ز

Ida Julin

Hem    Info    Kontakt

Day 21 – Another moment

Day 21 – Another moment

Får återigen bli med mina underbara hippiefriends. Men vad kan ni förvänta er, har tillbringat nästan hela mitt liv med dem, inte precis så att mina största äventyr varit utan dem.

Jag var ju i England December 2009-Februari 2010 med bara en snabb visit hem under julen (då jag också skrämde skiten ur mina två sötisar genom att väcka dem sju på morgonen, hehe).
Nåjo i februari när jag skulle anläda hem var jag trött. En tio timmars resa (buss 4½ timme, väntetid i terminal, ca 3 timmars flyg plus väntetid utav väskor) och även flörtande med en random man i Heathrows flygterminal (jag hade skoppat lite väl mycket och väskan vägde mer än vad den skulle få) ville jag bara hem och vila upp mig efteresom skola  väntade följande dag.
Jag tycktes glimta Hanna när jag kollade mot väntesalen men tänkte 'äsch, bara tröttheten som talar'. Men nej det  var hon faktiskt.. och herregud jag blev chockat.
Minda underbara vänner hade såklart valt att hämnas lite efter mitt trick under julen så de hade åkt med mamma till flygfältet och stod med en vacker skylt och viftade glatt för att sedan ge lite bamsekramar när jag kom halvspringande. Ja jag erkänner, glädjen  var stor att se dem igen.

Bilder togs det men Hanna, som älskar sina bilder och kvalitet, raderade dem tyvärr innan jag någonsin hunnit se dem. Lite synd, där skulle man ha ett minne värt att rama in men jaja minnet får leva kvar i hjärnan istället.

Men en utav de bästa känslorna, hur mycket jag än älskar mina vänner och 'familj' i England så kan det inte jämföras med känslan när man får se sina bästa vänner med en skylt och stora leendet medan de väntar på en.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Deleted_photo.png

Moody Monday

O så va de måndag.
Sista dagen utav januari dessutom och hur känner man sig? trött och extremt moody.
Leave it to me and lyckas fixa trubbel direkt på morgonen genom att prata med min egen mamma. De e press om jobb, livet och allt annat och om man heter Jajjo... well bråka inte med mig innan klockan ens blivit åtta på en måndasgsmorgon, hehe.

Men hej hopp, ny vecka som sagt. Hade tänkt sticka iväg och träna idag men det blir nog inställt, tyvärr. Ryggen lever nämligen fortfarande sitt eget liv och nu tammitusan får den ta och sluta. Alltså blir det värmeterapi ikväll och kanske en karkkipåse på magen medan jag kollar på film.

Hehe någon annan som märker den stora skillnaden mellan dom två?
Äta godis, kolla film och mysa VS svettas i målet ca 1½ timme.

Nå sånt e live, nya tag på torsdag med innebandyn och så hoppas vi att dansen är fortfarande en möjlighet imorgon.


Day 20 – This month

Day 20 – This month

Med tanke på att jag inte är någon extrem fotograf utav mig själv så lär det inte dyka upp några bilder. Och dessutom är jag påväg att gosa ner mig i min säng, so here we go. :)

Denna månad, gud... nyår inleddes ju med Hannas sällskap vilket var en lugn kväll och efter det har det varit lite upp och ner. Partykvällar, underbara minnen och lite mindre underbara minnen. Träningar, chillas med vänner, jobb och även en hel massa annat.

Det är troligen en utav de mest händelsefyllda månaderna jag varit med om och tyvärr slutade den på lite negativa noter men livet går vidare och det är bara att påbörja en ny vecka och snart även en ny månad! Kan ju inte bli mycket bättre än så.

Men en sak måste jag bara säga... att bo i en liten stad kan vara en förbannelse och man får faktiskt se till att lära sig utav sina misstag.

Day 19 – Something you regret

Day 19 – Something you regret

Att lita på vissa människor för mycket och bli besviken i slutändan.


(så långt inlägg denna gång. Men jag är inte ute efter at nämna namn så tack och hej ;) )

Still alive

Kan int säga samma sak om mina fingrar dock, efter en dag med fixande och trixande på hanna och Sofias present...

Det sorgliga är att den inte ännu heller är klar, men snart. :)

Nu måste jag dock ta en paus för dagen och börja fixa lite mat innan jag sticker ut och festar tills morgontimmarna med lite shack.


Vad presenten är... well to be continued! ;)

Veckans Låt


Nelly Furtado - Maneater (no judging you guys! ;D )

Day 18 – Your favorite birthday


Day 18 – Your favorite birthday

Hur mycket jag än skulle vilja säga en så har jag tre.
Haha hur patetisk är inte jag? Nej men ni har ju redan märkt att jag inte kan bara välja en bästa vän, jag kan inte välja ett favoritögonblick.. så varför skulle jag kunna välja bara en favoritfödelsedag?

Dock är min top 3:a och tar plats efter varandra. Med andra ord när jag fyllde 16, 17 & 18.

16: Sofia lekte sjuk hela långa veckan och jag var seriöst deprimerad. Sweet 16 liksom... så på min födelsedag traskade jag ner till tvillingarna med hanna vid min sida och varma koppen i min väska. Jag erkänner.. jag blev lite skeptisk när vi skulle gå eftersom Hanna lite avslöjade sig men ändå.
För när jag kom till dem, öppnade dörren... där stod Sofia med en mudcake och ljus, plus mina 'gäster' (läses: Hanna och sofia hade ritat personer från min klass på ett stort papper och ballonger).
Kvällen spenderades med mat, kaka, singstar, presenter och lite bilder.
När jag fyllde 17 år däremot drog vi iväg på P!NK.
Sofia stackaren (och ironiskt nog) var faktiskt sjuk detta år men hon var en trooper och följde med för det. Vi började kvällen genom att göra oss klara hos tvillingarna och bevittna när mitt knä hoppade ur led. Mut ei se mitään.. man fyller ju 17 bara en gång i livet.

18 däremot... gudars. Vi var i Mas Palomas och dagen var underbar! Först blev jag väckt med hela familjen + Jorma stående vid sovrummet och sjöng högt och vacker 'paljon onnea' medan Marcus filamde in allting och Jorma knäppte bilder.
Lite kaka fick jag också som de köpt kvällen innan och sedan fick jag reda på att jag skulle vara klar inom en timme för någonting.
Någonting visade sig vara kamel- & jeeputflykt. Något jag kollat på redan när vi kom dit.
Roligt var det, jag fick pussa Nero (baby kamel) och lyssna på en otroligt underhållande guide.
Som sällskap hade jag mormor (jepp, min mommo e tuff!), Jorma (som betalade utflykten) och Mamma.
Plus andra passagerare, bland annat två killar från Sverige, båda i min ålder.. som såg så kova ut ända tills de satte sig på kamelryggen och blev skiträdda.
På kvällen drog vi oss mot det lyxiga området vid fyren och åt ute en nami nami middag innan jag blev serverad min första (lagliga) drink.De va de. What do you think? :)
Man skulle ju kunna ha värre liv.

Fredag! (inspirerande rubrik som alltid)

Alltså äntligen är allt jag säger! 6 timmar jobb till (typ) och sedan väntar 2 ½ dag underbar ledighet.
Och hu de ska firas! ;)

Nej men efter en lång vecka ser jag framemot lite mysshopping med Sofia och kanske mat? Who knows... imorgon blir det väl fest (har jag på känn) och söndagen planerar jag att tillbringa i en säng och bara mysa tills jag blir hungrig.

Bra plan eller hur? Normi veckoslut för en ungdom antar jag.

Nåjo lite annat skall jag hinna med också. Som att kolla på nya TVD avsnittet som kommit ut. Och ja Sofia, vampyrer återigen.. get over it, hehe. Nej men aldrig att man tackar nej till att kolla på Ian, mums mums.
Sedan borde jag väl vara duktig och söka lite sommarjobb också men njae.. tvivlar på saken just nu ;) Har redan en arbetsplats in mind så kanske problemet inte är så svårlöst.

Nu är det dags att jobba igen dock.
Så undertiden får ni ta och njuta utav dagens inspirationskälla.

Ciao!<3

 

http://members.home.nl/zakina/thank%20god%20it%27s%20friday.gif


Day 17 – Your favorite memory

Day 17 – Your favorite memory

Alltså detta ämne... gud jag vet inte hur och vad jag skall välja för att vara ärlig.
Just nu har jag ett minne som ligger rätt nära mitt hjärta men som jag sagt tidigare skriver jag inte allt för personliga saker på denna blogg så att skriva om det är omöjligt...
Men jag antar att alla mina favoritminnen är med andra människor, vare det är på affes, med vänner eller släkt. Aldrig ensam - alltid med andra :)

Så tyvärr, så konstigt inlägg idag.

Only girl in the world

Jag vet väldigt inspirerande att ha låtartitlar som rubrik men what can you do. Andra alternativet skulle ha varit 'insert headline here'.
Med andra ord känner jag mig inte så inspirerad just nu för att komma på rubriker.
Eller något annat heller för den delen. Jag fick nämligen höra igår utav min mamma efter att jag berättat om min kommande period i Axxell att 'Ja det är därför du måste jobba med portfolion nu! så du orkar studera sen, bla bla bla'.
Men eh tror ni jag ens börjat med att fundera på portfolion? hehe nej, så igår blev det panik! För portfolion verkar så TOM! och hur skall jag göra en kreativt och inspirerande presentation utav mig själv? Blir ju inte bättre heller eftersom jag fått ett stipendium redan från skolan för att jag är en sådan kreativ studerande..
Ei jumalauta säger ja bara.

Dags att stirra på lite siffror igen så att man kan varva ner.

Ciao!<3

http://blogs.suntimes.com/cornerkicks/clueless-excuse1-300x300.jpgDay 16 – Your first kiss

Day 16 – Your first kiss

Jag var ca 5 år, vi stod i trähuset vid Kila Daghem och så pussade han mig. Så otroligt romatiskt. Haha.
Efter det när alla hört vårt *SMACK* påstod vi att vi pussat  väggen.

Så speciell var min första gång.

http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/14/1424/G98R000Z/posters/kids-kissing.jpg

Oh if I was a punkrocker...

En dag (månadg kanske?) hade jag extremt tråkigt på jobbet. Okej när har jag inte det eentligen men ändå... Och som en helt normal person tog jag ju till hjälp den bästa sidan någonsin: facebook.

Hittade denna utmaning och resultatet kan ni se nedanför:

1. - Go to wikipedia and hit random. The first random wikipedia article you get is the name of your band.
2 - Go to quotationspage.com and hit random. The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.
3 - Go to flickr and click on “explore the last seven days.” Third picture, no matter w.........hat it is, will be your album cover.
4 - Use picnik.com to put it all together.
5 - Post it with this text in the "caption" and TAG the friends you want to join in.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs063.snc6/167305_1707954971334_1011868620_31937650_3606174_n.jpg

 

Måste säga att titelnamnet på albumet var rätt snyggt, men att bli kallad Sarreinsming resten av mitt liv? eh kanske inte.

Pikkulauantai

Vet ni... i denna takt tror jag att jag inom vecka kommer vara 70+ och på väg till en pensionärs bingokväll, för gudars tiden går snabbt. Det är ju onsdag redan, lill-lördag... och två dagar tills fredag.
Heh, seriöst... tiden går allt för fort.

Inte för att jag borde klaga, jag ser framemot veckoslutet men om fem vardagar går med racerfart hur kommer då inte veckoslutet gå? Jo ännu snabbare, och det är bara bläh.


Lite planer inför helgen har jag hunnit med redan dock (haha, jepp I told ya - gillar att planera några dagar i förväg med min kalender).
Fredag lär det bli shopping med Sofia in the big city Karjaa (med andra ord hittar ni oss i Canny) och på lördag om allt går som planerat blir det utgång med Mari (och Pernilla?). Lite tragiskt där, jag börjar känna mig som en partyholic (som Mari så snällt kallade mig) med tredje veckan i rad. Men förra helgen var det ju lite mera gränsat eftersom jag hade match på söndag så jag fick hitta på andra sätt att underhålla mig med än att dra en helfylla.
Inte för att jag tycker att festande är samma som att dricka så att man staplar under bordet... men you get my point, yes?

Hoppas det...

Men tills det händer något intressant här på kontoret skall jag avlägsna mig.

Ciao!<3


I brist på andra bilder... denna har ni sett förr, men detta är Pernillas version utav mitt liv.

Day 15 – Your dreams

Day 15 – Your dreams

Denna rubrik kan tolkas på två sätt men jag tror vi kör den mera realistiska tolkning: 'Om du fick drömma om ditt liv'-stil istället för 'vad drömde du inatt'. Lite synd faktiskt där för jag tror inte att ni hittar någon som har likna galna drömmar som jag.

Nåjo mina drömmar... hmm, egentligen är jag en person som planerar vecka för vecka, jag gillar att ha ordning och reda men jag hatar att planera min framtid allt för mycket, känns som en så stor press då.

Men den ultimata drömmen är väl att ha ett kreativt och mångsidigt yrke, kanske en familj någon vacker dag (trots att jag absolut inte ser mig själv som mamma åt tre eller flera barn) och naturligvis one heck of a lover! ;)
Och ja, ni kan ta det sista med lite ironi.

Dessutom önskar jag ju all lycka till mina vänner ,välmående och att världen inte skall gå under 2012 (vilket jag tvivlar på.. och om det nu gör det, voi voi - dags att leva livet nu då kanske).


Som sagt, ingen stor familj tack.

Tisdag

Jag börjar tro snart att min lilla dagbok med 'Lär dig känna Jajjo' faktiskt är itnressant. Mera läsare tydligen varje dag så man tackar och bockar väl bara och fortsätter framåt. :)

Tisdag mina vänner och jag är otroligt trött, det är inte klokt. Men som sagt är det bara att fortsätta framåt och jag kan ju alltid se framemot kvällens danslektion.

I övrigt kan jag förresten berätta att det ändast är två veckor kvar tills jag slutar jobba - bujaah! No more ugly stepmonster. Känns ganska jävla nice kan jag berätta.

Men nu håller detta på att bli ett totalt meningslöst inlägg så skall nog återgå till arbetet, och till att planera veckoslutet.

Ciao!<3En gång i tiderna avnjöt jag en torsdag på detta sätt. Bild - Hanna Fagerström

Day 14 – What you wore today

Day 14 – What you wore today

Jag suckar... seriöst. Än en gång denna rubrik. Och vet ni inga bilder denna gång heller.
Så nu kör vi detta snabbt.

Nya jeansleggins (Lindex)
Rosa långärmad
Grå oversized cardigan (New Look)
Stövlar

And that's it. Är jag inte inspirerande med mina outfits? haha, nej men jag sa ju - inte min grej. Plus att när det är vinter tänker jag mera på att jag inte vill frysa ihjäl mig än på hur stylish det ser ut.
Så det så...


Update...

Hej hej huvudvärk.
Jag har verkligen saknat dig... (not).

Har lidit utav huvudvärk hela helgen faktiskt, börjande på lördagen kring 12, med andra ord någon timme efter att jag vaknat.

Suck, nåjo - 1 ½ timme kvar av arbetsdagen.Om man skulle få göra detta istället kanske.. bara sticka till södern i någon vecka och glömma bort alla dystra tankar... Who's with me?

Monday

Ja vet ni... de e bara att ta i med nya tag nu när det är ny vecka.
Kom knappt upp idag från min mysiga säng och morgonen fortsatte inte så bra heller när jag brände några ägg i stekpannan. Men nu sitter jag i säkert (och uttråkat) förvar här på jobbet och räknar timmarna tills jag får gå hem.

Trodde aldrig att jag skulle säga detta: men jag saknar nog lite skolan. Himmel...

Jaja, lite updates följer väl under dagen, men tills dess...

Ciao!<3

Day 13 – This week

Day 13 – This week

Måste säga att jag hade rätt bra timing med min lilla dagbok. Att lyckas få denna rubrik in på en söndag - perfecto!
Så vad har hänt denna vecka? Gud.. vad har INTE hänt är väl frågan.
Måndag - fredag var det rätt normalt med jobb och träningar, planerade lite inför lördagen då vi skulle fira Hanna och Sofia. På fredag åkte vi iväg till min bror för att befria honom och Lotta från Novalie. Alltså var jag barnvakt... inga problem där, ungen är seriöst så lättskött. 
På kvällen när jag anlände hem la jag märke till att mina leggins var sönder, lördagsshopping here we come.

Så lördagsmorgon kan ni nog gissa vad jag gjorde. Hittade som sagt lite nya jeans och skor och efter det anlände jag hem för att byta lakan och städa. Normala och tråkiga saker med andra ord.
Efter det började jag kocka ihop lite supermiddag inför förfesten och sedan var det full rulle på tills morgonnatten då jag slängde mig ner bredvid Sofia för att sova några timmar.

Vad hände på Affes kan vi lämna lite utanför men låt mig bara säga: det fanns jävliga äckel... och mindre äckel på plats. All in all slutade kvällen väldig bra.

Idag däremot.. steg upp kvart över nio och lämnade Sofia döende i sin säng medan jag gick hem och gjorde mig klar inför dagens matcher. Spelade inte själv på grund av min rygg men tjejerna kämpade på härligt i två hela matcher och även om vi inte fick hem några poäng denna gång så var det en rolig dag.
Senare på kvällen blev det en snabb visit till Hanna och Sofia innan jag satte mig ner i soffan för att äta lite mat och kolla på film.


And that's it! Inspirerande eller hur? Jepp, veckan har väl haft sina up's and down's men det är bara att tänka positivt. Och trots allt: det är ny vecka imorn! ;)

Nu och sova,

Ciao!<3


Ready, set... GO!

Nu står maten på bordet bredvid vinflaskan, så allt är klart! :)
Allt som fattar är gästerna men mina hippiefriends brukar ta lite tid på sig ibland, hehe. Vilket inte gör mig någonting egentligen.

Så skål på er, vi skall äta, skvallra och göra oss klara för kvällen.

Ciao!<3

Day 12 – What’s in your bag

Day 12 – What’s in your bag

Hade tänkt ta lite bilder att lägga upp här men lite ont om tid idag (men jag tänker inte bryta pakten att skriva ett inlägg per dag peppar peppar!) så det får bli återigen lite förklaringar.

Vad jag har i min väska  beror på väskan helt enkelt men det som ABSOLUT måste finnas med om jag sen är påväg på jobb eller skolan... eller kanske för att träffa vänner är följande:

-Ipod Touch
- Telefon
-Nycklar
- Kalender
- Någon form utav läppglans, salva eller dylikt
- Penna (som sitter fast i kalendern)
- Vattenflaska

Och det var det. Väldigt intressant. :)
Nej men har jag detta med mig känner jag mig rätt så klar att bemöta världen (aka the big City Karjaa) när jag stänger dörren efter mig.

http://www.designerwholesalesources.com/images/discount-prada-handbag-3.jpg

Veckans LåtFm Static - Tonight

Stress-shopping

Det blev lite panik igår på kvällen efter att vi kommit hem från Mackes.... jag upptäckte nämligen att mina jeansleggins hade hål. Och tyvärr inte på ett lappbart ställe.
Så ni kan gissa hur glad jag blev när jag insåg att jag skulle iväg och shoppa idag när jag vaknade.

Grejen är nämligen den att jag levt på mina leggins efter att mina vanliga jeans sa upp sig för tre månader sedan. Så det hela var ju väldigt lyckat... måste ju ha något att slänga på min på jobb när måndagen kommer.

Så shopping blev det idag. Hittade ett par jeans och ett par nya leggins efter en  rejält genomrotning utav Canny och sedan Lindex.
Passade på att köpa skor till kvällen också. Men mer om det senare.

Nu blir det att städa rummet en snabbis, hoppa in i duschen och be till gudarna att det inte blir kallt ikväll med tanke på att jag tänker slänga på mig en klänning.

Ciao!<3Så här coola såg vi ut när vi firade 'höstpåsken' för några år sedan. Tror vi kör en lite mera classy look ikväll.
Från vänster: Ida, Sofia & Hanna.

Bara jag...

... som inte ser vitsen till detta?
Visst som en Ipod touch ägare kan jag lugnt säga att sitta och klicka på en skärm kan vara pain (men nu skall vi ju sen också tänka att det är stor stoleksskillnad mellan en Ipod och en Ipad) men kom igen... tagentbord?

Varför inte bara skaffa en laptop från första början då?
Just sayin'...

http://www.megatao.com/wp-content/uploads/2010/04/ipad-bluetooth-keyboard.jpg

Day 11 – Your siblings

Day 11 – Your siblings

Tänk dag elva redan med lilla listan och denna gång står mina syskon på tur. Hmm var skall man börja ens?
Nåjo för det första heter mina syskon Marcus & Linda. Jag är yngst (om någon nu inte räknade ut det) och det skiljer på oss rätt så många år. Mellan mig och Marcus 10 (nästan elva, men jag håller mig till tio) och mellan mig och Linda ca 7 år.

Båda har flyttat hemifrån rätt länge sedan och Marcus gifte sig och blev pappa bland annat förra året! Linda sen igen jobbar som butiksansvarig i Helsinki.

Men min relation till dem? Nåjo efter att våra föräldrar skiljdes är det väl rätt klart att syskonena håller ihop? Och även om jag och Linda är mera tjejiga och borde ha massor med gemensamt relaterar jag mig rätt mycket med Marcus.
Vi båda spelar ju innebandy och ingen utav oss kan sitta still allt för länge. Om vi citerar min mamma "jag trodde nog du skulle vara en pojke, du var och är precis som din bror." Man tackar och bockar.

Nej men inte precis så att vi ringer till varandra mitt i natten och säger godnatt men vi har en helt okej relation till varandra. Och bryr oss gör vi nog.
Marcus kan bland annat ringa halv fyra på morgonen till min syster om jag inte svarat i telefonen halv ett på natten kvällen innan. För tänk om det hänt något åt hans yngsta syster även om hon sagt att hon skulle till Linda i Helsingfors? Oh the horror...

Men det var kort om mina syskon, vill ni veta något mera får ni fråga. Kan inte precis skriva ut hela livshistorian.
Men kort och gott - ja jag älskar mina syskon.https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2009/n1011868620_30018784_2337_52540310.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2009/n741548445_838693_424_52540840.jpghttps://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2009/7334_128574694092_744489092_2465837_4002501_n_52540496.jpghttps://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2010/anita-50-078_124509983.jpghttps://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2010/anita-50-096_124510332.jpghttps://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2010/dscn1325_124507981.jpghttps://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/556094/images/2010/anita-50-110_124510543.jpg

Friday, happy day!

God morgon världen! :)
Hann ju redan slänga in ett litet inlägg för att önska två utav mina närmaste vänner en riktigt bra födelsedag men här kommer nu min typiska tråkiga uppdatering.

Det är fredag, kan det bli bättre? Efter en hel vecka med jobb, stress, träningar och lite mera stress känns det jävligt bra att veta att man har två sovmornar att se framemot. Och ett fullpackat schema för helgen! Men som sagt.. sovmorgon, så jag är nöjd!

Lördag blir det som sagt att fira lite födelsedagsbarn och även om jag får ta det lugnt vad gäller alkohol så hindrar det inte mig att dansa loss i några timmar. För lets face it.. det skulle jag göra hemma också om vi inte var på väg ut, vårproduktionen närmar ju sig vilket betyder en hel massa koreografi som man borde träna på.

Söndag sen igen bär det av till Ruskeasuo för att få stryk utav två topplag i serietabellen! Haha okej vi skall ju försöka vårt bästa och det lär vara innebandy på hög nivå men som sagt... två utav de bästa lagen. Sounds like fun!

Och sedan är det måndag igen och en ny vecka börjar, hmph. Nåjo kommer nog hinna med rätt mycket innan dess.

Ikväll blir det dock att vakta Novalie medan hennes föräldrar skall avnjuta en middag ute på stan. Så räkna med en lugn kväll idag, eller ja lugn och lugn... Novalie är som en liten raket emellan.Veckoslutet kommer att se ut så här.. ungefär.

Happy Birthday!


Idag (21 januari 2010) fyller mina underbara kokosnötter 18 år! :)
Detta skall helt klart firas, dock först imorgon eftersom vi alla har lite annat för oss ikväll.

Tyvärr blir det inte allt för hårt festande för min del eftersom jag har matcher på söndag men äsch, så länge jag får dansa är jag faktiskt nöjd!

Men ingen skillnad vad händer älskar jag mina bästa vänner som varit där sedan barnsben. Så jag hoppas att ni kommer få en underbar födelsedag och att er present trillar ner i min postlåda idag! haha, jag är skeptisk men annars får ni den i början utav nästa vecka (vilket kommer vara jävligt för mig eftersom tanken var att ni skulle få den imorn när ni anläder till mitt, oh well shit happens).

Hanna och Sofias bloggar kan ni hitta HÄR & HÄR.


Hösten -09 kanske? Skulle säga det. Tänk vad tiden går fort, snart är vi väl 90+ och rullar oss till Affes med våra rullstolar.

Day 10 – What you wore today

Day 10 – What you wore today

Ja denna rubrik planerade jag väldigt bra in, hehe. För jag sitter nämligen här nyduschad efter dagens träning. Smart Ida, väldigt smart.
Nåjo jag får väl ta och förklara (eller försöka istället).

Outfiten var rätt basic idag.

Jeansleggins
Bruna vinterskor som ser ut som tomtarnas stövlar med lite brun päls innanför
En mörklila topp (lång modell)
En mörkgrå kofta.


Sådär väldigt tråkig outfit egentligen, men om jag stiger upp halv sju för att åka och jobba tänker jag inte för så mycket. Dessutom har jag aldrig varit riktigt 'dagens outfit'-typen.

Jaja hoppas detta dök, inte mycket mer jag kan berätta för denna dag!

Reddish

Snart är det dags att besöka Katre och saxen igen. Vilket betyder.. jag behöver idéer! Har ända sedan förra gången varit sjuk efter att färga håret rött.

Jepp, och efter att jag var där senast (då det bara blev blonda slingor) har Sofia varit vänlig nog att försöka pressa mig mot det hållet ännu mera.

En förändring skulle vara rätt skönt faktiskt, men jag vet inte. Finns ju dessutom så många färger...

Men här kommer några förslag på nyanser åtminstone! ;) Och jag vet, mina skills att leka med hårprogram på nätet är nästan imponerande (not). Själv är jag för bild nummer två, med en liten rödare nyans.

Hårstilarna skall ni förresten inte kolla på! Det har jag redan klart för mig. Det är bara färgen som gäller i dessa bilder.

 


Något jag ens skall överväga?


<img src='http://www.taaz.com/user_images/v71/391/ismakeover__Rqwa6YPnGHPZI0N/P16307b27cbad7913174586e9e6e7b833_148801352.jpg'/>

Att editera

Med tanke på att jag  verkligen inte vill jobba just nu med mitt huvud tror jag att jag får blogga istället som underhållning. Och eftersom jag nu är 'out' med faktumet att jag editerar på fritiden (och även funderar på ett yrke inom det) såkan jag väl berätta lite kort om det.

Som ni kanske såg i föregående inlägg så fanns det en video med. Kan ju nu redan berätta att den ligger mellan stadie 4 & 5. Men mera om det får ni reda på är ni scrollar neråt.


Allt började så som för dom flesta.. via youtube! Hah, jepp - youtube min vän. Har faktiskt ett hat-kärlek-förhållande med sidan med tanke på att det alltid är något problem med copyright men ursprunget till detta intresse kommer därifrån.

Så hur editerar jag då?
För det första använder jag Sony Vega Pro 8.0.
För vissa säger detta kanske inte så mycket but look it up, ni hittar nog någon förklaring på google.

Sedan när jag brukar editera delar jag upp ett projekt i olika delar.
1. Planering
2. Placera klipp
3. Sammanfoga
4. Effekter
5. Färg


1. Planering:
Vad för sång skall användas? Behövs tonläget ändra med tanke på copyright? Vilken film/serie skall jag använda mig av och behöver jag leta upp flera klipp än som finns på datorn?

2. Placera klipp:

När klipp och sång är hittade och Sony Vega är faktiskt öppnat är det bara att börja. Brukar lyssna på sången några gånger och samtidigt skrolla runt efter klipp för att kanske hitta något som passar precis ihop med lyricsen. Då brukar det klippet komma rätt snabbt på tidslinjen för att jag inte skall glömma bort. Sedan fortsätter jag så tills varje sekund utav sången har något slags klipp till sig.

3. Sammanfoga:
När allt är utsatt på tidslinjen är det dags att få det hela att flyta samman lite bättre. Övergångsstilar (fade out, fade in t.ex.), om det kanske skall finnas två klipp bredvid varann för att visa två olika perspektiv samtidigt? Och behövs det kanske några voiceovers för att få fram storyn bättre?

4. Effekter:

Detta är något jag inte hållit på med så mycket än men Sony Vega erbjuder många effekter och dom jag brukar använda mig av är 'tv stimulator', 'newspaper print', 'cookie cutter' och även några andra så som blur eller glow.

5. Färg:

Det sista steget är ofta att hitta en färg/coloring overlay som passar till videons tema. är det en låt som är lite mera.. tja angst så brukar jag köra en färgkombination som är mörkare eller lutar mera mot svart och vitt.
Är det en mera upbeat låt försöker jag ofta hitta en lite färggrannare version.

Och det var det... Sedan finns det massor med test runs, previews och svordomar (när det inte går som jag vill). Men jag tror att det får bli osagt, detta var nämligen en extremt simpel version utav mina förklaringar. Och skall jag gå mera in på det så blir det invecklat. :)

http://www.masternewmedia.org/images/countdown_film.jpg

 

Så nu är frågan den? Är detta något värt att skriva mera om? Lägga upp videos efter hand? Hittills har jag nämligen hållit youtube och bloggen som två olika. Men kanske dags för en förändring?


Trötthet

Det är torsdag... dagen innan fredag. Även känd som dagen jag hatar!
Innebandy står på menyn senare ikväll så det ser vi framemot men ärligt talat - att veta att veckoslutet är så nära, men ändå så långt borta känns jävligt.

Nå, saken blir ju inte bättre heller utav att man har huvudvärk och sitter på jobb. För huvudvärk = inte en bra idé att sitta vid datorn. Men hej va kan man göra när mitt jobb går ut på att sitta framför en skärm och kolla igenom siffror.
Muntert, verkligen.

Men på andra noter... mitt planerande inför helgen har tagit en negativ vänstersväng. Det finns en grej (och mitt ork såklart också) som det hänger på och jag börjar fasa det värsta faktiskt. Inte med orket, nej jag sitter uppe hela natten om det behövs men det finns en viss grej som var beställd via posten men som inte anlänt än. Trevligt, eftersom jag behöver det till helgen.

Så vi håller tummarna att det dyker upp idag, annars blir det att få panik.

Ciao!<3


Ett utav dom senaste projekten, som är i väldigt tidigt skede eftersom jag inte orkat göra så mycket på det sedan nyår. Alltså... varsgod och kolla igenom 'lekversionen'.

Haha tror det måste dyka upp ett inlägg om hur jag editerar snart så ni fattar vad mitt prat alltid handlar om.


She's so shameless

Jahapp, så var klockan närmare tio igen. Hur kul som helst att dagarna rullar på i racerfart eller hur?
Och nej jag var inte alls sarkastisk.. nej nej.

Men i slutändan har kvällen varit rätt bra och lite planer har utvecklat sig. Mer än det kan jag inte precis skriva just nu men nu får reda på det förr eller senare. :)

Nu e de dags för sista avsnittet utav Skins och sedan väntar min mysiga säng och en bok.

Ciao!<3


Ja sitten tanssimaan

Slut på jobb för dagen och nästa stanningsplats: Hurja Piruetti Ry och Dance 2:ans lektion.

http://www.dance4fitness.co.za/ClassInfo/images/RotatingImage_HipHop1.gif


Day 09 – Your beliefs

Day 09 – Your beliefs

Om vi säger såhär.. de ända gångerna jag sätter fötterna innanför en kyrka är bröllop, begravning och eventuell konfirmation. Förklarar det hur mycket jag tror?
Nå ungefär åtminstone.

Nej men det där med tro är alltid lite intressant. Tror jag att det finns en gud som övevakar oss alla? Nej.
Funderar jag hur i helvete vi människor kan finnas till egentligen från första börja om han inte finns? Ja.

Som sagt det är lustiga grejor det här. Samma sak med livet efter. Jag tvivlar starkt att det finns en himmel och ett helvete för ärligt talat så som vi lever i dagens läge skulle nog helvetet vara fullproppat om några år och himmelen bli öde. Så jag väljer att tro att den dagen jag flippar över på min rygg livlös kommer jag helt enkelt att bli så. Livlös och senare bebraven som aska eller som en förmultnande kropp någonstans.

Muntra tankar här var det ju. Visst märks det att jag hade tio i religion när jag gick i högstadiet? hehe.

Men om tro i överlag anser jag att vi alla har rätt att tro på det vi vill. Om det sen är Gud, Allah eller på grannen är det upp till varje enskilda person. Jag väljer att leva mitt liv och tro att det inte finns nåt 'andra liv' och en gud som övervakar oss men någon annan kanske anser att den kommer tillbaka som en annan person/djur i sitt nästa liv.

http://www2.warwick.ac.uk/fac/arts/history/chm/events/shaw2009/events/religionandsexualhealth/religion.png

Haha, wtf?

Ibland funderar man... är detta genialist eller idioteri?

http://img.perezhilton.com/wp-content/uploads/2011/01/bus-shelter-will-keep-commuters-warm__oPt.jpg

 

Visionary Ad agency Colle + McVoy have done right by Caribou Coffee, by creating wonderfully interactive advertisements for the company's new "hot breakfast sandwiches."

The company has installed bus shelters that resemble ovens AND include real heaters, which keep commuters warm as they wait for the bus.


Jahapp

Det sket sig lite igår med att blogga på kvällen.
Mitt underbara internet bestämde sig nämligen att ta lite loma och lämna mig ensam hela kvällen. Underbart? Nej verkligen inte.

But I'm back (och efter en snabb check på morgonen hemma - det är mitt internet också) så no worries! :)

Vad som hände igår dock.. well, dans stod på listan rätt så långt. Benen känner av det också idag eftersom jag var smart nog att träna hemma efteråt. För det ända sättet jag lär mig på är nämligen att göra själv. Så ja.. det var liksom lite pakko på.

Editerade också lite på en sång till Sofia igår men tyvärr var den sötnosen ute med sin förfrågan precis när jag skulle gå så det sket sig kan man lugnt säga. Nåjo ei se mitään, hinner vi idag så skall jag ta mig i kragen och göra ett bättre jobb ikväll med Sony Vega.

Nu väntar dock arbetet, och lite senare skriveriet utav mina 'Dagens'. Så vi hörs senare,

Ciao!<3

http://api.ning.com/files/4SN*PKmD-D8Hdb3XWfoSItMyXKK*PKi13tFoMh5IkO5yneYswVy*F01031zd9BFJAU*HER1LaS4zT57ecLVZgVzswODUv8KJ/RebeccaRiceDanceLoisGreenfieldcut.jpg


Day 08 – A moment

Day 08 – A moment

Okej, att välja ETT ögonblick från mitt liv som är minnesvärt och roligt... hmm. Med tanke på att jag inte har lust att dela med mig precis allt här på bloggen (med risken att mina syskon läser detta och jag ligger i deep shit efteråt) så får vi köra på något säkert och GAMMALT minne!

Jag måste väl ha varit tretton eller någonting.. inte riktigt säker faktiskt men länge sedan var det.

Jajjo var en pinne, extremt blont hår och trodde att hon var snyggast i världen! Hehe okej kanske inte riktigt, men efter att ha sett några bilder kan jag nog konstatera att mitt hår back then inte var det snyggaste.

Vi var på båten med Hanna & Sofia, och tuffa som vi var så sov vi ensamma där medan deras farmor tittade förbi då och då för att kolla att vi levde. Nå vid ett skede fick vi en smart idé. Ut och ro + sola!
Så där stod vi, hoppande ner från stora segelbåten till lilla nasse och började lossa alla rep, iklädda i endast bikinis.
Nå int va de ju där någo.. tills en båt med karar kom förbi som noterade oss med en hög kommentar som löd på följande vis "NOILLA ON BIKIINIT PÄÄLLÄ!"

Jepp väldigt lyckat.. och jag kan fortfarande se det framför mig. Tre tjejer, i bikinies medan man sträcker på sig åt alla världens olika håll.

Nämne jag dessutom att deras farmor stod och såg allt detta med sin 'man'? Jepp, extremt lyckat!
Aaws...

För det första - a very good morning to you! Tisdag var ordet och vad kan jag säga... en dag närmare till fredag! Hurra!

Vi kan börja dagen med ett sött klipp som jag kollade på precis.
Golden globes ägde ju rum i helgen och som en trogen följare av Glee (och som allmänt tycker att karaktären Kurt är awesome) var detta klipp bara för gulligt.


Plans

Jaa, min kväll har  varit rätt intressant. Har suttit och planerat lite planer för helgen och även lite andra grejer! ;)
Går allt som planerat kommer helgen att bli superkul! Fast det oroar ju lite... matcher på söndag. O ja, kommer går bra!

Men man är ung bara en gång!
Och jag kan ha kul utan alkohol.

Nu blir det sängen och lite läsas, godnatt!


Day 07 – Your best friend

Day 07 – Your best friend

Måste börja med att korrigera dagens rubrik, your best friendS får det nämligen heta. För att välja ut en person som är bättre än mina andra vänner är lite omöjligt. Alltså har jag inte direkt en bästa vän. Däremot har jag många nära vänner.

Pernilla, Mari, Helle & Emelie, Hanna & Sofia är troligen de närmaste så dessa sex får dagen till ära ett litet inlägg om sig själv.

Hanna & Sofia har jag känt sedan barnsben. Haha sjukt men sant, vi träffades första gången visst när vi var på sagojumppa? Senare kom vi också på att vi bodde ca 20 meter ifrån varann.
Min direkta 'kärlek' för dessa två kokosbollar är obeskrivlig så skall inte ens försöka, men efter en vänskap på X antal år är det väl rätt klart att dessa två är otroligt viktiga i mitt liv.

Pernilla blev min vän i högstadiet, haha skall jag vara ärlig förstod jag mig inte alls på henne i lågstadiet. Hon var personen som chillade med Erika och resten utav shacket på C-klassen. Men kolla bara, nuförtiden hör hon till 'the it girls'.

Mari däremot lärde jag känna för ca 2 år sedan. På senaste tiden har hon väl fått lära sig lite mera om mig (lördag, host host) men med henne är det alltid roligt om det sen är affes som gäller eller lektioner var vi inte orkar vara aktiva (vilket är typ varje lektion som vi har).

Helle & Emelie har jag känt i ungefär ett år nu och på sommaren när vi lekte galna turister/våldgästade Emelies hus var nog en utav de bästa minnena på länge! Det som är negativt är att dessa två befinner sig i Sverige men hej.. modern teknologi! Hello msn och twitter!

Så jepp, that's my besties!
http://l29.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc4/hs307.snc4/40689_1490574496958_1011868620_31471982_7069176_n.jpghttp://ttsbilder.blogg.se/images/2010/-bloggeeen-025_100943449.jpg

Haha lite ojämn fördelning med bilder, men can you blame me? Jag är granne med kokosbollarna trots allt!

Gäsp

God morgon på er också. Fy fan måndagar kan suga är allt jag säger.
Somnade allt för sent igår och vaknade allt för tidigt idag (inte frivilligt).

Så här sitter jag på jobb, trött och grumpy!
Men som tur finns min vän också på plats: kaffe.

So I shall drink my coffee och ni får ha en skön morgon.

Ciao!<3

http://nomorewashingup.com/nmwu/images/pcup.jpg

Tack & hej!

Se där bara, efter en lång och intressant helg kan jag nu välkomna flera läsare till bloggen! Welcome!
Allt intressant om mig hittar ni under kategorin 'Lär dig känna Jajjo'.

Kvällen blev rätt bra med Novalie, Lotta & Macke och på något sätt slutade det med att vi rensade bland alla mjukisdjur i extra rummet och bestämde vilka som skulle säljas. Only in our family får man väl säga..

Men nu är det nog dags att stänga ner datorn, läsa lite och sedan sova.
För haha, är det så chockerande att jag är trött?

Nighty night!

Day 06 – Your day

Day 06 – Your day

Well... vaknade halv tolv utav en mamma som smög in i rymmet och skulle rycka ut modemet. Steg upp, tyckte synd om mitt huvud medan jag kokade te och fixade lite morgonmål.
Satte mig ner i min soffa med laptopen framför mig och kollade klart Skins season 3 (och förälskade mig totalt i Freddie). Lite facebook, snack på msn med nära och kära och nu väntar jag mig besök från Novalie (plus storebror + hans fru).

En väldigt lugn dag, men det behövs. Måste ladda om batterierna så att tålamodet inte rinner ut imorgon på jobbet.


Ja jag lever...

och jävlar vilken galen kväll igår!

Tack Mari för sällskapet!
Tyvärr kommer jag inte vara allt för social idag, behöver peace and quiet innan min bror kommer på besök och slänger en skrattande Novalie i mina armar.

Dessutom, vissa grejer är lika bra att hålla 'hemliga' ;)

Ciao!<3

Let's party!

Nu sticker jag iväg för att fira Mari som fyllde 19 år igår!
Så vi hörs imorgon!

Ciao!<3


Day 05 – Your definition of love

Day 05 – Your definition of love

Nästan roande hur denna rubrik skulle dyka upp idag, den dagen som jag känner mig minst för att snacka kärlek but lets see...
Kärlek. Som en tidigare rubrik sa redan så har jag aldrig varit kär, så personliga erfarenheter kan jag inte precis bidra med men om jag skulle beskriva kärlek på ett enkelt sätt:
"Kärlek är när någon funnit en plats i ditt liv och du skulle göra allt för den."
Något i den stilen, men sen igen - vad vet jag.

http://1.bp.blogspot.com/_yUbyHKe7Dhs/TPFzKxdWgmI/AAAAAAAAE_c/Nh9x6nfjSoI/s1600/karleksten.jpg

.

It's a secret no one tells;
One day it's heaven, one day it's hell.
It's no fairy tale;
Take it from me,
That's the way it's supposed to be.

You will fly and you will crawl;
God knows even angels fall.
No such thing as you lost it all.
God knows even angels fall.Life is shit.

Day 04 – What you ate today

Day 04 – What you ate today

Ja ibland undrar man varifrån dessa rubriker kommer! haha jag menar hur random är inte detta?
Nåjo here we go!

Morgonmål: Bröd (reissumies) med ost + te
Lunch: 1 banan, bubbelvatten & shrimp nudles
Middag/Kvällen: Fruktsallad med parmaskinka

Som ni märker var det mera riktig mat till lunch och mera snacks på kvällen men gudars salladen är god! Min syster lärde mig att göra den på sommaren och mmmmmm...
honungsmelon, mango, parmaskinka & jordgubbar. Nami nami!

Och det var den uppdateringen imorgon! Ny rubrik imorgon.

http://herbalistathome.com/images/FruitSalad.jpg

Inte riktigt såhär.. men lite liknande.

Myskväll!

Efter en lång vecka med springade hit o dit ser jag framemot min myskväll med godis, fruktsallad och film/serier! :)
Så inga uppdateringar  från mig efter detta (eller jo det dyker upp en 'dagens') för det är fredag och det skall NJUTAS!

Ciao!<3

Veckans Låt

Vilken låt har Jajjo lyssnat på denna vecka extramycket?

Enjoy!<3

 

ps: Det komsika är att enligt en dröm jag hade ett tag sedan så kommer detta vara sången jag dansar till för första gången som gift kvinna.
Don't even ask.. jag har otroligt komiska och konstiga drömmar.


Godmorgon

Klockan är 08:46 och jag är trött som fan.
Underbart.. verkligen.

Gårdagen slutade på den sämre sidan men vi får ta det hela med nya tag idag. Det är fredag trots allt och imorgon blir det besök till ettan för att fira Mari som fyller 19 år idag! Så grattis Mari! :)


My day..

...var lite onödig!
Tog ledigt från jobbet för att åka till skolan. Konstaterade att infon för fortsatta studier var lite so so..
Sedan var det att ta sig hem och äta mat och nu sitter jag och slöar vid datorn medan jag funderar på vilken utbildning man borde välja till nästa!

Intressant dag, verkligen.


Day 03 – Your parents

Day 03 – Your parents

Oj oj nu lär det bli intressant. Mina föräldrar.. och mitt förhållande till dem. Var skall man börja...
Mina föräldrar skilde sig när jag var åtta så ni kan säkert förstå att det är lite mixed feelings vad gäller hela situationen och jag kan helt klart säga att jag är närmare min mamma än min pappa.
Jag bor ju med mamma och pappa brukade jag vara hos då och då när jag var yngre. Det upphörde dock rätt många år sedan.
Utseendemässigt är jag väldigt lik pappa (vilket jag fäller en tår för då och då, hehe) men personlighetsmässigt (om jag inte bara kan säga att jag har min egna personlighet) är jag nog mera lik mamma.

Men om vi tittar på dem lite skillt...
Pappa jobbar på Karis Telefon och är gift sedan många år tillbaka. Mitt förhållande till den nya frun tänker jag inte ge mig in på, ni som känner mig väl vet min åsikt om henne.

Mamma igen är en 'dejtare'. Haha hur sjukt det än låter så har hon dejtat sin man i ett antal år redan och hon verkar trivas så.
Hon är även den föräldern som stöttat mig mera oberoende vad. Visst har hon sina moment och vissa saker hon säger tar man verkligen åt sig av (återigen, ni som känner mig vet vad) men om jag jämför henne med pappa så är det rätt klart vem jag uppskattar mera.

Och ja jag tror det får vara det... älska sina föräldrar gör man ju alltid men jag kan inte sluta tänka på hur annorlunda jag skulle själv vara om mina föräldrar fortfarande var tillsammans.
Nej urk, tror jag trivs bättre såhär.. dessutom finns det en stordel att bo ensam med en förälder.. om hon är borta är huset mitt! ;)Denna bild har ju dykt upp redan några gånger men tro det eller ej.. har inte allt för många andra bilder på mina föräldrar.

Nattpigg

Att jag inte är en morgonmänniska har jag konstaterat länge sedan.
Det är nämligen alltid samma visa.

Vaknar sju, svär och surar över att jag är så otroligt trött, gör mig klar, sticker iväg och gör det jag skall göra och gör samtidigt ett löfte åt mig själv att klockan tio skall jag ligga i min gosiga säng och redo att släcka lampan.
Och allt verkar lovande, klockan åtta är jag fortfarande tuti och myser med en filt.

Men sen blir klockan nio och då switchar det till. Ingen skillnad vad jag gjort under dagen, klockan nio vaknar jag till. Och sedan skulle jag kunna skutta hela natten lång.

See my problem? Det funkar ju super när du skall upp tidigt och dessutom kanske måste lära dig något under dagen.
Så nej.. morgon inte min grej. Nattetider däremot...

Sedan hände en lustig sak också idag. Eller inatt... vaknade halv fyra, helt klar att stiga upp och påbörja dagen. Men med tanke på att det var lite väl tidigt somnade jag om och vaknade 6:35 när klockan ringde. Och gud i himmelen jag var trött!

Usch..

Nej men nu tillbaka till verkligheten ( dvs jobb).

Ciao!<3

http://www.immortalhumans.com/wp-content/uploads/Insomnia.jpg

Day 02 – Your first love

Day 02 – Your first love

Detta blir ett väldigt kort och enkelt inlägg.
Jag har aldrig varit kär.
Haft en crush eller två visserligen men som vilken smart människa som helst kopplar jag inte det till kärlek.
Så inlägget om 'my first love' är detta.

Sorry to dissapoint!

Day 01 – Introduce yourself

Nu sätter vi igång med en ny kategori här på bloggen.
Tanken är att åtminstone få ett inlägg upplagt per dag och tja.. har sett rätt många bloggar hålla på med detta. Så nu kör vi! :)

Introducing... Jajjo (aka Ida Maria Virginia Julin)

Dom flesta har ju följt med denna blogg sedan början och naturligvis betyder det att en del utav min personlighet redan 'läckt ut' eller så kanske du bara råkar ha fördelen att känna mig från verkligheten några år tillbaka.
Hur som helst rasslar det in nya bloggläsare hela tiden och för att förstå sig på denna galna blogg behövs lite basic information.Mitt namn kan ni se ovanför. Jag kan ju börja med att säga att jag inte är stolt över mitt tredje namn, rättare sagt kopplar jag mig ihop med en gammal mommo varje gång jag hör det men sen igen kunde jag ha något annat crazy namn istället. Apple, Lotta-Liisa eller något annat tokigt. Så man borde väl inte klaga. Men jag tycker att om man har två simpla 'tavis' namn borde man inte slänga ett tredje uråldrigt till. Men det är ju bara min åsikt...

Jag bor i Karis, en liten by som befinner sig i Finland och här händer det inte så mycket. Nu när jag är 18 år (född 12.11) kan jag ju chilla ute på affes om jag känner för det men det har hänt en gång hittills.
På fritiden dansar jag som en galning och är innebandymålvakt.
Hur i helvetet dessa två går ihop skall ni inte fråga mig but I'm loving it!

Som ni säkert märkt blandar jag massor med engelska in i mitt skrivande, detta beror inte på att jag tycker det låter så 'coolt' (fast det gör det. Personligen tycker jag att finska och svenska är rätt fula språk) men jag bodde två månader i england under min praktik och språket har blivit lite hängande kvar. Dessutom pratar jag dagligen med bekanta och släkt som det bara går att kommunicera med på engelska. Så ja...Min familj. Jag är yngst utav tre barn, har två föräldrar.. dock nämner jag inte den andra så ofta. Vad kan man säga: once an ass, always an ass.
Har en brorsdotter som är solstrålen i livet för tillfället med sina galna påhitt och så har jag också en massa vänner som jag anser vara min familj på ett sätt också.Jag studerar till Merkonom och jobbigt är det inte precis.. roande däremot med vår grupp (FIGU08). Planerna är att jag  blir klar i vår och efter det är hela världen och väntar. Om planerna håller dock så blir det fysioterapi till nästa utbildning.

Älskar att resa och leka vuxen medan jag mailar sponsorerna till en annan bloggsida som jag håller igång.
Och ja jag är en utav dem.. en som gillar Twilight.
Eller för att vara ärlig har 'galenheten' försvunnit redan men jag tycker att historien är helt söt för det. Visserligen har aldrig heller varit någon som skulle göra allt för att få en egen Edward. Haha nej honom har jag aldrig brytt mig över.
På tal om bokserier så är jag en ordentlig boknörd! Har det en liten onaturlig twist i sig är jag helt såld men självbiografier och True stories är även något jag lätt biter in i. Inte för att glömma all romans. Ja på den fronten är jag en äkta girly girl.Antar att det var lite basic information om mig. Kan ju inte precis skriva allt i detta inlägg med tanke på att jag har 29 st rubriker kvar. Men ha tålamod mina vänner!

The same girl?

Ibland funderar jag.
Här ser ni en bild tagen på nyår utav mig (snabbis med cam innan sällskapet plingade på dörren) och en annan bild sen.. ja. Hmm jag vet att den är tagen i Ekenäs medan vi var på båten men det är rysligt många år sedan!
All I'm saying.

Men nu undrar jag, hur mycket har jag egentligen förändras sen dess?


I wanna boom bang bang with your body yo!

Guess whaaaaaaat... det är tisdag! Underbara känsla! ;)
För denna tisdag är lite speciell - dansen börjar igen!
Hipp hipp!

Dags att svettas igen som en liten gris och lära sig nya moves!
Nej men seriöst, hur awesome kommer det inte vara att starta upp med vårproduktionen igen? Och hur sjukt är det inte att det är ca ett år sedan som jag senast medverkade i en? Jag kan ju fortfarande alla steg till Circus-Freaky-Dance och Dream Big.. gud, april kunde inte komma snabbare!

I övrigt kan jag informera att livet går framåt som normalt. Uttråkad på jobbet, massor utav planer till andra bloggen (det här med marknadsföring är rätt kul kan jag berätta er, och sponsorer är bara ballt! haha, jepp I said it; ballt).
Sedan planerar jag för fullt på Englandsresan. Första resesällskapet verkade skita på sig (inte ordagrannt då..) men fortfarande finns det en liten möjlighet :) Och i värsta fall får jag väl åka ensam och köra lonely dagar med Charlie i koppel på Herefords gator.

Ja ungefär så är mitt liv just nu.

Igår hamnade jag förövrigt springa till jobbet med kaffe i handen (tack gode gud för termosmugg) eftersom bilen inte startade och min chaufför fick åka med en kollega.
Så man kan ju säga att det var en perfekt början på veckan.. not.

Nej men nu, seriöst dags att försöka jobba!

Ciao!<3

I brist på andra bilder (thank u work computer) får jag väl slänga upp denna bild från södern, den 12 november. Att vakna till hela familjen gapande i rummet 'hyvä onne vaan' var intressant, men ett leende från Novalie, kaka som morgonmål och en kamel/jeepsafari gjorde allt mycket bättre.

Ja och sedan spelades ju hela fanskapet in också...Planer och problem

Kommer ni ihåg hur jag skrev om en eventuell Englands-resa (om inte scrolla lite ner, jag bloggar inte så mycket trots allt, hehe)? Nåjo som sagt var planerna att sticka iväg på sportlovet och träffa min andra familj samt introducera Fiizi till mitt såkallade andra hem. :)
Nu finns det dock ett problem: pengar.

Suck, får man väl bara säga.

Och det som tar mest emot är att resan inte kommer troligen bli av om hon inte följer med. För att flyga/åka buss ensam är inget jag vill precis, plus att på dagarna jobbar/studeras det i England trots att vi har sportlov, så hur kul skulle det vara att chilla ensam i Hereford tills klockan blir fem varje kväll? Ja precis, inte så värst... Så jag har ett problem kan man lugnt säga.
Eller... VI har ett problem.

Inte för att mina bloggläsare kan göra något åt saken precis men detta får blir helt enkelt ett litet personligt inlägg. För just nu är 'drömmen' så nära men ändå så långt borta.. och det hela hänger på en sak.

Suck och bläh.

Veckans Låt

En sång som jag lyssnat på säkert varje kväll innan jag lagt mig är denna.

Enjoy!<3

 


Funderingar

Med tanke på att klockan är kvart före nio på morgonen skall man inte ta mig allt för seriöst men medan jag satt och filosoferade här på jobbet (och kollade på imdb för att veta när alla serier börjar igen) så kom jag fram till en sak.
Vi i Finland är ganska jävla dåliga på namnge olika TV-shower/Filmer:

Mm vi tar några solklara exempel:

Tunteet Pelissä (= Känslorna på spel) - Orginaltitel "One Tree Hill"
Ensisilmäyksellä (= Vid förta ögonkastet) - Orginaltitel "How I met your mother"
Houkutus (= Lockelsen) - Orginaltitel "Twilight"
Epäilys (= Tvivlan) - Orginaltitel "Eclipse"
Rillit huurussa (= Glasögonena i ånga (hah)) - Orginaltitel "The Big Bang Theory"
Täydelliset naiset (= Perfekta kvinnor) - Orginaltitel "Desperate housewives"

Get my point? Jag menar vissa namn fungerar ju som en ersättningstitel men VARFÖR ändra från första början? Jag menar jeez.. gör som Sverige och låt namnet vara. Just sayin...

Idiot much?

Var nyss nere i butiken Westcom med pappa för att fixa så att jag nu är betalaren för mina telefonräkningar (vilket är lite useless eftersom han sa att min 'månadspeng' (även känd som "jag har skuldkänslor för att jag är den jag är-peng") kommer att höjas så att jag skall ha råd med telefonen.
Idioteri om man frågar mig men oh well.

När vi nu stod där och fixade och trixade så pratades det såklart business också och jag hakade på en stund innan jag tänkte screw this och vände blicken till alla nya telefoner.

Min bror köpte nämligen en HTC telefon inte allt för länge sedan, en telefon på 400-500 €, sådär passligt dyrt.
Nå såklart fanns den telefonen också utställd och jag stod och beundrade.
Då såg jag lappen och ursäkta men hur stora idioter tror telefontillverkarna att vi är?

Inte för att jag kan texten utantill men något i denna stil stod det: "Avoid getting pressure on the screen at all costs."
Okej det var ändå rätt normalt. Men sedan kom det 'idiotiska'. "Remove phone from backpocket before sitting down."

Jag menar ursäkta men äger du en tunn telefon som kostar närmare 500 €. som dessutom är touch screen... varför fan skulle du ens tänka tanken att sätta ner dig på telefonen?

Underligheter...

http://blog.digitaltinder.net/wp-content/uploads/2009/06/img-0742.jpg


Morning

Jajjo har huvudvärk.
Och lite rejält.
Värför? Jo för att jag än en gång inte fick sova tillräckligt. Min dygnsrythm är nog så fucked up att det är sjukt men ei se mitään. Imorgon är det en helgdag vilket betyder att jag inte jobbar! Hurray!

Däremot har jag massor att göra idag och ja kan knappt vänta på att lilla datorklockan nere i högra hörnet visar 16:00.

Men en rolig grej om denna morgon.
Vaknade som vanligt 06:35 för att sedan snooza en kvart (ja här är minuterna nog uträknade). Medan jag tryckte på snooze märke jag dock att det var jävligt tyst i huset. Ofta brukar jag höra en hårfön eller mamma som hänger upp byk på andra sidan väggen. Men nåjo, konstaterade att jag nog är för trött för att registrera ljud än. Vilket var mycket möjligt.

Men när jag sedan steg upp tio före sju och öppnar dörren till mitt rum är hela huset mörkt.
Great...

Så det var att trippa till mammas rum och öppna dörren sakta innan man med någolunda vänlig röst fick ur sig.
"Mamma?"
"Mmmm?"
"Klockan är snart sju..."
"VA?! Nej, jag glömde att lägga på väckarklockan igår! Great!" (haha ja, mamma börjar lära sig engelska äntligen)

Och så började morgonrumban.
Tänker inte sitta här och berätta om hur jag borsta tänderna och klädde på mig men happy onsdag på er med!
Nu blir det att fortsätta jobba.

Ciao!<3

I'm so excited and I just can't hide it!

Hallå nya och gamla läsare.
Guess what? ;)
(ja förutom då att jag är på jobb och det är alldeles för tidigt att vara uppe)

Jajjo kanske drar på resa nästa månad!
Sportlovet för att vara närmare exakt och tammifan ändå jag ser framemot det! :)

England är ordet och Hereford är staden. Och sällskapet... lite öppet än men går allting som planerat kommer det att bli en awesome resa!

So that's it. Behövde dela med mig lite lycka.
I övrigt kan jag berätta att jag - som sagt-  är på jobb och att jag i en månad får stå ut med the evil step monster.
Once again.

Men mera om det senare.

Ciao!<3

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs440.snc3/25299_1338928785910_1011868620_31064094_1704363_n.jpg

England I miss u!


Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011