ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

Sitta i soffan

Otroligt skön känsla att kunna sitta i en soffa, de näramste 40 timmarna eller så har tillbringats liggande på en soffa eller i min säng.. men nu när febern börjat gå ner kan jag sitta i soffan utan att placera huvudet mot en dyna eller mellan mina knän.. tack gode gud, eller vem det är som ser efter mig där uppe (eller nere).
Men trots dessa positiva tecken så är jag långt ifrån frisk ännu.. Flyttade just över mina kläder från gmala rummet till nya chokladrummet eftersom Linda behöver utrymmet för sina saker när hon imorn flyger iväg för 6 månader till England... tja, vad kan jag säga, kommer och sakna henne, på ett sätt, men det finns msn, och till och med hon har gått och skaffat sig en blogg idag, så kan börja läsa om hennes liv där lite mera.. men det var inte pointen, pointen var att min hals och kropp tyckte inte om tanken att jag rörde på mig så mycket.. det var helt enkelt, poof.. för mycket.. så nu blir det att sitta och kolla på Evan i American gladiators när det drar igång om någon minut, så skrivs imorn troligen..

Lessen att ni får läsa om min trevliga sjukdom på senaste tiden, men inte nåt annat att skriva om, eller ork.


Ciao!<3

Suck

Har ni nånsin funderat på dagen före ett stort prov eller någon tråkig tillställning "om jag bara sku vara sjuk imorn!"
.. tro mig, den tanken har slått min många gånger, men aldrig att jag vill vara så här sjuk igen..
har inte sovit nästan nåt inatt eftersom halsen är  så sjuk, och febern steg för varje timmenär jag steg upp för att dricka vatten.. men inte nog med det.. vet ni vad hände idag på morgonen?
mamma fixa frukost åt mig och allt jag behövde göra var att gå till köket och äta. .kände mig jätte svag och trött, eftersom febern låg så trevligt på 38.9 grader..
det började bra men efter nån minut så blev det bara värre och värre, lutade pannan i handflatorna och kände hur det snurrad på i min stora hjärna, fick tillslut ge upp och gå flummit till vardagsrummet föratt inte svimma vid matbordet.. aldrig svimmat i mitt liv, men så mycket kan vi räkna ut att det inte var långt ifrån idag.. låg helt enkelt på soffan och ville bara bli frisk direkt!
Mamma gav åtmnistone en burana så att min feber skulle sjunka, och det är nu ungefär 37.5 eller nåt.. känns mycket bättre nu, så hoppas febern hålls så här nere utan medicin.. tycker inte om att slänga i mig tabletter..
Men där fick ni en liten uppdatering, nu tillbaka till soffan..

Ciao!<3

O så kom febern tillbaka

Det blir ingen match åt mig imorn, mamma och jag hade ett avtal, om jag är feberfri ikväll så skulle jag få åka, och allt verkade lovande, feber sjönk under dagen och jag myste under filten i mitt rum och såg på tv/filmer/serier (så som ajg skrev tidigare) och mamma återvände från jobbet också.. lite halft irriterande när man har en så orolig mamma att hon kollar upp på en hela tiden, men hon är väl bara orolig som sagt..
Men alla ni som bor hemma kan säkert gissa vad som brukar hända efter att ens mamma kommit hem.. jo det blir matdags!
Börjadek änna mgi riktigt hungrig vilket var ett gott tecken och ajg gick långsamt till köket eftersom mitt huvud tycker inte om att jag rör på mig när tempen är lite högre, var lite fundersam dock värför det var så svårt att röra på sig nu, slevade i mig maten dock och småpratade med Linda och mamma tills maten var slut och jag återvände till rummet, för att ta slutprovet, tempen som avgjorde om jag skulle få spela eller inte..
vad visade den?

38.3 grader.. 

suck.. 
jag som skulle ha fått spela mot ett av mina favoritlag imorn, pallokejsarit, lite ironiskt eftersom deras namn betyder kejsarna över bollen och de ligger näst sist i hela serien, men de är alltid roliga att spela mot eftersom vi alltid har så bra laganda under den matchen när vi är snabbare och smartare än de på plan..

Så imorn får jag ruttna hemma, fundera på livet och få ner den här febern, jag bruakr inte ha varmt när ajg sover, oftast passligt skönt eller ibland även lite kallt.. men inatt har jag svettas som en liten gris, eller vilket djur som svettas mycket.. trevligt att vakna upp idag..

men nu tillbaka till soffan, orkar ju fan inte sitta uppe mera än 20 minuter..

Ciao!<3

Fredag

Okej, tänkte att jag borde skriva ett kort inlägg och uppdatera er, fortfarande sjuk..
Igår när jag kom från intervjun med Nesenta så kände jag att jag började hosta mer och mer.. tänkte att "wohoo, nu får ajg nån snuva igen" vilket brukar hända ganska ofta eftersom jag även har allergier. . Så jag drack lite te när jag kom hem och tänkte att jag måste på träningar, vi har ju amtcher på Lördag.. så jävligt viktigt att komma på träningar och ha strategi-möte.. och visst, jag kände mig smått hängig, men jag klarade träningarna med hosta och åkte hem halv åtta när träningarna avslutades.. mamma pratade på som vanligt och jag kände hur halsen fortfarande irriterade..
Kom hem hoppade in i duschen och böt om till pyjamas, tänkte att jag ändå inte kommer att göra något idag mera..
Färutom att jag och Linda flyttade på möbler så att jag fick in mina saker hon hämtat från Åbo..
STORT misstag.. efter att vi hållit på i några ynkliga minuter sa jag bara "jag orkar inte mera.." och satte mejj ner i soffan, satte på en film och kurade mig ihop under filten, mamma kom hem och upptäckte mig nio tiden, hon hade själv varit på någon gymnastik sak med jobbet och hon tog fram termoteren direkt, så som alltid.. vad visade den?
klommer inte ihåg exakt, men över 38 grader.. 
skulle kunna vara värre, men när jag har min temeratur på den nivån så är jag ganska trött.. och det hjälpte ju inte heller att jag hade en tent idag, och är vi sjuka på dagar som det är tent måste vi ha sjuk intyg.. hurra!

Mamma väckte mig på morgonen och kollade lite upp, feber hade jag ännu lite men med tanke på att jag knappast svarade på hennes frågor eftersom ajg var så trött och hängig så sade hon att jag stananr hemma, hade ju inget emot den saken.. men visste att jag måste upp om någon timme för att ringa skolan, det är ju bättre att läraren vet var ajg är när hon kommer in i klassrumemt med tent-pappret.. så jag ändrade väckningen till kvart över åtta och somnade in på nyt.. någon timme senare vaknade jag och undrade värför det tog så länge för klockan att bli lite över åtta, kollade på telefonen, halv tio .. helvetem glömt och aktivera väckningen.. så det var att stiga upp och ringa skolan, tenten var ju avslutad redan, men hoppas att läraren fick meddelande efter att jag ringt, bättre senare än aldrig..

Så dagen har gått åt att halft sova i min soffa, kollat på en film, några avsnitt av tredje säsongen för One tree hill och skaffat mig ett sjukintyg, hurra.. 
Men  känner mig fortfarande mycket trött.. så det blir inte allt för mycket updpateringar.. måste komma på vad jag skall göra med matchenra imorn.. inte bra och vara sjuk då, med tanke på att jag led av en liten snuva för någram ånader sedan då vi även hade matcher och jag var borta.. 
suck..

Skrivs senare.

Ciao!<3  

Orka!

Sjuk, så trött att jag inte orkar göra nåt, och jag har tent imorn, suck!!!!

Skriver imorn om jag är i bättre skick, sköt om er och håll er friska.

Ciao!<3

Hemma

Tadaa, jajjo is back! o vet ni vad, jag fick jobbet!
de var jätte trevliga alla tre som intervjuvade mig, massor med frågor, på finska och svenska, och en slags säkerhetskontroll förrän jag fick gå in till området, kanslisten, om man kan kalla henne, tjaa.. hon verkade trevlig och ung när jag kom in, tur tänkte jag, då är det inte lika pinsamt att komma in på ett främmande ställe o be dem ringa chefen i huset.
Men det var inte så trevlgit när hon  frågade om jag hade ID med.. vad fan var min första tanke.. ingen hade sagt att ta identitets papper med, där stod jag med ingenting och försökte låta normal och säga tyvärr så var jag inte informerad om saken.. hon förstod som tur och jag fick en häftig "besökare-vierailia-visitor" lapp att stoppa på rocken innan jag fick sitta ner och vänta på nån som kom och söka mig.. 

Men pointen var att jag fick jobb, och de var imponerade på mina språkkunskaper samt min vänlighet, vad är det med alla som träffar mig, "du är så snäll, så trevli" tack tack antar jag, men allvarligt talat, den där repliken börjar bli en aning gammal efter tja, typ 10 år eller nåt.. 
Men nu måste jag slänga i mig lite te och vindruvor förrän träningarna..
Känns jätte knostigt i halsen, hsotar hela tiden och inte för att glömma, det känns uppsvält.. 
hoppas jag inte håller på att bli sjuk!

Ciao!<3  

Snart smäller det.

Ja eller, smäller och smäller, men om en timme är jag på gatan med stegena mot intervjun, sjukt nsabbt vad tiden går (hur ofta har jag inte sagt det).. men om vi tänker efter, det var många veckor senast som jag kollade till den här dagen, och nu är dagen här , Torsdagen den 29.1.2009 och jag skall på min först abetsintervju, såkalrt stressade jag om kläder och allt annat igår, men har på en av de vanligast klädesplaggena, jeans och min blåa espirit t-shorta, samt en varm och skön collage som värme nu i vinterkylan, de kan väl inte vara så fint klädda på Nesenta? om de är så drar jag av min den varma collagen och visar stolt upp märket på min t.short, för att lite imponera, trots att jag köpte dne på rea (men det nämner vi inte till dem).

Dagen gick ganska snabbt i skolan, lite slött när vi skulle ha typing master på data lektionerna, med andra ord, vi skulle öva på tio fingrars systemet, och här är grejjen, det är säkert bra och kunna och allt går mycket snabbare helt säkert, men om man redan har sin egen stil som är snabb och effektiv så skulle man tro att det duger.. jag kommer ändå aldrig att hålla fast vid tio fingrars systemet när jag studerat klart, för jag skall ännu bli klar med ytterligare än examen efter den här, i vasa bär det av då, får se om det blir laborant (CSI-style) eller om jag läser mig själv till make up artist, F har redan anställt mig till alla festligheter hon kommer att gå på någon dag, ifall jag bestämmer mig att studera lite make up industri.. får se, det är ju en ganska lång tid tills dess,

tyvärr..

Men nu till andra nyheter idag.. äntligen skall jag ta stegena in till 'hallen', det vill säga, jagskall på träningar, alltid har det stått nåt ivägen, och på måndag när jag skulle ha hunnit med målande efter träningarna med tanke på att de började fem när pojkarna behövde vår träningstid, joo då var det skolan som stod i vägen, rä ju hemma därifrån först klockan fem!
orättvist.. så orättvist..

Men kanske jag överlever, hoppas bara att mina kunskaper finns kvar, för jag skall på matcher på lördag, och tjaa.. hmm.. om man inte tränat på en tid så brukar det inte vara så super bra..
jaja, men jag tycker att jag skall ta ett problem i taget..
så först oroar vi oss över Nesenta och faktumet att jag skall charma dem, och efter det kan vi stressa över matcherna, gud mitt liv är ju som en ända stor soppa med stress som ingrediens!

Skrivs senare.

Ciao!<3

Dags att kasta huvudet i dynan

Så var den dagen slut, gud va skönt, att veta att nåt gick som tänkt idag.. har äntligen klart målat i rummet, och imorn kommer en del av möblerna som skall in i mitt rum, hyllan för tv:n och ett soffbord, samt såklart, tja.. mitt nattduksbord, så att mina böcker kommer nånstans, jes jes jes.. satte just och kolladep åGreys anatomy i min soffa mot den bruna chokoväggen såg tv:n perfekt ut, eller tja, var ju såklart och drömde om choklad varannan minut men nåjo.. hmm..

Serien var bra som alltid, men som tur fanns det lite godis kvar i påsen så serien sjönk in och ajg glömde chokoväggen, hjälp mig dendagen som det inte finns nåt gott i huset..


Men hoppas alla förstår hur jävligt glad jag är just nu, jag har ett rum, nu mår jag bättre med stressen, men måste packa med allting till arbetsintervjun imorn, vad skall jag ha med? de bad ju inte om några papper eller nåt.. hmm.. mycket frustrerande att inte veta något..


Men nu blir det att skriva lite med vänner förrän jag kastar mig i min säng med nytvättat hår och läser ett till kapitel av Breaking Dawn.. :)


skrivs imorn igen.


Ciao!<3 


19.19

Så visade klockan när jag började skriva det här inlägget, såklart så sprang jag efter telefonen direkt efter första ordet så nu visar den 19.20, ou well..

Slappnat av lite nu, slängde i mig ltie frappe så att jag skulle piggna till, och det gjorde jag, men har ett konstit tryck i huvudet, två alternativ, ett. huvudvärk påväg vilket brukar betyda att jag blir sjuk snart..  två. stressen har samlat sig upp i huvudet och den vilar där tills jag slocknar ikväll..
Nåja, får se hur det artar sig, men stressen beror ju på att jag inte vet var mina nycklar är och faktumet att jag imorn skall på den viktiga intervjun!

Shit pomfritte..
hade helt glömt det förrän jag låg i F:s säng idag och deppade..
första intervjun någonsin för min del, och jag skall direkt efter skolan, eller okej, mitt på skoldagen, fick ta ledigt.. ja efter ekenäs bussresan så skall jag dit, charma alla och försöka få åt mig erbetspraktik och sommarjobb..
hoppas jag får jobba på rikssvenska avdelningen så får jag snacka med alla från sverige och snacka med dem glatt, kan ju finska flytande, men svenska är i mitt hjärta mera (oi va poetiskt det lät)..så jag föredrar att snacka och skriva det.. fast jag funderat på att skriva ett kort blogginlägg på svenska och finska, översätta helt enkelt så att ni sverige bor som inte vet "the basic stuff" av finska ord kan lära sig.. ja ja, får se hur det går med den saken.. tankar av er kanske skulle vara bra? tänker inte sitta och skriva dubbel tid om ingen är intresserad :)  hihi..
men vet ni vad, nu tänker jag springa ut och hoppa hopprep, måste ju få den där lilla motionen efter hela veckan av slappande.

Ciao! <3

Dagen som gick åt helvete!

Kommer ni ihåg igår hur jag glatt meddelade att jag skulle vara mera aktiv idag, skriva längre inlägg och skriva tidigare? undrar ni värför jag skriver först nu?
Här kommer svaret..

Dagen började med att jag vaknade trött och halft sen, så som alltid, lyckades ändå ta mig til lbussen i tid och halft sovde halvtimmen som det tar att åka till skolan, väl framme i skolan sovde vi lite till med kompisarna tills läraren kom, det är då vi oftast först aktiverar oss lite mer.. FÖrsta lektionen var administration.. med Henriette.. gissa hur jag ogillar det ämnet, det ända man snackar om är normer och ledare.. jaja, vi skulel få ut tenten, *happy day*, det var den tenten som jag skrev dagen efter F och M:s födelsedag, alltså den jag inte läst så mycket på, nåjo, jag fick ut tenten, vitsordet blev 3½.. av 5.. så inte sååå dåligt, men vänta bara det kommer mer, jag bläddrade igenom uppgifterna och kollade på uppgift fem där det var skrivet med en blå penna brevid "har du missförstått uppgiften?" och joo det hade jag, tanken var att man skulle beskriva t.ex. en läkare eller lärare och hurdan "makt" de använder (ex. Formell makt) men jag trodde man skulle beskriva de olika ledartyperna och hurdan makt de använder, så jag förstod vad jag skulle göra i uppgiften, förstod bara inte vilka ledare jag skulle berätta om, så jag berättade om den auktoritärska, demokratiska och låt gå ledaren som använder sig av formell,kunskaps och socialmakt...
och vad fick jag fö den långa uppfigten jag skrivit.. noll poäng av sex..
jösses rosorna dog då omkring mig, skulle jag ha fått poäng i den uppgiften skulle jag ha fått 5 i tenten, det vill säga det bästa vitsordet som finns, usch, redan då gick dagen neråt..
inte hjälpte det heller att jag fick vara i ett omklädningsrum fullt av ekenäs divor som snackade hur man skall prata, vilken kajal och puder man skall använda, det var ett litet 'helvete', är inte så jätte intresserad av deras åsikter om deras ögonformer och om de har en bred näsa eller inte, och nite för att glömma faktumet att en av dem satt vid mina kläder glatt och nöjt när jag traskade ut ur duschen.
Men tro mig , dagen blir inte bättre efter det..
Hade hälsogransking idag, ett måste för alla första års elever, allt var halft tråkigt att disskutera om, har du regelbunden mens, kontrollerar du dina bröst regelbundet och hur trivs du i skolan, alla tjejer vet att dessa frågor kommer.. man babblade sig igenom det och började med de olika testerna, visar sig att jag ser lite sämre med vänster öga, vänster öga står på nummer 1,25 minus medan höger öga står på 1,25 plus .. hon sa dock att det här är ganska vanligt, men det var en liten trevlig minus faktor på min dag, skall jag nu också ha sämre syn mitt i allt, ögonen har mått lika bra förr..
Men den största saken för idag hände när jag kom hem, eller tja åtminstone till trappan..
jag hade gått hem med F och M som hade haft ungefär en liak dålig dag som jag så vi klagade oss för varann på vägen hem, nå när vi sagt hejdå och jag kom in på min gata och till postlådan, tog jag posten och skulle ta fram nycklarna, nucklarna! inga nycklar här eller där, gissa paniken i mig, för jag kom inte in, hade ingen aning var mina nycklar var och min halft creepy granne stirrade på mig och undrade vad jag höll på med, som vanligt... gud, provade ringa på dörrklockan, just det ja, Linda är ju i åbo idag, hon är inte hemma och öppna, provade ringa mamma, men hon var mitt uppe i ett affärssamtal, funderade på att ringa min bror, men han jobbar i esbo, och skulle inte ha hunnit hem snabbt.. så där satt jag på trappan, arg och trött, för att inte glömma i panik.. provade ringa mamma pånytt säkert i en halv timme, inget svar, tjugofem före fyra gav jag upp och gick ner till f och m som tog mig emot med trötta och välkommnande armar, slängde mig ner i f.s säng såg på när hon spelade sims och försökte få sina ungdomar i spelet någolunda normala, samtidigt som jag läste på boken, som tur att den var med, äntligen ringde mamma, jaha, hon var på övertid och visste inte när hon skulle hem, suck! Trodde jag skulle hamna vara hos F och M till sju på kvällen, för övertid bruakr verkligen vara länge för mamma, tack gode gud att jag hade boken, men hon ringde dock tio före fem och sade att jag kunde börja gå hem och att hon skulle vara där om ca. tio minuter.. så vilken underbar känsla, jag får gå hem, klcokan fem, fast tanken var att jag skulle vara hemma tre med en bok och en godispåse, samt ett rum att sitta i..
Värför kan inte saker gå som planerat..
känner mig som en av huvudpersonerna i en dramatisk bok där de alltid frågar sig själv "why me?"  .. för det frågar jag mig själv just nu Värför jag?

Jaja, borde tänka positivt, det är alltid nån som har det värre, så vem vet, kanske du också har haft en dålig dag, läst det här och direkt mått bättre, då har jag åtminstone gjort någon nytta idag..

Men nu blir det lite mat och boken, om jag inte somnar, inte varit så här trött sen i går kväll..

Skrivs senare.

Ciao!<3
 

Sömn behövs, SOS

Så det blev inget hopprep idag, eller någom lugn tv tittning i mitt rum, jag är nämligen inte ännu heller välkommen dit och bo helt och hållet, trots alla perfekta tejpningar så skiftar den gamla blåa igenom uppe vid listerna, och tja.. mim mamma är inte nöjd med sådant resultat, så imorn skall vi fixa det, men jsut nu så skall jag dock sova där, prova helt enkelt, men rummet har inte så jätte mycket värme med tanke på att elementet såklart har sagt upp sig, trevligt trevligt.. men som jag sa till mamma, jag har sovit i ett tält och inte frysit ihjäl, jag klarar mig.. plus att jag har mitt täcke.
imorn slutar jag tidigare så skall skriva bättre då.. just nu håller ögonen att blunda nämligen..
Så gonatt, ses imorn efter en onödig skoldag..
suck!

Ciao!<3

Tisdag, serier och nytt rum

Nu närmar det sig, skall snart vittna bevisen av mitt hårda arbete när jag drar bort merkeringstejpen vid listerna, mamma skall ännu lappa till de ställen på väggen som hon är lite missnöjd med, vilket betyder att hon gör det nu, vilket betyder att jag får ett rum inatt!
Happy day, aldrig varit så glad som nu, eller tja, inte varit så här glad på en tid åtminstone.. :)

Så det gäller att montera värme-elementet (eller som vi "finnar" kallar det batteri ) och sedan flytta in sängen och rätta till soffan så den inte är mitt i. oi oi oi.. kan int vänta..
Så vad händer förutom det ikväll?
Jo, huset blir tomt, förutom jag då som vandrar omkring.. så jag tänkte dra lite cirkelträning, ni vet, hopprep, magmuskler och benmuskler.. måste ju börja en liten förberedelse till Cypern, sen tre veckro före drar vi för fullt muskel övningar, eller hur F?

Så återkommer med ett nytt inlägg efter att jag dragit bort tejpbitarna och hoppat mig svettig och även tagit en varm dusch..
Tja.. låter som en ganska okej kväll
Förutom att jag har lite ångest för min bok nu, den slutade så spännande och nu är det en "paus" i edwards och Bellas liv och vi hoppar istället till Jacob, om jag förstod rätt, har inte läst ännu vidare, för klockan blev så mycket igår..

Skrivs senare.
(om jag inte ser på Lipstick jungle och private practise såkalrt :D  )
Ciao!<3

Efter tv-kvällen

Skönt att koppla av och kunna se på tv, trots att det är konstigt att inte göra det i mitt rum utan mitt på sängen i vardagsrummet, så inte jätte mysigt, men jag klarar mig..
Och vet ni värför?
Jo,tio minuter innan desperate hoouswifes slutade så öppnades ytterdörren och in kom min älskade bror, tack gode gud, han var här för att måla,  tio på kvällen, hurra! var så glad just då.. detta betyder att sista "toutchen" kommer imorn på ställen ifall det behövs och hopperligen så kan jag kanske flyttai n imorn kväll, åtminstone på onsdag blri det av!

Det bubblar bara inom mig just nu, får ett rum, ÄNTLIGEN!
eller skall vi säga, igen.

Så vad händer nu?
Jo skall försöka varva ner, läsa ett kapitel eller tre av boken (som är sjukt bra.. riktigt synd att lägga bort den) och efter det snarka tills klockan slår tio före sju imorn, trevligt, tjaa.. sånt är skollivet, har dessutom ett och samma ämne imorn från halv nio till fyra, men med två olika lärare.. men ingen dedra är min favorit, så.. suck!
Hörs som om jag spelar en del tetris imorn.
Gonatt alla bloggläsare o så ses vi imorn, troligen efter skolan, chansen att jag sitter framför datorn och skriver blogg i skolan är samma som ,tjaa.. en kamel kommer in i klassrummet.

Ciao!<3

Målat o klart (nästan)

Ja vet, lovade ett inlägg efter skolan, men när jag kom in genom dörren lite före fem så stod mamma redan i vardagsrummet och sade att nu skall det målas, min bror skall ju hjälpa mig med den bruna väggen, så för mig gällde det att måla resten av de ljusa väggarna idag för andra gången..
Så nu är min del av målningen klar, och tur det, för snart börjar ju måndags programmen.. Ugly Betty och Desperate Housewifes.. nam nam.. det bästa med måndagar, skall fixa åt mig en stor skål med flingor och banan skivor, samt lite te medan jag sätter mig på mni säng i vardagsrummet och kollar igenom programmen..
Det kan jag också meddela att jag aldrig sovit så dålgit som inatt.. först lyssnade jag på diskmaskinen halva natten, eftersom det inte finns en dörr till köket från vardagsrummet, bara en mellanvägg.. och efter det så började lampor lysa in i rummet som är allt för stort att sova i, dessutom vaknade jag många gånger under natten, riktigt tråkigt att måsta onöda en nattsömn på sådant..

Som jag också skrev på morgonen hade jag tärff med två av mina lärare idag.. Fröst med min egenlärare och sedan med en ämneslärare som skulle ha en utvärdering med mig om alla svenska affärsbrev jag skrivit..
På egenlärar träffen gick vi igenom mina vitsord, alla femmor och fyror, förutom två datakurser som jag fått treor i, men det är sjukt bra resultat med tanke på att vi suttit bara och spelat tetris..
Och eftersom fem är det högsta vitsordet kan ni gissa att ajg var mycket nöjd med resultatet..
Efter det fick jag reda på at Nationalekonomi och Eu, ämnet vi läser när jag åker till Cypern i två veckor så kommer vi att ha den sämsta ämnesläraren någonsin, så att oroa sig för underkända vitsord så kan vi glömma, bara jag göra uppgifterna han ger och är lite extra vänlig mot honom när jag är på lektionerna så är det inget problem, kommer att få en trea åtminstone, om inte bättre, så tack Hasse för att du är så otroligt vänlig.. :)

På ämneslärar träffen så fick jag även bra respons.. en femma på betyget och alla mina affärsbrev tillbaka, ifall jag behöver dem senare i livet..

Men nu och kolla på Betty..
Troligen ett inlägg ännu senare ikväll, får ändå inte mitt "sovrum" för mig själv förrän elva.

Ciao!<3

Måndag

Snart skall jag träffa alla lärare o lyssna vad de har att säga, men före det blir det att skicka iväg lite skolarbete, så änska mig lycka till o så skrivs vi efter skolan..

Förresten, Marcus kommer idag och hjälpa mig måla den bruna väggen, vilken härlig bror jag har, han  vill verkligen att jag skall ah ett snygg rum, hurra för mig och honom.

Och hoppas ni alla haft en trevlig måndagsmorgon, jag vet att jag hade det, fick sova lite länngre och så gick jag en bit med F idag eftersom hon råkade vara ut och gå när jag startade mot busstationen.


Ciao!<3

Snart och sova

Så jag hann bara måla ett lager idag, tack vare mamma som pointerade ut lite saker åt mig som jag skulle ha kunnat fixa på andra varvet, men nåjo, det är hennes hus, antar att hon måste få bestämma lite..
Så imorn skall jag måla en hel del faktiskt.. hela rummet för andra gången, tror ni att det kommer att gå bra? jag tvivlar på saken, tror att jag flyttar in om några månader, så att allt säkert går bra,
Men det här betyder att min tanke att träna imorn flög ut genom fönstret eftersom det inte finns en chans att jag hinner med allt, och att få ett rum är på plats nummer ett på prioritets listan.. hmm.. hoppas de förstår i laget, men det här är viktigt för mig så.

Förresten så har jag en liten grej för F, om hon råkar läsa det här så kanske hon blir nyfiken, och det var tanken också, men tänk er svart låda och en silver låda, det är ledtråden, skall se om hon kommer på det via dessa ledtrådar eller om jag måste berätta svaret åt henne.. :)

Men nu skall jag gå och börja lläsa på den fjärde och sista boken (åtminstone för tillfället) av Twilight.. Boken heter Breaking Dawn, och oi oi oi vad jag långtar att få läsa mig in i den världen igen, lite synd att man inte kan leva i den världen allt för länge, ingen text kvar snart mera..
snyft.. men det går några rykten om att femte boken skulle komma till sommaren, hurra!

Skrivs imorn


Ciao!<3

...

Vet nån hur man får upp målburken utan att hälla färg ut på hela golvet?!?

Snart..

Nu sitter jag här ensam igen framför datorn, men med massa framsteg. Mamma håller på att tjepa lite väggar åt mig i rummet så att jag kan börja måla, och fick inställningarna på Word att fungera.. så jag kan börja skriva de också,  känns jävligt skönt.. att få det gjort äntligen..
Och dessutom betyder det här att F och M snart anländer till huset en gata ovanför deras för att hjälpa mig, hur bra är det inte att bo nära varann och alltid finnas där när en av oss behöver den andra och tredje.
Jaja, ingen tid att skriva mera, tänkte bara informera om framstegen.. :)

syns ikväll, eller imorn.

Ciao!<3

Madagascar 2

Jaha, först stressar man till max över att ha allt klart när Linda kommer.. o så är de inte här på evigheter!!
Så här sitter jag och bloggar medan jag kollar på film, ni kan säkert gissa vilken (för er mindre begåvade, kolla rubriken)..

Så vad skall man hitta på, har ju inget rum att sitta i och all musik är nerpackad.. lalalalaa.. jätte roligt..
tja har ni några förslag på underhållning så skicka gärna då en rad eller två.. för just nu går jag nästan med på vad som helst.. men märk.. nästan..

Så jag skriver säkert några uppdateringar då och då idag om inte det börjar hända nåt snart.

Ciao!<3

Söndag..

Kan bara meddela åt er alla som håller på att måla rum, eller tänker på att måla det, skatta er lyckliga att inte er syster, bror och du själv skall flytta/måla..

Som sagt så var mitt nya rum Marcus förvaringsutrymme medan han byggde hus, och igår tog han bort grejjerna så att jag kunde måla, men inte nog med det, snart kommer Linda (om ca. 1 timme) och skall ha alla sina saker från Åbo (hon kommer att flytta tillfälligt till England och behöver ingen lägenhet i Finland) till mitt rum, där som jag bott de senaste åren.. s ådet här betyder att alla mina saker måste vara ute ur det rummet före hon kommer.. så just nu befinner sig alla mina kära ägodelar i vardagsrummet, och hälften av sakerna på min säng eftersom de inte ännu var nerpackade..
hmm..
trevligt..

Målade nyss väggen som gränsar till den blivande chokobruna väggen, först var jag nöjd med resultatet, men desto mer jag ser på väggen desto mer fel ser jag, och färgen är slut.. så det är lite panik just nu inom mig, för som vi alla vet kommer min bror att inspektera rummet, och killen har ju stora ögon för målande med tanke på hans jobb, suck.. men till mitt försvar.. första gången jag målade, och marcus gamla färg på vägen, en lite smått skrikande baby-blå skiftar igenom min vitchoklad färgade vägg hur mycket jag än målar på, inte så smart val av färg med tanke på att det är svårt och täcka.. men hmm.. färgen är så ljuvlig att jag inte skulle vilja ge upp den.. kommer ju attt leva i en chokladvärld.. hihi!!

Så idag kommer tiden att gå åt till flyttande och målande.. skall dessutom hinna koka ris till famlijen som skall hinna äta.. har jag nämnt att jag inte är så bra på matlagning?

Så får se hur det går, lyckas säkert med något igen :)

Men jag kan ju trösta mig med att jag får ett antal filmer av min syster idag , som jag får ha hemma hos oss åtminstone ett halv år.. om inte mer.. så ni vet var ni hittar mig i mitt nya rum, på soffan!

Men nu måste jag fortsätta med Affärsbreven som skall vara klara imorn.. sällan ajg lämnar allt till sista minuten, och det värsta av allt, jag vet inte mera hur gamla word fungerar efter att skolan har bankat in i mitt huvud den senaste versionens inställningar.. så vet inte hur jag skall få paragraferna och tabbarna rätt.. , hjälp..

Ciao!<3

En tiondel avklarad av målningen

Hej på er era tålmodiga blogg-läsare, hoppas dagen gick bra åt er, skrev ju ett inlägg här tidigare om mitt nya rum som idag skulle målas.. och tja, här får ni resultatet av dagen..

Började som sagt att hjälpa min bror Marcus och hans sambo att flytta ut deras saker, och efter det så tog jag itu med att börja packa saker ihop i mitt nuvarande rum (det gula rummet).. vem kunde tro att det fanns så massa skit i ett rum?!?
Allvarligt talat, slängde ut säkert 7 påsar med onödiga saker ut i roskis idag.. hetl sjukt, allt från prydnands saker till tjaa. papper och saker..
Helt otrolig hur man kan samla på sig saker, tänk er såhär.. hur ofta håller ni inte i något och funderar om ni behöver det eller ej? nå ni tänker spara det ifall ni behöver det om något år...
glöm den tanken, behöver ni den här prylen om nåt år, köp en ny, för när ni skall flytta ut era saker, har tidspress och försöker bestämma er vad ni behöver, tro mig, då är helvetet löst och det finns inget du kan göra åt saken, förutom slänga ut en hel del svordomar..

Men som tur räddade F mig, och tillslut gav jag upp hoppet att avsluta packandet idag och vi satte fart på mamma som skulle tejpa för listerna i mitt rum så att vi inte kletade på målfärg..

här kommer planen hur det skulle fungera..
Idag skulle vi måla första lagret klart av den ljusa färgen, före gladiators och efteråt dra på det andra lagret, och imorgon så skulle vi dra mörka väggen, äta mat och dra andra lagret på av det mörka..
tja, förutom faktumet att jag är mycket långsam och målade med fel teknik så kom det ett till litet  problem.. målfärgen kommer inte att räcka till!
Så imorn målar jag andra lagret av den ljusa färgen, bara på den väggen som gränsar till den mörka väggen, och så drar jag samma plan för det mörka som förr..
Så resultatet av den här katastrofen? joo.. måste köpa mera färg på måndag.. så målar på måndag kväll allt klart.. ochh på tisdag får jag flytta in.. hmm..
jag har på känn att planen ändrades lite, men ingen går väl aldrig som planerat..
Men som sagt så skrev jag att jag använde mig av fel målar teknik, hur kommer det sig? joo, för det första så är jag ju Jajjo, det mesta jag gör går ltie snett, och för det andra, så var min bror och påpekade felet, eller inte egentligen berättade rakt ut att jag inte varit så bra.. men han tog över målningen på den sista väggen, han målade fem gånger snabbare, och resultatete är tio gånger snyggare..
jaja. nu tänker jag använda mig av dett "kort".. han gör det här som sommarjobb och han är 11 år äldre.. så han har lite mera erfarenhet..
Men hur bra är det inte att klantiga jag har en bror som honom.. :)

Men annors var dagen bra.. förutom att jag är trött som ett litet barn så hade vi roligt med F och M, musiken på, "shake that ass" och såklart så gick vi igenom lite diskussioner om Cypern, "James" och tjaa.. allt annat som det finns på jorden och rymden att snacka om..
som vanligt då..
;)

Men nu skall jag krypa ner i min säng, sista natten i det gula rummet, för imorn flyttar jag till vardagsrummet tillfälligt när Linda hämtar sina saker från Åbo.. jaja, såkalrt så skall alla i min familj flytta samma helg! men det är ju min familj så :)
Men NU och läsa, och sova!
väckning imorn nio, om jag inte trycker på Snooze.

Ciao!<3

Lördag

Godmorgon värld, kan nu med glädje meddela att det är totalt kaos i vårt hus, saker hit o dit, mitt rum ser ut som en svinstia, har slängt ut alla onödiga saker, eller hälften av dem, har ännu sex stora lådor att gå igenom..
värför fick ajg för mig att flytta nu?
Men det går, behöver bara en liten paus nu, saken är ju inte och blir bättre heller av att tjaa.. min brors saker är i tamburen, och väntar på honom, som är iväg med flyttbilen någonstans..

Så igår nämnde jag att F och M skulle komma hit.. det var som en av våra alla kvälalr tillsammans, lite dans musik på, singstar, film, massa onödigt snacks.. och såklart mycket skratt.. men nu har vi satsat på en ny sak även till våra kvällar, Limbo.. hur kul som helst och jag undrar värför man inte hållit på med det tidigare (förutom i lågstadiet).. det var bara F som gick lägre och lägre ner den här gången, medan jag skötte den viktiga uppgiften att hålla i pinnen, och M fotograferade som en galning.. 

Men nu till den bästa nyheten av alla, håll i hattarnadet blir CYPERN för oss tre galna vänner.. resan bokades igår kväll hos F och M.. och det är samma hotel. en vecka tillsammans i södern, med alla snygga greker på stranden.. mums!

Väntar så, det är ju såklart först 4 maj, men hur som helst.. vi skall dra igång med magmuskel övningar om någon månad så att "tvättbrädorna" är i skick när vi trippar omkring på Nissi Beach..

Men nu återvända till packandet av saker.. och städandet,
Suck!

Ciao!<3 

Tappar, och ännu mera tappar

Hinner skirva ner ett litet inlägg före F och M anländer, rktigt stolt över mejj idag.. mpåster erkännas, funderade på att strunta i skolan idag efter andra lektionen, för ärligt talat, stirra på samma presentation från halv 9-2 tog på krafterna.. dessutom så ville jag till hemstaden för att kunna chilla med F och M.. som sagt stod det pizza på matsedeln idag, nam nam, det var ju M:s andra födelsedagspresent.. och visst var det roligt och så, F lekte lite med maten, om man kan kalla kryddor till mat, och jag åt långsamt som vanligt..
Allt var okej, ända tills tapparna kom, för er som nite vet ,tappar är med andra ord elever på sjuan.. jag lovar dessa tappar tror de äger världen, värsta blickarna när man gick förbi dem, säkert en massa viskningar också när vi gått men vi borde väl inte bry oss.. men ärligt talat, jag är inte så mycket för mode, gillar att shoppa men att sitta o fundera aen halv timme vad jag skall ha på mig så nej, men en sak är säkert, jag skulle aldrig sätta på mig svart/vit rutiga jeans.. det såg ju inte bara klokt ut..
 
Nåjo.. eget val antar jag..

Som sagt så är F och M snart här, så hinner inte skriva allt för mycket.. men rolgit skall det bli.. menyn ikväll står av godis, ett äppel som jag skall prova att äta utan att dö av allergi reaktion.. och såklart jordgubbs juice.. hihi..

Lovar att skriva en liten rapport om kvällen bara jag hinner, men förvänta er inte så mycket inlägg det här veckoslutet.. med tanke på att det skall målas, flyttas och städas..

Jaja, före jag avslutar det här inlägget så kan jag ju med STOR STOR STOR STOOOR glädje meddela att bara resan beställs som är F,M och Jajjo tillsammans på Cypern den 4 maj till den 11 maj, jag är troligen i himlen just nu, hur perfekt är inte det!!

Jepp, som sagt, återkommer senare!

Ciao!<3

Snowfight!

Kom precis in från, tja utomhus.. sjukt kul man kan ha i snön om man låter sig sjunka ner till åldern 7.. men hej, jag bor i en liten stad, vem skulle märka mig, F och M.. (svaret är alla bilasr som kom förbi,uup!)
Men som sagt roligt var det, och man kan med gott samvete säga att man lite gick o sprang och motionerade.. heh..
And guess what.. har inte änns börjat med affärsbreven (dumma jag!).. men hittar inte någon inspiration, provat med allt, te, mat.. lyssna på I kissed a girl, inte för att det hjälpte nåt.. suck!

Men tror jag tar det beskymmret på söndag kväll när Linda är här igen, hon är ändå och hjälper lillesyster alltid.. ingen skillnad vad det gäller, människan erbjöd ju sig att skaffa alkohol från båten åt mig när jag var 14! men jag tackade ja, mammas lilla flicka, åtminstone då.. för gissa vad händer imorn.. joo, det blir singstar/ute/hanging out-kväll med F och M hos mig.. pizza på stan, hälsosamt, och ännu hälsosammare snacks på kvällen, sedan tidigt upp på lördag och flytta ut Macke och Lotta och efter det, städa rummet, tejpa och börja måla!
Hur härligt är inte det..
Nej nej.. nu har jag fyllt upp mina två inlägg/dag krav.. så nu tror jag vi avslutar detta inlägg och önskar er alla en god kväll.. och, tja jag antar.. gonatt..
hehe..
syns imorn, om jag får en stund att sätta mig ner och skriva ett inlägg för F och M..

Förresten.. hur sjukt var det inte att Obama måste svära eden pånytt, det var ju inte hans fel från första början, ja ja.. nu passar amerikanerna tydligen på att följa reglerna exakt från A till B.. undrar var den tanken fanns förr i deras land..
Nå, bättre sent än aldrig!

Ciao!<3


Back!

Ja igår blev det inget inlägg, kan ni säkert förstå med tanke på att, tjaa, F och M fyllde 16, vi tre fick snacka med deras föräldrar om Cypern resan, som kommer troligen bli av om bara alla får ledigt (jess!!!!!<3) och dessutom hade jag en tent att läsa till..
Pust.. och jag som älskade mitt liv..
Nej men dagen var kanske lite stressig efter skolan, men antar att F och M uppskattade sina paket (M= en gratis pizza när hon vill och en bok, F= en Party topp som var söt som färggrann), och såklart så hade vi en trevlig kväll med exotiska frukter, skratt och vanilla visp.. hehe.. om ni inte var där förstår ni knappast..
Nåjo, partyt blev ltie avbrytet när jag skrek till av synen över ett viktigt papper, vår resebokning! eller skall vi säga mammas resebokning, hon hade inget sagt åt mig så gissa min chock när jag såg den, var ju inte medveten att den var resan beställd och fasan började komma fram i huvudet och kroppen, F och M:s föräldrar var ju inte övertalade ännu, hopperligen ghick det någlunda bra igår med den saken, F snackade som vanligt.. hon har en rysligt användba förmåga, övertala personer.. jag satt halft nervös i soffan med tanke på att jag skulle le och komma på allt positivt om Cypern, och M som satt brevid sin mamma troget och pointerade ut saker då och då..
Dessutom kom vi in på en diskussion om, tja.. strippklubbar nära hotel, men för att spara alla från pinsamhet så skall jag inte gå in på detaljer.
När jag troget kom hem genom dörren klockan nio igårkväll, hem till mamma och ett rum som ser ut som en stad efter en orkan så slog det mig en liten tanke.. hm.. TENTEN!
suck.. nåjo, satte mig på sängen och zappade igenom kanalerna, bra läsar-teknik, tror klockan var tjugo före 11 när jag började läsa, och tja.. den var elva när ajg slutade, så är inte så flitig av mig, ändå gick tenten helt okej, vi satte och svor hela klassen på rasten före, försök själv att komma ihåg alla olika namn till faser när en ny frupp människor möts (initial,vi,platå,konflikt,samarbete,serperation osv.), eller namnet på olika ledare (auktoritär,demokratisk,låt-gå) eller kanske bara alla olika versioner av konflikter (sakkonf.-relationskonf.-rollkonf.-pseudokonf-) ja, som sagt, mycket svordomar utbyttes under rasten, inte för att nämna resten av materialet vi skulle kunna.. men för att spara er en tråkig tio munter så skall jag hoppa vidare..

Vad är det för fel på vissa killar i tonåren, de är bara till skada om man faller för dem rejält, en person ajg känner, snackade om det här idag, inte alls kul att höra hur någon kan fixa problem i människors liv, jag menar, är de galna i hunuvet dessa människor som kallas för män.. man kan inte bara ändra sig var tredje sekund. gör ett vad och håll dig vid det, och blanda inte in halva unversiumet..

Så vad händer idag, tjaa.. förutom lyssnande på Kate Voegeles album så blir det troligen lite att läsa på boken (hehe), hoppa lite omkring o dra cirkelträning.. eftersom jag måste hoppa över träningarna idag pågrund av följande orsak...

SKOLUPPGFITER.. här trodde jag att det var över, att måsta ha allt på en och samma gång gjort.. nåja, skall bara skriva två engelska affärsbrev, hurra..

Men de skall vi väl fixa på nåt sätt..

Förresten, bara en vecka kvar till Arbetsintervjun, vad skall jag sätta på mig? vet ju inte vad deras klädsel-kod är, jeans, kjol`? vem vet hur de klär sig, hmm.. måste snacka med Linda, hon bruakr ha dessa saker under kontroll..
Och ännu en sak förrän jag avslutar detta inlägg..
Imorgon är det fredag!<3

Ciao!<3

Gonatt

Ja, så va den dagen slut, som jag srev tidigare, förvänta er inte några inlägg som är långa, bra om jag kommer ihåg att skriva.
Men när stressen är över kommer fingrarna att trycka på tagenterna igen, det lovar jag er! :)

Gonatt!

Ciao!<3

Förresten..

Ja vet, borde inte änns skriva ner de här meningarna, men måste ju visa lite respekt till Mr. Obama..
Om en halv timme kör programmet igång, så zappa fram kanalen och kolla när den första svarta presidenten i Amerika tar åt sig makten (av Bush dessutom!)
Rock on Obama!Ciao!<3

Tisdag

Som tidigare skrivet, vart försvinner tiden?
Kom precis hem från butiken, och skolan.
Ett: Skolan gick så jävlgit långsamt framåt idag att gud hjälp mig.
Två: Trött eftersom jag inte kunde sova på hela natten, ingen aning värför.
Tre: köpt målfärgerna idag, HURRA!
Fyra: Massor med skolarbeten som klumpar sig ihop på samma datum , hjälp!

Så vad kan vi konstatera, joo, det blir inga långa inspirerade inlägg på några dagar, förrän saker och ting lugnat ner sig..
Så skriver lite senare ett "gonatt" inlägg, men nu blir det att läsa på tent, kolla på projekt, fixa det sista, så som paketera in presenterna till F och M, samt även hinna se på Lipstick Jungle, vill se hur det verkar nu, hur länge följer de boken? *nyfiken*


Ciao!<3

Vart försvinner tiden?

Ingen aning vart tiden rinner iväg, suck.. vill ni höra min dag?
(i know u do!)
Skola, gå hem från skolan (påvägen träffade jag en gammal skolkompis som gillar att snacka så det blev lite brått), hem och byta om, träningar och hem, så halv åtta var jag hemma ordentligt, utan att behöva svänga om och springa ut genom dörren, fruktansvärt stressigt med måndagar, och tänk på alla stressade människor i världen, det här är ju bara min måndag, tänk på dem som har det såhär varje dag, ingen aning hur deras tid räcker till, dessutom har jag inte börjat att läsa på tenten ännu, jaiks! börjar bli brått, kanske imorn, annors ligger jag illa ute på onsdagkväll..

Förresten, dagarna närmar sig tills jag skall måla om rummet, wihii..
Och vill ni veta nåt annat kul, F och M's föräldrar har halft gått med på Cypern resan, nu beror det lite på mina kära vänner såklart, hoppas dom skall falla för mitt oskyldiga förslag i cypern med mig och en massa greker, men man vet aldrig, men blir det en resa med oss tre så lovar jag attt ingen av oss vill återvända hem och till skolan.

Men nu tillbaka till pointen om att måla mitt rum, som sagt, skall ha lite hjälpredor, men vet ni vad jag fick reda på idag, jo min bror hade planerat att hjälpa mig, skulle måla hela mitt rum helt själv, för att vara snäll mot mig, hur underbara syskon har inte jag!!! först lassar linda ååt mig några sopsäckar fulla med väskor och kläder ifall jag hittar nåt som passar.. och dessutom får jag hennes DVD och dvd spelare när hon flyttar till England för 6 månader, occh så har vi mni bror, aah.. min käre storebror Marcus, som faktiskt offrar sig för mig en hel del, hade före julen en match mot Bröder-Pappor-pojkvänner, sjukt kul fast vi fick styk, men det var ju på skoj och så, men Marcus var så inne i tanken att få spela och han trodde att jag inte visste om att det skulle bli av med matchen, han skulle överraska mig, tyvärr visste jag allt.. men aaaw.. han är så gullig av sig, men tyvärr så hinner han inte måla rummet eftersom jag är så ivrig med att flytta in och han skall flytta in i sitt nya hus som han byggt själv samma veckoslut, så tjaa, inget målas tillsammans..
Men HEJ!
Det är tanken som räknas :)

Ciao!<3

Måndag

Godmorgon underbara värld!
Vaknade precis, utvilad och glad, eller nåjo, kanske inte så utvilad eftersom klockan närmade sig halv två förrän jag släckte lampan men nåjoo.. jag överlever :)
hehe..
Orsaken värför jag vakade så länge igår? min bok såklart, men även käre F som ajg smidde planer med, om ni läset kommentaren i förra inläggt så nämnde F något om Cypern, värför? joo vi kom på iden att hur kul skulle det inte vara om hon och M skulle flyga ner till cypern den andra veckan jag är där i Maj, skulle de få träffa alla mina underbara släktingar och alla snygga greker, nam nam :)
Vi är ju kanske smått galna med tanken på att vi har två stora hinder framför oss, min mamma och deras mamma!
Men tacka gudarna, om de finns, min mamma gav tummen upp, om ajg förstod hennes ord rätt, och om hon inte var sarkastisk om F skulle börja bearbeta sin mamma idag efter skolan, säger bara , knäpp era händer, sätt tummarna upp, och hoppas hoppas hoppas!

Vad händer idag då?
Jo skola om några timmar. slutar fyra så har med andra ord två lektioner idag, i data salen, hmm.. så jobbit, pust!
efter det blir det halvtimmes bussresa in till busstationen och efter det traska hem i snön!!!  ja ni läste rätt, det har kommit mera snö på natten, gissa mitt leende idag på morgonen, snön är ju lite sen, men bättre sent än aldrig, måste bara komma ihåg vattentät mascara idag, eftersom jag och Robin har alltid snöbollskrig (och då menar jag verkligen krig!) när snön täcker marken..
Jaja, oftast vinner jag..

Men efter skolan så blir det även träningar, missade dem igår, eftersom jag var hos F och M för att slänga i mig kaka efter kaka :)

Men nu o tvätta ansiktet, dutta på vattentät mascara och såklart byta om till en gosig varm "huppari" för att inte frysa när jag går till bussen,

Ciao!<3


Hemma

Jepp det blev lite längre kalas än tänkt.. eftersom F tvingade mig stanna tills sista gästen gått, okej efer det kollade vi lite på skolor i Vasa och sjöng lite singstar.. längtar sååååååå till Vasa!!!
bara hmm.. 3½ år kvar.. suck.

Nåjo, vi har kommit på att våra drömskolor ligger 6,1 km ifrån varann, och det är ca. 491 km från vår hemstad till Vasa, trevligt att flytta upp dit med våra sängar och allt, nej nej, den dagen flyger jag flygplan för att undvika att bli åksjuk som alltid.. 

Så vad händer imorn? skall först klockan ett till skolan.. JESS! så jag hinner ta en sovmorgon och även hinna läsa/spela sims.. vad jag än känner för..
Dessutom så är det två lektinoer i skolan, vid en dator.. oi oi vad mitt liv är stressigt, såklart så borde jag börja läsa på tenten, för annors är jag in deep shit, för jag läser aldrig de sista dagarna före.. och på onsdag är det F och M's födelsedag, och på torsdag borde tenten skrivas.. hmm.. 
Har någon läst om Administration och kan berätta åt mig om saken? i sånafall, skicka åt mig lite bra saker som gäller att komma ihåg..
Nej nej, drar det på talang så kanske det kommer en 3 med god tur.. (5 är maxvitsord).. så med närmare tanke, kanske det kommer en 2?

Nåjo, det ser vi på torsdag.

På lördag skall jag förresten måla mitt rum!! Hallelujah, F och M har erbjudit sig att hjälpa, eller nåjoo, F har erbjudit sig, men antar att M oxå kommer ,skall ta en bild på rummet före och efter så kan ni ha er åsikt om jag är nya super Picasso, eller vad konstnärerna heter.. nåjo.. vi får se!

Förresten så finns det snö ännu på backen..
Men nu skall jag fortsätta skriva med Andri på MSN och diskutera vad vi skall hittapå för galet på cypern..
Skrivs imorgon, troligen före och efter skolan.
Imorgon träningar förresten!!<3

Ciao!<3

Väntas lite..

Så för en halv timme sen öppnade jag ögonen, och första  tanken var, suck! nu har jag sovit för länge igen.. andra tanken var.
What the hell de finns SNÖ ute!?!
Konstig värld vi lever i, först skall vi ha en svart och dyster vinter och sen  "pooof" så vakanr vi upp i en sagovärld..
jag förstår mig inte alltid på hela himlen som ger åt oss snö/regn/vind och sol.. kan den inte bara bestämma sig.

Nåjo.. såklart är det ju underbart med snö!<3

Så idag blir det av till F och M..
skall bli trevligt att klistra på ett leende på läpparna och vara en supe snäll och artig flicka mot deras släktingar, jaja.. vad gör man inte för sina "syskon"..
Men hopperligen blir det lite singstar, och mycket kaka!

Men nu i väg och lyssna på min stereo som anlände igår, visserligen är den lite äldre modell och det finns små bok storlekar till stereon som hämtar lika mycket ljud som den här, men det är bara charmen av att ha stora feta högtalare som jajjo gillar!

Ciao!<3

Party för Linda

Jaha, så flög den dagen förbi, lite besviken på mig själv, kollat på en film som var konstig och lite onödig (star Wars), suttit framför datorn och inte gjort något alls på mitt projekt och dessutom suttit ensam och kollat på Gladiators idag, orsak? glömde att ringa till F och M, gud va jag är tassig ibland..

Sitter och skriver med mis syster nu också, som ni märkte på rubriken skall hon ut ikväll, lycko ost som har ålder, och bor i Åbo med sina bästa vänner.. nåjo, hennes plan ikväll "get drunk and dance our asses off!"
Så löd hennes text åt mig, sista festen före hon kommer till oss och bo några dagar och flyger till England för 6 månader.. ja menar ett halft år i England var hon har en gratis lägenhet för att hon skall jobba lite för skolan.. it's not fair!

Ja ja.. skall dit på sommaren och shoppa och besöka palatsets underbara vakter med höga hattar, så kanske det är okej, men kommer att sakna Linda lite nog.. vi är ganska så lika, och jag är lite längre, så det är en liten stolthet också :)

Så vad skall jag göra imorgon?
Tja..
MÅSTE göra skol uppgifter, får se hur det går med den saken. och dessutom skall jag ner till f och M för att vara med på deras släktkalas som stöd.. eller, de tycker ju att vi är redan syskon så på ett sätt är jag ju "en släkting" på kalaset :)

Får rapportera mera om det imorn.
Nu och börja på tredje boken av u know what :)

Ciao!<3

Projekt och tredje boken

God eftermiddag värld, vaknadeför några timmar sedan till ett tyst hus, eller okej. låg vaken när mamma var hemma ännu, men njöt av att få bara ligga och slöa i min säng med den osynliga pojkvännen vid min sida..
så otrloligt skönt med lördag morgon.. och inga matcher..
Åt lite morgonmål och har efterdet susttit och läst klart New Moon, nu skall jag börja på tredje boken, men skall vänta med det till ikväll, eftersom jag faktiskt skall se en film om tjugo minuter på tv som jag aldrig sett förr..
Starwars Episode I..
hmm.. skall bli intressant, ja ja.. det är en slö dag idag.. skall troligen också träffa F och M ikväll för att se finalen av Gladiators, vi vet som vinner, blev ltie nyfikna så vi knapprade in wikipedia på M:s laptop för några veckro sen..
Hehe.. ljuvligt med internet, inget hålls hemligt..
Håller även på med ett skolprojekt just nu, skriver två engelska affärsbrev till ett ämne som har deadlinen 29.1, samma dag som mötet, så jag har kommit överrens med läraren att jag kan visa dokumenten lite tidigare åt henne så är jag befriad från hennes lektion den dagen,
än en gång..
SÅÅÅÅ jobbigt med min skola [*not*]
Men nu skall jag tassa iväg till vår nya soffa som kom på Tisdag och zappa på kanalerna lite medan jag gosar under min filt, tills halv tre då jag skall susa iväg till framtiden med Anakin och alla laser svärd..

Ciao!<3

Bastu och vatten

Nu fungerar texten normalt igen, den flippade helt tidigare idag, nej nej, gammal story redan, men som ni säkert märkte var den lite konstig i förra inlägget..
Så kom precis från bastun och sitter nu och skriver med min småkusin Andri från Cypern, hon är säkert en av de bästaste småkusinerna man kan ha, hon sjunger,dansar och är jätte trevlig, och inte för att glömma att hon har en hyfärg som jag skulle kunna döda för.. gyllenebrun, mörkt tjockt hår och bruna ögon..
åh andri, värför är din pappa grek och min "Finne"..
hmm...
NEj men vi planerar resan till cypern i maj till hennes systers bröllop, kan säga så här mycket.. PARTY!

Tänkte också slänga in en bild på mig i detta inlägg, inte för att jag är totalt stolt för mitt utseende allti men hey, jag är från finland, det är mycket få av oss som är supermodell kvalitet.. :)
men tänkte ändå sätta in den här bilden (kvalite dålig pågrund av webcam).. för tro det eller ej, men vill man vara nöjd över sig själv, ta emot kritik av andra och visa dig själv, eller nåt liknande.. ja ja
med det där menade sen jag inte att man skall visa sig lättklädd så som vissa ungdomar gör nuför tiden på internet..
men nu, läsa New Moon och dricka vatten, törstig som fan efter bastun. Hehe!

Ciao!<3

100 (texten konstig av någon anledning)

Jaha, grattis till mina aktiva fingrar, det här är den 100 inlägget i bloggen, tiden går och bokstäverna susar förbi..
Hur har dagen varit? tjaa..
Började dåligt, slutade (dagen är ju inte slut än men..) bra.
Tenten jag hade idag gick inte precis bra, exel hade inställningarna upp åt skogen igen och av min 1½ timmes provtid så gick säkert halva tiden åt att ändra inställningarna på min dator, suck.. skulle ha kunnat göra uppgiften noggrannare om det problemet inte varit.
men vad göra man, om jag blir godkänd bjuder jag på barn cider!
Nåjo.. efter det slöade hela klassen i auditoriet och lyssnade på en föreläsnig, slött, mycket slött, och´jag var så trött, så som nu,, sovde jätte dåligt inatt..
vet inte värför, men vakande mycket och när jag äntligen sovde ordentligt så ringde väckarklockan, stön!
Inte trevligt. nåjoo...
jag och F hade ju planerat att inhandla paket till M idag, eftersom tvillingarna fyller snart, och vi skulle även passa på att äta cecarsallad med Kyckling till.. det var så smaskigt! och så var skvallret vi även hade pågångs.. det är ju sjukt länge sen vi träffats om vi tänker Jajjo och F år.. det brukar vara nästan varje dag, nu hade det gått en vecka (okej vi gick tillsammans hem igår, men före det så var det en vecka,hehe)
Nåjo.. ikväll är det fredag som alla säkert räknat ut, smink på, snygga kläder och läpparna fast i någon annans.. men för min del blir det att sätta på bastun, egentligen.. så blir kvällen likadann som förra veckan, förutom att nu kommer inte F och M o vaka med mig så att jag halft sover på en match.. men såklart så har jag ingen match det här veckoslutet, wohoo!
Nej nej.. skal lvara skönt att sova ut och slöa hemma ensam, mamma skall till Åbo hela dagen, hihi, freedom.. igen.
Kom precis in med Tessas "syster" Bella.. okej de är ju inte släkt men bor i samma hus så de är på ett sätt syskon, så som jag,F och M..
inte släkt, men vi skulle lika bra kunna vara..
nej nu skall jag ta och avsluta det här inlägget, återkommer med ett lite vettigare inlägg tror jag senare ikväll.

Ciao!<3 (ursäkta igen för konsti text) 


Gonatt

Snart och sova, men vill bara berätta att jag lugnat ner mig..
Och imorn blir det lunch och shoppnig med F
Och jag har kommit på en present ide till dem..
Ja ja, kan inte berätta mer, eftersom de två trollena brukar läsa min blogg.
Så nu blir det gonatt i tid, eller tja, skall läsa ännu, hehe.


Ciao!<3

"du är inte i landslaget, så sluta försöka"

Vad är det för fel på vissa människor.. har nerverna att sitta och granska en halva träningen och fundera på vad man skall kunna säga för att bryta ner en, så som man försökt tidigare med en annan målvakt i mitt lag, joo jag talar om killen som var för två veckor sen i farten.. gud vad jag blir irriterad! att han inte fattar att han inte är den bästa i världen..
min bror har sagt samma sak om honom..
och så ha en annan målvakt som förr varit med i herrlaget som jag håller kontakt med..

Men aldrig att jag förstått hur irriterande hela klumpen är..
tack gode gud att han inte hittade nåt att klaga på mig, eller så höll jag mig på rätt avstånd medan jag tränade så att han inte hade chansen att säga nåt..
Men jag hade så bubblat av irritation i målet redan, och med tanke på min andra målvaktskompis som blev plågad av honom några trännigar sen, så hade jag såklart kommit på en fras och berätta åt honom om han änns försökte..
 
"Du har inte kommit med i löandslaget ännu heller, så sluta tro att du är bäst i världen"
den kommer att hänga kvar i mitt huvud ännu länge ifall jag stöter på honom nästa träning, vilket jag kommer att göra, för han förstår inte att när vi tränar så är det inte meningen att han skall vara där..

Nej gud, vissa människor kan bara se sig någonstans..
Pust.. skönt att ånga av sig, svårt att göra min typiska grej (skrika allt ajg orkar när jag kommer hem till det tysta huset) men som sagt, svårt när mamma är hemma och försöker sällskapa med en..
Men hon började förstå när jag förklarade att just nu var jag irriterad på träningarna.. och jag är släkt med Linda, så hon vet hurdant temperament det blir om jag är hemma och irriterad..
Stackars kille som någonsin flyttar in med mig..
Och stackars dig F som flyttar med mig till Vasa om några år..

Men nu så skall jag lugna ner mig med en varm mugg te, gosa under min fleese i stolen på mitt rum och läsa på New Moon.. måste ju avbryta idag när jag skulle på träningar, blev lite bråttom men måste ju avsluta kapitlet jag var på, drama börjar hända.. nu väntar jag bara att en viss person skall dyka upp i boken..
Hur som helst.. om ni stannat kvar hela inlägget, grattis.. ni klarar av att läsa en irriterads tankar och ni verkar ha tålamod också ganska bra..
Ha en bra kväll, jag skall åtminstone ha det nu när jag är hemma och lugnare..

Ciao!<3

popcorn

Ja om ni inte har räknat ut det ännu så är jag ett stort "gotte-gris".. allt som hör till guppen "godis och snacks" enligt mig är nåt som jag inte kan hålla mig ifrån, inte undra på att jag vill träna eller hur, man kan ju fundera hur man ser ut om man inte skulle röra på sig förutom när man går til kylskåpet..
eller vad maten gör till kroppen på insidan..
hmm..
ja ja, än så länge är jag ung, så än så länge tänker jag inte tvångsträna eller nåt sådant..det beskymmret tar vi den dagen som jag måste beskymmra mig på allvar och när jag går omkring med en stor familj och inte har tid och träna, för så brukar det vara ofta, alla mammor saknar till träningen men har inte tid på grund av sitt liv..
Ett försenat nyårslöfte..
jag skall INTE bli en sådan "mamma" (det vill säga om jag bestämmer mig att skaffa barn nångång, är inte den tjejen som sitter på min säng o funderar ut barnnamn precis, undantag Sims såklart )
Imorgon blir det tent för min del, tjohoo.. det bästa som kan hända på en fredag.. not!
Men vi får ha med materialet eftersom det är data körkortet vi tar, och till det provet har alla tillstånd till att ha material med..
En annan sak som kommit mig i tankarna idag?
Min klass samt "datanomerna" är en galen blanding, vi var hel gruppen ur kontroll idag på matrasten och sista lektionen, vi skrek, skrattade och busade.. och små flörtade. helt harmlöst såklart.. just for fun!

Alltid lika roligt när det blir sådanna dagar då alla faktiskt bara släpper löst.. lite synd om läraren såklart som skulle ha lektion med oss, men nåjoo..

Nu blir det lite att läsa på min bok [ <3 ] 
Gå på träningar..
Och komma hem för att förbereda mig på tenten, det vill säga msn, New Moon och min säng :)

Här komme dock för er som är lika lata som jag, en vanlig träningsguide som fungerar perfekt för mig.. 
-Gå till och från skolan så mycket som möjligt (åker själv buss tjugo kilometer och går resten av vägen, några kilometer)
-Hitta en rolig hobby som du kan underhålla dig med (jag tränar tre gånger i veckan, men bara om jag inte har annat för mig, den här veckan blir det bara en gång)
-Drick vatten om du är törstig, inte läsk och kaffe
-Simma på sommaren eller gå längs strandkanten.. (tiden går snabbt och det är roligt)
-Och kom ihåg att äta det du vill, dvs. ät även dålig mat då och då, vi är bara människor! : )

 

Ciao!<3

När kvällen kommer

Tror jag lider av sömnbrist.. klockan är nu tio och lilla Jajjo snarkar stående..
det är ju sjukt, ja ja.. blir inget inlägg mera ikväll. skall slänga mig i säng och läsa ett kapitel till av boken förrän jag stänger mig in i drömmarnas värld..
Så sköt om er, sov gott, hopperligen brevid någon annan och så skriver jag igen imorgon! :)


Ciao!<3

New Moon

Slut på skoldagen, tack gode gud, tror inte att första och de två sista lektionerna nånsin gått så långsamt..
Andra lektionen var gymnastik, och det var som alltid innebandy.. 
Så ni kan säkert räkna ut att jag inte har något emot det.. 
Ända problemet att jag är den enda tjejen i hela min gymnastiklass.. 
killar killar killar..
 ..och jag!

Men inga problem, det blir alltid lika chockade över att jag faktiskt skuffar/knuffar på dem om de kommer nära  mig för att ta bollen, eller att jag faktiskt lyckas göra mål.. så hur roligt är inte det!
Ikväll blir det att läsa på New Moon, vilken överraskning eller hur?
Men det är så himla skönt att goa med mjukisdräkt på och faktiskt läsa på en bok man gillar att läsa, ingen tvångsläsning av skolan som ger åt dig en urtråkig "snark" bok..

Förresten fick jag mejl idag igen av företaget.. skall träffa chefen den 29.1 klockan 15:30
HURRA!
Fast måste ju sluta två från skolan för att hinna den dagen, hehe.. så synd då (host host)
Men hon som ajg skrivit med och kommit överrens verkar jätte trevlig och hon gav förslag på datum och allt så att jag kunde välja..
Vilket var mycket vänligt av henne, tänk om hon bara skrivit att hon vill träffa mig och dissktuera arbetsuppgifter, och inget annat, trevligt om man måste fråga "när då?"
de skulle ha varit "nolo".

Idag hände även en annan sak i skolan, killen som går i min gymnastik grupp (eller tja han är inte så gymnastisk av sig, om i förstår vad jag menar).. ja hur som helt, killen, vi kan kalla honom Nalle, eftersom jag inte vill förstöra för personen genom att berätta hans identitet..
Nalle är en ganska irriterande person, han överdriver med allt, försöker impa på alla tjejer ha nser och det går även rykten om att han trakasserat två tjejer i hans hemstad så mycket att det har skaffat förbud åt honom att komma nära dem (men det är bara rykten..)

Hur som helt, så är han alltid och försöker impa även på mig, tyvärr.. jag såklart är ju inte imponerad av honom, inte så kräsen a mig, men jag uppskattar killar som är normalstorlek och en personlighet som jag gillar.. så tyvärr Nalle.
Men det som hände idag var efter maten när jag gick förbi den fulla cafeterian..
Givk helt normalt, lite trött kanske, men ren duschad o kände mig passlgit glad där jag gick.. tills..
"hej Ida!" jo Nalle (som stt med några av sina vänner) hade fått för sig att han kunde prata med mig framför alla, och missförstå inte.. han får gärna prata med mgi, men han bhöver ju inte ropa mitt namn ut sådär högt och glatt från andra ändan av rummet, gissa hur pinsamt när alla kolalr på en och jag bara log ett litet artigt snett leende och gick till klassrummet..
Hmmm..
Hoppas Nalle förstod pointen med att jag inte är beredd att ha en skrikik konversation med honom bland alla personer i salen.

Nej nej, allt händer åt mig som sagt..
Men nu mat o sen New moon! :)

Ciao!<3

Djungeln fylld av läppstift.

Jaha nu har man kollat igenom första avsnittet av Lipstick Jungle.. helt okej serie, men står kvar vid min vanliga åsikt, böckerna är bättre.. men såkalrt så snackar vi inte om en film nu utan en serie..
Så de måste ju dela in boken lite mera invecklat och tråkgit..
vilket inte alltid är en dålig sak, hatar när filmer rusar igenom en bok och glömmer bort ibland till och med vissa viktiga ställen som man skulle vilja se i filmen..
Ta Twilight t.ex.
Filmen är bra, såklart den är bra.. och den är ändå ganksa bra gjord, det finns mycket värre.. och jag som läst boken ser filmen helt i andra ögon, jag förstår vissa saker hur bra som helst fast det inte spelas ut i filmen helt 100% men nu snackar jag om alla andra..  F och M har inte haft turen att läsa böckerna ännu och när vi kolalde på filmen under nyår var de bortblåsta ibland och behövde en ltien förkalring, okej ljudet var inte heller den bästa.. men jag förstår dem, skulle jagi nte läst boken skulle jag också säkert missförstått en hel del..
Så vad skall man göra? en fem timmars lång film så att allt kommer med eller göra filmerna som nu och hoppas att alla läser boken före?
Ja där har ni nåt att fundera på, men nu skall jag kolla på one tree hill och sedan fortsätta läsa på min bok, helt fast redan, det är ju sjukt, men lovade er ett inlägg.. inte så långt men det får duga.. :)
Kastar en bild in på Lipstick Jungle trion ännu !Ciao!<3

Pust x100

Kom precis hem från skolan och min bror som jag måste besöka efter buss resan pågrund av Twilight uppföljarna.
Ätligen frå ajg hugga läsögonen ner i böckerna och sjunka in i fantasins värld.. men det kan jag bara sgäa att få hem dess böcker inte var lätt.
Förutom dessa treböcker som jag fick så kom det en hel del böcker gälladne national ekonomi och eu papper, asmt lite ekonomiskt matta och sådant, hälsninar från min syster, hon tyckte attt jag måste kolla igenom alla dessa böcker så att jag vet vad jag missar i skolan om jag åker två veckor till Cypern i Maj för att delta i sett bröllop..
om texten är lika tung som böckerna så börjar jag allvarligt talat överväga att bara stanna en vecka i cypern, vilket betyder att jag skulle åka hem morgonen efter bröllopet, flygena går bara en gång i veckan den månaden så det är antingen att åka hem trött och tjaa.. troligen mycket trött.. eller vila upp sig en vecka med en massa släktingar i Agya Napa.. party staden, tufft val eler hur?
Men på tal om böcker så börjar idag en serie som är baserad på en "bra" bok, Lipstick Jungle.. måste ju kolla vad det är för serie, har boken och den är knasigt rolig att läsa igenom, samma författare som skrivit Sex and The city, så räkna ut efter det vad boken handlar om..
hmm.. en ledtråd till er lite trögtänkta eller för er som inte vet vad Sex and the city är.. (om det finns en sådan själ?)
sex..
Yepp.. dags att kolla på en ny version av Sex and the city men med modernare kläder..
Rapporterar min första åsikt trolgien ikväll efter serien..

Dessutom så har jag mycket goda nyheter för er alla som tycker att mitt liv är intressant att läsa om.. Verkar som om ajg kommer att få jobbet på företaget jag snackade om, fick ett mejl idag av dem där de frågade hur långa dagar vi skall ha, om det är okej att sluta senare på dagen (om jag har sovmorgon..) och när på somamren ajg kan komma på sommarjobb..

Dessutom frågade de om jag kunde betjäna rikssvenska kunder som  ringde, jag skrev ju mejlet på finska eftersom jag tänkte att de troligen skulle uppskatta det med tanke på att deras hemsida var på finska..
men tjaa.. vad tror ni, klan jag skriva/snacka svenska så att Sverige borna förstår mig?
hmm.. :)

Men nu skall jag slänga i mig någonting att äta, åt senast halv tolv soppa i skolan, helt gott, men hur mätt blir man på en portion Soppa egentligen, inte så värst.. och efter det skall det bli läsning!
Bella och Edward.. var beredda för nu skall Jajjo läsa igenom er kärleks-saga.


Ciao!<3

Glöm det

Tamken och planen att det skulle bli tv ikväll kan vi nu glömma, min käre syster ringde för några minuter sedan och sade att det finns några saker vi måste ändra på min ansökan, men andra ord "få din rumpa till data stolen NU!" så vad gör man jo man lämnar sin sköna säng och går några rum bakåt i huset, och här sitter jag nu, försöker underhålla mig medan Linda skriver några förslag som jag sedan disskuterar och kompletterar på mitt lilla vis.

Så hopperligen är vi klara snart så kan jag kolla på Desperate  houswifes åtminstone..
Men det är ju bra att ha en så underbar syster som henne.. tar hand om lillesyster som behöver hjälp.
(två minuters paus)
--------

Så nu är sidan utprintad, hoppas mamma också godkänner versionen så blir det mera tid föör att slöa, annors är det att ta allt pånytt.

Men nu har jag en fråga till er läsare, ja jag vet, frågar alltid då och då, men den här frågan är för att göra er mera nöjda med min blogg, vad vill ni att jag skall skriva mera om i bloggen, innebany? skolan/utbildnnigen? /vänner?
bara att skriva en rad åt mig, om ni inte är intresserade över att få er kommentar publicerad så säg till, kan hålal den i gömman.
Men det kan jag nu skriva redan att jag älskar musik, fast jag är lite slö med att söka up pny sdåan ibland, så ifall någon är intresserad av vissa band/sångare/sångerskor så ge ett förslag så skall jag googla :D

Men nu tv, äntligen!

ciao!<3

Ugly betty

Skall ju hinna berätta om dagens skandal nyhet förrän det blir tv kväll..
Först Ugly betty, sedan Desperate houswifes och kanske Weeds om jag orkar, måndag är helt enkelt slöa dagen framför tv:n.

Men  nu till skandalen, och även en av det mest generande ögonblicken i mitt liv.
Några av er kanske har märkt hur jag alltid skriver att jag skall till pappa och fira jul, eller jag träffat pappa på stan, nåjo, ingen större suprise om jag även nämnt att jag inte kan tåla min nya styvmor, eller såsom ajg kallar henne, pappas nya fru (även bitchen ibland när jag är på väldigt dåligt humör eller hon gjort nåt som jag inte förstår mig på, dock används detta ord bara med vänner och syskon).
Som vanlgit den här tiden på månaden skulle mitt busskort laddas om och jag hade bestämmt träff med min pappa på stan eftersom det är han som betalar kortet (avtal med mamma i skilsmässan) 
Pappa syntes ingenstans (fick senare reda på att han var i bibban), men däremot fick jag syn på "nya frun" och gick för att ta reda på var min pappa befann sig, 
här är grejjen, de har tre katter, mamma och syskon, Sofi, Bamse (tio kilo) och Sissi.
Nya frun: "Sofi är sjuk!" 
Jag: "oi då, hur komemr det sig?" 
Nya frun" hon äter ingenting, dricker ingenting och jag får tvinga i henne maten!"

Här kommer den generande delen, i hennes ögon formas tårar och personen framför mig (nya frun) börjar gråta mitt på stan framför mig och andra människro, alla gamlingar är ju ute på stan den tiden för att inhandla glass til lbarnbarnen så gissa om jag ville sjunka genom marken då och bara gömma mig, det var ju så otroligt pinsamt att måsta stå där och försöka säga något vänligt så som "oi nej då, hoppas det ordnar sig, hon blir nog bättre!"

Har jag nämnt att jag är dålig på att trösta, har en konstig vana, eller en knapp i mig som får mig att skratta om jag är mycket lessen eller vet inte vad jag skall göra riktigt.. 

Så där stod jag med henne, tack gode gud lugnade hon ner sig när halva stadens pensionerer gått förbi.. 
Men aldrig mer vill jag uppleva det.. 
Förstå mig inte fel, gillar pappas och hennes katter, de är som deras barn antar jag eftersom det inte finns några barn i det huset (tack gode gud, skulel nog ha svårt att acceptera saken om jag var släkt med nya frun via ett litet barn). 

Men som sagt, skandal nyheten för dagen, säkert nästan för året..

Men nu blir det tv! :)

Ciao!<3

Hemma igen

S åvar man hemma igen, vart har den här tagen flygit? klockan är nu fem och jag tycker att tiden bar a susat förbi, det är så som om klockan hoppat framåt fem timmar eller så..
Nåjo..
Skolan gick som ni säkert redan räknat ut, snabbt.. man satt framför datorn med Exel och Tetris framme och vips såg man på klcokan och det var dags för "kaffe-paus".. eller så kallar lärarna det, vi kallar det helt enkelt för rast..
Ganska trist på rasterna nu när snön är borta, vi brukar vid såna tillfällen då det ligger vitt på marken springa ut på rasterna och ha lite roligt, skrika och hoppa, jag tror vi är en av de vildaste ettorna just nu på merkonom linjen..
Kanske för att det finns så många Hangö bor i klassen, blanding av Hangö och min hemstad är inte alltid så bra..
Men nu skall ni få höra dagens chock nyhet, eller det är inte den största.. den större kommer i ett senare inlägg där ni får alla detaljer..
Men nyhet nummer två idag var att lektionerna skulle börja alla drog sig till sin klass men tadaa.. då kommer Max gående (killen som gav mig t-shortan från tyskland), ja han kom gående och alla hans ljuvliga skruvlockar hade fallit från huvudet, de hade dragits bort med en milli maskin, så nu går han med två millimeters långt hår, mcyket ovant, och han såg så baby-face ut med sina lockar..

Nåjo, nu o kolla på octorber Road, vänta svar av Linda om hon tycker mitt mejl är bra som skall skickas till företaget och sedan lite cirkelträning på kvällen, för att straffa arma mig som hoppar över träningarna idag på grund av tent läsande..

(ps: har någon kommit på vad jag kan ge F och M till födelsedag?)

Ciao!<3

Måndag

Snart dags för skola, men ännu har jag en timme på mig att slöa, hur skönt är inte det? sedan blir det mera data i skolan, suck väntar så att den här perioden skal lta slut och vi får börja med andra ämnen, det börjar bli en aning långtråkigt att sitta i data salarna i skolan till fyra varje dag nästan.
Så vad händer idag?  träningar, men jag kör egen träning hemma så att jag hinner med lite annat, vikter och hopprep som mamma skaffat till julen åt mig eftersom jag klagade att jag har för små vikter hemma. och sedan blir det lite rygg-magmuskler, så med andra ord helt vanlig cirkelträning, men hemma till takten av musik, då är det roligare alltid.

Idag är också dagen som jag äntligen skall skicka iväg mejlet till företaget, skulle ju göra det på fredag hemma men fick inte mejlet öppnat som jag skickat det till (skickade till mig själv).. men idag i skolan blir det nytt försök, skickar det till Linda som kollar igenom och sedan till företaget.. spännande eller hur?

På tal om Linda, några inlägg härifrån, troligen typ tio så skrev jag att Linda och jag hade ltie problem med hennes böcker som följer upp Twilight, hon skall på kryssning imorn och jag skulle ha kunnat plockat upp böckerna när de stannar med tåget i min hemstad men nu är ju problemet att jag går i skola så.. hmm.. men tack gode gud har man andra släcktingar ,eller nästan släcktingar min Brors flickvän (som blir hans fru om någon somamr då de har tid med sitt bröllop) skall nämligen också låna en bok av min syster och hon lovade att ta mnia samtidigt, gud vad man kan gilla människor ibland..
Men nu o göra mig klar för skolan, det är plus grader ute så det blir cykel till busstationen idag. :)

Ciao!<3

Efter träningarna

Huh, det känns ltie svettigt igen, det är grymt hur man kan få det svettigt om håret och kroppen när man tränar innebandy målvakt, alla tror ju oftast att vi sitter bara på rumpan och tar bollen om det kommer någon, men i själva verket, pust!
Det gäller att hålla benen igång om det är lite slött i målet så att man inte blri stel och riskerar att försträcka några muskler vid en snabb rörelse, håll ögonen på bollen ehla tiden, man vet aldrig om det kommer ett långt skott i luften som kan hoppa in i målet, och se til att styra dina spelare "bakom dig!" "passa åt höger, se spelaren!"

Sånt kommer det hela tiden ut från munnen.. men det är en del av jobbet, trevligt om en av lagets spelare får en attack bakifrån och målvakten skulle ha kunnat varna men bestämmer sig att strunta i det..

Men det har hänt lite grejjer förrän träningarna idag, okej som sagt, vaknade och slöade, men det blev lite singstar med F (och M som såg på)..
Förresten fyller desssa två underbara tvillingar 16 den 21 januari, har någon nån ide över vad jag kan köpa åt dem? det är lite panik snart att hitta något..

Men en liten plan har jag pågång redan, men kan inte skriva mer om den ännu, för tjaa.. då är den planen förstörd efter att F och M läser detta inlägg..


Men nu något o äta och sedan tror ajg att jag skall sparka igång Sims efter många månaders paus, evigheter sedan jag satt mig ner och förstört fantasifigurers liv.

Så vi ses imorgon, trolgien förrän skolan eftersom jag börjar klockan 1 :)
Sovmorgon!<3


Ciao!<3

Söndag

Klockan närmar sig tre här i Finland och jag slår vad om att många gamlingar/ynglingar och medelålders människor hittat på massa skoj redan idag, men vad har Jajjo gjort?
tjaaa..
Vaknade halv ett och konstaterade att det var skönt med mycket sömn i natt, sovde nästan tolv timmar, men bara nästan.
Efter det slängde jag mig efter fjärrkontrollen till min tv och gosade under täcket medan jag kollade på All Access på MT och ett avsnitt av One tree hill, klockan blev två och mamma ropade att om jag inte hade kläder på om tio minuter (alltså med andra ord, byt bort pyjamasen) så skulle jag inte få min biff som hon precis hade börjat laga, tanken var ju att få biff igår hos mormor men hon hade fått fisk av grannen och fick äta det istället. nåjo.. fick idag istället nam namn kött och mos, samt pepparsås. 
Men nu skall jag hoppa snabbt i duschen så jag vaknar ordentligt, kolla lite mejl och skoluppgifter igenom här hemma, besöka F och M för lite singstar och tillslut avsluta dagen med träningar och säkert Heroes på kvällen. :)

Skrivs senare idag!

Ciao!<3 

Gladiators

Efter en uppiggande match o kolla på tv (se rubrik) så känner jag mig äntligen ltie piggare, tack gode gud, tänk om jag skulle ha slocknat klockan nio, usch usch. nej nu finns det energi och imorgon är det sovmorgon, så det är lugnt, det är helt okej att slockna klockan tre i natt om jag vill :)

Tessas ägare kom förbi här för någon timme sedan, 70€ lön blev det, plus en snygg huppari [munkjacka, ller vad ni kallar det för i Sverige] svart, med lite vita ränder på, lite stor kanske, de satsade på size L, vet inte hur man skall känna över det, verkar jag så stor i deras ögon, men de erkände misstaget när de såg mig idag komam gående till ytterdörren, "oi jösses, S skulle ha räckt säkert".. men det är tanken som räknas och den är mysig att sitta i, t.ex. jsut nu när jag sitter och skriver blogg och msn med F.. planer för morgondagen, hoperligen singstar och lite sovande :)

Nu o slöa och skratta med F via chat ala MSN.

Ciao!<3

Jajjo is back [och trött]

Så var de matcherna över, vi är ju två målvakter i laget och idag hade jag turen att välja vilken av matcherna jag ville spela, såkalrt valde jag den enklare, med tanke på att jag aldrig förr spelat mot dem och ville inte slänga mig in i något onödigt.. stort misstag, under hela matchen rörde jag bollen.. 2 gånger, ja menar kom igen, det skulle inte ha varit någon skilnlad om jag varit hemma och sova istället, och tro mig, skulle gärna ha varit det, kvällen blev inte så jtte lång, klockan ett somnade jag, men tre timmar med singstar räcker riktigt bra för mig och F, vi vill ja ha någon röst kvar också nästa morgon, men att sova 6 timmar räcker inte precis åt mig när jag sovit för lite redan i några nätter, det var nära på att jag bara skulle ha dragit täcket över huvudet idag, skulle jag ha spelat andra mathcen kanske jag skulle ha vaknat till liv och piggnat till, men att halfsova i målet gjorde inte saken bättre, och med tanke på sovande, F och M tillbringade ju natten i min gosiga säng, och jag tillbringade natten i mammas säng, men suprise, mamma har tydligen en speciell stil att bädda sin säng, för det första hon frågade när hon kom hem och såg sin säng, som jag bäddat mycket noggrant på morgonen, "har DU haft nattgäster?" gud döda mig, hon hade ju tankar att jag haft någon kille över, men nej, jag fick bara erkänna att F och M varit över natten där för att jag inte ville skicka hem dem så sent (host host)
Honverkade åtminstone inte reagera på ordet "sent" för då skulle hon få fnatt, jag skulle ju lägga mig i tid för att ladda för matcherna, hmmm.. tur att hon inte märker allt jag säger.

Vad annat har hänt då?
Sovit medan jag varit vaken på dagen och tjaa, ätit mat hos mormor och nu kommit hem och slöat, blir nog tv och min säng ikväll, så hoppas vi att energin räcker imorn, för sista lediga dagen förrän skolan måste utnjyttjas :)

Skriver mera ikväll om jag är vaken, men var ju skyldig alla er läsare ett inlägg idag :)

Och till sist, F, i love u too (under the sea)<3   [om ni inte var med igår förstår ni inte ;D ]

Ciao!<3

Sober and Bad ass

Länge sedan man gjort något rebelliskt, med tanke på att det säkert var i mitt förra liv, men nu händer det, kom jsut hem från F och M, efter lite singstar, när det var dags för F att söka sitt te blev jag och M dock och dansa loss i rummet till "under the sea" sjukt roligt, bara tog det på skoj (eller på läppä som vi säger), F började såklart också skratta när hon kom gåående me sin kopp och till slut stod vi alla tre och drog snygga moves, det finns inte bättre vänner!
Lusten att skämta fortsatte och vi bestämmde oss för att sjunga samma sång på "läppä" och dansa samtidigt, helt roligt, och då menar jag ROLIGT, men poängen blev ju inte de bästa, men vem bryr sig.
Hur som helt kom jag med kommentaren "jag tycker synd om era föräldrar", F svarade "jag me.." och såkalrt tändes en liten lampa uppe i mitt huvud, en yttert liten, "mamma är inte hemma!" F och M ivriga som jag började gnugga kugghjulen och snabbt kom vi på att de skall spendera natten hos mig, mend singstar, så mycket för att hålla sig i zonen och koncentrera sig på matchen, bra om jag får änns ltie sömn i natt, tror jag skall slänga i mig fem liter Frappe (iskaffe) förrän ja åker så jag går på högvarv, kommer säkert vara så trött som aldrig förr, med tanke på att det är dags att åka tjugo över 7, men det kommer att vara värt det, jag menar, hur ofta kommer det här att hända, men nu o slänga bort alla kläder för golvet och söka fram några extra dynor till oss.

Syns imorgonkväll när jag kommit hem från matcherna och mormor, om jag hålls vaken så lovar jag att skriva


Ciao!<3


Friday

Så var det fredag igen, tiden går snabbt, okej den brukar gå snabbare men det är ändå så att man sitter och funderar vad har jag gjort för vettigt den här veckan, lärt mig nåt nytt?
okej har ju börjat lära min tio fingrars systemet, och hållit bloggen uppdaterad, tränat igen och varit ute i snön (som ännu finns kvar trots plusgrader, men så länge det inte regnar så är allt okej), så kanske jag har gjort ändå något vettigt den här veckan?
nåt intressant hänt i någon annanl liv då?
Kvällens planer är ganska simpla, som vanligt, det är matcher imorn så det gäller att få sig in i "the game zone" och bara chilla och försöka hålla sig fokuserad, så hur gör man då det? hålla sig fokuserad på en fredagkväll..
jo såhär.
-Vänta på att mamma lämnat mig ensam hemma
-Sätta på bastun
-Gå till bastun
-Ta en lång varm dusch efteråt
-gosa sig in i en skön pyjamas/mjukisdräkt
-öpnna godispåsen som köptes tidigare idag
-Sätta sig framför datorn och se på "narnia-Prins Caspian" som laddades ner tidigare idag
-Slänga sig i sin säng (helst tio tiden om möjligt (knappast))
-Sova till sju på morgonen och sedan springa iväg till matcherna

Ja så ser planen ut, få se om den håller, tanken att jag skulle lägga mig tio på en fredag är ganska "icke trovärdig".. jag lägger mig ju oftast halv tolv även på vardagar, så fredag kväll.. hmm.. nix. men skall försöka, för det finns inget värre än att sitta i målet och försöka hålla sig vaken och ta i bollen.

Men nu en ltien uppdatering om skolan, det var lite plus o minus under dagen. Max, kompis från klassen hade köpt åt mig, Pernilla och Manda julklappar från Tyskland som han besökte på jullovet, MAnda fick sin två dagar före jullovet eftersom hon skulle åka utomlands över lvoet men jag och pernilla skulle få vänta ända tilsl sista dagen före lovet, men det blev lite problem, skolan hade ju ordat en efterfest för eleverna på en ONSDAG kväll ,jag stannade hemma för jag tänkte att det kommer flera fester, som är på veckoslut, men Max och många andra beslöt sig för att festa loss den kvällen, vilket gav resultatet att MAx ännu var i fyllan på Torsdag, och på fredag när det var dags att ge paket så var han så i bakfyllan ännu att han glömt bort våra paket, hmm.. nå vi tänkte att vi får dem när vi återvänder till skolan, på ett sätt fick vi ju det, men två dagar försenat, men han är förlåten, skrattade så åt hans present.
Han hade köpt åt mig en Svart t-shorta med vit "sliten" text på (såhär stod det--> )  "im not a model, i just look like one".

Ganska gulligt/roligt av honom, det är bästa julklappen, nåt man får skratta åt och uppskatta. 
Men nu blir det att förbereda kvällen, måste skicka iväg mejlet om arbetsansökan, jaa den är skriven, men Linda har inte ännu kolalt igenom den.
Väntar mig också besök av min bror ikväll som skall lämna tillbaka mina filmer.


kanske ett inlägg ännu idag, eventuellt en blid på shortan :)

Ciao!<3

Mera snö <3

Nu tycker jag att vi alla ska be till gud att det fortsätter snöa hela natten och att helvtet fårför sig att frysa över under natten så att det ligger snö kvar på marken när jag vaknar, typ nån meter skulle passa bra tack!
Men åtminstone den snö som finns nu och minusgrader imorgon önskar jag, som en försenad julklapp (eller förvägs julklapp),
Så alla ni som vill se mig glad imorn knäpp ihop händerna och be en bön, eller sjung en bön, eller tja, gör vad ni vill ,bara hoppas på att det är snö! :)

Nu lite tv och sedan zzz!


Ciao!<3

mmm.. svett

Oi oi oi va man luktar gott, påväg till duschen snart.. men före det så måste jag verätta om träningarna, hur kul som helst, stackars kollega i målet Moca fick bara stå ut med kommentarer av en kille som tror han är bästa målvakten i världen. suck, tur att jag undvek honom hela träningen, skulle säkert ha sagt till slut "hördu du, jag är Marcus lillesyster, du vet nummer 19 i ditt lag, och tro mig så länge han är nöjd med min insats så är jag nöjd.." nåt i den stilen, frö jag bryr mejj inte så värst mycket vad någon målvakt som börjar nå sin max ålder i karriären säger, har han inte ännu kommit med i landslaget kan han glömma att vara världsbäst.. men lyssna på mig nu, jösses, är ju helt negativ.. okej måste skärpa mig, nu tänker vi poistivt.

Träningarna gick bra efter att ha haft en sådan lång paus, lite var man kanske ovan och bollarna fastnade inte i handen, men "det kommer det kommer sa barnmorskan" (citat av min käre ex lärare) - så bara att vänta till lördagen då det är dags för match, klockan nio och elva, på MOGONEN, hjälp! jag som hade sett fram emot en sovmorgon, nåja, tar igen på måndag när jag börjar kvart före ett.. hihi! :)

Men nu o duscha bort svetten, men inte laga håret vått, nej nej, eftersom den här ljuvliga snön smälter imorgon troligen (vad är det för fel på vädret??!) så skall Jajjo ut och kasta sig i snön i någon timme, hoppas jag bara får tag på F och M.

Så tills senare.!

Ciao!<3

Let it snow let it snow let it snow!

Äntligen, dagen jag väntat på sen slutet av november, ny snö har anlänt? varit lite vitt på marken, men int så att gräset försvunnit, men nu, snöfall så att man får lite blunda när man går hem från busstation, så som jag jsut gjorde, skolan över för idag! hurra!.. jo skulle sakna mina klasskompisar, men allvarligt talat, tio fingrarssystemet är från helvetet, åtminstone för min del, svårt att få fingrarna rätt och blandar på K och L, samt S och D.. suck, hoppas det kan hända ett mirakel och få slut på felstavningen när jag använder mig av det systemet (nu används Jajjo-systemet, så blri inlägget klart snabbare).
Vad händer idag då? Träningar!
Första träningen på året, började på söndag egentligen, men jag var ju fast med Tessa, så nu skall det bli fart igen, det är konstigt, ibland blri man så feed up med hela grejjen som målvakt i innebandy och funderar på om man borde ta ett år paus, men lev utan innebandy över lovet och missa träningarna för att sitta inspärrad i huset, joo tro mig då kommer fiilisen tillbaka, så alla ni som tröttnat på er hobby, tvinga er själva att sitta på rumpan i 3 veckor och göra ingenting, återkom efter det till mig om hobby-lusten kommit tillbaka.
Det kan vi ju konstatera, är det så att man faktiskt är tre veckor utan att göra något och missa alla tränignar, och ändå inte vill fortsätta med hobbyn, ja då mina kära vänner är ni helt enkelt Feed up med den saken och bör söka upp en ny hobby.

Senare ikväll blir det att skicka mejlet (arbetsansökan) till Linda så att hon som redan är över tjugo och studerat ekonomi grejjer i några hundra år(okej lite överdrift) kan berätta om det är nåt jag skall ändra, efter  det är det bara att hålla tummarna och hoppas på att företaget blir så kära i mig att de helt enkelt måste få mig dit och jobba.
Skulle publicera mejlet, med adresser gömda, men ansöker på Finska, så ni som läser min blogg, tja inte allt för många av er skulle förstå. :) 

Livet är tufft om man inte är tvåspråkig.

Men nu lite karelska piroger (mums) och sen byta om och träningar! 

Ciao! <3 

nya avsnitt av allt

Så just nu rulla reklamerna mellan det nya avsnittet av Greys anatomy, världens bästa sjukhus serie, som ni säkert märkt är jag besatt av tv serier, mitt sätt att slappa.

Det blev lite singstar idag med F, samt en liten överraskning åt henne för att pigga upp henne, tror hon digga den, om hon inte såklart är en mycket bra lögnare, men hoppas int.. :)

90210 står på listan klockan 10, coh efter det sängen med en bok och Zzz.. hehe.. that's the plan.

Så gonatt, syns imorn, efter skolan.


Ciao!<3

Who are they, where ar they..

Jaha, suttit och stirrat på datornskärmen nu i 40 minuter och försökte komma på ett vettigt mejl att skicka, men nej, så nu får det bli paus, hann mumsa i mig lite sallad med mamma också för en stund sen, samt en file bit som blev över igår, hälsosam mat vi äter här i detta hus :)

Försökte till och med använda mig av tio fingrars systemet men det gick inte så bra.. så tror jag övar i skolan istället, kanske jag kan imponera på alla er senare när jag äntlgien lärt mig :D

Men som sagt, dags att koncentrera mig på mejlet igen.

Ciao!<3

istapp

Jag börjar verkligen misstänka att jag bor i en frysbox, det är åratal sedan Finladn hade en så här kall vinter, brr..
Kom just hem från skolan, wohoo.. det var helt okej första dag, förutom att vi idag av alla dagar skulle börja lära oss tio fingrars systemet.. och visst det är bra att kunna och det går säkert snabbt när man kan det, men här är problemet, ajg följer efter "jajjo-systemet".. inga fingrar som måste vara på ett visst ställe, och jag använder bara pek fingret och mitt fingret på vänster hans (samt tummen vid mellansslag), och pekfingret på högerhand, och hittills, har det fungerat perfekt för mig.
Nej men det var ju bara en lektion, maten smakade som alltid, det är konstigt hur grundskolan har så mycket lägre nivå på maten, där svalde man och försökte glömma vad man åt, nu är det att man vill ha mera, plus att de serverade taco-chips när det var första dagen, skulle kunna leva på det ett helt år!

Så vad händer ikväll? tja, ska försöka ordna upp mina skolpapper, skriva mejlet till företaget som jag hopperligen skall jobba hos under praktiken och sedan lite tv,mat och läsande av en ny bok som jag har fått, och nej det är inte TWilight uppföljarna, belv så att den stora (stygga) systern vann och får böckerna i slutet av januari, suck, men det är ju bättre än attt behöva vänta ett helt år att andra filmen kommer ut.

Men återkommer med ett inlägg ännu nog idag, om inte fler, för nu blir det att sätta på nya avsnittet av 90210 och sedan göra allt det som jag skrev här ovan.
Studielivet är hårt..

Ciao!<3

<3

Gonatt läsare, dags för mig att krypa ner i de härliga lakanen som jag fick till julen, njuta  av rentvättat hår, hel pyjamas (tessa bet på den förra.. ) och bara läsa mig till sömns..

Hörs imorn!

Ciao!<3

O så kom kvällen..

Efter en lång städningskväll, rena lakan, och kläder till tvätten så är det äntlgien tid att slappa en stund, tack gode gud, suttit såklart en del vid datorn, eller msn ska vi säga.

Men hur som helst har dagen varit lite mer aktiv av sig än de andra, gett kärleksråd, sagt hejdå till en hund som även kan kallas för gris ibland, ätit biff ala mamma som va gott och såklart städat, slöat och skrivit.

Halft bråkat med Linda över att få uppföljarna till Twilight böckerna ltie tidigare, hehe.. ska se vem som vinner, den unga o smarta eller den äldre och dominanta.

Får se, tyvärr brukar den äldre vinna för det mesta, jag är mer och vinner när det gäller min bror och mamma.

Men vi kan ju alltid hoppas :)

Så ikväll var också gossip girl och One tree hill på listan, nam nam namn, drama så det räcker, och tro mig, kärleksdrama (samt fantasy) är min favorit genre i serier/böcker/filmer.


gänget i gossip girl

Men nog talat om serier som kanske inte alla följer, imorn skola igen, jaiks..
Kan inte tro att sista halvan av min tredje period börjar redan, från och med andra februari måste jag ha ett jobb klart för arbets-perioden, hmm.. kanskw brode börja leta efter ett.. nåja, fick ett företag som tips, skall kontakta dem och uppdatera här senare hur slutresultatet blir, men nu får ni nog ursäkta mig..

Dags att gå o gosa i min rena säng (lakan) och dricka ett glas Pepsi förrän jag skall läsa mig in till sömnens värld, och tjaa, sova tills det blir skolmorgon..

Ciao!<3

Gone..

Jaha, nu har vi återvänt hem efter att fört Tessa, stackaren satt i fönstret och skällde när vi gick ut ur huset och vinkade hejdå. otroligt tyst i huset, och smutsigt, nu blir det städning, sedan kolla på Gossip girl och One tree hill, återkommer med ett långt inlägg ikväll.. :)

Ps. I förra inlägget hände det ett litet stavfel, när jag pratade om en hund som min kompis har (hunden heter Gucci) stavade jag helt fel, typiskt mig, så korrigering, namnet på rasen var så här: "Pommerarion"märk dock att det här är bara som det uttalas.. :)


Ciao!<3

Sista dagen

Vem skulle ha trott för en vecka sen att jag skulle känna mig deppig när Tessa ska åka hem..
Sista timmarna har börjat, två tiden skall vi nämligen åka iväg med bilen och föra henne hem, och tycker ltie synd om henne, stackaren var ju ändå så ltien när hon kom till oss att hon inte riktigt förstod, skulle inte vara överraskad om hon tror att hon bor här nu.
Kommer nog att sakna den lilla råddhögen.
Hon är en bra upplevelse, men som jag skrev igår, eller var det kanske dagen före det, skall vänta ett tag förrän jag skaffar en liten hund ¨t mig, funderat på pomeparion (så uttalas det, vet ej hur skrivs :D ) en liten hår boll som ser ut som en boll helt enkelt.. en av mina vänner från lågstadiet har en sådan hund, med namnet Gucci.

Men nu till lite gladare tankar, eller tja, hur man tar det, sista dagen av jullovet idag också, positivt: får se alla mina klass kompisar igen från alla olika städer, får någonting att göra och en orsak att stiga upp på mornarna. negativt: tidiga mornar, och nu kan man nite fundera halva dagen, skall jag göra nåt..

Nåjo, liten uppdatering på tankar och funderingar från min sida, mera ikväll när jag sitter hemma utan tessa.


Tessa.<3Ciao!<3

Relax and take it easy.

Dagen slut, eller tja, nästan.. ännu några timmar kvar, men ändå dags att böjra säga gonatt till alla er läsare.. Dagen var okej, två långa promenader med Tessa, var av ena innehöll lite eyecandy på vägen.. :)

Ja ja, ett onödigt inlägg som alltid, men måste passa på så länge som jag inte har skola..

Gonatt,syns imorn!

Ciao!<3
(ps: nya avsnitt av One tree hill och Gossip girl ikväll!<3)

Zzzz...

Så vad skall man göra när Tessa bestämt sig för att sova?
Har läst på boken ,och för att ha nåt kvar till ikväll så är det bäst att spara sig lite, Linda är ute på "kaffe" med sin vän, trots att hon inte dricker kaffe..
Och mamma är på jobb..
hmm.. det här är ju värsta lyxen, om man vanligtvis skulle sitta i skolan, men som redan sagt tidigare, jullove slutar först på onsdag.. inte för att jag ser fram emot att stiga upp 7 på morgonen, men det slår ju nästan det här, sitta hemma och ha tråkigt.

Nåjo, har ni några ider, så skriv gärna åt mig dem då..  :)


Ciao!<3

Nr. 2

Tro mig, det här är något som man inte vill uppleva.
Alla ni som läser min blogg dagligen, eller åtminstone nångång den senaste veckan, vet att jag har en hund hos oss på "låne-tid".. hennes ägare är på resa över nyåre och återvänder på onsdag.
Tja, allt har gått bra, ltie ovvant att ha en hundvalp som springer omkring och kräver mycket uppmärksamhet, lite planer för nyåret som gick snett osv. men det har åtminstone lärt mig att jag inte ännu är helt redo för en hund.. så vi provar med det först när jag flyttat hemifrån och närma mig tjugo. :)

Nå Tessa har sköttt sig mycket bra med att vara ute och uträtta sina ärenden, förutom i natt.. hon betedde sig redan konstigt på kvällen när jag satte och läste på Twilight (jo jag har läst den redan igenom, men eftersom jag måste vänta några veckor med de andra delarna så läser ja pånytt ifall jag missat några engelska ord eller två, ja vet.. är konstig, men älskar att läsa :)   )
Men tillbaka till saken, Tessa väckte mig fyra på morgonen, hmm.. värför var det inte ett bra tecken, nå jag satte på lampan och satte mig upp i sängen för att kolla vad problemet var, och joo, framför dörren, var vi har några tidningspapper ifall hon skulle behöva göra en snabb nummer ett på natten, ja på de papprena låg några inte så trevlgia bruna högar, samt en snabb nummer ett också, så allt på en gång, chockad och trött som jag var förstod ingenting, för jag var ute med Tessa klockan tolv på natten förrän vi gick till mitt rum för att sova/läsa.. så förstod inte hur hon kunde vara så "nödig" att uträtta sina ärenden plötsligt, nåja, med tanke på att jag inte ville sova i ett rum som luktade helt apa så steg jag upp och gick efter papper, lite tidningspapper till och en plastpåse, städade upp efter henne, inte med glädje, det hör inte till mnia favorit sysslor klockan fyra på morgonen att stå på mina knän och inspektera att det inte fanns några andra högar på mitt dyrbara golv, och Tessa trodde att hon var så duktig av sig, visst, lyfter på hatten för att hon använde pappret, skulle det varit golvet skulle hon inte haft en lika "glad" skötare..
Såklart väckte jagmamma också när jag tassade faram och tillbaka i huset för att transportera gamla pappret och för att ersätta det med lite nytt.
Så på morgonen, ungefär halv åtta väckte hon mig och frågade lite undrande "hur har Tessa betett sig i natt..?" jag berättade, half sovande med huvudet mot dynan och hon såg lite halft misstänksam ut över att hunden fått för sig att ha egna "toalett" vanor..

Nåjo, jag överlevde, sovde vidare och Tessa har varit ute på nytt idag och fått använda sig a naturen i stället, men nu lite tv och läsande av Twilight, jag lovar , kommer att kunna alla repilker från boken utantill snart.. men bra övning för engelskan..  :D


Ciao!<3

Feber?

Och inte vilkensom feber helst,
Resefeber!
vilket är konstigt med tanke på att jag åker till cypern först i början av maj, så det gör mig nästan ett halvår för tidig med denna underbara feber..
hur märkte jag det här?
jo i cypern, så sägerman "ne" när man svarar ja på nåt, och märkte att när jag gick hemma idag så kom det några "ne ne" till mamma som svar, såkalrt tog hon allt fel oblev haflt galen o undrade värför jag inte gick med på att t.ex. diska skålen till Tessas mat, hmm.. kommunikationsproblem.. ?
:)

Nåjo.. det ordnade sig, för jag menade ju att jag skulle göra det,,
Men cypern, två veckor i maj, ända negativa, måste lämna mina vänner den tiden, frö jag får inte änns en av dem med mig i väskan om jag skall ha med alla mina kläder :D

Ciao!<3

21:11

Så visade klcokan när jag började skriva, kom just hem från F och M, singstar time, så som allti, f:s ide faktiskt kom ett meddelande för en o halv timme sen då hon frågade om jag var tillgänglig..
såklart var jag.. :)
 Så lite Skönheten o odjuret, Tarzan o alla andra saker så visade klockan nio o det var dags att komma hem, suck..

En och halv dag kvar med tessa, sen är det Ciao Tessa, Hello school..
hmm.. kanske det kommer att bli bra,

Förresten, om någon är från Vasa hållet, kan någon berätta åt mig vad det finns för Yrkeshögskolor där.. (tredje stadiet)


Men nu msn, Heroes och sova :)


Ciao!<3

Sista dagen av veckan.

Hur har er vecka gått?
Slött som min kanske?
Svårt att tro men börjar faktiskt sakna skolan en hel del nu, att ha någonting att göra på dagarna, inte bar adega här hemma, åtminstone skulle man kunna lära sig något vettigt under de åtta timmar som man borde befinna sig i den läro rika byggnaden..

Och nu är nedräkningen och har börjat för mig o F, har båda planerat att flytta halvägs upp i Finland, närmare sagt Vasa, saknar riktigt, egen lägenhet och party hela veckoslutet, eller okej, party ibland på veckosluten, för båda hinner ju fylla 18 före det, så drinkar o klubbar är helt lagliga, hurra!

Men okej det är en ganska lång tid til ldet, går förstå året nu tll Merkonom, vilket betyder 2½ år kvar av den skolan, och F som har turen att fylla om några veckor först, med andra ord, hon är -93 född, så hon går ännnu på nian, vilket betyder att jag har ett år ledigt förrän hon avslutat gymnasiet som är hennes mål för nästa år, hmm.. nå om planen håller ut de här följande åren och jag hittar nå att studera i Vasa, så tar jag troligen ett mellanår förrän ja återvänder till den ljuvliga skolbänken, jobba ett år så att jag har pengar att köpa mat och kläder för :)

Tja, det här inlägget var såhär halft onödigt, tänkte bara informera er att jag ännu är i liv och slöar hemma med Tessa, börjar verka som om jag är allregisk för henne, not good, så hoppas jag klarar mig tills tisdagen när hon åker hem, men har jag klarat mig så här länge så :)

Ett vettigare inlägg senare idag.


Ciao!<3

I feel good..

Okej rubriken hade inget med inlägget att göra, tänkte bara på den sången just :) hehe.. börjar vara lite halft slö, märks kanske.. (?)

Anyways, skulle bara skriva en sista gång o kolla att alla har det bra, och hoppas att jag inspirerade någon annan oxå att fixa åt sig en sallad, för nam nam vad den var god, jag och Linda har mumsat i oss nästan hela skålen, men bara nästan :D

Men nu blir det att kolla lite på Facebook och lite msn säkert, man kan ju inte klara sig utan sina vänner


Så troligen sista inlägget idag, so until tomorrow..

Ciao!<3

Lång promenad, åtmnistone för Tessas del..

Så efter lite mera 90210 och lekande med Tessa kom jag på att kanske jag kunde prova med en lite längre promenad med Tessa, trött på att bara ställa mig ut med henne och komma in när hon fryser så skrev några rader till F och M ifall de ville följa med, såklart tackade de ja, men de fortsatte längre, för att fylla upp sin dagliga motions mätare, nå vägen blev ganska lång, ända ner till "sotra" korsningen och kan tänka mig att vi gick 1½-2 km eller något, är nite ju precis långt, men för lilla Tessa var det, stackaren sprang efter bilarna ivrigt, men blev stoppad av kopplet, och M och F fick se min nya vinterrock för första gången, här är min teori på rocken, den är snygg o så men man känner ju sig inte alltid så liten i en vinterrock som skall skydda dig från kylan, men ärligt talat, helre lite extra lager på än frysa av sig baken o fingrarna.. :)

Men nu skall jag börja dra vidare och hjälpa linda med Salladen som vi ska avnjuta ikväll, Pennepasta, Salla,paprika, gurka och tonfisk står på ingrediens listan, samt mycket kryddor :)

Mums..


Ciao!<3

Beroende..

ännu ett nytt inlägg, sade ju att jag skulle vara aktiv idag, hehe, kom just in efter en en promenad ute med Tessa som fick mina fingrar att darra, måste komma ihåg vantarna nästa gång om jag vill ha några fingrar att ha ringar på..

Jaja, ni mårkte rubriken "Beroende" antar jag, jo vd hgandlar det om, förutom godis?

Sången SAve you, by Simple Plan, var på deras konsert i slutet av oktober, närmare sagt 29 oktober med Linda ,och jag vill så tillbaka, såkalrt börjar killarna ha ålder till max för min smak men sångerna är sdå bra, åtminstone de flesta, och jag är en riktigt "softy" för låtar som har en bakgrund,

så som Eric Claptons "tears in heaven" (skriven efter att hans som dog tragiskt när han föll från en balkong i lägenheten)
Hade turen att min småkusin Alexis spelade alltid den när han värmde upp fingrarna för flamenco spelning med gitarren så varje morgon när vi satt i Cypern i deras hus och åt morgonmål,  eller jag åt, han åt nästan aldrig morgonmål, ja så varje morgon satt jag och drack Frappe, åt min smörgås och lyssnade på honom spela, samt lite sång då och då, hela familjen är ju nåt slags musik.geni..


Ja sånger som har en bakgrund är helt enkelt fina...

Så för er som inte vissste vad Save you har för bakgrund, jo, Pierre, vokalisten i Simple Plan skrev sången för sin bror som hade cancer, han överlevde, tack gode gud får vi väl säga, och sången är då för honom, besriver känslorna över hela situationen och hur Pierre önskade att han kunde ha räddat sin bror på nåt sätt, kunnat förstå, sätter in sång texten i inlägget så att alla kan läsa och tolka den själva..

men den sången var nog troligen den bästa under hela kvällen (okej, When im gone är oxå jätte bra :)  ) 
...där jag stod bland alla svettiga fans som skrek som galningar, så besatt är kanske inte jag, men de hade säkert bara mycket höga och skrikiga röster. :)

Men nu texten och sen skall jag fortsätta lyssna på musiken som spelas i bakgrunden, och nej, jag har inte Save you på Repeat, det finns även andra sånger på listan idag :)


Save you, by Simple Plan
Take a breath
I pull myself together
Just another step until I reach the door
You'll never know the way it
tears me up inside to see you
I wish that I could tell you something
and take it all away

Sometimes I wish I could save you
And there's so many things
that I want you to know
I won't give up till it's over
If it takes you forever I want you to know

When I hear your voice
It's drowning into whispers
You're just skin and bones
There's nothing left to take
No matter what I do I
can't make you feel better
If only I could find the answer
To help me understand

Sometimes I wish I could save you
And there's so many things
that I want you to know
I wont give up till it's over
If it takes you forever I want you to know

That if you fall, stumble down
I'll pick you up off the ground
If you lose faith in you
I'll give you strength to pull through
Tell me you won't give up cause
I'll be waiting if you fall
Oh you know I'll be there for you

(Ahahaha)
If only I could find the answer
To take it all away

Sometimes I wish I could save you
And there's so many things
that I want you to know
I wont give up till it's over
If it takes you forever I want you to know (Oooh)
I wish I could save you
I want you to know (Ohohh)
I wish I could save you (ohh)

Bilder från sista minuterna av 2008 och de första ögonblicken av 2009

F, M ocj Jajjo..


Kon tiki, den var helt god, men hade förväntat mig ltie mera smak :)Raket konstverk ala Fiizi, nej vet inte riktigt vad hon gjorde :)

Raket kaoset som F och M hade orsakades av denna raket..

Ögonen som såg nästan allting på nyåret...

jepp så såg jag ut nästan hela kvällen, skulle vara glamour ögonblicket, men tja, som ni ser, håret bakåt draget och en min som säger *gör ja faktiskt det här*

Ja hoppas jag inte skrämde er iväg med dessa bilder, men det var en rolig kväll trots komplikationer, så nu ett litet citat från en sång som passar bra in i min självsäkerhet när det gäller bilder på mig (kameran är inte min bästa vän, men jag lär mig hela tiden :)   )
 
"People are all the same,
 And we only get judged by what we do,
Personality reflects name,
And if I'm ugly then so are u, so are u."


Ugly-Sugarbabes

Saturday day live..

Lördag, vad kan man säga, oftast brukar jag hoppa upp och ner av iver freda-lörda-sönda men nu när vi lever i juletider ännu, trots att ett nytt år redan är nybörjat, så känns tiden ltie lång, det är ju inte att bara springa ut när man vill, med Tessa i huset så begränsar det faktiskt lite aktiviteterna, som t.ex. träningar, imorgon börjar innebandy träningen igen, och jag får sitta hemma, på måndag är det träningar igen, och då sitter jag igen hemma, kul.. hmm.. nej!
Så på torsdag är första dagen på året som jag får återvända till målburen och börja ta i bollarna, här är såklart grejen, jag hadetänkt motionera allt möjlig extra vikt som kommit under julen, men att få bort eventuell viktökning före skolan verkar omöjlig, med tanke på att Tessa inte gillar att gå på några långa promenader, så det är lite si så där.. nåja, tror att jag överlever, det är inte precis att jag går och skriker bantningshjälp ut till världen.. :)

Men nu till några mindre personliga tankar, vill ju inte verka desperat med några viktproblem, för jag trivs ypperligt bra med att ha en normal kropp :)
Men som jag skrev tidigare så skulle jag försöka få in några bilder från nyåret, och joo det kommer nu, skall se om jag hittar några kul bilder på mig även, för tro det eller ej, men att bli fotograferad mot en vägg med tanke på att man skall se normal ut är inte alltid lika kul som det hörs, men joo, det var kul, inte helt och hållet pina.. :)
Men tycker synd om F som måste ha tålamod och försöka få mig bete mig normalt och inte vara lika slö som jag var, hehe..
Men bilderna i nästa inlägg så att jag hinner hitta alla jag vill ha, ntyvärr så kommer det inga ansiktsbilder på F och M med tanke på att jag inte frågat ännu lov om det, men nu och söka fram bilder och beundra min nya rock som faktiskt är otroligt skön att ha nu när termometer visar -14.. brr.. hur skulle jag någonsin ha klarat den här plötsliga vintern utan min nya rock..


Ciao!<3

night..

Gonatt alla läsare (so inte sover ännu), mera bloggande imorn, när jag är ensam hemma, o datorn för mig själv.. :)

men ha ni alla en underbar, eller åtminstone, en okej natt


Ciao!<3

90210

Fredags kvällen har säkert börjat för vissa först nu, förberedelser för party ikväll ,mys pojk/flick vännerna men för min del blir det en lugn hemma kväll, så som det nästan alltid r, missförstå mig inte, skulle inte ha nåt emot att åka o festa ibland :) men så liten stad som vi bor i så har man inte lust att se samma fyllesvin varje veckoslut

Så tror jag skall kolla lite gamla avsnitt av 90210 på datorn ikväll o lägga mig efter 12, eller nåt :)

Ciao!<3

Hemma igen..

Det blev rockshopping idag efter fyra, liten överraskning egentligen, mamma hade pratat om en eventuell tur till "seppälä" men efersom hon igår låg hemma med feber så var jag ganska säker över att vi inte skulle iväg idag. men nej, hon var hur frisk som helst, så det var att byta om, springa ut till bilen, utan make up, wohoo (men såsom min systers gudmor bruakr säga "om du inte har planerat att träffa din blivande man idag så är det ingen skillnad")

Slutresultatet blev två nya rockar, den ena är nog mera sådär "rocken som man drar på när den andra är  tvätten" men när jag fick tv årockar så satsar man ju :)
Hittade ett par jeans oxå, vilket är bra, med tanke på att mina gamla gick sönder för några veckor sen..

Och nu sitter jag med en godispåse framför datorn, snart ut såklart med Tessa o troligen film senare ikväll :)

Tills nästa gång..


Ciao!<3

Fredag..

Ett sent godmorgon till er alla som läser, trots ingen uppdatering ännu idag kan jag stolt meddela att jag redan var uppe tio idag, ganska bra för min del, men såkalrt hade jag hjälp av Tessa..
Efter det blev det lite snack med Linda som redan att och åt morgonmål, såklart, hon har någon automatisk väckar klocka i sig som får henne och stiga upp nio tiden.
Ut med  Tessa..

Filme (Hancock) med Linda..

Mat, lasange.. mm..

Ut med tessa igen...

Och nu blogg,facebook samt Ig.
Ganska normalt/halfttråkigt liv, men hej, det är fredag ;)


Ciao!<3

Dags för en ny natt

Så var torsdagen slut, det blev sinstar med F (och M) - disney-toons och lite RnB, tro mig, ni som bara gillar att sjunga för skojs skull, Rn tar livet av ens lungor :)
Men det var roligt så..
såklart var vi alla tre lite trötta ännu från natten, hehe..

Imorn skall det tydligen bli rockshopping åt mig, mamma tycker att jag inte får gå omkring med min höstrock mera när termometern visar -10 grader, mn vad gör man när gamla vinterrocken börjar vara för liten..

Men nu o bråka en stund med Tessa, med hjälp av "käre syster".. o sen läsa slutet av twilight, om klockan inte blir för mycket.. :)


Ciao!<3

Snart..

Snart bär det av till gatan nedanför för att ta några omgångar av Singstar, tippar på att Son of a man kommer att vara ganska populär ikväll när det gäller F:s val.. men det är en bra sång, så jag tror vi klarar av det, sen om vi förstör sången med våra vackra stämmor är en annan sak, men vem bryr sig egentligen, vi kommer att göra mcyket värre saker i våra liv ännu än sjunga karaoke i ett litet sovrum.
Dagen har gått ganska snabbt egentligen, inte för att jag har gjort någonting vettigt. *host host* Jag och min syster satt i mitt rum och kolalde som sagt på musik videon, listan hette Top 108..  så räkna ut att vi satt på min säng en ganska lång stund, mat blev det också, med ett kriterie av mamma, "alla som äter i mitt matbord skall ha normala kläder på sig".. jaha, så det var för mig och Storesyster att byta bort pyjamasarna, hehe.. och kanske lika bra, för det första jag sa när vi satte oss ner i matbordet, var inte det som man brukar säga (det vill säga "oi va de ser gott ut/doftar gott) nej jag sade "är klockan fyra?!" 

Uuuuup...
Nåjo, det car ju dagen efter nyår, så man hade väl rätt att vara lite slö,
Tessa har även orsakat ltie problem idag, eftersom alla grannar och vänner kastade omkring med raketer igår så har hon fått en hel del nya leksaker, för stackars valpen tror ju att raketerna är pinnar att leka med, tydligen smakar trä samma sak som krut, nåjo, slängde bort allt jag såg nära vårt hus, hoppeligen dör hon inte av några förgiftningar, det skulle kanske vara lite svårare att förklara åt ägaren som kommer hem nästa vecka, 

Nåjo.. men nu o kolla lite Facebook och faktumet att ajg nu bor i Raseborg???Ciao!<3

första eftermiddagen av 2009

Så hade man vaknat med hjälp av lite musik, te och Tessa som ville ut. Blev inte så mycket sömn inatt tack vare diskande av plastburkar och drink-glas, en syster (kvart före tre) och en halvfull mamma (halv fyra).
Men det går bra, tidigt i säng ikväll, om jag inte såklart byter till reservenerging som jag alltid får när jag blir övertrött..
Inga bilder ännu, för kameran är i tryggt förvar hon F och M, hopperligen så kommer det bilder senare idag på min dator via msn, men vi får se.

Nyåret kan man verkligen beskriva som temat sa "Galenskap och Glamour" för tro mig, det fanns galenskap, F och M var ute o lekte med sina  raketer efter att jag fick springa in med Tessa som plötsligt blev rädd för stora raketer, fast hon inte visat något tecken på det tidigare på kvällen, Nåjo, uttråkade jag satt mig ner vid datorn och tog ett varv tetris när jag plötsligt hörde ett skrik utifrån, tänkte att F och M bara hade lite roligt och fortsatte att leka med Tessa/spela tetris när de två tillslut kom in, rädda och chockade, vad som hände kan jag inte exakt berätta, med tanke på att jag satt inne, men F förlorade några hårstrån och hade en ltie sotig mössa (som annors är vit), en sotig huppari (som oxå är vit) och M var så livrädd att hon babbla på massa onödigt, något med en raket som jagat dem när det gick fel vid avfyrningen, jaja.. kanske jag borde tacka Tessa för skulle det där ha hänt åt mig så skulle jag aldrig mera satt mni fot utanför dörren på ett nyår.

Glamour delen var då fotograferingen som inte blev så jätte lång, lite pågrund av vi inte visste hur vi skulle fixatill det, man känner ju sig lite haltfånig om man står mot en vägg och skall se så perfekt ut som möjligt, åtminstone är det så min huvud tycker, men det gick helt okej, skall lite kolla igenom bilderna om ajg hittar något som kan komma in på bloggen, och nu skall vi inte glömma, när jag får bilderna .. :)
Men nu o slänga mig i mni säng som mi syster invaderat, och kolla lite på Musik-videon, sen trolgien till F och M för en omgång Singstar!

Ciao!<3

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011