ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

R.I.P

Jag vet, dåligt med uppdateringar igen, men jag tycker att Alf förtjänar ett litet inlägg, jag pratade inte med honom så ofta, under en turnering var det såklart en hel del prat men det betyder inte att man aldrig hörde av killen, eller att vi inte alla tänker på hans familj (bland annat hans bror som är lika gammal som jag), bara sätta sig själv i samma situation och tänka sig att förlora ett syskon, i mitt fall finns det ju ingen yngre i familjen, men pricipen är samma, Vad skulle jag göra om jag fick reda på att Linda eller Marcus dött? Inte vet jag, men aldrig att jag vill att det skall hända (jag vet, alla dör vi nångång, men vad jag menar är att någon skall behöva dö för tidigt, och av misstag).
13 år, en pelare och en kväll ute med sin vän.
Hemska saker.
Så vila i fred Alf och vi är alla säkert i staden och grannstäderna och hoppas att din familj klarar sig igenom det här.

<3

Lördag

Med en risk att låta bortskämd, but here we go.

Mamma är hemma igen, god help me!

Veckans Låt

Eftersom jag allmänt är trött idag och vädret inte heller varit det bästa idag så kommer veckans låt att vara lite deppig igen ;)
F och m verkade älska sången, själv har jag lyssnat och tröttnat på den för länge sedan, men nu går  den igen kan man väl säga. Brad Paisly är killen bakom sången Wiskey Lullaby som i stort sätt handlar om en kärlek som var så stor att killen tog livet av sig för att han saknade sitt ex och hon försökte dränka sorgen över att ha förlorat honom med alkohol tills hon själv också 'pulled the trigger' och följde med honom.
Men sången är fin och jag föreslår att ni än en gång lyssnar på texten.

Wiskey Lullaby

Enjoy!

Fredag

Nånting säger mig att det inte kommit allt för många inlägg här på senaste tiden (*skam*) men vad kan man säga, att bo ensam hemma, ta hand om huset, försöka hinna träffa vänner, träna, sola, äta och dessutom hinna sova.. tja, lite svårt att klämma in några blogginlägg då, eller okej okej, inte omöjligt, men med Lindas käre laptop från helvetet så är det inte precis så trevligt heller att logga in (jag lovar, om inte Marcus ringer snart eller knackar på med min dator så tror jag att det blir ett besök till Tekniset/Experten) Anyways.
En vecka har nästan gått och med fasa har jag kommit på två saker (lite mindre tid nu kvar, men när jag kom på det såg tiden av dagar kvar såhär)
- Tre och en halv vecka tills skolan börjar igen (17 augusti)
- En och en halv vecka tills Linda kommer hem (1 augusti)

Vart flyger tiden? Var det inte precis som jag fick sommarlov?
Och för att göra saker värre så regnar det såklart ute, så trevligt, är ju nästan sommar-fiilis just nu *Host host*

Så vad har jag gjort (förutom det typiska som träningar/mat och tv)
-Läst
-Solat
-Träffat Pernilla och Mari
-Sprungit omkring och städat huset, samt gått in till stan för att köpa mat alltid när jag glömt någonting.
-Försökt komma underfund med hur min framtid ser ut (jag vet, så trevligt, sexton år och jag borde ha svaret på den frågan)
-Försöka hänga med i svängarna när gäller jobb.

Det var en kort lista.
Tyvärr får jag ta och avsluta detta inlägg såhär.
Det är nämligen dags för ett litet träningspass och sedan dagens avsnitt av Grey's anatomy. inte för att glömma faktumet att det blir en tidig kväll åt mig, Imorgon blir det Tenala dagen, för att träffa Mari visserligen, men skall åka iväg med pappa som skall spela med sin 'orkester' (Skam) så som sagt, åker iväg med honom, hjälper att sätta upp trummorna, kanske slår till dem några varv och sen är det att hänga med Mari hela dagen.
Tidiga kvällen för min del (detä r ju fredag trots allt) beror på att jag inte sovit på 29 timmar, försökte somna undre natten, gick inte, låg och rullade på från kvart över ett till kvart före fyra, och inte en sekund sömn där emellan, toppen eller hur, så kvart före fyra steg jag upp och satte mig ute på terassen med te muggen i handen och lyssnade på fåglarna och alla mopeder som återvände hem. Det skojjiga var ju att post-gubben verkade få en chock när jag tände kökslampan samtidigt som han hämtade tidningen till postlådan strax utanför, knappast så ofta i hans jobb som man ser en 'tonåring' frivilligt uppe den tiden i köket fullt i gång med att fixa te.
Jaja, efter te stunden blev det tv *(i hopp om att jag skulle somna framför den) men inte en chans där heller, så som sagt, är en aning trött. Och om jag skall orka imorgon så lönar det sig kanske att sova i tid idag.
Sköt om er, vackans låt kommer troligen ännu idag.

Ciao! <3

Måndag

Ny vecka. Så trevligt då. Ni har säkert alla hunnit kolla in veckans låt redan? What do you think? Den är ju inte precis ny men den är bra, och jag gillar hur simpel den är och hur perfekt rösten passar till sången.
Men som sagt, det är en ny vecka, och en av bloggarna jag brukar följa med, 15 år och gravid med tvillingar överraskade mina ögon idag, nu är tvillingarna Joel och Adele här, hurra hurra, kan inte bara fatta att man kan bli mamma som femton, im not stupid, don't worry, jag vet hur man kan bli en mamma, men jag kan bara tänka mig chocken om man är i ett förhållande medan man är femton och sedan plötsligt få veta att man kommer och ha ett totalt annorlunda liv efter nio månader. Så ett stort ansvar, och jag är verkligen glad att hon höll tvillingarna, skulle aldrig själv kunna tänka mig att ta livet av någon i min mage som inte har rätt till en åsikt ännu.
Men nog om visdomens ord.
Det har varit en intressant dag.
That's for sure.
Jag och M diskuterade oss fram till att vi skulle utmana varandra och stiga upp 6:30 för att gå på en morgon promenad. No big deal eller hur?
Nåjo, jag sov tre timmar innan klockan ringde, men drog på shorts och en stor hoodie, satte upp håret i en väldigt sexig svans och sprang iväg, synd bara att M aldrig dök upp, vi hade sagt att om det är dåligt väder så blir det inget av med promenaden, tyvärr har jag och M olika åsikter om vad dåligt väder är så hon låg och sov och jag stod ute och väntade, men gav upp såklart och gick hem själv, hennes telefon är nämligen i F:s händer just nu när hon är på läger och undviker en för hög räkning så kunde inte ens ringa till kokosbollen och fråga var hon var.
Men jag fick ju sova, och steg upp halv ett, jag vet. Otroligt lat, men jag märkte direkt när jag vaknade med jämna mellanrum att det inte var fint väder ute så tog inga risker utan fortsatte att njuta av en skön säng.

Så när jag äntligen kom upp ur sängen blev det en härligt varm och lång dusch för att sedan sitta vid datorn med en te mugg. Perfekt eftersom vädret suger.
Såklart tog jag lite kontakt med M, pratade på och hon övertalade mig att komma med till stan för att köpa lite frukt och grönsaker hennes mamma behövde. Man börjar ju känna sig vuxen, igår gick vi också in till stan, men då var det min tur att köpa mat, sallad, frukt, juice, mjölk och sådant. Inte för att glömma att det var då som jag till slut höll alla mina matvaror i famnen desperat medan jag gick hem eftersom plastpåsen gick sönder.
Så vad händer idag? klockan närmar ju sig sex, och trots att det idag skulle vara perfekt väder för städning får jag göra det imorgon eftersom det kommer att behövas lite mera tid än bara två timmar. Träningen blev det inget av igår, förutom promenaden in till stan och armmuskel träning med plastpåsen som vägde några hundra kilo, så får väl ta igen lite idag. Dessutom är det dags att laga maten snart, så antar att jag avslutar detta inlägg då för idag, först och träna, sedan och äta.
Troligen en film ikväll också för att slappna av.
(sällan)
Men sköt om er bloggare så skall vi se ifall jag uppdaterar lite senare igen. :)

ciao!<3

Veckans Låt

Here we go.
Stunden ni alla väntat på, vilken sång har Jajjo i hjärtat just nu?
Tja, svaret är
Chris Daugtry Home (acoustic), en så fin sång, och allt började när vi var fast med F och M på utö, för vi saknade lite hem, och texten i sången passade bra in på en av oss vid det tillfället också. Anyways, här är veckans låt, hope you like it. Ta er tid och lyssna på texten.

Daugtry- Home

Enjoy!

Söndag

Okej, vet ni känslan när du vaknar halv tolv, vet att du måste verkligen sparka upp dig ur sängen, men ser ingen point i det hela?
Så kände jag mig idag, kanske det var för att jag visste att jag måste städa idag, kanske det var för att jag bara inte orkade med tanken att min bror skulle kunna knacka på vilken minut som helst, eller kanske jag bara är otroligt lat. *Host host*

Hur som helst, jag ville inte bara stiga upp idag, och då är det solsken ute och jag borde njuta av det härliga vädret, snacka om en sunday-fiilis. Och jag gjorde ju inte heller nåt speciellt igår, så det är lite plus minus noll med det hela, jag är helt enkelt lat.
Så vad händer idag?
Som sagt, skall städa huset, men tar det lite senare ikväll, sedan är det lite träningspass som gäller (fun stuff) och sedan så tänker jag tillbringa min kväll och nu några soliga timmar ute och läsa en bok.
Det är ändå sommarlov, jag måste få njuta.
Men tänkte ge er bara en kort uppdatering eftersom besökar nivån var rätt så hög för att vara på dagen.
Anyways, ut i solen och njuta små och stora människor, det tänker åtminstone jag göra!

Ciao!<3

Update (Del två)

Okej, fortsättningen följer som lovat.
Fredag, vaknade av lite pianoövning ala M, hon har ju aldrig tagit lektioner men jag brukar slänga en övningbok framför näsan på henne då och då, och det var på tiden att jag vaknade klockan var över tolv så.
Hon hade fixat morgonmål åt sig själv, kanske säger en hel del med hur vana hon och F är att vara i mitt hus, de kan praktiskt taget allt utan till och vet att jag kan sova hur länge som helst så det lönar sig att fixa sin egen mat.
Vi kollade på tv ett tag, innan hon traskade hem och jag kollade på tv ett tag. Skönt att slappna av, och tillslut så böt jag om, tror att jag tog en dusch också (super minne I know) och satt mig ute på terassen för att läsa.
Nämnde jag att det var varmt som i bastun? Nej knappast, men skönt var det, och jag pratade smått med grannarna, såklart mamma hade smygit in åt dem ett tips över att jag skulle vara ensam en ganska så lång tid och de erbjöd mig hjälp, ända jag behöver göra är att knacka på, kanske lika bra, man vet aldrig om jag lyckas starta en brand eller något liknande.
Sex tiden gick jag ändå in, böt om kläder för att gå in till stan. Skönt med Mp3:an i örat och väskan över axeln. Kändes somrigt att bara gå med flip flops och lyssna på musik medan man kunde kasta blickar vart som helst under solglasögonen.
Första ärendet i stan: Gå till posten med ett brev som skall till försäkringsbolaget.
Ärende nummer två: Gå till bankautomaten efter pengar.
Ärende nummer tre: Gå till matbutiken och 'shoppa'.
Det blev en hel del. Har märkt att under sommaren gillar jag att äta massor med sallader av olika slag, det är en lätt måltid eftersom man inte blir lika lätt hungrig med värmen omringande en. Så sallads ingredienser, ett varv via köttavdelningen för att fylla upp broiler och gris avdelningen i vår frys och sedan mot kassan. Bara för att möta Sarah Marie på vägen. Missförstå mig inte, hon är säkert trevlig om man skulle lära känna henne, men det gjorde jag aldrig, vi gick på samma klass i två år i högstadiet, tills hon böt till finska skolan. Men hon verkade alltid ha ett problem med mig.
Storyn i korthet:
Hon hade en crush på Marcus (en kille jag känt sedan dagis eftersom vi då gick på samma avdelning och sedan genom hela grundskolan var på samma klass), och eftersom jag och Marcus känt varandra länge och han var trots allt min 'pojkvän' i dagis så fick något henne att tro att jag var tillsammans med Marcus. Tjohoo.. tro mig, vi är och kommer alltid att vara bara vänner, men automatisk så fick hon ett problem med mig. Och såklart var det mig marcus sprang till när hon började vara för nära honom.
Som sagt det var historian i korthet, skulle kunna gå on and on i evigheter, men tanken är inte att få henne i ett dåligt ljus bara för att jag aldrig fått tiden att sitta och bli kompis med henne.

Så såg henne i butiken, gick bara nonchalant förbi henne, vi är ju som sagt inte vänner och betalade för mitt innan jag började gå hem, glömde jag att nämna att jag såg en av mina andra gamla klasskamrater påvägen? joo det gjorde jag, verkade vara en 'träffa klass dag'.
Det var lite svettigt att gå hem, det är för det mesta uppförsbacke för det mesta, och att ha en stor plastkass med mat i sig tyngande ner halva kroppen var inte heller så smart val. Men jag gjorde det. Och var hemma lite efter sju, perfekt timing för mat eller hur?
Så avnjöt mat, såg på tv och satt vid datorn en stund för att sedan säga nighty night till alla.

Nu är vi inne på lördag redan, tjohoo.
Vaknade lite efter elva, började dagen med morgonmål, lite tv och sedan ut för att klippa gräset. och här är grejjen, aldrig gjort det förr så kalla mig en trög blondin om ni så vill.
Skulle starta motorn till klipparen, men såklart, mamma fick inte igång den senast heller så vad var chansen att jag skulle lyckas. Inte så stor så sökte upp den andra, icke motordrivna saken. Det blev en intressant upplevelse. Där stod jag, med shorts uppvikta och bikiniövredel på mig, håret uppsatt i en svans och musiken i öronen och försökte komma på vad som var felet. Det var då granngubben kom och sa att jag hade den fel väg.
Uuuups.
Då var det en Jajjo som ville sjunka genom jorden, snacka om generande, han erbjöd sig dessutom att fixa andra gräsklipparen, så han hade sett det pinsamma ögonblicken också med andra ord. Artigt tackade jag nej, och hoppades att det var sista gången jag såg honom.

Klippa gräset med min klippare tog ca två timmar, efter det återgick jag till boken en stund för att sedan dra igång med nästa challange, nämligen träning, har bestämt mig för att inte onöda tid på att tycka synd om mitt knä, inte mitt fel om jag har en veckad slemhinna i knäet som orsakats utav en dålig sport rörelse så jag tänker helt enkelt köra med egen träning, hopprep, vikter, löpande på egen hand tills knäet är redo för målet. Och det var nästa grej att ta itu med, såklart grann flickan såg över staketet, hon är kanske fem år yngre än jag så man kan väl säga att hon ser mig som nån slags förebild (ou happy day) och direkt var hon nyfiken på vad jag gjorde.
Så det var det. Efter det en kall dusch och fixade tortillas att äta. Gott gott gott.
Och nu sitter jag med te och försöker blogga för full hals så att ni har något att läsa. 
Jaja, det var min dag, imorgon väntar städning, mera träning och hoppeligen tid för att bara chilla.
Dessutom kommer veckans låt imorgon, brukar ju uppdatera den på fredagar, men ni kan vänta en dag till, det kan jag säga att det är ett gitarr stycke, utan några trummor och sångrösten kommer från en mycket talangfylld kille.
Men nu, dags att börja stänga av, imorgon en ny dag att ta itu med,
Sköt om er.

Ciao!<3 

Lördag

Så ni är säkert alla redan och hoppar på era stolar och undrar hur bion gick, vad jag tyckte och tänkte, hur flykten för F gick och såklart vad jag har gjort.
Don't worry, här kommer uppdateringen alla har väntat på *host host*
För det första vill jag be ursäkt om dålig uppdatering även den här veckan, men har kommit fram till ett beslut, kommer inte uppdatera lika ofta som på vintern eftersom ett. Min dator är fortfarande borta och har Lindas dator och två. Det är sommar, vill njuta av solen, jag är dessutom ensam hemma nu så det är ännu mera ansvar och sysslor som måste göras.
Så ni vet, men ändå skall jag ju sträva till att skriva inlägg åt er alltid när jag hinner ;)

Så Torsdag morgon, jag vaknade, kommer inte exakt ihåg vad jag gjorde, läste, såg på tv, spelade piano och såklart träningar.
Kan väl meddela er att mitt knä inte är redo för träningar ännu.
Det finns en positiv och negativ sak med torsdagens upplevelser nämligen. Vi tränade som vanligt, jag var i högra hörnet av målet och märkte att skottet skulle komma till vänstra hörnet, så som alltid slängde jag mig ditåt, gled med hjälp av armbåge och benen för att sedan 'slänga upp' benet om ni fattar vad jag menar, typ som en sax, anyways. Jag slängde mig lite väl hårt eftersom det var inte så att benet stannade i nittiogradersvinkel utan flög lite över till andra sidan, med mig med sig såklart, så med andra ord drog jag till med ett circus trick som M kallade det, ett riktigt snyggt sådant, men sjukt tog det (vilket var det negativa) men alla herrar, eller de flesta satt och såg på (vilket var det positiva) snacka om en comeback.
Jaja, den comeback blev kort, tränade en timme, sedan gav jag upp och kom hem.
För att möta en stressad mamma, hon åkte iväg till Sverige samma kväll för att ta en liten roadtrip, vilket är orsaken till att jag igen bor ensam hemma. Så hon packade, jag spelade lite piano, ringde upp M och frågade när hon skulle komma hit och 'sova över' det var ju vår cover story åt hennes mamma som inte gillar riktigt att ha en dotter klockan tolv ute på stan för att köa till en film.
Tyvärr kan jag ju inte ta åt mig äran över F:s rebelliska moved den kvällen, eller jo, det var jag som sa att jag skulle på bio och hon bestämde att komma med, och det var jag som körde efter henne, men föruom det så.
Det var lite scary kanske att stå halv tolv mitt ute i en skog, med en otroligt irriterande mygga med mig hela tiden och vänta, inte för att nämna ormar, det finns ormar, många ormar nära den där lägergården och jag brukar alltid på något sätt stöta på en så det var lite illa, men jag klarade mig den här gången. däremot kom det två bilar, mitt i natten, i mitten av skogen, gissa om det fick både mig och F stressa, vi var på olika håll i skogen men båda tänkte att det var säkert någon övervakare på lägret. Ou well. vi klarade det, och ingen polisbil kom emot oss, som när jag var påväg efter henne, mitt i allt en polisbil körde emot mig med blinkarna på. uuups. Glömde jag att nämna att min hastighet inte var riktigt den som den borde ha varit?
Nåjo, de verkade vara påväg efter någon farlig typ så jag passerade obemärkt, hihi.

Vi kom till biografen, fick våra platser, kollade på filmen (bäst hittills, men som vanligt boken är bättre, men återigen, filmerna är en helt annan sak så man måste komma ihåg det)
Klockan var halv tre när vi var ute igen, hmm.. normal tid att traska hem på en torsdagsnatt, men M hade ju inte tagit med en nyckel, okej fattar det, mitt hus, så hon tänkte knappast på det. Men hon tänkte inte heller på faktumet att jag skulle köra F tillbaka och det skulle säkert ta en timme innan jag var tillbaka. Tur att jag hade en nyckel att ge, såklart i utbyte att hon steg upp när jag väl ringde på dörrklockan ifall hon somnade under den där timmen.
F körde mot lägret, skönt, så fick jag halft sova- och väl framme var det några ord, en kram och sedan körde jag iväg igen, orolig över att inte bensinen skulle räcka eftersom lampan lyste hela tiden, informerande mig över att tanka. hmm.
Men jag kom hem som tur, halv fyra, och huset var mörkt, vem månne låg och sov. hehe.

Men hon fick stiga upp och jag slängde åt henne lakan att slänga i mammas säng medan jag gick för att borta tänderna, tvätta ansiktet etc. Svarade på meddelandet jag tvingat F att skicka (så att jag visste att hon kommit in utan att bli upptäckt) och fortsatte sedan att sova.
Vilken trevlig dag.
Så det var torsdagen ni inte hört om, och vet ni vad, det här inlägget håller på att bli lite väl långt igen, så tar och skriver ett till om en stund om Fredagens händelser, och såklart dagens händelser. Det kan jag säga, att några dagar i 'stora stygga världen' gör en verkligen lite mera ansvarsfull.
Sköt om er så länge,

Ciao!<3

Pasta Sallad Ala J,F&M

Okej, så salladen är enkel, och tar inte länge att fixa, här har ni ingredienserna:


Sallad
Tomat
Gurka
Pasta
Tonfisk (eller broiler)
Fetaost


Börja med att koka pastan, och låta den svalna en stund, undertiden kan du ju fast börja fixa tomaten och allt annat i skivor.
Blanda ingredienserna ihop, och se till att det inte bli bara för mycket, pastan är mättande, tro mig, jag har erfarenhet av det misstaget.
Sen är det bara att servera salladen med lite citronpeppar (works everytime).
And Volia! ni har en härlig sallad att avnjuta med
vännerna, ute på terassen eller framför tv:n. Whatever you like.

Enjoy!<3

Torsdag

Skam på mig för att jag struntade i att uppdatera igår, ou well.. ni får ett litet längre inlägg idag.
Så Hola på er Chias och Dudes, hur har er vecka varit, det är ju nästan fredag (!) så någons arbetsevecka börjar kanske ta slut så småningom?
Anyways, kommer ni ihåg senaste inlägget var jag skrev om att vi skulle åka till en strand och att vädret kom ivägen.. no problemo. Vi traskade iväg till butiken och inhandlade lite sallads ingredienser för kvällen, resceptet kommer i nästa inlägg.
Såklart stötte vi på några personer man gärna skulle vilja missa, men deras problem om man måste kolla in i min matkorg och vara besviken över faktumet att vi hade bara hälsosamma grejjer där och inte chip/godis i mängder.
Väl hemma, fixades salladen och så kollade vi på Wall-E första gången för min del, och filmen är verkligen söt, men hade förväntat mig nästan mera, efter alla oscars benämningar och sådant så, men där ser man, förvänta dig aldrig för mycket.
F skulle dessutom träffa pojkvännen, och här är en liten grej om hennes mamma, hon uppskattar inte sena kvällar, så reserv mamman, ala Jajjo tog hand om det, och F och M sov över hos mig, så fick hon vara ute på 'dejt' medan jag och M satt hemma och skojjade, övade lite engelska kunskaper och jag hittade River floats in you noterna på internet så att jag har något nytt att öva på, om ni inte hört den låten (var som ett förslag till Bellas lullaby) så kan ni väl knappra in er på youtube, tro mig, det är värt det.
Nästa morgon när jag vaknade så fanns det ingen F här mera, hon stackaren åkte iväg på läger, skall försöka bossa omkring på personer som troligen inte gillar att vara i underläge, så skoj skoj skoj, har redan fått ett samtal om att jag skall rädda henne, vilket jag tänker göra, men mer om det snart.
Så igår, M och jag städade lite, köket såg ut som ett helvete, och sedan gick hon hem, båda hade husena tomma så det blev en hel del slöas, datorerna, tv och annat som föräldrar brukar hoppa på väggar för. hehe.
Halv ett gick jag ner till M ändå, var tvungen att föra nyckeln, för idag så kommer jag att sticka iväg på träningar och hon kommer att behöva nånstans att sitta och vänta på mig eftersom hon återigen skall sova över.
Här är orsaken.
Harry Potter och halvblods prinsen.
Hurra, ännu en film bort från min 'must see list' och den är ikväll. fem över tolv på natten, och kommer ni ihåg, kokosbollarnas mamma är inte ett fan av sena kvällar, så M stannar över här, och det som hon inte vet om ännu är att jag elva tiden kör iväg efter F från lägret, kidnappar henne antar jag, och så kommer hon med på film, för att sedan köras hem tre på natten igen, tjohoo.. så ifall ni läser att en skoter körare somnade när hon körde så vet ni att det inte kommer finnas någon jajjo blogg mera, nej usch hemska tanke. Skall hålla mig vaken, det finns ju koffein för sådanna tillfällen så.
En kul kväll och som sagt, skall på träningar. Otroligt eller hur, fyra månaders paus eller något. Dock, kommer att hålla mig till en gång i veckan, mest för att laget skall ha två målvakter då och då och att de kan träna ordentligt inför en match, och nej.. jag kommer troligen inte att börja spela matcher, för mitt knä är inte i skick, kommer aldrig att bli det heller om jag inte opererar, någonting jag inte planerat att göra så eftersom sannolikheten är stor att jag aldrig mer böjer mitt knä efter det.
Fun stuff.

Så det är dagens plan. Har hunnit med mycket, Nesenta skickade jobb erbjudande, var tvungen att tacka nej.
Jag har städat köket igen, eftersom jag och m bara tog hand om disken.
Har övat på piano stycket, och tro mig, det är svårt, kommer ta åratal innan jag är så bra som kompositören.
Har som ni märker hunnit skriva blogg *tummen upp* och dessutom haft samtalsmaraton mellan F och biografen.
That' my day.
Och den kommer inte att lugna ner sig heller.
Lite piano ännu, sedan söka upp alla träningskläder. Planera nåt att slänga på mig efter träningarna inför bion och såklart hinna via butiken och söka frukt tå F, snacks till kvällen och även lite sallad och sådant för mina matlagningar inför veckoslutet.
Sköt om er bloggare, salladsreceptet kommer upp om en stund.

Ciao!<3

Tisdag

En fråga, när tre kokosbollar har bestämmt sig för att åka och simma, hur kommer det sig att solen går i moln, och inte bara ett litet moln utan ett molntäcke som troligen sträcker sig ner till Africa?
Om någon har svaret på den frågan kan den ta och skicka det till mig.
Så ja, där hade ni min dagsplan, ut och ha roligt med kokosbollarna i björnviken, men inte. Funkar tydligen inte som vi vill igen, borde jag ens vara chockerad?
Så vad gör vi idag då?
Ingen aning ännu, men något skall våra hjärnor kocka ihop, om det inte händer såklart en såkallad Iq-krock, vi brukar vara ganska så bra på det, hih..
Så vad hände igår kanske någon undrar.
tja, förutom att jag åt extremt mycket pannkaka och kom underufnd med att knäet inte ännu heller är bättre så slöade jag väl för det mesta, det var ju sol i några minuter, då passade jag på att vara ute, men förutom det så inne på mitt rum och möglade, jag vet.. så intressant liv jag har, men det hjälpte ju lite att tänka att alla underbara 18 åriga pojkar som har sommarlov och skulle kunna festa är fast i militären nu en liten tid framöver från och med igår.
Skadeglädje är helt enkelt den bästa glädjen. ;)
Men nu, dags att försöka aktivera hjärnan och komma på något vi kan göra idag.
Sköt om er,

Ciao!<3


Måndag

Märker ni?
IM BACK!
En hel del har hänt sen senast, varit till åland, lekt en rebellisk tonåring och smygit iväg till huvudstaden, skadat knä (igen) och såklart, ätit massor och sovit för lite.
En perfekt kombination.
Passade på att ta ett veckoslut ledigt från bloggandet här, visst, det blev en lång paus eftersom jag inte bloggade före pausen heller tack vare att jag satt ute på havet med mina söta vänner ala F och M (som vanligt).

Idag är det förresten dags för några trevliga pojkar över hela finland att 'logga sig in' till arme-tjänst, hurra, let the training beging!
På tal om träningar, jag bli tokig!
Skulle börja träna med Elit igen (nej F inte permanent, bara en gång i veckan och testa mitt knä) men nu gick det ju snett igen och jag har ett knä som tydligen inte tänker bli bra, kanske dags att söka fram kryckorna, jag borde säkert ha dem men sen när har jag varit smart?

Men nu hörni bloggare, måste springa till köket, kolla upp pannkakan som mamma har i ugnen, mums!

Ciao!<3

Veckans Låt

Okey, den här veckan har jag inte haft någon direkt låt att lyssna på, men här kommer en sång som är mera skrikig än ni kanske skulle tro att jag lyssnar på, men där hade ni fel, visst 'purkka pop' är något Jajjo diggar, men Zebrahead som står för sången den här veckan är nåt jag också gillar, hörde dem första gången med min syster när vi var på simple Plan i oktober, och köpte cd skivan då som spelas på här hemma på kvällarna när jag behövat återfå energi efter en tråkig dag på jobbet, så här kommer Hell Yeah by Zebrahead!

Hell Yeah- Zebra Head


Enjoy!

Lördag

Skam på mig, igenb dåligt med uppdateringar, men det kommer inte att bli bättre heller idag.
Jag menar, klockan är snart 5 (!!) hjälp, måste lära mig att aktivera mig i tid på lördagar, 'morgonen' började halv ett, steg upp, slängde lite brö dpå en tallrik och kollade på film, efter det en onödigt lång och varm dusch för att sedan sitta nu och slöa vid datorn.
Men lite program för dagen,
F och M är påväg upp hit idag, om inte det blivit ändrade planer, klockan åtta är  det gladiators, och efter textmeddelande-rally ett tiden på natten med F tror jag att vi kom överens om att kolla på det tillsammans, äta choklad och dricka jordgubbs milkshake.
Nam nam.
Så ni förstår säkert att jag måste göra mig klar då så småningom, inte för att näma, måste packa, ifall jag är påväg till Sverige imorgon och så borde rummet städas, ou fun stuff.
men veckans låt kommer om någon minut i ett inlägg åt er, dock måste jag erkänna att den inte är så noggrann planerad den här veckan.
Men sköt om er, hoppas ni hade en trevlig fredag kväll, nu skall Jajjo sparka sig s jälv i röven eller nåt liknande, måste vakna!

Ciao!<3

Fredag

En timme kvar av jobbet.
Det är lite blandade känslor här hörni bloggare, för just nu så vill jag hem och bara sova, men på ett sätt så vill jag inte lämna penga tjänande och mina underbara medarbetare, b.la. Bina som sitter i krabbis och vet inte varför hon drack vin på en torsdag natt.
Men semster är det vare sig jag vill eller inte om en timme.

Dagen började illa, vaknade halv fem pigg och glad, men nej jag steg inte upp utan fortsatte och sova, för egentligen var jag ju inte pigg, såklart inte, hade sovit fyra timmar.
Vaknade halv tio nästa gång av regnet utanför.
Suck suck suck, inte bara för att jag älskar solsken utan även för att regn och att köra till jobbet med en skoter inte är så kul, men bra gick det, blev lite blöt, men jag överlever, moi inte gjord av socker.
Det är ganska lugnt telefon mässigt idag, men fortfarande grejjer att fixa, och skvaller, och en hel del youtube, ja jag erkänner, borde såklart jobba för fullt, men det är fredag och med en hang over Bina så blir det inte mycket jobb utan vi sitter och göra allt annat  *Tummen upp*

Men en grej.
Om planerna går som räknat så är söndagen och kommer bli en bra dag, eftersom (om det går som planerat) drar jag med kokosbollarna och några till ut på havet för att segla, destination Mariehamn, eller vi hoppar av där de andra fortsätter till stockholm, men Mariehamn, och nu kommer ni att skratta, men vet ni vad?
jag har aldrig varit till Åland, förutom när man mitt i natten sover på stora båten och ålänningarna hoppar på kryssningen.
Men aldrig att jag varit på ålands mark officiellt, och jag fyller 17 i år, hur konstigt är inte det egentligen. men som F sa, nångång måste ju vara första gången.
Men nu, Binas sommar-marabao choklad kallar, och hennes historier om gårdagen också.
Så bloggar senare.

Ciao!<3

Torsdag

Lalalaaa.
Vad gör en tjej som jag på en torsdags morgon?
Joo hoppar in i duschrummet för att vakna upp ordentligt, tänkte mig att femton miuter så har jag ännu en 45 minuter på mig att bli klar..
nehe, det blev ju inte fallet, jag kom ut från duschen 40 minuter senare.
gissa om det blev en aning panik eftersom jag hade tänkt slänga på spisen lite pasta och koka för att göra min sweet and sour tonfisk pasta för att ta med som lunch till jobbet.
Men nej.
Det struntade jag i och gjorde mig klar i stället, och för första gången var jag exakt halv på jobb, inte fem minuter i förväg, suck.
Men åtminstone så hann jag i tid, var inte sen (*tummen upp*)
Dagen var okej, ganska lite samtal, typ trettio stycken, men det fanns fortfarande grejjer att fixax, ni kommer ihåg de där femhundra stycken jag skulle göra klar för någon dag till, jag har ju hela tiden försökt, men antalet ökar hela tiden och nu är vi uppe i fyrahundra obesvarande ärenden igen.
Dubbel suck,
Nåjo, that's work, hela tiden något att göra.
Därför är det dåligt med uppdateringar nu de senaste dagarna
Men no worrys läsare, det kommer att ändra efter den här veckan.
För gissa vem som belv arbetslös?
yupp yupp.
fun stuff verkligen.
Men det är okej, visst var lite lessen med tanke på att inga pengar som jag räknat med för juli månaden, men det kan var aatt jag får rycka in då och då för att hjälpa in, här är grejjen bara, de som arbetar på min avdelning var en aning pissed off på chefen för tänk själv, att de kommer in säger "förresten, imorgon är din sista arbetsdag..."
som sagt, fun stuff.
Så det var min dag, nu sitter jag och slöar med min tonfisk pasta och kollar på american best dance crew, ett så bra program, alltid sexy och smooth moves.
Dessutom är mamma borta, på någonslags marknad (?!) så det är tomt hus.
jaja, dags att avsluta detta inlägg och gå ut för att njuta av solen.
Tänk bara, när jag inte har jobb kan jag ju sola hela månaden!

Ciao!<3

Onsdag

Gääääsp!
Det är min eftermiddags hälsning till er.
Sitter på jobb fortfarande, såklart.. började ju halv tolv, men fy fan vad sömnig och stressad jag är.
För det första vaknade jag av grannarna idag, ou happy day! var trött redan igår kväll, som jag skrev och ville sova ut, inte en chans, åtta tiden kom det lite skrik in i mitt sovrum utifrån, måste nämligen ha fönstret öppet för att inte dö av värmeslag, och deras gård är ju brevid mitt fönster.
Så det blev inte för mycket sömn.
Dessutom är det skit mycket som måste göras här på jobbet,
ca. 500 grejjer att svara på och dessutom skriva in i systemet, närmar mig hundra nu, suck suck suck!
Okej, jag vet, det är lite negativt inlägg just nu men jag är bara så trött efter allt skrivande och knapprande.
Så ville säga hej, har fortfarande samtal också att svara på, så ca hundra samtal att registrera som besvarade idag.
Så ja, jätte skojjig dag.

Men måste försöka piggna till lite, inte kul om jag förstör resten av dagen med ett dåligt humör.
Så nåt måste jag göra.
Men igår blev det ju lite dåligt uppdaterat så tar det i korta drag nu:

MAgnetbilden var tråkig att ta, det tog tjugo minuter och radiokanalen som spelade på var inte den bästa, inte för att glömma faktumet att min tid var en halvtimme efter den egentligen, eftersom alla var försenade på firman.
Läkaren ringde, och vet ni vad?! inget fel på mig tydligen, eller han hittade någon liten del i knäet som är 'irriterat' men att vi inte behöver operera, så nu är frågan, varför? om mitt knä var så sjukt att jag hoppade med kryckor och kunde knappt gå, så varför lämnar vi det ogjort och väntar tills nästa gång??
ja, det är frågan det, okej visst.. jag är också super glad för att inte få något idrottsförbud i sex månader tack vare en operation, så plus poäng för det.

Annors var det ju jag och marcus på vägen igen, småprat, sömnlöshet och bilbyte (vi sökte mammas bil för att sprara på hans besinkostnad).
Jobb efter det och jag svarade på 111 samtal, och i vanliga fall brukar det vara kring tjugo..
hmm.. säger det er stressighets nivån här?

Men vad annat gjorde jag igår?
joo, såg på tv för att vakna till efter jobbet, tog en liten promenad till stan med F för att skvallra (<3) och sedan hem igen.
Mer än det hände det inte, för jag var så trött.
Men nu hörni, bara vadå.. 400 grejjer att avklara.
Fun stuff.
Sköt om er

Ciao!<3

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011