna att det är officiellt onsdagen den 18 februari, sju minuter sedan böt vi datum, och jag sitter fastklistrad vis msn, otroligt skojjit ibland att skriva med gamla klasskompisar och F samt några från sin nuvarande skola.

Men det kan jag ju berätta att det blir sovmorgon imorgon, säkert efter tolv innan jag tänker dra mejj upp från sängen.. om jag orkar redan vid den tiden.
måste dock ringa pappa och föreslå en middag så jag kan få min månadspeng eller något..
hmm..
förresten, har något ett förslag på en sjukdom som äter upp din röst, lever utan min nämligen just nu, försöker bota det med massa te, men det verkar inte fungera..

Så om någon av er läsare är läkare, eller en sjukskötare och inte föreslår svalgprov, så som alla andra, så skicka gärna ett bote medels-förslag åt mejj, för nu är det så, jag är rädd för doktorer och jag vill inte ha en sticka in i min mun för att de skall få lite dna från mitt svalg..

Livet är komplicerat..
jaja, men nu måste jag avsltua skrivandet här, försöka skriva på msn en stund till och sedan hoppa ner under täcket.
Så vi skrivs senare, efter att jag stigit upp.. så troligen om ganska många timmar först.
Sov gott.

Ciao!<3

Pokerface

Yepp, gissa viken sång som spelas uppe hos mitt..
Lady GaGa..
sången börjar ju vara en aning gammal redan i mina öron åtminstone, men nåjo, det är lugnt, den spelas ändå svagt i bakgrunden bara medan jag sitter och skriver med alla.

Lovade ju några bilder åt er, och här kommer de, inte skratta åt håret som står åt alla håll ibland.   :)

inc_

inc_Bara några bilder, men ni som läst min blogg kan säkert gissa ut vem av dessa två tjejer är jag, yepp.. den galna blondinen (halft brunett)..
Nu och kolla på tv en stund och sedan läsa lite på tent, måste få bra vitsord, annors kommer det stryk av mamma, okej, kanske inte stryk av henne, men mitt betyg tar lite stryk av dåliga prov resultat..
:)

Ciao!<3

Broken strings

Jepp jepp, sitter här o lyssnar på musik, James Morrison för att vara mera exakt, men sången tar väl slut snart så.
Bastun håller på att värma upp och jag älskar livet som ensam-hemma-tjej..
otroligt avslappnande, och tyst.
hehe.. förutom att musiken håller på att spela för fullt.
Håller på att skicka lite bilder med F här också, blev några lyckade, ni vet hur bra man ser ut i ett omklädningsrum när du precis bytt hundra tals klädesplagg och håret sprätar åt alla håll, skall se om jag sätter in några bilder efter bastun.
Men nu o bada bastu, en lång dusch och lyssna på lite mera musik.

Ciao!<3

Hemma igen.

Nu har jag återvänt från grannstaden, tidigare än tänkt, och det blev en halv timme extra tid på morgonen, eftersom vi inte behövde åka tåg, utan fick åka lyxig BMW, det skall vara 'klass' när vi tre åker iväg tydligen.
Ändå blev det inget hejdå inlägg när jag åkte iväg idag, lessen för det, men hur många av er var vakna den tiden? exakt.. inte många.

Men dagen var helt okej, det blev massa pengar att samla på sejj, och det är det ju aldrig något fel på, känns bara halft fel att ta emot pengar av F och M:s farmor, inte min farmor.. men hon verkar tycka om att göra oss glada, så vet inte hur man skulle kunna säga nej.
 
Men vad gjorde vi egentligen idag?
Joo..
vi tog bort julgranen från lägenheten (bättre sen än aldrig), åt pizza på stan och var till Lindex för att shoppa utan pengar..
hittade en allt för underbar klänning som jag skulle ha köpt jätte jätte gärna, men hjärnan sade stopp och tyckte att jag skall spara mejj till shopping rundan i Helsingfors inför cypern resanb, och satsa stort då istället..
låter ju också som en plan, men det var en så fin klänning!
Köpte dock en helt vanlig långärmad brun shorta, så nu kan jag ha den gröna västen också på vintern, hallelujah..
förutom det så hade jag och F helt kul i provrummet med massa onödiga klädesplagg vi bara provade för skojjs skull och tog foton på, skall se om hon vill skicka dem till mejj, kanske jag kan visa några här på bloggen, eventuellt utan huvuden, men ni skulle få se kläderna. :)

Men ikväll blir det lugnt och skönt, mamma är och besöker sin mamma medan jag chillar hemma framför datorn, i bastun och i soffan.
det är planen för ikväll.. jag år så aktiv av mejj att det är hemskt.. men vi gick ju en hel del på stan idag.
Fick dessutom en fråga av en intressant dam på staden, hon frågade om vi knude hjälpa henne, visst visst.. tänkte att hon säkert undrade var det fanns en matbutik eller någonting, men nehe.. hon undrade var det fanns en frisör i staden, hon hade hittat en, men det dög inte, eftersom hon inte ville att en gammal gubbe skulle klipap hennes hår, han skulle ju ha haft arbets erfarenhet.. nåjo, kom ihåg en frisör som ligger nära min skola, men jag bor ju inte i staden så det var lite svårt att förklara, ja ja, antingen så förstod hon eller så inte, eget fel om inte gamla gubben fick klippa hennes hår, M skrattade dock efteråt och sade att det är bra att någon av oss kan finska, eftersom det var en finsk språkig dam, i en svensk stad, nej nej. intressanta saker händer alltid.

Men nu skall jag tassa iväg till rummet och kolla lite på tv, har ju kvällen på mejj att blogga, men måste nog kolla på lipstick jungle, det börjar vara intressant att se på serien när man inte kommer ihåg boken mera.
Tills jag skriver igen..

Ciao!<3 

Tisdag

Morgon bloggen, nu är jag vaken, tyvärr, fick stiga upp idag tjugo över åtta, hurra!
orsaken till den här tidiga väckningen?
joo, jag, F och M drar iväg till deras farmor idag i grannstaden, plundra en julgran (någon tradition de har, ingen skillnad vilken tid på året, F och M skall klä av julgranen och få pengar i sltuet- och niför tiden gäller detta även mejj), ut och äta (igen, men farmor betalar) och troligen skratta en hel del.
Det var den stora nyheten ajg snackade om igår, hehe.. nej men skönt att lämna huset emellan, inte så skönt att jag skall hoppa omkring nära min skola och att jag nu redan är vaken, måste lära mejj och släcka lampan tidigare.
Men det finns ett litet problem vad gäller jag och att gå ut idag, det är för fan minus 11 grader ute!
jag gillar inte minus grader, inte alls kul.. för nu blir det att fundera ut noggrant vad jag drar på mejj, inte precis som om jag kan springa i shorts och topp till tågstationen.
brrr...
Så får uppdatera igen när jag kommer hem, slänger kanske in ett hejdå inlägg innan jag går ut i kylan, träff med F och M om 45 minuter.
Ha en skön morgon.

Ciao!<3

Så va dagen slut (dags att gå ut?)

Hemma igen efter en trevlig dag.
Träningarna gick helt okej faktiskt, fast knä är lite skadat ännu efter herrarnas träningar, jepp det kom lite sår.. men vem bryr sig, man fick motionera så det bara rann svett den dagen, nåt pris måste man ju betala.
Men som sagt, träningarna gick bra, och man får känna sig nöjd över att man rört på sig åtminstone (eftersom jag hoppade över promenaden idag).
Men det roliga hände ju efteråt, det var dags att äntligen släppa iväg den underbara rösten som jag har i singstar, hehe.. underbar och underbar..
men här kommer något intressant.. jag gillar inte att sjunga högt, men idag när jag skulle sjunga normal ton så kom det en klump i halsen som blockade rösten nästan, så det var bara att sjunga högt.. 
trevligt trevligt, kanske jag borde gå till läkaren och kolla upp mejj.. men hatar alla sorters läkare.. så vi får se.
hur som helst var det en chill-night med F och M, F levde kvar i söndagen och M stämde in med några rader ur sångerna, och desperate housewifes!<3
där har vi en serie som orkar komma med något nytt varje dag.

Förresten, imorn skall bli skojj x  100.. men får förklara det i morgon inlägget, mamma tjatar att jag stör hennes skönhetssömn..
jaja, vi återkommer imorn.
sov gott bloggare.

Ciao!<3

Träningar

Nu drar jag iväg på träningar, vi ses ikväll, då uppdaterar jag om trännigar, mitt knä samt kvällen med F och M.

Ciao!<3

The Mummy III

Vad kan man säga, jag gillade inte filmen alls lika mycket som ettan och tvåan.
den här filmen var på något sätt så överdriven, inte för att ettan och tvåan också var overkliga men den här var bara för mycket.
så det var lite onödigt att kolla på filmen, men nu har jag gjort det också och vet vad filmen går ut på.

Så jag märkte förresten att solen har börjat titta fram bland molnen, tror det blir promenad ändå idag, skall ladda mp3:an med lite ny musik och plugga in hörlurarna i öronen och ta en sväng runt 'kullen'.
Med solglasögon..
snön reflekterar så otrevligt ljuset rakt i ögat på en.

Någon som har lust att följa med, dra på jogging skorna, vinterrock och allt annat som behövs?
Men träningar som sagt idag, och om planerna går som planerat blir det singstar och desperate housewifes med F och M på kvällen.

Men nu skall jag byta bort pyjamasen, dra lite snygga dancemoves medan jag byter om och så småningom gå ut.

Ciao!<3

Måndag

Godmorgon bloggare.
Ny vecka, ny start och sportlov!
Hur skönt som helst, en vacka med bara slappande och träningar.. och sovmornar..
jess jess jess, ni har väl nite missat att sova är en av favorit sysselsättningarna på morgonen åt mejj.
Vad händer idag då?
träningar senare ikväll men före det skall jag bara njuta av att vara ledig, det är inte något soligt skönt väder ute så tror det inte blir någon promenad idag, vill njuta av solsken när jag sätter näsan utanför huset.
Men nu skall jag uppfylla min plan från igår, film och kladdkaka, hälsosamt sportlov.  :)

Skrivs senare.

Ciao!<3

Dags att avsluta veckan.

Hur långt har inte det här veckoslutet varit? det är otroligt hur man kan använda tiden till nyttiga saker, hunnit göra massa kul saker, och mindre roliga saker på bara några dagar.
Det blev inga träningar idag, sparar mig till imorgon, tänkte att det kanske skulle vara bättre, för imorn borde alla vara pigga och glada när det är sportlov, så hopperligen blir det fart i benen på alla och armarna drar klubban och bollen omkring.
Men nu är det nog så att jag skall krypa ner under täcket och kolla ett avsnitt av oth innan jag stänger ögonen för veckan, imorgon blir det nämligen en ny härlig vecka och jag har planerat ut den bästa frukosten, kladdkaka med vaniljglass samt filmen The mummy 3- Dragon emperor..
jag är så hälsosam av mejj att det är sjukt!
ha en skön kväll/natt så skrivs vi imorgon.
Sov gott.

Ciao!<3

Funderingar från Jajjos huvud

Ville bara berätta att nu är även andra delen av bloggen uppdaterad, funderings-bloggen är tillbaka med ett flummigt inlägg, men tänkte att det är bättre att skriva något än att glömma bort den bloggen, så nu kan ni läsa om senaste temat på www.jajjo.blogg.se/funderingar och även se en bild på mejj från en tid tillbaka.
Enjoy!

Ciao!<3

Host host

Nu är det mesta städat i huset och jag har också lyckats få i mig en hel del mat.
Trevligt eller hur..
men det finns ett problem dock. jag håller på att bli igen sjuk! otroligt irriterande och dålig timing.. det är ju sportlov, vill inte sitta inne då och vara sjuk.
Har någon en mirakel kur som fungerar för någon som håller på att bli sjuk?
skulle verkligen uppskatta hjälpen just nu.
Får se hur det blir att träna ikväll.
jaja.. nu skall jag slänga mejj på soffan och mysa under filten, kanske sova lite och kolla på tv.

Ciao!<3

Söndag

Godmorgon bloggare, chockerande, jag skriver ett morgoninlägg förrän klockan slagit tolv.
Har ni sovit gott?
jag hade faktiskt en av de bästa drömmarna på länge som bestod av Cypern, min småkusin och jag som satt och snackade allt onödigt om musik och innebandy, låter lite halft trögt men tro mig, den här småkusinen snackar med gärna.
Så vad händer idag?
tja,s om sagt, det är söndag, vilket betyder att det blir träningar från sju till nio på kvällen.. härligt! eller okej, trännigarna slutar klockan halv nio, men skall ju hinna ta mejj hem och allt, så klockan är säkert nio när jag säter på duschen..
Men före träningarna idag blir det städning av skåpena, jag och mamma orkar inte mera med det onödiga som ligger på golvet från veckoslutet då alla flyttade ltie hit och dit, så idag skall vi gå igenom allting, suck.. låter inte så kul, men åtminstone så blir det gjort..
Så det är bäst att avsluta detta inlägg nu och börja reda upp saker.
Återkommer senare med en tråkig raport om hur det gick.

Ciao!<3

Gonatt

Tänkte eftersom det är veckoslut att jag kan ännu skriva ett inägg, fast jag skulle lägga mejj för en tid sen, men är fortfarande så pigg att ögonen är uppe och leendet på läpparna efter alla msn konversationer ikväll.
Så imorn är det söndag, och träningar.
Hurra, har väl nite glömt att nämna att mitt knä inte mår så bra efter träningarna med herrarna, jaja, det kommer inte att bli bättre imorn heller, men jag klarar mig, är så pass stark :D mentalt..
Men jag vet att jag skrev det här tidigare redan,
men i love u F, som en kompis (så att vi inte har missförstånd), man får leta efter en mera galen kompis som tror så mycket på kärlek.. och läser min blogg troget varje dag, jagar mejj hem efter gladiators för att jag skall skriva inlägg, vad skulle jag göra utan dejj och M..
Så, nu har vi delat kärlek så det räcker.
sov gott alla bloggare, alla behöver vi vår skönhets sömn, fast vissa ser sköna ut redan färdigt..
(och ge alla era älskade en puss.. )


Ciao!<3

Alla hjärtans dag

Vilken underbar dag, dagen man firar kärlek och vänner- i mitt fall vänner.
Det är ju lördag vilket betyder för min del Gladiators och Evan-Rocket, slurp..
Men F och M snackade ju om "kvali-te" på middagen igår och i panik om att dom kanske gjort något stort så kastade jag lite pengari mammas hand idag och bad henne köpa lite hjärte-kex åt tjejerna som jag sett igår i butiken.
och visst var det en trevlig överraskning jag fick, de gullen-söta vännerna hade fixat ihop en film om våra bästa stunder, båten, bowling, mormors stuga, hängande och skvallrande, och min framtid men en sexig okänd man, trevligt trevligt..
det verkar som om jag fortfarande är number one buddy åt dem, bra det för bättre vännerk an man knappast ha :)

Men det blev gladiators, lite pratande och sovande, F var så trött att hon halft sov efter alla svettiga grenar på tv och vi slöade till kvart före tio som jag återvände hem.

Så sådan dag, inte så speciell, förutom överraskningen och Evan-Rocket samt mina vänner.
men nu och sova.
gonatt bloggare!

Ciao!<3

Fredagen den trettonde

Jag lovade ju er alla att det skulle komma ett inlägg.. och jag är en tjej som håller mina löften (oftast, undantag med pappa).
Så som sagt så kommer det här inlägget att handla om gårdagen, vad som hände, och såklart det trevliga datumet, fredagen den trettonde.
Om vi börjar helt från början av dagen, när jag vaknade.
Väckarklockan, alla älskar vi den, tja, min väckarklocka består av min telefon som spelar upp "biker" varje morgon, tio före sju.
Alltid lika trevligt, not..
tänkte slänga huvudet tillbaka till dynan. men det finns ju två problem, mamma är hemma, och jag åker med henne, OCH det var tent-dag.
Hurra..
nåjo, jag drog mig upp ur sängen och gjorde mejj klar för dagen,d et var ju 'trafik-dag' i skolan och jag hade säkert den tråkgiaste outfiten man kan ha, jeans, en gul st-shorta och en grå 'hoodie'..
väldigt trevligt.. men ville inte ha något kladd i ansiktet.
Provet gick som jag skrev tidigare lite si så där, vissa frågor var svårare än andra, men jag tror jag är godkänd (hoppas!), och ärligt talat, jag vill inte gå om kursen.
Men det positiva med att ha tent var ju att dagen i skolan slutade efter det, och för att tänka på vilket datum det var så var man gnaska nöjd att gå bort från prov-rummet före skrivnings tiden var avslutad.
Hoppade på bussen tio över två och började åka hemåt.
Mötte F och M på torget, om man kan kalla det för ett torg och sade hejdå till F:s pojkvän, eller tja, det var innga ord som byttes mellan oss tåv, men F fick ett rejält Hejdå av honom, sött som vanligt.
Det var ju restaurang mat vi skulle vräka i oss för att fira.
Gud vad det var gott.. en välstekt,rejäl biff och klyft-potatis som man doppade i en gräddig sås, efterrätt ala chokladkaka och sprite till dricka..
nam namn nam..
Men tiden var faktiskt lite lång , filmen började 7 och vi gick för att äta klockan tre.. hmm.. smart val av oss, eller så inte, allt stänger dessutom fem, alla cafén och klädes-butiker så det var gamla hederliga S-market som fick fungera bara, där satt vi halft tröga i huvudet vid butiks-kärrorna, läste smaskigt skvaller i "nu-tidningen" och kolalde in alla snyggingar som kom till butiken (som bestod av pensionärer).
Det kom dock några bekanta på vägen, eller tja, det går p åsamma årskurs som F och M, så jag bara log och nickade till vissa saker, känner inte dem så bra, men men,tiden gick ändå lite snabbare.
När det äntligen var dags för bio började det lvoande, vi gick in, kollade oss omkring, det var någon privat fest på gångs, hurra! party!
nej men vi satt vid biljett luckan och väntade medan småbarnen roade sig inne i bio salen.. visste inte att man fick hyra stället, bra och veta..
det kom dock många till premiären av Yes Man, lite sent med premiärerna nu för tiden i vår stad, det brukar komma ganska snabbt nya filmer till oss efter amerikas preimär men, hmm.. vet inte, kanske ägarna varit lata.
Hur som helst, alla som gillar humor, kolla på Yes Man, otroligt rolig handling..
och bra musik, svårt och förstå om ni inte sett filmen..
Men som sagt, filmen var bra och vi gick hem kvart före nio, finsk tid när filmen slutade, det  var ingen långsam promenad i månskenet, utan snabba steg hem, det var kallt som fan, enligt mejj, men jag fryser lätt också, F fick upp värmen enkelt tack vare sina klackar.. hehe..
Men i överlag var kvällen jätte lyckad och vi hade kul, serivtören var lite tråkig och sur av sejj, men han fick säkert skratta lite för sig själv när F smällde ut kommentaren att hon hörde till gänget som gillar tjejer mer än killar, detta var dock ett skämt, närmare sagt en kommetnar om vad hennes mamma trott säkert om sin egen dotter när hon hållit sina pojkvänner hemliga genom tiderna, men grejen var ju den  att kommetnaren var lite hög, och servitören satt rakt bakom oss, hups!
nåjo, det är ganska vanligt att vi skämmer ut oss en aning.
Sånt är livet.
Men nu blir det lite te och smörgås..
vi kan inte riskera att gå ner i vikt..
Skriver ett inlägg till ännu idag om kvällens händelser, men nu vill jag verkligen ha mat!

Ciao!<3

Lördag- vändag

Godmorgon alla bloggare. sovit gott? det har jag åtminstone gjort.
Vaknade för några timmar sedan, men som vanligt började jag morgonen med att slöa framför tv:n med en god smörgås i handen och te-muggen på bordet.
Men som jag skrev igår kväll så kommer det att komma ett lite mer detaljerat inlägg om gårdagens äventyr, och det kommer det att komma, men i ett annat inlägg idag, tänkte att vi kan satsa på ett riktigt eget fredagen den trettonde- inlägg, för det var ju dagen igår, och det är sjukt hur man kan vara rädd av sig för den dagen, man vet aldrig vad det är för katastrofer som kan hända, och det ironiska var att dagen efter så skall vi fira vänner och kärlek, det vill säga vändagen, som är idag.
Hur skall ni fira den?
själv är det inga stora planer, bara träffa F och M, igen och kolla på tv, snacka lite killar och cypern-resan som närmar sig, längtar varje dag mera och mera..
hihi..
Men måste erkänna att jag är lite nyfiken för kvällen, F och M snackade lite kod-språk igår med ordet "kvali-te" som nyckel ordet, trög som jag är , och inte släkt med dem så hade jag ju nigen aning om vad de snackade, fast de försökte med hela hjärtat att övertyga mig om att de lyckats uppfinna en ny te smak, grönt te och gult te blandat med varann (hmm...)
intressant, ja ja, får se ikväll.
Så vad månne alla romantiska par hittar på ikväll? blir det dinner and movie, mys hemma eller kanske bara ensamma hemma i egna hem, utan den andra?
kopnstigt att den här dagen skall betyda så mycket egentligen, att man måste ha en speciell dag att fira sina nära o kära.. men antar att det finns mycket mer onödiga dagar också, vi bara inte tänker på det alltid.
Men nu blir det lite läsande och sedan kanske ut på en kort promenad, känner på mig att jag behöver frisk luft, och man vet ju aldrig vem man kan träffa på vägen! :)
Skrivs senare.

Ciao!<3

Fredag

What a night..
ända ordet att förklara kvällen med, eller tja, eftermiddagen och kvällen antar jag, eftersom äventyret började redan kvart före tre idag, efter skolan, efter tenten och efter en tidig morgon.

Men nu en kort beskrivning om dagen, hade tänkt skriva långt, men klockan börjar bli lite väl mycket för ett inspirerande inlägg, så jag berättar kort idag, och mer detaljerat imorn. :)
Tenten gick si så där.. det gick intebra, men inte dåligt heller.. skapa hemsidor gick däremot mycket bra, eftersom jag kan redan allting.
Men det bästa väntade efter skolan, nämligen dinner and movie med F och M, hur roligt som helst (som alltid), jag lovar, man får leta efter mer knasiga vänner än vi.. lite disskusioner om mosade snokar vid matbordet, massa skvaller och disskusioner om vänner och ltie extra kyssar (förklarar imorn).
Filmen blev ju Yes Man, eftersom twilight slutade spela igår, men vi hoppas på en senare visnings vecka, bruakr hända då och då..
Men Yes man var rolig, värd att se om man gillar humor och ordet "ja"...
Men förresten käre blogg-läsare.. fy fan det är kallt ute, höll på att frysa till en istapp när vi skulle gå hem idag, och när vi slöade på stan, tur att matbutiken har ett batteri (element) som man kan värma rumpan på. :)
men nu blir det sltu på inlägget, ja vet, kort och tråkigt, men se det som en liten punktlista för imorgon.
sov gott, det skall jag göra.

Ciao!<3

Torsdag

Skämms på mejj, ingen uppdatering efter skolan eller på morgonen, men trots denna lilla oaktivitet så kan vi inte skylla på mig helt och hållet till 100%, blogg.se vägrade nämligen logga in mig, vet inte hur många gånger jag provade, men inget hände, nada, ei mitään, suck!
Men nu tillbaka till dagen.
En dag kvar återstår av skolan och sedan sportlov, imorn är det dubbel lektion (tre timmar) "skapa hemsida" och vi skall börja koda våra skapelser till hemsidor, hur kul som helst, sen såklart blir det matrast som kommer att gå åt matematiken för efter en timmes matrast käre vänner så blir det Matematik-tent!
Hjälp, ha inte hunnit studera ännu idag, och nu skall jag berätta orsaken värför.
Kom hem som vanligt lite före fem och slängde tonfisk-pajen i micron (nam nam nam), värmde uppd en och satte mig i soffan för att kolla lite på random program.. bara för att slappna av.. tjugo före sex böt jag om och gick till köket, fyllde på en drickaflaska och hoppade in i bilen för att låta mamma köra mig till träningaran, dam träningarna..
allt gick bra, tog några hyfsade räddningar, hostan irriterade ännu lite men det gick mycket bättre att andas idag än på söndag.
Men trots att det alltid är kul att träna så var jag överlycklgi över att träningarna var slut, tänkte komma hem, ta en lååång dusch och sedan koka lite te och slappna av, men vad hände istället?
joo, jag märkte hur herrarnas tränare Benkku snackade lite med min tränare. *ja ja * var min tanke, de funderar säker t på spelsystem inför matcher, men istället kom det lite vakcra ord ur min tränares mun som jag inte helt och hållet uppskattade.. "Du får vara i målet under herrarnas träningar!"
SHIT!
Då höll nerverna på att fara, för det första, det var ingen fråga, vill du träna med dem, mera en befallning, jag menar jag? med på herrarnas träningar, försökte slingra mig ut, men tänkte att kanske det skulle vara en bra erfarenhet, kollade med min bror som var och träna ifall han kunde köra hem mig istället och ringde sedan för att avboka "taxi Mamma".
Nervöst var det, men de var ganska snälla, värmde upp mig lite, försökte ta det försiktigt, inte sköt de för fultl aldrig, jag är ju fortfarande 16 och jävligt liten i deras ögon, dessutom hade jag ju Marcus som Back up, och jag blockade till och med ganska många av hans bollar, hihi, syskonkärlek.
Men såklart kom det onödiga mål, skämdes ibland, kom långs skott som bara gick rakt förbi och in i mål.
Men eget fel att de inte hittade någon annan målvakt, vilket får mig att fundera, de har 3 målvakter, plsu en hel del junior-killar som kan hoppa in alltid om det behövs, var fanns dessa personer?
värför kunde de inte komma utan jag måste istället hoppa in.
Så tränade idag 2 ½ timme ungefär, trevligt, med tanke på att tenten är imorn, men drar igenom övningarna på matrasten, hoppas jag..
behöver som tur inte någon mat på förmiddagen för efter skolan bär det av till Knäppen för att fira med F och M.. finns en hel del att fira, kärlek, träningar, veckoslut, sportlov.. och en massa annat.. så det blir "dinner" and Movie.. ska kolla på Yes Man eftersom Twilight tog slut idag i vår lilla biograf (men har ju sett den några gånger redan via datorn).
Hur som helst, det kommer att bli så rolit att vara vi tre galningar på stan igen. och glömma faktumet att det är vändag på lördag. suck.. det ser jag inte fram emot.
Vilket påminner mig, imorn blir det att bära lite gult på sig i skolan, skall ha den färgen, hittade inget passande till min gröna stickade grej, och eftersom det finns en kille eller två som gillar mig, men jag inte har intresse för så antar jag att vi kan dra med en gul shorta.. under en grå huppari, så risken att nån ser den är liten. 

Men nu käre bloggare, det blev bara ett inlägg idag, men är så trött efter träningarna (gånger 2) att jag tänker slängam ig i min säng och läsa, en lång dag imorn, skriver när jag kommer hem någon på natten säkert först, så håll ut. :)

Gonatt alla bloggare,
Ciao!<3  

Gonatt.

Smaskigt och roligt avsnitt av Grey ikväll.
Helt perfekt för kvällen när det var dags att slappna av, nu och läsa på boken och sedan slänga huvudet i dynan, lång dag imorn..
inte för att glömma att det blir ett nytt försök med träningarna :)
Sov gott bloggare.


Ciao!<3

Färgproblem

Så i mitt tidigare inlägg idag nämnde jag att skolan varit lite si så där, och förrän vi fortsätter detta inlägg kan vi ju tillägga att jag helt och hållet struntade i matematiken, tar det imorn, för trött för att tänka på det just nu, för tro mig, inget 1+1=2 matematik det här inte.
Men idag när jag och pernilla kom ner till klassrummet som på nedersta planen och vi alltid tar ingången vid andra våningen så fick vi syn på ett plakat. Vem har inte missat att det är vändag snart, perfekta tillfället för oss singlar att bli påminda om att vi tja är singlar och utan en annan att dela den romantiska dagen med, hur som helst, det hängde ett plakat uppe i skolan som informerade oss om att på fredag, firas det vändag i skolan, såkalrt finns det typiska "skicka en anonym lapp till någon" ifall du är blyg och vill nite fråga direkt själv någon om de gillar dejj, men vad annat, jo.. är du singel, bered dig på att vara grön, är du på G med någon, lite "säpinää", ja då kan du börja gräva efter gult, och är du tillsammans med någon och bara väntar på den härliga dagen på lördag, tja då kan du bära något rött på fredag i min skola.
Jepp, man skall ha någon av dessa färger på sitt klädesplagg om man inte vill få något klibbit i ansiktet efter skolan,super kul, börjar bara bli desperat, rött har jag, men grönt och gult finns det lite av..
hittade som tur en gul t-shorta i mitt skåp, så det får bli den i såna fall, för jag vet inte om jag orkar skaffa en vit eller brun långärmas shorta till min gröna stickade bolero-shal, vad du vill kalla den, kofta med breda ärmar..
hur som helt, den värmer inte så mycket.
Men nu och tvätta håret och sedan kolla på Grey, och se vad McDreamy/McSteamy har för sig idag.

Ciao!<3

Onsdag

Okej, hemma.. eller varit hemma redan en stund, men tja, har ett liv att ta hand om också, så det blir bloggande nu istället.
DAgen har varit ganska så långt onödig vad gäller skolan, spara och placera på morgonen, vi gick igenom uppgifter som jag hade redan rätt, sedan iväg och lyssna på datanomernas presentation om första hjälp eftersom det är "112 dagen", visste inte ens att något sådant existerade, jaja.. efter det Rolig rörelse, skolans egen lilla gymnastik grej som händer varje vecka, eftersom alla inte har hela tiden gymnastik tack vare läsordningarna, bollspel är gruppen jag hör till, och jag skulle ta den lugnt och hoppa över det idag, och jo, såklart när jag inte är med skulle de spela innebandy! typiskt, nåja, jag sprang efter bollen lite då och då, blev till och med några mål. :)
hihi..
Efter det matrast som jag tillbringade för det mesta i biblioteket med boken i handen..
Matematiken var inte givande alls och tanken var att Hasse skulle hjälpa mgi idag så att jag kunde åka hem tidigare, fick åka hem halv två redan, men inte fick jag någon hjälp, läraren visste hur man skulle räkna, snacka om bra lärare..
suck.
men fick sluta så allt var okej, fortsätter imorn istället och kämpa.
Tilblringade även någon timem hos F och M före jag kom hem, hjälpte till med bal-grejjer, lyckades trassla till ganska mycket för dem men hoppas att det inte var ett helt onödigt besök till dem.
Men nu måste jag nog avsluta detta råddiga inlägg och försöka förstå mig på matematiken.
suck.
Skrivs senare.

Ciao!<3

Vart försvinner timmarna

Jag funderar verkligen, vart försvinner tiden? det är som om du stiger upp lite före sju på morgonen och poof.. så är klcokan tio på kvällen, så har måndagen och tisdagen gått åt mig, skulle det vara en dag av en begravning eller något annat deprimerande skulle jag bara vara lättat över faktumet att tiden går snabbt, men det är ju mitt liv som åker iväg,.. konstigt att tänka eller hur, men har ni någon funderat på att varje sekund ni andas är en sekund mindre vad återstår av ert liv?
skrämmande tankar jag vet , men det ämnet kanske hör mera hemma i min andra blogg var jag funderar ut alla möjliga olika saker.
förresten borde det dyka upp ett inlägg till den bloggen imorgon, tror jag, får se lite om tiden flyger iväg igen på en kvast som häxorna till blåkulla.
Men kvällen gick åt att räkna matta, suprise suprise och att kolla på tv, det var dags för lipstick jungle, ganska roligt att jämnföra boken mot serien, de har sina likheter, men vissa saker är helt obekanta, inte säker att allt hänt äns i boken, men sen igen, det är en tid sedan som jag läste den, tror jag måste packa ner den boken när jag åker till cypern.
Men det är ju en tid dit såklart.
Idag är dessutom den 10 Februari för er som inte håller reda på kalendern, dagen som min bror fyller år, så grattis till honom, 27 blev det väl, förstod jag rätt hade han firat dagen med restaurang och träningar, men min mamma babblar på så mycket så det kan ha varit lite missförstånd.
Men nu blir det en snabb dusch och sedan sängen, eller tja, boken heter det, trevligt att läsa en svensk bok emellan, fast jag älskar engelska böcker. :)

Så skriver mer imorn, när jag hjälpt F och M klara för den stora balen i deras skola imorgon kväll, lyckoostar får sova imorgon.
Sov gott bloggare.


Ciao!<3

Tisdag

Hej käre blogg-läsare, äntligen kommer dagens inlägg, så mycket att göra att jag inte hunnit sitta vid datorn förrän nu.
Men när ajg ändå är igång nu med bloggen så skall jag berätta om en av dom läskigaste nätterna som jag hade.
Jag skrev ju igår att jag skulle lägga mig i tid, och det gjorde jag ,somnade ganska så snabbt och allt var frid och fröjd, men klockan 01:02 hördes det "KLIRR", helt som om någon slängt nåt av porslin i golvet, jag öppnade ögonen snabbt som fan och tänkte *inbrottstjuvar?!?*
Hemskt att tänka sådanna tankar, men mamma låg ju och sovde.
Eftersom ljudet kom från vardagsrummet, direkt brevid mitt sovrum höll jag lampan avstängd och lyssnade på eventuella ljud som kunde komma av någon, men inget ljud, hörde dock att mamma öppnade dörren till sitt sovrum och kom till vardagsrummet så jag steg upp också och gick ut för att kolla situationen, resultatet? en porslings-hund, någon gammal som mamma haft en evighet låg på golvet framför bokhyllan var den brukar stå, mamma påstår att orsaken för dens fall var att hon torkat dam för några dagar sedan och en bok säkert fallit på den, men jag har en dumm fråga, om hon torkade damm för några dagar sedan, hur kan den nu först falla? jag börjar tro att det finns spöken i vårt hus.
Läskigt, som sagt.

Men det var natten, vad annat har hänt sedan jag skrev sista inlägget igår?
Tja, skola såklart, vad annat.
Matematiken går bättre nu när vi har prissättning, missförstå mig inte nu, fortfarande så att jag sitter och gnuggar geniknölarna, försökte komma på en uppgift idag hemma också när jag hade lite tid över ,men kom inte på den, början går bra, men sen stoppar det. suck..
och det hjälper ju inte att Hasse inte hjälper en allt för bra på lektionerna, och om vi ännu lägger till en trevlig sak, jag har tent om det här.. på FREDAG..
hurra, happy gay day, eller något.. nej nej, nu skall jag fortsätta med matematiken och försöka komma på lösningen.

Ciao!<3

Dags för sängen

Tro det eller ej men jag tror att jag snart slänger mig i sängen och stänger ögonen för dagen, känner mig så trött, kanske jag borde ha haft en sovmorgon idag istället , med tanke på att jag läste till halv ett på natten för att jag inte kunde sätta bort boken, jaja, dumt huvud får kroppen lida, men skall ta och avsluta några msn konversationer och efter det blir det dynan och täcket, lessen att det blev lite kort med inlägg idag åt er, eller tja, det blev tre inlägg men de var kanske inte så påhittiga och noggrant skrivna som ibland. :)
Sov gott alla bloggare, och läsare.

Ciao!<3 

Home alone

Nu börjar dagsrutinerna vara normala igen, mamma är på nån slags arbetsgymnastik och jag har huset för mig själv, otroligt skönt!
Dagen gick väl si sådär.. Pernilla var skit trött när vi kom till skolan så det var en lite slö rast innan lektionen började eftersom hon är lite tyst av sig när hon är trött, men som tur så piggnade hon till under lektionen och efter en mugg kakao så då blev det fart i bådas mungipor.
Matematiken kändes half omöjlig men det börjar gå bättre, vilket är bra, med tanke på att tenten är på Fredag, jag och pernilla planerar in redan att vi kommer att vara på omtenten, men man vet aldrig, bara jag blir godkänd så är jag nöjd, för fy helvete det är irriterande att räkna de där talena..
Så vad händer ikväll? tja skall börja läsa på nya boken, fastnade framför tv:n idag efter att jag skrivit mitt morgon-inlägg och tänkte att jag sparar boken för ikväll, dessutom är det måndag, det vill säga tv-kvällen, Ugly Betty och Desperate Housewifes står på listan och jag räknar med smaskiga avsnitt ikväll!
Träffade pappa idag även för att ladda om mitt busskort, typ ända gången per månad jag träffar honom, tack vare att han bor ute i skogen, och han var ganska positiv idag fast han brukar vara mera sur av sig när jag kräver hans bankkort och 45 euro när vi träffas.
hehe, det är min pappa, vad kan man göra åt saken.
MArcuss fyller år imorgon dessutom, och nu pratar vi om min bror, 27 borde han bli, om han inte börjat räkna ner sin ålder redan, eller om jag bara räknade fel hans levnadsår, det får vi se imorgon..
men nu skall jag värma lite mat åt mig, hungrig efter skolan och den härlgia promenaden hem, pappa erbjöd mig sjuts men hallå, det var ju bara för ljuvligt väder, solen var framme, blå himmel och det var ungefär noll grader, eller bara några minus grader, det var bara för lockande att gå idag istället för att tränga sig in i hans arbetsbil.
Jaja, mera uppdateringar senare.

Ciao!<3

Måndag

Godmorgon alla bloggläsare, kanske några av er fortfarande sover när jag skriver det här men hur som helst, godmorgon!
Kom precis in efter en härligt kort promenad med F, lyssnade lite på problem, gav värmande kram och fick färg på kniderna, såg ju ut som ett lakan när jag gick ut genom dörren idag, helt sjukt vad blek man kan vara, saknar så till cypern så det kommer lite brunare nyans på ansiktet och kroppen, men redan 20 minuter ute i vinter kylan (-2.5 grader) kan ge en trevligt rosig färg på dina kinder och du ser direkt mycket piggare ut.
Har ännu två timmar på mig innan jag skall starta iväg till bussen så tänkte fixa ihop en god frukost med äppel, smörgås och lite pannkakor (som blev över igår) och sätta mig ner och kolla på One tree hill eller nåt, måste ta paus från alla filmer.
Dessutom kan jag nu meddela att jag läst Breaking Dawn klart, äntligen, det är hemskt när du har en super bra bok men kan inte sitta ner och läsa på den eftersom du har annat för dig, men nu är boken slut, det blev ett spännande slut och tänker inte gå inpå detaljerna ifall någon av er läsare håller på att läsa boken, men disskuterar gärna saken med er, men då får ni ta och skicka åt mig så att jag vet vilken blogg jag skall skriva till.
Men boken slutade som jag trodde och nu är det ännu mera att man hoppas på att femte boken skulle fortsätta berättelsen istället för att ta upp allt pånytt från Edwards synvinkel. men tja, det är intej ag som är författaren.

Men nu blir det morgonmål, nam nam,
Skall dessutom börja läsa på en ny bok idag, skriver lite senare vad jag tycker om den, om jag inte helt fastnar framför One tree hill-gänget. :)

Ciao!<3 

Ännu en snabbis.

Så, nu är www.jajjo.blogg.se/funderingar uppdaterad med ämnet innebandy, ända ämnet jag kom att tänka på så här med kort varning och allt. Belv ganska långt, inte så konstigt om vi tänker efter, så alla ni blogg-läsare kika in på den sidan och läs om en trevlig sport om ni är intresserade.
Men nu blir det att krypa under täcket och njuta av sista kapitlen av Bellas och Edward kärlek, och tja efter det sova.
Skall träffa F klockan nio för en kort kort promenad, så att båda vaknar och får lite frisk luft.
Bloggar igen imorn, troligen inte lika ofta, eftersom jag skall till skolan :)
Sov gott.

Ciao!<3

Efter träningarna

Kommer ni ihåg hur jag skrev i förra inlägget att jag alltid är super kativ efter träningarna, full av energi, i hopp om att jag blivit hundra gånger bättre sen förra träningen, HA! glöm det, första träningen efter "sjuk-ledigheten" gick såklart jätte bra, gjorde många räddningar som ingen sett röken av på några månader och var riktigt imponerad på att jag orkade dra till med dem, slängde mig efter bollen så att hela jag flög nästan ett varv runt på golvet och tog många skott med huvudet så att det sade "klongk!" när bollen träffade hjälmen och det hårda plastet.. men allt var inte bra på träningarna, som min hälsa till exempel.. hade svårt att andas då och då och hostan kom hela tiden, kände bara hur fans tungt det kändes men försökte hålla ut, men imorgon blir det vilodag, kan ju inte ta slut på mig direkt, har några matcher om någon vecka också och vill vara i skick till dem, svikit laget tillräckligt för en tid med att hoppa över matcherna och svimma på sofan nästan istället.
Så hur skönt det än var att se allas blickar fästa sig på en ibland när man gjorde nåt oväntat bra så var det nästan inte värt det, ett litet råd till er alla sjuklingar, sätt inte ribban för högt i början, ta småsteg tillbaka till vardagen.. :)

Men nog klagat, vill ju inte måla en negativ bild av mig sjävl, för är ganska så långt motrsatsen till det, är mera den korkade halft blondinen i kompis kretsen och alla får alltid skratta åt mina tröga ider, som ibland också kan vara smarta.

Så imorgon blir det sovmorgon, aaah!<3 eller tja får se, kan vara att jag lockar F ut på en liten promenad på morgonen för att fylla lungorna med frisk luft så att man vaknar ordentligt, det är ju inte så att jag behöver sova precis hela morgonen, skulle vara ganska skönt att kännas som om man gjort något nyttigt på förmiddagen innan man åker till skolan.
Men det får vi se imorgon, skall ju gå till busstationen och hem, så får ju såklart lite motion av det, så kan vara att jag bara hoppar lite hopprep på morgonen så att jag vaknar till efter en lång natts sömn i min sköna säng.

Så vad händer ikväll i era liv? för min del blir det datorn bara, skall skriva lite med Linda som är online, kolla lite vad hon tyckte om London och även disskutera lite viktiga saker med F, dessutom måste jag väl klämma in ett inlägg o "Funderingar från Jajjos huvud"-bloggen eftersom jag fick en kommentar av M som saknade inlägg till bloggen, tanken var ju att jag bara skulle skriva en gång i veckan eller så men om någon ber om ett inlägg skall jag nog skriva, jag har ändå tid ikväll, så om ca. en timme kan ni knapra in i webbläsarens adress www.jajjo.blogg.se/funderingar och läsa om den senaste rubriken, måste bara komma på ett intressant ämne, hmm..

Nåjo, men för den här bloggens del tror jag att det blir gonatt nu, om jag inte knaprar in några gonatt-rader åt er ännu, får se om jag orkar.
Så ifall jag inte skriver mer ivkäll, sov gott och fortsätt ha en trevlig söndagskväll.

Ciao!<3

Andra inlägget

Lovade ju er ett till inlägg så här kommer det.
Det blev makaronilåda idag till middag och dessutom efterrätt, pannkaka, nam nam! ibland kan man bara tacka gudarna att man har en mamma som är mästare på matlagning.
inte så konstigt med tanke på att hon gått kock utbildning.
Så jag åt maten med henne och med en gäst som vi inte skall nämna mer om eftersom jag torr personen föredrar att hålla sig anonym.
Efterrätten njöt jag av i min soffa, i det svaga ljuset av en lampa i hörnet av ett bord och tv:n som visade sagan om ringen, ja ja.. tänkte att det var den bästa filmen att ha på, den är lång och man kan kolla bara då och då när man sitter och läser, vilket jag gjorde. Det är hemskt att tänka att boken tar slut snart, jag läser och läser, och för varje nytt avsnitt kollar jag på sidonummern nere på bladet och konstaterar at snart finns det inga sidor kvar, jätte konstigt med tanke på att man alltíd tänkt, äsh.. jag har väl två böcker kvar, det är 500 sidor kvar och så vidare.. och nu är det, ajha.. jag har några kapitel kvar.
Hmm.. inte kull alls.
Twilight, New Moon, Eclipse och Breaking Dawn, böckerna som kommer att hålla sig kvar på min top lista över böcker. man sjunker ju helt in i en fantasivärld med dessa böcker, och gör man det så får man lyfta hatten åt författaren, för en bra bok skall fånga dejj med in i en annan värld.
Nu är det bara att vänta på Midnight Sun, men det kommer ju inte att vara helt samma sak med tanke på att boken kommer att ta upp allting pånytt från Edwards perspektiv.. vill ju veta hur berättelsen fortsätter, ja ja.. därför har man väl en fantasi, man får själv komma på ett perfekt slut.
Så vad skall ni göra ikväll då?
Själv blri det träningar klockan sju till halv nio, sena träningar med andra ord, tur att man har sovmorgon, för efter träningar är jag alltid jätte aktiv, för aktiv, det tar flera timmar åt mig att lugna ner mig, vi får väl bara hoppas att jag somnar förrän klockan ett på morgonen.

Så det kan vara att jag återkommer med ett litet inlägg ikväll ännu, men lovar ingenting ännu.
Lägger in bilderna på böckernas pärmbilder även ifall någon är nyfiken på hur de ser ut, inte för att jag vet värför ni skulle vara nyfikna på det, men kanske ni har lika tröga huvuden som jag, vem vet. :)
Ciao!<3

twilight


newmoon


eclipse

Breaking Dawn


Söndag

Godmorgon alla, hur har eran förmiddag gått?
Min började ganska bra faktiskt, steg upp ltie över tio och gjorde i ordning en god frukost med smörgås, te och vindruvor, behöver väl inte nämna att jag älskar de gröna druvorna som är fulla av vatten.
Åt upp aallt på tallriken medan jag zappade igenom kanalerna men bestämmde mig för att kolla på Oceans 12 istället, bara för att fördriva tiden, lite före ett slutade jag att kolla på filmen och gick ut till köket tillbaka ,till och med mamma var uppe då redan, okej, hon hade väl varit uppe redan en tid, men hon brukar ha en sovmorgon på söndagar, och speciellt nu när hon varit sjuk så tänkte jag att hon skulle njuta av sin sista lediga dag innan hon återvänder till arbetet.
Så vad har hänt det här veckoslutet egentligen?
tja, det har blivit en massa filmer, läst på Breaking dawn, träffat F och M samt kollat på söta Evan via tv rutan.
Så ett bra och lugnt veckoslut, är inte så mycket för att springa på stan och supa mig full, det kan vänta ännu  i några år, tänker njuta av "barndomen" så länge som möjligt.

Idag blir det dessutom första träningen sedan jag varit sjuk, så det är ganska sjukt länge sen sist, lite spännande, men misstänker att det inte blir nån träning imorn, vill inte anstränga mejj för mycket med tanke på att det här 'viruset' eller vad vi vill kalla det för har en vana att komma tillbaka om man börjar leva sitt liv för tidigt, jaja.. kanske det inte händer mig, får se hur jag känner mig efter träningarna.

Men fre träningarna idag blir det att äta någon god middag med mamma, det vill säga den familjen som bor kvar i huset mera och kanske skriva lite med Linda för att få en uppdatering vad som händer i England just nu, hon skulle igår in till London för första gången, det är ju lite spännande kan man säga.. jaja, jag får vänta med det tills jag tja, tills det blir sommar, men inte gör det något, ser så mycket fram emot cypern ändå så har inte tid att tänka på England.. ännu..

Men skriver mera senare.

Ciao!<3

Gonatt alla läsare

För att fira faktumet att läsar nivån bara stiger och stiger så skall jag skriv ännu ett litet inlägg åt er, förrän jag slänger mig i soffan och kollar slutet av filmen och börjar läsa efter det.. känner mig ltie besviken på mig själv (och inte så lite heller) eftersom ajg ännu också läser på Breaking dawn, men tiden vill inte räcka till, och när jag hade tid förra veckan då jag var sjuk så orkade jag inte, hade ingen kraft till att sitta och läsa engelsk text.. men nu skall jag skärpa mig, bara några avsnitt kvar ju.. måste läsa den tillslut förrän jag åker till skolan på måndagen.

Så det är lustigt förresten, i början när jag läste på Twilight, det vill säga första boken så hadejag mni egen uppfattning över hur karaktärerna skulle se ut, jag målade en egen bild av dem i mitt huvud, men efter att jag sett filmen så är det alltid skådespelarna som kommer till mitt huvud när jag läser om Edward och Bella samt deras käre familj, helt galet hur filmen kan påverka ens fantasi..
och ännu roligare att Edward ibland hoppar upp i mitt huvud som Cedric ala Harry potter, vad säger ni, vilken karaktär passar han bättre som?

 Cedric,


eller Edward?

gonatt alla läsare, skrivs imorn.

Ciao!<3


Hemma igen

Så var dagens sociala bit avklarad, om man kan kalla de för det, vi kollade som sagt på tv, och blev chockade över att en viss gladiator tappat sina muskler någonstans på vägen, och dessutom fick vi kolla en hel timme på en militär-mamma som hoppade som en galning och skrek "yeaah baby" hela tiden, mycket roligt, not.. men vi fick även se Evan, så dagen var räddad, såg lika söt ut som alltid med sin tighta svarta gladiator outfit, man kan väl lugnt säga att jag är ett fan av honom.. hehe..
men rolgiaste av allt var när han skulle göra sin debut med Wolf i klätterväggen (wolf jagade evan alla gånger i förra säsongen när det var dags för väggen) och killarna blev interjuvade över de nya deltagarna när wolf kollade på Evans motståndare, log lite sarkastiskt och sade 2jag tycker synd om dig!"
hur fräckt var inte det.. han visste av egen erfarenhet att Evan är en av de snabbaste på att klättra och han nämde även att han var glad att inte behöva oroa sig för det mera..

Så vad händer ännu ikväll? tja, blri lite vindruvor och Granny Smith äppel (ända äppelsorten jag klarar av att äta utan att storka i allergi reaktion) och så blri det väl någon film, ja vet.. igen, men om ni också skulle ha fått två stora lådor fyllda med dvd-filmer så skulle ni också vara fast klistrade vid rutan, med tanke på att ni bara har ett halv år på er att kolla igenom alla.. :)

Så en typisk kväll drar igång, skall se om jag hittar någon intressant att skriva med samtidigt, brukar vara ganska roligt, jsut nu är Jonatan på linjen, en annan kille som jag varit på samma klass på sen ajg var 6, så nio år blev det, hur konstigt är inte det..
suck, tiden flyger förbi när man är ung, undrar om den kommer att gå lika snabbt den dagen jag är pensionär? då behöver jag åtminstone inte fundera på att ha tråkgit i min gungstol.. :)

Och till sist förrän jag avslutar detta inlägg skall vi alla önska F grattis, hon verkade ha en ganska trevlig dag idag, kan inte ännu berätta värför, vet inte om hon skulle uppskatta det, men dagen verkade gå som hon ville och hon kunde knapapst slita sig från telefonen idag.
hihi, så sött.

Ciao!<3

Besökare..

Kollade jsut på statisktiken för den här bloggen, blev riktigt chockad, skrev ju igår att det brukar vara ungefär lika många varje dag som kollar på min blogg, men nu har antalet flygit upp till 15 eller nåt plötsligt, man blir ju alltid glad av nya läsare, ingen skillnad om det står 10 eller 1000 på besökar nummern, bara att veta att det finns några stycken där ute som läser  min blogg och vill veta vad som händer i mitt liv, så tack käre ni, var en rolig överraskning, men nu skall jag börja tassa iväg till F och M, F är inte visserligen hemma ännu, men länge sedan jag bara suttit och skvallrat/snackat med M så det skall också bli kul, och alla ni som nu bor i finland eller har kanalen "nelonen" zappa till den kanalen klockan åtta (finsk tid) och kolla på när gladiatorerna springer omkring i små spända byxor och försöker ge stryk åt tävlarna, idag skall nämligen en kille deltra som har ett normalt ben (om man kan säga så?) och ett konstben, gjort av järn om jag förstod rätt, så himla duktigt av honom att delta, man kan ju bara beundra honom, dessutom går det lite rykten att Evan "rocket" skall visa sig i dagens avsnitte efter att han vann säsong ett men Monica, henne såg vi förra veckan, så henne vet vi redan, men snacka om att hon har skaffat åt sig magmuskler, hallelujah kan man nästan säga, men nu måste jag verkligen gå, så ni som har en chans, zappa fram till kanalen om ca en timme.


Ciao!<3

Ylös, ulos ja lenkille

Tja, antar att rubriken inte säger så mycket till er som bara kan svenska, men det är finska och betyder "upp, ut och på länk/promenad".. vilket var precis vad jag gjorde idag, otroligt skönt att bara gå i egen takt och kolla på alla gamlingar som var ute med sina hundar, och alla bilar som kom körande med rally-fart när man gick längs gatorna..
Men som sagt, otrolgit skönt att få ltie luft i sig, frisk luft, ite någon instängd luft som det är i huset om ni förstår vad jag menar, nåjo hur som helst, suttit de senaste minuterna och skrivit med M via telefon och Marcus via msn, och nej inte min bror marcus, men killen som jag gått hela grundskolan med , lärde känna honom när vi gick i dagis, si så där ålder 4 säkert.. han är otrolgit snäll av sig, lite konstig ibland men snäll, han läser sig till kock för tillfället så funderat på att åka på besök till honom nån gång så att han kan laga smaskig mat åt mig, men för tillfället får jag väl vänta lite med det, killen är ju den lyckligt lottade som fick vara mitt offer för min första kyss/puss.. visst vi gick i dagiset då ännu, så vet inte om vi kan räkna det så speciellt romantiskt, vi sa åt alla att vi pussat väggen när de sett oss, men de trodde inte på oss de små åskådarna, de skvallrade åt tanterna istället som bara skrattade och log mot oss..
tänk vad man har gjort som yngre..
nej nej, tyvärr harjag gjort mycket värre saker i mitt liv, men de får vara hemligheter, än så länge..
måste kolla ännu om jag skall träffa F och M ikväll men tror det åtmistone, men tror inte det blri så mycket singstar, rösten vill inte riktigt hålla, suck, hoppas den blir bättre snart.

Men nu skall jag fortsätta skriva med Marcus och även försöka komma på en rubrik till "funderings-bloggen", några ider?

Ciao!<3


Lördag, god eftermiddag

Så det blev en lite slö början på dagen, vaknade halv tolv och kollade på telefonen, det fanns ett SOS meddelande av F, men tyvärr så hann jag inte hjälpa henne, hoppas det ordnade sig för det, håller tummarna för henne åtminstone. Fixade mig ändå upp från sängen och kokade lite te samt gjorde i ordning lite god asemlor åt mig för att sedan kolla på Transformers, ni vet filmen om bilar som egentligen är robotar, var lite misstänksam över vad det vvar för film, inte precis som om jag skulle ha köat för att se den när det var premiär för en lång tid sedan i bio-salen, men måste erkänna att filmen var bra, riktigt bra.. och skådespelarna har så mycket talang, de fick mig att tro på hela berättelsen åtminstone, och nam nam, killar i armedräkter som sprang med vapen, börjar misstänksamma att jag gillar killar i uniformer, hur typiskt skulle inte det vara, eller så gillar jag bara snyggingar, den möjligheten finns ju också.. 
Så vad händer idag?
Tja, skall hinna skvallra med F och M lite senare ikväll, kolla på Gladiators och även sjunga lite singstar om rösten håller, lite si sådär med den saken, halsen är sjuk igen nämligen, och det hjälper inte hur mycket varmt jag än dricker..

Dessutom kan jag även stolt inforema er att jag snart tänker gå ut i friska luften, fylla lungorna med lite förorenad luft och kolla på naturen.. 

Så skriver mer senare. 

Ciao!<3 

Gonatt läsare

Tänkte bara skriva gonatt åt er aktiva läsare, antalet besökare hålls ju jämnt varje dag, så det betyder att exakt lika många nya läsare hittar till min blogg dagligen eller så har jag lyckas få åt mig själv lite fans, hihi.. hur som helst är jag nöjd, så ha en trevlig (och kanske sexig) natt ensamma eller med sällskap, nu skall jag släcka lampan och datorn för att krypa ner under täcket med en bok och med tanken att jag får sova imorgon hur länge jag än vill!
Ciao!<3

En liten uppdatering

Hoppas er eftermiddag ha varit lika avslappnad och bra som min.. efter att ajg slängde i mig lite mellanmål idag skummade jag igenom nya okej tidningen som kom igår, okej, läste den redan då, men som sagt, jag skummade igenom den pånytt.. efter det var jag tillockmed så duktig att jag kollade igenom lite papper och väskor som ännu låg på golvet i mitt rum. och vad hände efter det? joo, jag slängde mig i soffan och kollade på de sista avsnittena av One tree hill season 3..
hehe, vi vet, jag är besatt av tonårs serier, men jag har konstaterat att lika bra det, det finns en orsak värför serien kommer troligen att köra ännu med en sjunde säsong, det finns männniskor som ser på avsnitten.
så snart borde det vara dags för F och M att anlända hit, säkert om ca. en timme, får se lite, beror hur många filmer vi vill se, måste ju smita iväg mitt i någon film om jag vill ha min pizza, men jag tror de överlever utan mig, speciellt när F är på ett sådant gott humör som hon är idag..
hihi.. men den saken lämnar vi så, vet inte om hon vill att alla skall veta... ännu.

Så antar att det blir ett mycket sent inlägg på den här bloggen om det kommer ett inlägg ännu idag, har lite grejjer att göra som ni säkert har läst, och nu om jag ändå vore 18 skulle det bli champanje för hela slanten, det finns en orsak, och kan kanske inte berätta allt, men det finns lyckliga slut, så mycket kan jag säga :)

Men nu o städa det sista i rummet

Ciao!<3

Fredag

Hemma! vad skönt att kunna sätta sig ner hemma i huset redan halv två, sällan jag har den lyxen, med tanke på att ajg idag redan hunnit vara i skolan och vara på stan för att inhandla lite mappar och papper till skolan.

Som jag skrev igår så hade vi matematik idag, två lektioner, vilket betyder tre timmar, det kallar jag pain! speciellt med den mattan som vi har nu, absolut inte roligt, idag började vi dessutom med beskattnings-räkning..
De äldre eleverna förstod vad som skulle göras eftersom de gått en kurs om löneräkning och dagens uppgifter handlade precis om det, men vi merkonom'08 hade absolut inget att komma med, vi satt säkert som 23 stora frågetecken i det största klassrummet i skolan.
Men lketionen skulle sluta kvart före tolv och vi skulle få vår en timmes matpaus efter det, för att orka lyssna några minuter på information om inlärning i arbete..
 men nu måste ni förstå det här om oss merkonom'08.. vi är otroligt lata.. så vi övertalade läraren att hålla informationen i slutet på matematiklektionen istället, och det tog en tid men vi lyckades! så vi behövde inte åka med kvart över 1 buss utan vi fick ta tjugop över 12 buss istället..
bara att åka hem skrattande med Pernilla, Manda och Abbe (egentligen Hangö bo men han skulle till sin flickvän) och det är svårt att förklara, men vi satt och stred om ekvationer och predikat, fråga mejj inte hur vi kom fram till det ämnet men på nåt sätt lyckades vi.

Men allt har sitt slut och jag anlände ensam till busstationen (eftersom alla andra hoppade av någonstans på vägen) och jag gick till bokhandeln för att söka lite material till skolan, på mitt konto såklart, vilket fungerar så att de skriver upp priset på vad jag köpt, jag kvitterar med mitt namn och sedan får pappa gå in och betala, lyxigt! funderade på att skaffa mejj en bok samtidigt men tänkte att det skulle vara lite högt pris då för bara några mappar, mellanblad och en ny penna (jagl yckas alltid söndra dem).
Så vad händer idag?
Joo F och M anländer på filmkväll/tjejkväll och planen är att kolla på många filmer samt snacka gojja (=skvallra) så mycket som möjligt. en perfekt fredagskväll emd andra ord! :)
Men nu blir det lite smörgås för att hålla mig mätt tills jag får mat ikväll, blir kanske pizza om mamma inte orkar göra något, för konstigt nog vill hon inte att jag tillreder mat efter att jag bräde couscousen i kastrullen, här har ni ett tips om det, sätt dubbelt mera vatten i än vad det står på paketet.. de vet ju inte vad de skriver på dessa förpackningar nuförtiden.
Tror jag dessutom återvänder med ett nytt inlägg ikväll ännu, och har ni riktigt tur så kanske det dyker upp ett nytt inlägg på jajjo.blogg.se/funderingar som ni kan läsa om mera några inlägg neråt (ni som inte vet vad sidan handlar om).. jätte glad över besökarnivån igår även, vem visste att det fanns så många Jonas Brothers fans bland mina bloggläsare.. :)

Ciao!<3

Tillbaka till den här bloggen..

Skrev precis första inlägget till min "underblogg", och jag vill fortfarande påminna alla om att jag fortfarande kommer att skriva här aktivt, så ingen behöver oroa sig, "Funderingar från Jajjos huvud" är en extra grej som får ett mcyket långt inlägg per vecka (om jag inte skriver super kativt och kanske publicerar två per vecka) men varje dag kommer det nåt nytt till den här bloggen.
Så fortfarande gäller www.jajjo.blogg.se men det finns även möjligheten att läsa om nåt random på www.jajjo.blogg.se/funderingar

Så nu när den saken var avklarad.
Dagen är över, och det börjar vara dags att lugna ner sig, mycket har inte blivit gjort idag, halft grälat med mamma, eftersom hon håller på att bli galen av att sitta hemma helatiden på grund av feber, och jag håller på att bli galen över att ha henne hemma hela tiden, brukar vara så ofta ensam, och nu är hon här, hela tiden!
Så det är lite spänt, men på måndag återvänder hon på arbete.
Imorgon är det dessutom fredag, för er som glömt (om det finns en sån person) och jag, F samt M skall dra en filmkväll hos mejj, inget godis eller så, bara vi tre, se på filmer som F troligen väljer ut och skvallra en massor, en tjejkväll helt enkelt, mest för att de skall få se mitt nya rum, men även för att vi inte träffats på länge mer är 20 minuter eller så.
Hoppas att ni också har många trevliga planer för veckoslutet, för efter det är det en vecka kvar i skolan förrän vi tar en veckas sportlov! skönt, sova på morgonen, vara ute med alla som man vill, och inte behöva lägga sig tidigt.
Sådant liv skulle jag kunna ha hela tiden!
Men nu blir det att hoppa i duschen och tävtta håret, förbereda mig för mogondagen, läsa lite och sedan släcka lampan (med andra ord, vi släcker lampan tolv tiden)..
Så ha en skön kväll alla blogg läsare så återkommer jag imrgon efter matematik lektionen (oi gud nej!) och inlärning i arbete infomrationen, har jag tur är jag hemma två tiden imorn! wohoo!

Ciao!<3

Funderingar från Jajjos huvud

Viktig information till alla bloggläsare.


Hej käre bloggläsare, ingen orsak att skrämma upp sig, ingen har dött eller nåt, men tänkte bara informera er om att jag kommer från och med idag ha två bloggar.
Såklart stannar jajjo.blogg.se kvar men kommer att skapa en blogg som kommer att innehålla lite mera mina tankar och funderingar över random saker som händer utanför mitt liv, eller kanske några av dessa ämnen är kopplade till mitt liv via musik eller sport men huvudsakligen är det jag som skriver om nåt som verkar intressant och som jag vill berätta om åt er, vem vet kanske ni kan läsa en hel artikel om er favorit trio inom musiken (F den var tillriktad åt dejj).
jajjo.blogg.se stannar dock kvar, och kommer att fortsätta blogga om mitt liv här, och vad jag hittar påmed mina vänner, men tänkte att det är bättre att ha en skild blogg åt mina funderingar, för tro mig, det finns en hel del av dem! :)


Ni kan besöka den här bloggen under följande adress
www.jajjo.blogg.se/funderingar

Första inlägget publiceras ikväll ,troligen inget stort och lyxigt smaskigt för er läsare, men det är en början, lovar er här och nu att denna "under-blogg" kommer att få åtminstone ett inlägg per vecka, om inte fler :)
så stanna kvar och kanske jag bloggar om nåt ni vill läsa (förresten, har ni förslag om rubriken jag kan skriva om så kan ni skriva en liten kommentar åt mig)..

Så här med avslutar jag detta "personliga" inlägg av mejj och så skall jag börja jobba på den nya bloggen, den kommer trolgien att få en egen design inom snart framtid :)

Ta hand om er
Ciao!<3 [Jajjo]

Torsdag

Vilken dag, jag bruakde gilla matematik, nu gör jag det inte så jätte mycket mer.. några uppgifter verkade leva sitt eget liv idag på lektinoen och alla i klassen satt och svor över faktumet att facit sade annat än våra svar, till och med de 'äldre' eleverna såg på läraren efter hjälp, och tja, läraren måste snacka med nån expert (så kallades personen) förrän vi hade en lösning, och lösningen går vi inte in ens på :)

Annors har dagen varit okej, skola såklart, så det kommer aldrig upp på top tio listan, men passligt bra, vi räknade, placerade och skapade, det är ganska så långt vad vi gjort idag,
och inte för att glömma min o perillas efterrätt idag efter maten, runebergstårtor..
helt gott med lite glacyr och sylt, men jag gillar inte 'vätskan' som man dränkt bakelsen i, det är bara godare med en torr kaka än en våt kaka..

återkommer lite senare med lite tankar och funderingar över dagen och morgondagen :)
för just nu blir det mat!

Ciao!<3

Uppdateringen

Lovade ju en uppdatering på vad som hände i dårhuset (det vill säga hemma idag).
Avnjöt en god middag av couscous och shili kyckling med mamma, dock att kycklingen blev extremt spicy och couscousen brände sig i bottnet av kastrullen (skrev ju att jag inte är en bra kock), men förutom de små sakerna så var maten super god, jag menar, tanken räknas, som alltid.
Efter det har det varit ganska så lugnt, lite tetris, kollade lite på tv, skrev på msn med vänner, den vanlgia tonåringens liv..
tills mamma kom ut med meningen "känner du dig så där frisk redan så får du lov att reda upp vardagsrummet, ajg är så trött på att det ser ut som en svinstia".. okej hon har rätt, men jag är lat av mejj att börja på nåt, och efter att ha sett de där högarna med saker så har man tappat lusten att göra något åt saken, så struntade i allt istället, men nu är väskorna inne i rummet, och vissa på väg till roskis, ljuslådan på golvet i mitt rum, medan jag försöker komma på vart jag skall sätta den och smyckesskrinet på en egen hylla med bikinin och make up.. börjar kännas halft mysigt, nu behöver jag bara dörren till mitt klädskåp tillbaka och det blir ännu bättre..

Förresten, så har countdownen börjat, tror F informerade mig idag om att det är 89 dagar kvar tills de anländer till cypern, dagen efter bröllopet som jag troligen kommer att snarka ordentligt.. bröllopet har inbjudet just nu ca 500 gäster, vilket betyder ca 400 greker, vilket betyder att jag är i himlen!
dansa hela natten, och vem vet vad de får för vätskor i mig om de charmar mig allt för bra och lyckas fiffla med min coca cola, eller fanta, eller vad jag dricker under kvällen..
längtar redan..
men mera skrivande imorgon..
nu blir dett att sova snart, upp halv sju imorgon, skall gå 45 minuter senare till busstationen, inte precis lyx med en mamma som är sjuk.. :)

Ciao!<3

Onsdag

Tillbaka till skolan, vill ni veta den bra eller dåliga versionen av dagen käre läsare?

bra versionen: Var pigg när jag vaknade, hann till bussen och kom fram till skolan i tid för att uträtta lite ärenden, behövde inte springa på gymnastik timmen tack vare hostan så undvek min nya grupps favoritsport, fotboll. Och dessutom börjar jag märka att Mari är verkligen kul och snacka med, aldrig tänkt på saken så noggrant, bara haft henne som en klasskompis, men tjejen är verkligen enkel att snacka med, hon kritiserar inte och gillar även att läsa böcker på engelska (såsom jag).
Fixade mat för första gången idag också, chili kyckling och couscous.. mmm.. det var det godaste jag ätit på länge 8förutom godis) och jag behövde inte sätta någa pengar på spel för att fixa den här maten, utan mamma öppnade fickan och gav en tjugo euro i handen (måste komma ihåg att ge växelpengarna). Och en ny period började, med bara tre ämnen att läsa, borde väl vara hur enkelt som helst ?
(...)

dåliga versionen: Första ämnet för dagen var matematik, fördjupad kurs av alla kurser vi skall ha under hela studietiden, och när infaller dessa kurser? nästa år! vilket betyder att jag och min klass skall klara av den fördjupade kursen nu med förutsättningar att få bra vitsord fast vi inte gått igenom grunderna, inte för att glömma att Hasse är våran lärare.
Andra dåliga saken för dagen, jag har inget sjukintyg för måndag och tisdag, ingen.. vet ni hur illa det här är? i princip kan skolan räkna gårdagens frånvaro från tenten som skolkning vilket betyder att jag och min lilla kropp är i deep shit.. orsak? joo, skolhälsovårdaren. men jag lovade mig själv att inte ta det här ut över lboggen, för låt oss tänka en stund, hur omoget skulle det inte vara? jaja, måste komma på ett sätt och lyckas förklara det här "missförståndet" till läraren och några andra.
Och sista nyheten av den här versionen, jag blir galen på min hosta!

Återkommer med ett annat inlägg senare ikväll, lite brått just nu :)

Ciao!<3

Pokerface

Jepp.. Jajjo är helt och hållet tillbaka, no worrys, hon är här för att stanna.. så otroligt skönt attk unna planera sitt liv igen normalt, veta att det finns ett liv utanför dessa väggar.. men nog skämtat om sjukdomen, nu till saken.

Imorn står det onsdag på kalendern och har en hel del saker radat upp för den dagen redan, skola till två eller nåt tror jag, där emellan lektinoerna och lunchen skall jag även hinna söka upp lite lärare och försöka bli klok på allämnt tent-tillfälle, tydligen nåt vår skola grejjar till för alla som blivit underkända i sina tenter, och eftersom jag nu har två tenter att skriva så måste jag delta, känns lite som en dålig studerande, ajg menar, sitta dit och skriva om provet som ett straff när jag inte äns gjort provet ännu, jaja, måste tänka vial ärarens ögon, perfekt tillfälle, och då behöver de inet själv övervaka mig, utan den ansvarige läraren för tillfället, jaja.. sånt är livet, men känns lite halft segt, de kunde ha låtit mig skriva provena på matrasten istöllet eller nåt.
Dessutom skall jag efter sjukintyget imorn och även informera min gymnastik lärare att "sorry dude, varit sjuk ,tänker inte spela inne fotboll idag"..

Och inte föratt glömma att jag skall studera aktivt :)
Efter skolan blir det buss till stan, träffa F och M (som är på badminton nu, stackare) och med dem traska till butiken. och inte för att köpa godis (okej också köpa godis men).. men för att köpa mat! ja mamma ligger hemma sjuk så det är jag som får bära hem broiler, mjölk ,vad det är hon vill ha hem, men tro inte heller att jag tänker fixa maten, nej nej nej, därför bor jag hemma, så att jag inte behöver oroa mejj för den detaljen.
Dessutom måste jag läsa på tenterna, som jag inte gjort riktigt ordentligt ännu, sjutit det uppåt när jag fått reda påa tt jag måste stanna hemma en dag till, men tent tillfället är på torsdag så hmm.. kanske dags att läsa`?

Förresten, sista anmälningsdagen var på måndag (igår) till tenten, hur skall jag fixa det här?

Jaja, kommer på något, eller det måste jag..
Men nu blir det att springa iväg till rummet och lyssna på cd:n som jag just mixade ihop på datorn och efter det, tjaa, tv och lite böcker att läsa (samt papper)

Ciao!<3

Tisdag

Febern nere, äntligen!
nu hoppas vi att det håller i för tja, några år åtminstone..
Så idag blir det att aktivera sig lite, skall köra lite läsning av tent samt boken, och så skall jag prova att vara lite mer aktiv nu, för jag klarar inte av skolan om jag inte kan göra lite simpla saker hemma..
anyways, så glad just nu, så nöjd över att troligen ha den här sjuklings saken över.
Skriver ett mera ordentligt inlägg senare, men nu och läsa, och kolla på one tree hill samt Gossip girl.

Ciao!<3

från 50% till 0%

Okej, jag har funderat, och ni som inte gillar att läsa svordomar eller läsa när jag känner för att vara mycket irriterad, tjaa.. ni kan sluta läsa nu, skulle jag rekomendera..


Vad fan är det för fel på min kropp, eller guds vilja, eller bakterierna i luften, eller vad vi ska skylla på..
Febern steg igen!!
Ockej på positiva sidan så hann jag inte läsa så mycket på tenten ännu, men läser bäst på kvällen, elva tiden, så no worrys, men glöm skolan, febern närmar sig 38 grader igen..
suck!

Så imorn blir det några tråkiga filmer, massa vätska och soffan (igen).. trevligt, så trevligt, mest känns det dåligt för nu missar jag det stora föredraget i skolan, och ingen kommer bättre överrens med finska läraren som skall vara domare, tja, ingen kommer bättre överrens med han än jag..
tack gode gud att han gillar alla som snackar finska/suomi.

Men nu käre läsare, kryp ner i sängarna, läs en bok, eller två, försök sova, och stig upp imorn med en ny dag framför er..
Och ni som känner er som små änglar, håll tummarna uppe att jag mår bättre imorn.

Ciao!<3

Bara att börja

Med tanke på att det finns en liten chans att jag traskar iväg till skolan imorn med en trött Pernilla brevid mig på morgonen så kom jag på en sak..
MÅSTE läsa på tenten.. 
ou well.. 
gör det med glädje om det betyder att jag inte behöver vara fånge i det här huset mera :)
Men ännu lite information vad som hänt idag;

F och M kom på ett snabb besök, gulligt, en stor påse med Ässä mix och jag med ett trött leende på läpparna, besöket varade inte mer än någon minut, men det förstår vi väl alla, jag vill absolut inte att de blir sjuka, vem ska jag snacka med då när ajg äntligen kan lämna huset.. 
Och så har jag inte gjort nåt annat vettigt egentligen, läst på boken, och mamma mia, gud i himlen, vad än ni vill använda för ord som förklaring, vill inte att femte boken tar upp allt från början ur Edwards perspektiv, allt för intressant hur d en här berättelsen skulle kunna arta sig efter att nästan 800 sidor tar slut i boken, vill veta vad som händer till alla, Bella, Edward, Esme, Rosalie,Jasper.. och alla andra.. samt några nya...
Njåo, jagk an ju försöka tänka såhär, kanske författaren behöver skriva några böcker om allt pånytt förrän hon kommer på en fortsättning :)

Men nu tentläsning.

Ciao!<3 

Måndag

Okej, för en gångs skull på de här senaste dagarna, skall jag försöka skriva ett inlägg åt er som inteh andlar om min upp och ner kurva för febern, för den verkar ha ett eget liv, så kanske den borde bara få en egen blogg..
Måndag är dagen, andra februari, första månaden av året förbi, och jag är uttråkad och irriterad.. inte bara för att jag missar i skolan ltie viktiga saker, utan alla tenter börjar samla sig på mina axlar nu, och jag sitter troligen till klockan sex någon dag och skriver dem alla i skolan, med hopperligen ett bra vitsord som slutresultat..
Skrev med Robin från min klass också här för någon sekund sen, och ja, nu är han också sjuk, intressant på ett sätt att få reda på vem som är tillräckligt stark att motstå sjukdomen, för det börjar komma ganska många på sjuk-listan..
Så vad händer idag?
Jo...
-Skall läsa på min älskade bok som varit undansatt nu när jag inte orkat bläddra igenom sidorna
-Skal läsa till alla tenter
-Skall kolla på Ugly Betty och Desperate Housewifes
- Skall tvätt håret (intressant fakta)
-Skall äta upp hela min ässä mix påse

Den sista punkten kom med bara därför att jag varit i kontakt med M via telefon idag, ja, chockerande, hon har den med sig, oc hsom en underbar kompis så erbjöd hon sig att faktiskt köpa åt mejj en påse från stan idag så att mitt godis behov skall minimera sig, hur snälal vänner har inte jag, så ikväll blir det tv, nytvättat hår och godis, nu hoppas vi bara att jag även kan få hoppa på bussen imorn, skulle vara trevligt, men tänker inte tvinga mig, för vill inte vara en dag i skolan och sedan bli sjuk pånytt..
Men nog babblat om sjukdomar (igen)

Så hopperligen blir dagen någolunda normal, skulle vara trevligt om jag skulle få lite saker inflyttade i mitt rum också, lite trött på att ha tomma hyllor och alla saker i vardagsrummet som nåt slags skräp, inte för att glömma, mamma är inte riktigt och gillar heller att de är där, men nu ligger hon sjävl i feber, så hon förstår faktiskt att jag inte flyttar på dem så mycket just nu..
Så det var kort om vad som kommer att hända.. skriver mer om jag orkar senare, men just nu blir det telefonen och F som skriver ivrigt åt mig.. :)

Ciao!<3


Klockan närmar sig tio

Vilket bra liv jag har, borde ligga och vila men sitter vid datorn.. värför?
joo.. behöver snacka med vänner ibland, annors går jag helt crazy här hemma.. och eftersom halsen inte uppskattar att jag använder rösten så får fingrarna jobba lite.. 
Så det blri ingen skola imorn, suck.. alla planer ryker, visst skönt att få sova ut, men skulle ju börja ett först imorn, så det skulle ändå ha varit en sovmorgon.. men nåjo, antar att mammas ord gäller i hennes hus..
Och vet ni vad värsta delen är? jag blir efter i allt skolarbete, inte bra när perioden byter på onsdag, allt det sista viktiga kommer nu som några SOS-lektioner, och jag får inte äns träffa F och M, mina underbara knasbollar..
ännu en gång får jag väl bara skriva
Suck!

Så nu blir det dricka dricka dricka dricka dricka.. och ligga med huvudet i dynan, skriva några blogginlägg, så min syster kan hålla reda på hur jag mår, och tjaa.. be till någon att jag blir frisk till tisdagen, annors är jag ganska så långt "in deep shit!"

Önska mejj lycka till!

Ciao!<3

Helvetes helvete..

Ni kan säkert gissa vad rubriken handlar om, Yepp.. febern e tillbaka.. 'de här börjar smått irritera redan, inte nog med att damerna förlorade viktiga matchen på veckoslutet och jag kunde inte vara där och hejja,kolla eller hjälpa, men nu riskerar jag även att missa en hel del i skolan om jag inte är frisk på tisdag..
Imorn kan jag ännu vara hemma men sen blir det sressigt, förutom ena tenten jag har på tisdag, ett stort föredrag med min grupp som man skall presentera för halva skolan så har jag även två tenter som måste fixas eftersom jag missade dem på fredag, eller okej, en tent och sedan tio fingrars systemet..
can't wait..
suck..
Linda är förresten i England nu, borta i 6 månader eller så.. super kul, men lite besviken, det kom lite information om att jag sover på golvet i england om jag åker på besök, fanns ingen dubbelsäng.. blääh får man väl bara säga..

Men nu blir det att kolla på spy kid2 (wohoo, men den råkar komma på tv, och tja, att vara sjuk tar lite ner på dina möjligheter att göra nåt kul) och troligen efter filmen blir det massa vätska och troligen en burana så febern går ner..

Ciao!<3

Söndag

Vad tror ni, är jag påväg till skolan imorn,eller ligger jag under filten?
Får se, just nu är temperaturen och flyger från 36.3 till 38.2.. trevligt eller hur, att ha en temperatur som inte kan bestämma sig..
Men uppdaterar lite senare när jag har tid och ork. :)

Ciao!<3

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011